Vikingenavne til baby 2018

Overvejer du et ægte vikingnavn til din baby? Så er du landet det rette sted. Her finder du en komplet liste med alle de vikingenavne, som vi kunne finde rundt omkring. Mange af vikingenavnene er i dag navne, som mange danskere bærer. For eksempel Erik eller Tove. Mens andre vikingenavne hører til de mere sjældne, […]

Halloween guide: Sådan skærer du en lygte ud af et græskar

Det er nemt at skære et græskar ud til en flot lygte. Det er en hyggelig aktivitet at lave sammen med børnene i efterårsferien. Derfor har vi her lavet en nem guide til hvordan man skærer et flot Halloween græskar. Græskarret kan lyse flot op i vintermørket, og skabe hygge – eller måske rettere – […]

Adventskalender til mor og far

Julen nærmer sig med raske skridt og før vi får set os om, er det december. Har du husket at købe en adventskalender til dig selv?

 

Børnene husker du hvert år at købe en julekalender til – om du så går ud og køber 24 enkelte pakker, 4 adventspakker eller køber en færdigproduceret med LEGO, Schleisch eller chokolade.

Men hvad med dig selv? Hvornår har du, som mor eller far, sidst selv haft en adventskalender? Altså lige bortset fra den sædvanlige skrabekalender der troligt hænger på køleskabet år efter år. Hvis du skal tænke for meget over det, så er det alt for længe siden, og så synes vi at du skal gå ud og glæde dig selv lidt. Køb en adventskalender til dig selv, din partner eller som en fælles. Julen er ikke kun børnenes fest, men hjerternes fest. Så en adventskalender til mor og far, giver med garanti en endnu mere glædelig jul.

Se med her nedenfor og lad dig inspirere af de forskellige adventskalendere i voksenhøjde – altså adventskalendere til mor og far.

adventskalender til mor og far

Læs mere

Efterårsferie under varmere himmelstrøg

Kulden og mørket er kommet ind over Danmark. Dette får de fleste til at længes efter varmen og de lyse aftener. Men hvad gør man så i denne mørke tid, ud over at lade stearinlysene brænde, finde tæpperne frem og lave en god kop varm kakao med flødeskum sammen med børnene? Man kan altid tage mod de varmere himmelstrøg og for en stund glemme den danske kulde.

Efterårsferie med børnene

Børnene vil med garanti elske lidt ferie. En ferie hvor i kan sove længe, en ferie hvor i ikke skal nå noget, en ferie hvor man godt må spise en eller flere is om dagen. Alt i alt en ferie, hvor i er sammen og kan nyde hinanden. En ferie hvor i glemmer hverdagen, hvor der ikke er noget der hedder arbejde, vuggestue, børnehave eller skole. Dette vil med garanti gøre humøret bedre og vinteren lidt kortere.

 

Har du helt små børn, er det ofte mere behageligt at rejse udenfor sommersæsonen, da temperaturerne ikke når helt så højt op og derfor kan de små bedre holde til at være udenfor, også i middagstimerne, hvor solen normalt brænder for meget til at selv de voksne kan holde det ud. Vejret vil mange steder være ligesom en lun efterårsdag herhjemme, hvor det kun lige kræver en cardigan ud over sommerkjolen.

efterårsferie sydpå med børnene

Vi vil her guide dig bedst muligt til en god efterårsferie med børn, hvis i skal rejse sydpå. På den måde er du bedst klædt på i forhold til hvilke ting du skal være mest opmærksom på, hvad du skal huske at pakke og andre gode råd.

 

Vejret spiller en stor rolle, når vi skal på ferie. For med den lune luft, i stedet for hedebølgen, bliver der også større chance for at børnene kan holde til at se på seværdighederne. Om børnene så er så store at de går rundt, sidder i klapvogn eller ligger i barnevogn, så er det ikke heden der forhindrer dem i at deltage. Så sørg for at have undersøgt hvordan vejret er på det tidspunkt, hvor i gerne vil af sted til – nogle steder kan der også være for køligt, til at man overhovedet føler en forskel fra det danske vejr.

 

Liv og aktivitet er også meget afvigende fra sted til sted – og der kan være markant forskel fra sommer til efterår. Så et sted der emmer af liv og aktivitet i løbet af sommeren, kan være helt dødt og lukket ned lige så snart sommersæsonen er slut. Så det er vigtig at undersøge, om det kan svare sig at tage til den pågældende destination, hvis stedet er helt lukket ned og øde, så i ikke kan lave andet end at sidde på hotelværelset eller gå en tur på stranden. I hvert fald ikke, hvis man gerne vil opleve nogle ting. På den måde ved i også hvilke ting i kan komme til at opleve, hvilke ting i vil fokusere på og hvilken type ferie i gerne vil have ud af det.

