Oplevelser i vinterferien 2019

Vinterferien ligger for næsen af os – og har du ikke planlagt at ferien skal foregå i Alperne eller på stranden, så giver vi dig her nogle tips til at få tiden til at gå i Danmark.

Du skal holde vinterferie med børnene, men I har ikke nogle planer endnu. Du ved at børnene ikke skal bruge en her uge foran fjernsynet eller bare ude i have – I skal ud og opleve noget. Så kommer der her nogle muligheder til lidt sjov og aktivitet.

SJÆLLAND

Zoologisk have

Zoologisk have åbner op for en hyggelig vinterferie, hvor det står i Nordens tegn. Så her kan du oplevet livet nord for polarcirklen på din egen krop, når der bliver tændt op i bålet. Der vil også være god mad at finde på Zoomarkedet og så er der selvfølgelig alle de skønne dyr.

Det sker den 9.-17. februar

Den Blå Planet

Oplev udstillingen om havets koralrev, samtidig med at du kan opleve hammerhajer, havskildpadder og havoddere. Du kan altid finde et sted, hvor de giver fortællinger om bestemte havdyr og andre spændende oplevelse.

Det sker fra den 9.-17. februar

Planetariet

Planetariet tager jer med på en rumrejse. Her kan du bygge din egen raket, se film omkring universet eller gå på opdagelse i forskellige udstillinger, hvor du blandt andet kan opleve en rumsonde.

Reserver gerne billetter på forhånd

Lalandia

Du behøver ikke at have overnatninger, for at nyde tiden i Lalandia, men med overnatninger kommer i selvfølgelig til at opleve mest. Her er der både skøjtebane og bølgesus.

FYN

Danmarks Jernbanemuseum

Byg dig egen træmodel af et lokomotiv, stort legeområde, Chuggington film, kør en tru i mini-toget eller kom ud og kør i et ægte veterantog. Der er mulighed for mange sjove timer.

Det sker fra den 9.-17. februar

Odense Zoo

Tag med på tusmørkevandring i vinterferien fra kl. 16.00 og oplev sider af Odense Zoo, der normalt ikke er åbent for gæster.

Læs også:   Skal dit barn i kostbørnehave?

Middelfart Museum

Klip et gækkebrev, tegn dit eget frimærke eller start en frimærkesamling. Vinterferien på Middelfart Museum handler om post.

Det sker fra 11.-15. februar

Toldbodhus

Byg din egen fuglekasse, lav en fugl i filt, se på fjer i mikroskopet, tag på skattejagt og meget mere.

Det sker 11.-14. februar

JYLLAND

Kattegatcenteret

I Kattegatcenteret kan du møde 250 forskellige dyrearter og flere til, hvis du tager omgivelserne med. For der er både en lagune og en stenmole udenfor, samt havet omkring. I Vinterferien kan du komme helt tæt på fiskene, med hav-eksperten. Du kan komme endnu tættere på med Doktor Knivskarp, der skal dissekere en klumpfisk og en haj. Samt du kan lave dit eget flotte fisketryk.

Det sker den 9.-17. februar

Lalandia

Du behøver ikke at have overnatninger, for at nyde tiden i Lalandia, men med overnatninger kommer i selvfølgelig til at opleve mest. Her kan du nyde tiden i det tropiske vandland eller lade børnene stå på ski.

LEGO House

Seks oplevelseszoner og en masse LEGO, det er hvad LEGO House byder på. Timevis af sjov og en masse oplevelser.

Springcenter Århus

Hver søndag fra midt september til slut april, kan dit barn få lov til at bruge en masse energi i Springcenter Århus. I gymnastikhallen er der trampolin, skumgrave og gymnastikredskaber. Motorikhallen er indrettet specielt til børn, med labyrinter, rutchebaner, klatretorve mm.

AKTIVITETER HJEMME

BAGEDAG: En klassiker med børn er altid at bage – om det så er kage eller brød. Bag gerne med et mål, fx til besøg fra bedsteforældre, en udflugt eller lignende. Det er også snart fastelavn, så en ide kunne være at lave fastelavnsboller, der kan blive pyntet med glasur og krymmel.

