Få sovecoachen Jeanettes bedste råd til at få baby til at falde i søvn selv uden skrig og skrål.
Når du har lært baby at falde i søvn selv kan du sige farvel til timevis af vugning i dine trætte arme, eller kilometerlange ture med barnevognen. At lære at falde i søvn selv behøver ikke have noget at gøre med den udskældte godnat-og-sov-godt metode, men kan sagtens gøres på dine og babys præmisser. Læs med her, og bliv klogere på din baby og søvn.
Livet som nybagt forældre kan uden tvivl være hårdt. En af de hårdeste ting for mange er nok kampen om søvnen. At gå rundt med en dødtræt baby på armen, der bare ikke vil overgive sig, er i sig selv frustrerende.
Hvis du ønsker at din baby skal kunne puttes i sengen, og herefter selv lukke øjnene og sove sødt, så læs med her på siden.
Vi har taget søvncoach Jeanette Wegge-Larsen med på råd. Hun siger: Når søvn er et område, som kan udfordre mange småbørnsfamilier er det fordi, at børn (på samme måde som voksne) forventer at falde i søvn på samme måde, hver gang de skal sove. Børn sover i bølger af let og dyb søvn, også under deres lure og om natten. Og hvis deres søvnassociation betyder mad, hoppe på bold eller blive vugget i mor eller fars arme, så er der en sandsynlighed for, at de vil vågne undervejs i søvnen og forvente dette gentaget. “
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-07-04 08:45:372019-07-15 11:09:08Sådan lærer du baby at falde i søvn selv
Sommeren kan være hård ved både store og små. Men de små kan især døje med varmen, fordi de har sværere ved selv at finde ud af hvordan de regulerer deres kropstemperatur. Læs med her og find ud af hvordan du hjælper dit barn igennem den varme sommer.
Selvom sommeren er skøn med sine varme dage, lyse aftener og dejlige minder, så kan den også være svær at komme igennem for de mindste – og især hvis det bliver hedebølge i længere tid sådan som vi oplevede det i 2018.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-06-07 08:29:012020-05-26 09:40:19Hjælp din baby igennem sommeren
Mens vi kan nyde sommerdagene med strandture, is og ferie, så kan nætterne være svære at komme igennem. Her får du råd til hvordan du sover godt om natten, til trods for det varme vejr.
Mange har svært ved at sove godt, når det er varmt om natten. Det skyldes blandt andet, at kroppen helst vil have det lidt køligt, når natten falder på. Samtidig vil vi gerne sove under vores dyne sådan som vi er vant til, men det bliver simpelthen for varmt, og det kan være svært at skifte dynen ud med et tyndt lagen.
Om natten prøver kroppen at gå i en slags dvale, og samtidig komme af med varmen. Og det kan være svært, hvis rummet er meget varmt.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-06-06 09:19:552020-05-26 09:40:19Sådan sover du godt i varmen
Når du pludselig får øje på de små røde kopper, går det op for dig: Dit barn har fået skoldkopper! Læs her hvordan du hjælper dit barn bedst muligt igennem sygdomsperioden med husråd mod skoldkopper, og find ud af hvornår den bette kan komme i institution igen.
Skoldkopper er kendetegnet ved små, røde kopper der kan komme overalt på barnets krop. Oftest starter de på maven eller ryggen, og kan herefter brede sig til resten af kroppen.
Kopperne klør og gør ondt i 3-4 dage, hvorefter de vil tørre ind og danne sårskorper. Det er vigtigt, at barnet ikke kradser og klør i sårene, da det kan give dem ar og betændelse, der forlænger sygdommen.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-05-29 08:17:582019-05-29 08:36:49Alt om skoldkopper + uundværlige husråd mod skoldkopper
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-05-05 08:08:382020-10-14 07:49:38Bedste kontinentalseng | Her er nogle fantastiske kontinentalsenge 2019
Få konkrete gode råd til bedre søvn her. Vidste du, at vores søvn har indflydelse på stort set alle aspekter i vores liv? Lige fra vores vægt til vores parforhold og til vores risiko for at udvikle sygdomme som kræft og depression. Der er mange grunde til at sætte ind, hvis du sover dårligt! Læs med her, og bliv klogere.
Alle har det bedre efter en god nats søvn. Vi er mere glade, har mere overskud og klarer livet en anelse bedre. Omvendt bliver hele din dag sikkert voldsomt påvirket, hvis du er træt i hovedet, gaber konstant og ikke tænker særlig hurtigt. Derfor giver det mening at søge efter gode råd til bedre søvn.
Når du ikke får sovet godt, så har det konsekvenser både
på kort og lang sigt. Søvnmangel er årsag til at du bliver mere træt og
uoplagt.