 

Et sted der kunne være rart at holde efterårsferie er i Tyrkiet, som mange steder har over de 20 grader. Tyrkiet har mange ting at byde på og flyrejsen er ikke alt for lang. Så tag eventuelt på efterårsferie med børnene i Tyrkiet. Har det vækket din interesse, så kan du læse flere informationer om Tyrkiet hos Sunnyferie.

Er i derimod en familie der er til lidt varmere himmelstrøg eller er til en anden destination end Tyrkiet, så kan du hurtig få overblik over flere andre destinationer hos Sunnyferie. På den måde kan i få skabt den ferie der passer bedst til jer som familie og så den måde skabe den bedste efterårsferie for børnene og jer selv.

 

De ting der skal pakkes til ferien er på sin vis meget lig med hvad der skal pakkes til en ferie sydpå i sommersæsonen. Men her er de ting du måske ikke tænkte over at tage med på efterårsferien, ud over de normale pas, tøj og toiletgrej.

Pas på solen:

Selvom solen ikke er lige så kraftig, så er det vigtig stadig at smøre dig selv og børnene ind i solcreme. En faktor 30 vil være fint. På den måde beskytter du den sarte barnehud bedst muligt. Solhatte er også en rigtig god ide. Kroppen er ofte mere dækket end på en ferie med 40 graders varme, men det er vigtig at huden ikke er blotte for meget under den kraftigere middagssol.

Transport:

Hvis børnene ikke er store nok til at kunne gå rundt i lang tid, så er en klapvogn helt klart at foretrække. Du kan få flere modeller, der kan klappes helt sammen som en paraplyklapvogn, men som også kan ligges ned og har en stor nok kaleche til at kunne skygge mod solen. På denne måde behøver i ikke at være på hotellet, når det er tid til en middagslur.

Tøj:

I skal tænke på at have en tynd overgangsjakke med og nogle trøjer, så i kan dække jer mere til især omkring aftentid. For selvom temperaturerne nogle steder kan stige godt i løbet af dagen, så falder de ofte meget lige så snart solen er gået ned. Og så kan det være koldt at gå hjem fra byen eller restauranten. Pak eventuelt også et tæppe til at putte med i klapvognen.

En lille taske:

Der i kan i komme nogle snacks, noget at drikke og andre vigtige småting i. Det er ikke sikkert at der er lige så meget åbent som hen over sommeren og med små børn er det vigtig at være forberedt på den lille sult, tørst eller at kunne komme et plaster på en lille hudafskrabning.

Har du ubrugte feriepenge stående?

Har du været på dagpenge i løbet af ferieåret, så er det måske værd at se nærmere på, om du har en overraskelse liggende i form af feriepenge, du måske har til gode. Det kan give et lidt større overskud, så feriedagene allerede er klar til at blive brugt og ikke skal betales ud af egen lomme.

 

Du kan altid kontakte din a-kasse og høre nærmere. Er du ikke allerede medlem af en a-kasse eller ønsker at finde en ny a-kasse, så kan du læse mere inde på Danske A-kasser. Derinde kan du finde informationer om de forskellige a-kasser som findes på markedet. De kan guide dig til den a-kasse der passer bedst til dig og derudover kan du holde dig opdateret omkring hvad der sker på markedet. Med en god a-kasse bag dig er du sikret, hvis det en dag skulle ske, at du står uden arbejde. De hjælper dig både økonomisk med dagpenge og også til at guide dig tilbage på arbejdsmarkedet igen.

 

En efterårsferie sydpå er et afbræk i hverdagen, lidt lys og varme er noget der er godt for hele familien. Så tøv ikke med at tage på en lille smuttur sydpå, nu når kulden har meldt sin ankomst her i lille Danmark. Det hjælper på humøret, giver minder, skaber sammenhold og en god oplevelse.

Sæt farten ned – kvalitetstid med børnene i efterårsferien

Nyd en dag derhjemme, eller lav noget der ikke kræver at I følger en stram agenda. Her på siden har vi samlet et lille udpluk af ideer til hvad man kan lave i efterårsferien, når tempoet skal helt i bund.

Læs mere

Bedste navne til tvillinger

Er du så heldig at vente to små guldklumper, så bliver det lige en tand sværere at vælge navne. Navne til tvillinger skal gerne passe sammen, men samtidig ikke lyde alt for “fjollet”. Her på siden finder du: Navne til tvillingedrenge, navne til tvillingepiger og navneforslag hvis du venter både en dreng og en pige. […]

Sådan øger du chancen for graviditet

Når først beslutningen om familieforøgelsen er truffet, kan det være svært at vente på at se de to streger på graviditetstesten. Ikke desto mindre, så er det ganske normalt at det tager 6 – 12 mdr. at opnå graviditet.