TRYLLEDEJ: Trylledej er altid et hit og meget nemt at lave. Du skal bruge 4 dl mel, 2 dl fint salt, 2 dl vand og 2 spsk olie. Bland ingredienserne til de har konsistens som modellervoks – stil derefter dejen et varm sted i en times tid, med et viskestykke over. Når I har lavet figurerne, kommer I dem på en bageplade og bager dem i ovnen. De skal bages i ca. 4 timer ved 100 grader. Husk at stille dem ind i en kold ovn. Bag dem til de er let gyldne.

Læs også:   Hvilket kæledyr til børn?

LAV SMÅ KONKURRENCER: Hvad med at konkurrere i, hvem der kan bygge det højeste tårn, hoppe højest eller komme først igennem dem indendørs hjemmebyggede forhindringsbane. Forhindringsbanen kan også bruges til at se, om barnet kan slå sin egen rekord. Den kan indeholde en balancebom, lavet af snor der er tapet fast til gulvet, en vasketøjskurv, hvor der skal skydes til måls eller lignende.

HJEMMESPA: Børn bliver ofte forkælet, men hvor ofte er det lige dit barn bliver forkælet med fodbad, massage eller ansigtsmaske? Dit barn vil sikkert nyde, at få en god creme i ansigtet og så sidde med agurkeskiver på øjnene, imens du nusser fødder.

INDENDØRS BILBANE: Hvis der skal fart over feltet, så kan I sætte møblerne lidt til side og så lave jeres helt egen indendørs bilbane. Brug eventuelt malertape, til at markere kørebanen – men husk at malertape ikke må sidde mere end 24 timer, da det vil være svært at få af efterfølgende.

DANS: Musik kan altid gøre en glad og mange børn elsker at danse. Lav eventuelt stopdans eller kopidans. Kopidans er så enkelt som navnet – en danser og de andre kopierer bevægelserne så godt som muligt. Der skal minimum være 2 til at lave denne leg, men der er intet maksimum på. Børn elsker at være leder og få andre, især voksne, til at abe efter dem.

BYG EN HULE: Der er noget over børn og huler. Du kan måske selv huske det, at bygge en hule, sidde derinde med en lommelygte og måske få lov til at få snacks eller frokost med derind. Huler er bare hyggelige og de kan blive bygget på børneværelset, midt i stuen eller I kan tage overtøj på og bygge en udenfor.

TAG I BIOGRAFEN: Der kører for det meste børnefilm i biografen, og i hvert fald op mod ferierne. Det er en hyggelig måde at komme ud af hjemmet i et par timer og med et mål. Der skal købes popcorn, guf og andet hygge, som skal nydes i biografen. Bagefter har I tiden til at tale omkring filmen og eventuelt blive inspireret af den. Tegn fx en af karaktererne fra filmen eller leg figurerne fra filmen.

Læs også:   Madplan - gør det selv eller klik den hjem | Gratis gave til dig

HYG MED BÅL: Hvis I har et bålfad eller bor nogenlunde tæt på en bålplads, så er det ud og tænde et bål. Her kan i både lave snobrød, grille skumfiduser eller andet. Hvis I har udstyret, kan I sagtens lave mad over åben ild. Noget der vil være til stor glæde for børnene.

OPLEV DYRENE: Der er altid muligheden for at tage hen til et af de store steder, som Zoologisk Have. Men der findes rigtig mange små steder, hvor du kan få lov til at opleve dyr helt tæt på. Mange gårde vil gerne åbne op for befolkningen – især de små steder. Der findes fx dyregården i Albertslund, hvor du kan klappe kaniner, heste, køer og grise – og se de små høns traske rundt og hakke i jorden.

KREATIV: De fleste børn elsker at kunne udfolde deres kreative evner. Som ideer kan I eventuelt male på sten, male på en papkasse og omdanne den til et slot eller riddeborg. Du kan sætte et spejl foran dit barn, så det kan prøve at tegne et selvportræt. Giv gerne ideer, som at huske øjenbryn, øjenvipper mm.