Døjer du med søvnbesvær over længere tid, så begynder
humøret at blive konsekvent dårligere og din arbejdsevne bliver nedsat.
Derudover vil du være langt mere udsat for sygdomme både fysisk og psykisk.
I denne søvnguide får du en grundig guide af årsager, konsekvenser og ikke mindst hvad du kan gøre for at få en bedre søvn
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-04-03 11:00:452019-04-09 10:09:36Gode råd til bedre søvn: Kæmpe søvnguide
Hylderne i supermarkedet bugner af de farvestrålende smoothies til babyer. Det startede i det små for nogle år tilbage. Semper kom ind på babymarkedet med smoothies, der kunne tages med på farten.
Babysmoothies står ved siden af babymaden på glas. Forskellen på en babysmoothie og babymaden på glas er, at der ikke skal bruges en ske til smoothien og at den er lavet på frugt. Det er en nem lille snack at have med på turen, til når den lille sult meldte sig hos de små.
Sidenhen er der kommet en masse nye varianter og mærker på markedet. Nu er det ikke kun ren frugt der gør sig gældende i de små smoothieposer, nu er der også kommet grøntsager, ris, gryn mm. til blandingerne.
Nu kan du selv lave smoothies til baby – find de nemme opskrifter længere nede på siden!
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2019-03-01 08:08:332020-05-26 09:21:34Babysmoothies – slik i forklædning
Kemikalier, støv og partikler er alt sammen med til at skabe et dårligt indeklima på dit barns værelse. Det kan medføre dårlig søvn, hovedpine, allergi, træthed og andre gener for dit barn. Men heldigvis kan du selv gøre rigtig meget for at forbedre indeklimaet. Læs med her, og find ud af hvordan indeklimaet kan forbedres.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-02-27 06:52:552019-02-28 12:12:49Indeklima på børneværelset
At blive og være forældre er til tider benhårdt arbejde. Det kan de fleste mødre, og forældre i det hele taget, vist blive enige om. Nogen forældre har endda oven i det hele nogen personlige udfordringer, de skal kæmpe med.
Noget, som alle andre ikke har. Er du mor eller far med angst, depression, handicap eller noget helt andet, så kan du helt sikkert genkende de frustrerende følelser, der kan bringe. Men også hvordan små sejre i hverdagen kan føles som om du er på toppen af verden.
Læs med her, hvis du vil læse om hvordan morlivet kan være, når der er udfordringer i livet som forældre.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-02-25 09:42:422019-02-25 09:42:47Forældre med udfordringer
Kan børn godt gå til en aktivitet selvom de går i vuggestue eller børnehave? Det er selvfølgelig en vurderings sag i forhold til det enkelte barn. Men i bund og grund er svaret – ja!
Nu har i besluttet at jeres barn skal gå til en slags fritidsaktivitet – men spørgsmålet er nu bare hvad? For det er ikke sikkert at dit barn viser nogen decideret interesse for en bestemt aktivitet endnu. Så er der ikke andet end at prøve sig frem. De fleste steder kan man få en prøvetime og andre gang har i måske selv mulighed for at afprøve og se om det skulle være noget for jeres barn.
Hvor vigtige er fritidsaktiviteter?
I perioden 1-6 år, er leg og motorisk udvikling i høj fokus. Så her er fokus ikke så meget på, om barnet går til en fritidsaktivitet, men mere om denne aktivitet kan være med til at udvikle dit barn. Nøgleordet er simpelthen leg. Så denne leg kan lige så godt være ar spille bold sammen med dit barn eller lade barnet hoppe på trampolin i baghaven. Det er bare vigtigt, at få fysisk aktivitet indlært bedst muligt i barnets underbevidsthed – så det bliver en helt naturlig del af hverdagen.
Et barn der er vandt til at være fysisk aktiv i hverdagen, vil også automatisk have større lyst til at være aktiv til en fritidsaktivitet senere hen. Det er især vigtigt, når barnet starter i skole, hvor at barnet kommer til at have en meget mere stillesiddende dag end i børnehaven.
Det betyder dog ikke at det er en dårlig ting at melde dit barn til fodbold, gymnastik eller noget helt trejde, inden de fylder 6 år. For børn lærer en masse nye ting, ved at gå til en fritidsaktivitet.
Det er gennem fysisk aktivitet at dit barns krop vokser og udvikler sig normalt.
Man bliver stærkere og får et bedre helbred af at være fysisk aktiv.
I aktiviteter som gymnastik og fodbold bliver koordineringsevnen udfordret og styrket.
Barnet bliver også styrket i sine sociale evner, ved at lære at samarbejde og blive en bedre ven.
Rent mentalt kan en fordybelse i en interesse give bedre koncentrationsevne og bedre hukommelse.