Hvis I gerne vil forsøge at speede processen lidt op, er der her en række bud på hvad I kan gøre.

Læs mere

5 gode tips, hvis din baby har kolik

Kolik kan være utrolig hårdt at komme igennem for både forældre og baby. Det er en hård start på det nye familieliv, og livet med en kolik baby er nok ikke lige det du håbede på, dengang maven stadig var stor og rund. Heldigvis er der flere ting du kan gøre for at gøre det nemmere for både dig selv og baby. Læs mere

Bedste seng til dårlig ryg | De bedste senge, hvis du har dårlig ryg

At vælge den bedste seng til dig, bliver endnu mere vigtigt hvis du har dårlig ryg og døjer med ømhed og smerter i ryg, lænd og nakke. At researche markedet grundigt inden du invisterer i en ny seng er derfor en rigtig god ide. Vil du være bedre rustet til at vælge den bedste seng […]

Sådan forkæler du din sympatigravide mand

Der er gode grunde til at kvindens mave vokser, efterhånden som baby bliver større. Vokser din mand eller kærestes mave synkront med din, så tyder det på at han er blevet sympatigravid. Din kære partner er simpelthen så involveret i graviditeten og det ufødte barn, at han oplever større appetit og døjer måske endda også […]

Mor-bloggere | Bloggere, der tør at skille sig ud

Her kommer vi med en række blogs, som vi her på Startpakke, synes er både spændende og inspirerende at følge. Fælles for bloggerne er, at de har noget unikt at byde ind med. Enten deres skrivestil, deres livsstil, eller at deres skæbne ville at deres hverdag i dag afviger fra det, vi kender som “normalen”. […]

4 måder at forkæle din gravide kone eller kæreste

Det er hårdt for kroppen at være gravid. Derfor er oplagt at modtage lidt ekstra forkælelse, så det bliver nemmere at klare den lange ventetid. Overrask din kone eller kæreste med en smule forkølelse, og et break fra hverdagen, inden en ny hverdag begynder. Her har vi samlet 5 bud på hvordan du kan forkæle […]

Køkkenmaskine test 2018 | Hvilken køkkenmaskine er bedst i test?

Her har vi kigget på en række køkkenmaskine test, og vurderet de bedste køkkenmaskiner fra de mest populære mærker, såsom KitchenAid og Kenwood. En køkkenmaskine er og bliver en af de mest populære køkkenmaskiner til hjemmet. En køkkenmaskine er en kæmpe hjælp, og bliver hurtig uundværlig til essentiele dele af madlavningen og ikke mindst når […]

Bibelske navne | Et bibelsk navn til din baby

Det er en stor ting, når der skal vælges navn til baby. Mange forældre søger på nettet efter inspiration, og bibelske navne er en klassisk kategori af navne, som går igen i mange lande og kulturer. Navnene har en lang historie bag sig, og det gør at man kan finde et rigtig fint bibelsk navn […]

En god topmadras | Her er de bedste topmadrasser

En god topmadras er enormt vigtig for din søvn. Derfor har vi her kigget på hvordan du finder den bedste topmadras til dine behov. Hvis du døjer med ondt i ryg, nakke og skuldre kan det meget vel skyldes at din topmadras ikke tillader at din krop synker ned og får ordentlig støtte. Scroll ned […]

Strikkekits til baby

Strik babytøj i lækkert garn, der giver din babys garderobe et personligt præg. Her har vi valgt at fremhæve de sødeste baby strikkekits, som endda kan købes for en billig pris. Garn er nemlig blevet ret billigt online, og der er et stort udvalg! Se alle de lækre baby strikkekits nedenfor

Mad til børnefamilien: Disse bloggere skal du følge

Hvis du kan bruge ny inspiration til lækre opskrifter, så har vi her samlet otte bloggere, der alle byder på et personligt univers med blandt andet mange opskrifter. Her finder du både de klassiske retter, men også  inspiration til veganske og sukkerfrie opskrifter.

Legetøj uden kemi og ftalater

Efterspørgslen på legetøj uden kemi, ftalater og andre skadelige stoffer er kun steget de seneste år. Det har været kendt længe at ftalater, som bruges til at blødgøre PVC er skadeligt, og derfor er det forbudt i legetøj. Men i gammelt legetøj, eller legetøj købt uden for EU har større risiko for at indeholde kemi […]

Fastelavnsudklædning til børn | Flot udklædning til fastelavn

I 2018 falder fastelavn d. 11 februar. Mange børn elsker deres fastelavn udklædning, hvor de får mulighed for at klæde sig ud som en kendt figur eller måske et dyr. Mange vuggestuer, børnehaver og skoler afholder fastelavnen fredagen inden weekenden, altså d. 9. februar. Til denne anledning er børnene klædt ud og skal slå katten […]