Dit barns selvtillid kan også få et stort hak opad, ved at blive god til noget, da barnet vil få større tiltro til sig selv og også blive modigere.
Fritidsaktiviteter
Musik
Nogle kommuner tilbyder instrumental undervisning for børn i alderen 2-9 år, som mere er introduktion til instrumenter og ikke direkte læren i ét specifikt instrument.
Det vil hos nogle musikskoler desuden være muligt at starte til kor allerede før skolealderen.
Fodbold
Jeres lokale fodboldhold har muligvis et tumlingehold, der er fra 2-5 år. Her kan dit barn få lov til at prøve kræfter med fodbolden, hvor det hele har fokus på leg og blive tryg ved bolden. Fra 4 års alderen kan der være mulighed for at starte på et specifikt fodboldhold med jævnaldrene. Her vil der være meget mere fokus på selve spillet og lære at kontrollere bolden bedre.
Gymnastik
At gå til gymnastik er ikke bare én ting. Der finde nemlig mange forskellige typer for gymnastikhold. Fx er der springgymnastik, motorikhold, tumlehold mm.
Dans
Vil dit barn gerne starte til dans, er dette oftest fra barnet er 3 år. Nogle steder tilbydes der dog dansehold helt ned til 2 år, hvor disse er mere tumlingehold. Det mest udbredte dansehold for de mindste er et showdance hold – det vil sige den slags dans som der bliver danset i børne MGP mm.
Vil dit barn meget hellere begive sig ud i balletten, så kan de gøre det fra de er omkring 4 år.
Er det pardans i er ude i, så er det allerede fra 3 år.
De mere specifikke dansestilarter som fx hiphop, jazz mm. er mere fra 5 år og opefter, alt efter stedet.
Svømning
Her kan du starte fra din baby er helt ny, din baby skal kun være fyldt 10 uger, før de må begynde til svømning. I starten er de meget afhængige af deres forældre, men efterhånden som de bliver ældre og bedre svømmere, kan de nå til at være alene i vandet med en svømmeinstruktør. Dette sker typisk fra en alder af cirka 5 år. Svømning er desuden en god egenskab at tilegne sig tidligt, men det behøves ikke at gøres ved at gå til svømning. Det kan også læres ved at tage i svømmehallen med sine børn relativt ofte.
Håndbold
Med håndbold kan dit barn starte til lidt ala tumlingebold i en alder af 2 år. Her er det også mere en legene introduktion til håndbold end det helt seriøse spil.
Kampsport
Ved de forskellige kampsportsgrene er alderen 6 år, men er dit barn under 6 år kan barnet komme til en prøvetime og derfra kan man se, om dit barn eventuelt skulle være klar alligevel. Der er forskel på børn og deres modenhed.
Spejder
I nogle spejdergrupper kan man starte allerede som 3 årig, det kaldes familiegrupper og det er ikke alle steder dette bliver udbudt, da det kræver frivillige forældre.
Yoga
Den nyeste trend er helt klart børneyoga. Her kan barnet være med helt fra begyndelsen med mor-barn yoga, derefter tumlingeyoga og så krudtugleyoga som så går til 7 år. De fleste hold starter enten fra de 3 årige eller først når børnene er over 6 år. Dette kommer an på stedet.
Yoga er ikke en hård fysik aktivitet, men i stedet kan det være med til at give dit barn en ro og bedre føling med sig selv.
Ishockey
Hvis du tænker at der er en lille ishockeyspiller gemt i dit barn, så kan du i mange klubber indmelde dit barn fra det er 4 år gammelt.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2019-02-16 07:37:012019-02-15 12:41:36Guide til fritidsaktiviteter til børn i alderen 1-6 år
Du har godt lagt mærke til noget underligt noget i dit barns hovedbund – hvad er det? Ved det næste besøg fra sundhedsplejersken spørger du og får svaret “det er arp”. Hun giver dig nogle gode råd. Men hvad er arp egentlig og hvorfor kommer det?
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2019-02-13 12:35:092019-02-13 12:36:46Arp - hvad er arp?
Der sker en masse forandringer med kroppen i graviditeten – men må du du motionere? Mange gravide er påpasselige når det kommer til gravid og motion, men faktisk er det en rigtig god ide at holde kroppen i gang, så du er klar til fødslen og livet som mor. Dog skal du ikke bare motionere løs, som normalt. Læs med her og få styr på, hvordan du bedst holder dig i form, når du er gravid.
Når du skal i gang med at motionere, er det vigtigt at du har en normalt graviditet, og har det godt generelt. Og bare rolig, du behøver ikke at være hverken atlet eller maraton løber for at have en sund graviditet med motion. Så længe du tager hensyn til din kop, og får pulsen lidt op, så er du kommet rigtig langt af vejen.
Hvis du ikke ved hvordan du skal komme i gang, så er det bare med at blive her på siden hvor du får masser af ideer og tips til hvordan du dyrker motion i din graviditet.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-02-11 10:54:422019-02-13 09:25:35Gravid og motion
Den såkaldte BLW metode (Baby Led Weaning) er en overgang fra mælk til mad, hvor barnet i høj grad selv styrer hvad og hvor meget han eller hun spiser. Fra barnet er 6 måneder, eller kan sidde selv, bliver barnet i høj grad tilbudt det samme mad som resten af familien, og får så ellers lov at lege og smage sig frem i den nye verden. Men er det altid uden problemer at droppe grøden, og i stedet lade barnet spise selv med BLW metoden? Bliv klogere her på siden.
Principperne i BLW metoden er ret enkle. Baby skal nemlig selv have lov at spise, gribe fat i maden og lege med maden. Hvis du går all in på BLW metoden er der ikke noget der hedder babymad, hirsegrød eller at mose maden med en stavblender inden den lille får lov at spise. Junior skal nemlig være med til bordet på lige fod med resten af familien, og får i høj grad serveret hvad alle andre spiser.
Overvejer du om BLW metoden er noget for dig og din baby? Eller gider din baby ikke mades med havregrød, og søger du efter andre muligheder? Så læs med her, og find ud af hvad du skal være opmærksom på hvis du kaster dig ud i BLW metoden.
Stofbleer er smarte fordi de sparer dig og miljøet for en hel masse affald. Samtidig sparer du også penge, fordi stofbleerne kan vaskes og genbruges gang på gang. Du skal altså ikke ned og købe nye engangsbleer hver uge.
Synes du at stofbleer lyder besværligt og måske endda lidt ulækkert, så læs med her. Der er nemlig langt fra de gammeldags stofbleer, til de nye moderne. Mange forældre der har prøvet stofbleer ender faktisk med at synes det er langt nemmere end de traditionelle engangsbleer.
Her kigger vi på både fordele og ulemper ved de moderne stofbleer, sammenlignet med de almindelige engangsbleer.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2019-02-06 10:52:022019-02-07 11:25:12Moderne stofbleer til baby - Er det en god idé?
Det kribler og krabler i håret. Hvad gør man når du pludselig står med lys, enten hos dig selv eller hos børnene? Vi giver dig gode råd til at komme af med de små krible krablere og forhindre at de kommer igen.
Måske er det første gang i oplever det ellers har i måske haft det mange gange. Lige meget hvad, så er det ikke et sjovt at have lus.
Mange mennesker og et lille væsen, der ikke forstår hvad jul er. Store sammenkomster med familien i juletiden kan give de fleste nybagte forældre sved på panden. Her får du råd til hvordan du kommer igennem julen, så den bliver en god oplevelse for alle.
Her får du nemme og brugbare tips, som kan være med til at gøre jeres første jul med baby langt mere behagelig. Vi har spurgt Helen Lyng Hansen til råds. Hun er sundhedsplejerske og står bag siden Netsundhedsplejerske.dk. Sammen med hende kan vi hjælpe jer, så I kan gå julen mere roligt i møde.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2018-12-17 06:43:572019-01-10 08:00:21Babys første jul
Vidste du godt, at der hvert år er 10.000 danskere der får konstateret kontaktallergi? Heriblandt småbørn, unge, kvinder og mænd. Kontaktallergi hører ikke til en bestemt aldersgruppe eller et bestemt køn. Kontaktallergi kan ramme alle, store som små. Desværre er flere og flere børn begyndt at blive ramt af kontaktallergi.
Har dit barn først fået hudallergi, så er det ikke noget barnet vokser fra igen. Det er derfor vigtigt at du fra begyndelsen af dit barns liv overvejer, hvilke produkter barnet skal omgives med. Hvis vi skal tænke over vores børns hud og vide, at de skal bære rundt på den hud mange år endnu, hvad er så bedst?
Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du beskytter dit barn mod at udvikle allergi.
Som forældre tænker mange over, hvilke produkter der kommer hjem på hylden. Nogle tænker meget på økologi, nogle synes at sæben skal være sjov, grøn og dufte af tyggegummi, og andre vil helst gerne have så mange mærker på deres produkter som muligt.
Som forbruger stoler vi på de produkter der omgiver os. For hvorfor skulle de blive sat på hylderne, hvis de kan være skadelige for os?
Desværre lever vi ikke i en perfekt verden eller i et perfekt land og nogle produkter er på kortere eller længere sigt skadelige for os. Der er alligevel organisationer der gør deres, for at de produkter der omgiver os, er gode for os. Derfor er det godt at kigge efter de forskellige allergimærker der findes, som Astma- og Allergimærket eller AllergyCertified.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2018-11-28 08:40:582019-01-10 08:02:59Passer du godt nok på dit barns hud?
Derudover er det en rigtig god ide, at tale med din sundhedsplejerske omkring mad til din baby. Måske er der noget du skal være ekstra opmærksom på – fx kan din baby have tendens til hård mave eller sart mave.
Derudover kan du finde meget inspiration med mad, hvis du dykker ned i BLW (Baby Led Weaning). Baby Led Weaning er en spisemetode, hvor barnet selv styrer spisningen. Det vil sige at din baby ikke bliver madet.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2018-11-15 10:50:242019-01-10 07:58:52Snacks til baby - din guide
Du sidder muligvis i det lige nu – du er nybagt mor, har din guldklump og POST-GRAVIDITETSHÅR! Hvad er dog det og hvad kan du gøre ved det?
Der findes forskellige produkter produkter på markedet, både af shampooer, kosttilskud osv., som kan hjælpe dig med at mindske hårtab, tyndt og sart hår.
Læs videre her og få inspiration til, hvordan du hjælper dit post-graviditetshår og slipper af med mor-knolden oven på hovedet.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2018-11-09 11:43:202018-11-19 11:56:03HJÆLP - hvad sker der med mit post-graviditetshår?
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2018-11-06 11:48:282020-11-10 08:38:41Madplan - gør det selv eller klik den hjem | Gratis gave til dig
Sjove madpakker til børn er en nem måde at gøre frokosten lidt mere indbydende. Nogle børn spiser faktisk mere, hvis maden serveres på en sjov og indbydende måde. I børnehaven eller skolen er det oplagt at gøre dette i en sjov madkasse til børn! Her har vi samlet en række bud på sjove madkasser til […]
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2018-11-05 09:06:222018-11-06 13:46:25Sjove madkasser til børn
Babysmoothies til børn er det helt store hit. De fylder rigtig meget ude i butikkerne, men det kan være svært at gennemskue, hvilke produkter der er de bedste rent smagsmæssigt og ernæringsmæssigt.
Vi har fået fødevareekspert Michael René til at kigge på det smagsmæssige og ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen til at give en analyse af det ernæringsmæssige indhold.
Hvilken en baby-smoothie smager bedst til dit barn på 6 mdr+?
Der er smagstestet 8 varianter af baby-smoothies til børn 6 mdr+. Kig med, og se smagstesten her i videoen.
Test af 30 smoothies i alt: Sådan gjorde vi
Det blev gennemgået indholdet af i alt 30 smoothies. Ud af disse 30, blev der udvalgt de 8 smoothies, der differentierede sig mest indholdsmæssigt i forhold til deres indhold.
I det følgende kan du læse hvad hver enkelt af de 8 udvalgte smoothies indeholder.
. .......
Baby-smoothie nr. 1
Arla “Baby & Me organic” med pærepuré, solbærpuré, sødmælk, havremel, boghvedemel, vanilje og citronkoncentrat
Denne smoothie indeholder 120 gram smoothie, den er økologisk og kan bl.a. købes hos Nemlig.com, hvor den er set til en pris på 10,00 kr (~ 83,3 kr/kg).
“Sommar” Semper Baby-Smoothie med æblepuré, jorbærpuré, ascorbinsyre og citronjuicekoncentrat
Denne smoothie indeholder 90 gram og er ikke økologisk. Den kan købes i COOPs butikker, herunder på coop.dk, hvor produktet er set til en pris på 10,50 kr (~ 116,7 kr/kg).
Ingrediensliste: Æblepuré 80 %, jordbærpuré 20 %, citronjuicekoncentrat, antioxidantsmiddel (askorbinsyre). * Indeholder kun naturlige sukkerarter fra råvarerne.
Babysmoothie nr. 3
Änglamark, Baby-Smoothie med pærepuré, kiwipuré, bananpuré og citron
Denne smoothie indeholder 90 gram, den er økologisk og kan bl.a. købes i COOPs butikker, hvor produktet er set til en pris på 8,50 kr (94,4 kr/kg).
Ellas Kitchen Baby-Smoothie med banan, æble, jorbær, hindbær og citronsaft –
Denne smoothie var en af de to dyreste smoothie i testen
Denne smoothie indeholder 90 gram, er økologisk, og kan bl.a. købes i COOPs butikker, hvor produktet er set til en pris på 16,75 kr (~186,1 kr/kg.).
Denne baby-smoothie er én af de to dyreste smoothies i denne undersøgelse af hele 30 smoothies samlet. Er du nysgerrig efter, hvordan denne baby-smoothie klarer sig rent smagsmæssigt? Så se videoen med smagstesten, hvor vi spørger vores meddommer Alexander på 8 år, hvilke smoothies han bedst kan lide.
Mini Øgo Baby-Smoothie med æblepuré, pærepuré og ascorbinsyre
Denne smoothie indeholder 90 gram, er økologisk og kan bl.a. købes i Salling Groups butikker, hvor produktet er set til en pris på 9,50 kr (~ 105,60 kr/kg).
Ingrediensliste: 70% økologisk æblepuré og 30% økologisk pærepuré, ascorbinsyre (E300).
Babysmoothie nr. 6.
Tropisk Semper Baby-Smoothie med æblepuré, mangopuré og ascorbinsyre
Denne smoothie indeholder 90 gram, er ikke økologisk, og kan købes i COOPs butikker, herunder på coop.dk, hvor produktet er set til en pris på 9,50 kr (105,60 kr/kg).
Ingrediensliste: Æblepuré 80 %, mangopure 20 %, antioxidantsmiddel (askorbinsyre). * Indeholder kun naturlige sukkerarter fra råvarerne.
Babysmoothie nr. 7.
Ellas Kitchen Baby-Smoothie med banan, æble, solbær, blåbær og citronsaft –
En af de to dyreste smoothie
Denne smoothie er økologisk, den indeholder 90 gram og kan bl.a. købes i COOPs butikker, hvor produktet er set til en pris på 16,75 kr (~186,1 kr/kg).
Denne baby-smoothie er én af de to dyreste smoothies i denne undersøgelse af hele 30 smoothies samlet. Er du nysgerrig efter, hvordan denne baby-smoothie klarer sig rent smagsmæssigt? Så se videoen med smagstesten, hvor vi spørger vores meddommer Alexander på 8 år, hvilke smoothies han bedst kan lide.
COOP 365 Baby-Smoothie med æblepuré, pærepuré og bananpuré
Denne smoothie indeholder 90 gram, er økologisk og kan bl.a. købes i COOPs butikker, hvor produktet er set til en pris på 5,00 kr (~ 55,60 kr/kg).
Denne baby-smoothie er den absolut billigste smoothie af alle 30 produkter. Så hvordan mon denne smoothies klarer sig i videoen, hvor vi smagstester den?
Praktisk er der undersøgt 30 Baby smoothies til børn fra 6 mdr+ fra 5 forskellige supermarkeder: Nemlig.com, Netto, Fakta, Superbrugsen og COOP online. Alle ingredienser og næringsdeklarationer er tastet og organiseret, så vi kan give dig et overblik over ingredienser, ernæringsoplysninger, kg-pris og mærkning.
Her er en præsentation af de 30 produkter fra undersøgelsen
Ingredienser i baby-smoothies
Vi har talt alle ingredienser op i 30 baby-smoothies. Samlet var der 32 forskellige typer af ingredienser. De mest anvendte ingredienser i 30 smoothies (top 5) er:
æblepuré/juice (23 af 30 produkter),
Citronjuice/koncentrat (21 af 30 produkter)
Bananpuré/juice (16 af 30 produkter)
Ascorbinsyre (11 af 30 produkter)
Jordbærpuré (8 af 30 produkter)
Alle 30 baby-smoothies havde 131 ingredienser totalt, hvilket medfører et gennemsnitligt indhold på 4,4 ingrediens i hver enkelt produkt. Det produkt, der havde færrest ingredienser havde 1 ingrediens og det produkt, der havde flest havde 8 ingredienser. Ingen smoothiees var tilsat farvestoffer eller parfumer, så det er dejligt at se.
De 22 ud af de 30 produkter var enten er økologiske eller var mærket med EU-blomsten.’
Enkelte smoothies beskrevet som grød
Der var endog også babyprodukter, som var mærket forkert, når man kigger på onlinebeskrivelser af produkterne. Enkelte babygrød blev solgt under overskriften babysmoothies. Så man skal være vågen, når man handler babysmoothies online. Vi krydstjekkede oplysninger hos producenten og alle smoothiees, der medvirker i denne test er defineret som baby-smoothies.
Pris
Kiloprisen på baby-smoothies til børn 6 mdr+ varierer mellem 55,6 og op til 186,1 kr/kg i de 30 baby-smoothies vi har kigget på. Så der er mange penge at spare, hvis man kigger sig lidt for.
Ernæring i babysmoothies for børn fra 6 mdr+
Det ernæringsmæssige indhold i smoothierne viste også en del overraskelser. Herunder er et sammendrag af vores sammenfattende beregninger på ernæringsindhold på alle 30 babysmoothies fra 5 supermarkeder fra dansk detailhandel.
Se videoen herunder, hvor ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen giver et sammendrag og analyse af næringsindholdet af de 30 baby-smoothies til børn fra 6 mdr+.
.
Energiindhold og energifordeling (kcal/100 g)
Herunder er angivet variationer på indhold maks og min samt et gennemsnit indholdet.
Energiindholdet varierer fra 44,0 til 89,0 kcal/100 g med en middelværdi på 60,1 kcal/100 g
Fedt (total) varierer fra 0 til 1,4 g/100 g med en middelværdi på 0,3 g/100 g.
Mættede fedtsyrer varierer fra 0 til 0,9 g/100 g med en middelværdi på 0,1 g/100 g.
Kulhydrat varierer fra 9,2 til 19,0 g/100 g med en middelværdi på 12,9 g/100 g.
Sukkerarter varierer fra 7,6 til 15,1 g/100 g med en middelværdi på 10,6 g/100 g.
Kostfibre varierer fra 0,8 til 2,0 g/100 g med en middelværdi på 1,6 g/100 g.
Proteinindholdet varierer fra 0,1 til 1,9 g/100 g med en middelværdi på 0,6 g/100 g.
Saltindholdet varierer fra 0,00 til 0,04 g/100 g med en middelværdi på 0,01 g/100 g.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2018-10-30 11:19:422018-10-30 11:50:01Smag og Sundhed | Stor test af babysmoothies
Som forældre kan vi gøre så mange forskellige ting, for at styrke vores børns sansemotorik. Så hvorfor ikke vælge en aktivitet, der er behagelige for både os selv og vores barn? Vi må ind imellem gerne tænke på os selv, også selvom vi er blevet forældre til verdens dejligste guldklump.
Ved denne aktivitet får du lov til at flyde rundt i 34 garder varmt vand. Hvis det lyder tiltalende, så bør I helt klart begynde til babysvømning. Læs videre her og find ud af, om det var noget I kunne have lyst til.
Styrk dit barns sansemotorik
At gå til babysvømning er både godt for dit barns sansemotorik og sociale samværd. Ved babysvømning i alderen op til halvandet år, er der mest fokus mellem forælder og barn. Men der vil også være rig mulighed for at svømme rundt i bassinet og hilse på de andre på holdet. Samt at der vil være mulighed for at være social efter turen i bassinet. Bagefter svømning vil de fleste babyer gerne have mad, så der vil ofte mulighed for at sidde sammen med børnene, så de kan se hinanden mens de spiser – dette er dog først når de kan sidde med ved bordene og får grød eller anden fast føde.
Svømning er en del af de grovmotoriske færdigheder, som at løbe, cykle mm. Det vil sige, at svømning går ind under stimulering af det sansemotoriske hos børn, et punkt hvor sanser, hjerne, krop og bevægelse arbejder sammen. At være og bevæge sig i vand er en meget anderledes følelse end at være på et gulv eller lignende. Læs gerne mere om babymotorik og de tre sanser.
Babysvømning i hold eller alene
Du kan sagtens gå i svømmehallen alene, uden at have tilmeldt dit barn dit et svømmehold. Der er intet krav om at du skal have gået til babysvømning. Hvis du ikke er helt tryg ved tanken om at tage i svømmehallen med din baby, så er det muligvis en god ide at tage derhen alene og kunne tage det i jeres helt eget tempo. Der vil altid være en livredder eller to til stede i svømmehallen, der vil kunne give dig nogle små tips og tricks til jeres egen lille svømmetime. Du skal blot være opmærksom på, at livredderen ikke vil kunne blive hos jer alt for længe af gangen. Men livredderen kan fx fortælle om det første dyk og lige se jer prøve det. Om I så ønsker at fortsætte på enmandshånd med svømmetræningen eller I derefter vil prøve at starte på et hold, er op til jer.
På et svømmehold vil der være fokus på nogle forskellige øvelser fra gang til gang, som at dykke fra kant, at vende i vand mm. Ved at tage i svømmehallen alene kan i tage dette i jeres helt eget tempo og ikke tænke over hvor mange gange i har tilbage på holdet. På denne måde, kan I også mærke efter om den pågældende dag ikke er god og så vente med at tage af sted til dagen efter. Minusset ved at tage af sted alene er at du ikke får de instrukser og øvelser, som instruktøren informerer om. Du ved ikke om der er mange andre i varmtvandsbassinet og de fleste har det med at køre død i de samme øvelser med baby. Et hold kan dermed være med til at udvikle jeres færden i vand.
Tag jer tid
Tiden i svømmehallen skal være en rolig og tryg oplevelse for den lille, så derfor er det vigtig at komme helt ned i gear og flyde med strømmen. Når I er i vandet, er der ingen telefoner der ringer, ingen rengøring, ingen madlavning. Det er dig og din baby. I skal have god øjenkontakt, nyde det varme vand og ellers bare læse hinandens kropssprog.
Første gang din baby oplever svømmehallen og kommer ned i vandet, kan det godt være overvældende. Og alt efter hvor gammel din baby er, kan 10 minutter i vandet første gang være mere end rigeligt. Bagefter er det typisk at babyer falder i søvn, fordi der har været så meget at bearbejde af forskellige sanseindtryk.
Hvornår?
Men hvornår kan man egentlig starte med at svømme med baby? Du kan starte til babysvømning fra din baby er cirka 10 uger gammel. Som kvinde skal du selv have været igennem din 8 ugers undersøgelse efter fødslen og have fået ok fra egen læge, om at du må tage i svømmehal. Dette er fordi klorvandet kan være fyldt med nogle bakterier, der kan give dig en infektion, hvis du har sår der stadigvæk ikke er helet. Hvis du derimod er i tvivl om dit barn er klar til at komme i svømmehallen, kan du altid tale med din sundhedsplejerske for at blive bedst guidet.
Er det nogensinde for sent at starte til babysvømning? Decideret babysvømning er, som det hedder, svømning for babyer. Derefter kommer det an på svømmehallen og deres holdopdeling, hvornår de kalder det babysvømning og hvornår det bare er et svømmehold. De fleste kalder det babysvømning til barnet er omkring 1 ½ – 2 år, for derefter at kalde det tumlingehold. Men om dit barn er 12 uger, 2 år eller 10 år, så er det aldrig for sent at starte til svømning. Svømning er en god egenskab at kunne, da vi befinder os overraskende meget omkring vand. Så dit barn behøver ikke at kunne svømme en 100 meter crawl, men bare have lært basis for hvordan man agerer i vand. Det er også en stor del af den første babysvømning, at lære hvordan man agerer, hvis man skulle falde i vandet.
Tips til turen i svømmehallen
Forbered din baby på vand ved, at have badet i badekar derhjemme og have lært at få vand over hovedet med vandet fra bruseren eller fra en vandekande. Husk at vandet fra bruseren skal være på svag styrke.
Gør tiden med vand til noget hyggeligt, hvor I kan synge og lege. Dette kan du tage med i svømmehallen. Du kan fx synge en bestemt sang hver gang I bader, så kan du synge samme sang i svømmehallen for at skabe genkendelighed og tryghed.
Sørg altid for at tjekke op på svømmehallens regler for badetøj for babyer og mindre børn, da de fleste svømmehaller har krav om badetøjet, så længe barnet bruger ble. Det forkerte badetøj kan forhindre en tur i svømmehallen. Kontakt svømmehallen, hvis du er i tvivl.
Hav gerne mere end ét håndklæde med – et du kan bruge når I er ude i selve svømmehallen og et til når baby er blevet badet efter turen i bassinet. På den måde får du mindsket chancen for at din baby bliver viklet ind i et fugtigt eller vådt håndklæde. Du kan finde inspiration til forskellige babyhåndklæder hos startpakke.com.
Sørg for at din babys krop altid har størstedelen af kroppen under vand, så din baby ikke bliver for afkølet.
Sørg for at have god øjenkontakt med din baby og lav en masse glade og smilende ansigtsudtryk.
Lad din vejrtrækning være rolig og lad jer glide gennem vandet. Lad din baby mærke bevægelserne i vandet ved at glide gennem det, vende sig og bare bevæge sig i det. Din baby skal gerne holdes ud fra kroppen, med ansigtet vendt mod dit ansigt. På denne måde kan din baby læse dit kropssprog og dine ansigtsudtryk, samtidig med at din baby får god føling med vandet omkring sin krop. Efter et dyk kan det dog være trygt at komme tæt ind til din hud, så længe du husker at smile og fortælle med glad stemme, hvor dygtig din baby er.
Rigtig god fornøjelse med jeres tur i svømmehallen.
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Anettehttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgAnette2018-10-24 10:20:322018-10-24 10:27:48Babysvømning – din guide til babysvømning
Ifølge en stor test foretaget af Norsk Institutt for Vandforskning indeholder meget overtøj til børn uønskede miljøgifte, som for eksempel fluorkarboner der er skadelige for miljø og sundhed. Hele 90% af det testede tøj indeholdt miljøgifte, og kun tre mærker klarede sig helt fri. Se nedenfor, hvilke mærker der klarede sig bedst og værst i […]
Når først man er gået i gang med projekt baby, så vil de fleste gerne blive gravide så hurtigt som muligt. Det er dog ikke nemt for alle, at blive gravide hurtigt, men der er en del man faktisk kan gøre for at blive gravid hurtigt. Her på siden kan du læse en række gode […]
https://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpg00Mariahttps://startpakke.com/wp-content/uploads/2017/03/logo.jpgMaria2018-08-21 11:47:292018-08-21 12:25:49Bliv gravid hurtigt | Din vej mod ønskebarnet