Ipad til børn

Er det overhovedet en god ide at lade den lille lege med en iPad? Er skærme egentlig usunde? Nej faktisk er det langt fra sådan det forholder sig. Men det kræver at ipadden bruges med visse forholdsregler.

Indholdsfortegnelse

Hvor meget skærmtid er okay?

For de små børn under 2 år anbefaler WHO at vi så vidt muligt holder dem væk fra skærmen. I denne alder ligges der vigtige byggesten til hjernen og dens udvikling samt fantasien.


Når barnet bliver 2-4 år anbefales det at holde skærmtiden på maks 1 time hver dag. Det er fordi skærmtiden ellers kommer til at tage tid væk fra fysisk udfoldelse som jo også er vigtig for barnets udvikling og senere voksenliv.


Når der er sagt så er der virkelig mange gode ting ved en iPad til børn. Og hvad er det så, tænker du måske. Det fortæller jeg dig lige om lidt!
Husk at tjekke priser på ipads inden du køber. Det ville være ærgerligt at købe en mega dyr tablet, når du kunne have fået den på tilbud et andet sted.


Tjek priser på ipads til børn her.

Derfor er en iPad godt legetøj

Kan han ikke bare lege med toge og biler, ligesom da mor og far var børn?


Børn elsker at lege ude, og det gør de garanteret allerede hele tiden når de er i børnehave eller vuggestue. Men husk at din guldklump faktisk kan lære rigtig en hel del af at lege på deres iPad til børn. Der findes mange forskellige former for apps, hvor de kan øve sig i at regne og lege med tal og bogstaver. Det gælder både børnehavebørn, og store og små skolebørn. Diverse udfordrende puslepspil er også en god leg, som styrker barnets udvikling.
Børnene kan også se ramasjang eller Netflix på deres iPad til børn, uden at mor og far behøver at se det samme. Med et par søde børnehørebøffer behøver i heller ikke lytte til Gurli Gris for 100. gang. En iPad til børn er også oplagt at bruge, hvis I sidder sammen og ser film, så det behøver ikke være noget barnet laver alene.

Læs også:   Børnetablet

Perfekt til rejser og ferier


At give sit barn en tablet kan virkelig redde en flytur eller en lang køretur. Så også her er en tablet til børn virkelig praktisk at have med på farten. Samtidig kan den også bruges til andre ting, såsom at gå på nettet, tjekke mail osv. selvom I er væk hjemmefra.

iPad til børn 2 år

En iPad til børn på 2 år kræver nok først og fremmest at den er pakket godt ind i et solidt cover. Derudover er et en god ide at være ret striks med hvilke apps den lille har adgang til. Du vil nok nødig risikere at den lille ender med at shoppe ting eller slette ting i din kalender.

Det er muligt at lave en indstilling på iPad så den er børnesikret og det kaldes ”forenklet adgang”.

Sådan gør du:

Gå ind i indstillinger > Generelt > tilgængelighed > Læring > Forenklet adgang.

Aktiver forenklet adgang. Nu er din iPad klar til den 2 årige. Når du fremover vil aktivere forenklet adgang skal du blot trykke tre gange på home-knappen.

Børneipad

En børneipad fungerer bedst hvis den er fyldt med sjove og lærerige apps til den lille. Du kan søge i App store efter gode apps til børn. Her er bud på gode børneapps:

  • Sound Touch – tryk på dyrene og hør deres lyde
  • Busy Shapes – få figurerne til at passe i de rette huller
  • Dr. Panda’s Toys Cars
  • Sago mini – Sago mini har en masse virkelig gode apps som blandt andet biblioteket også anbefaler
  • Fagtesange. Det kan godt betale sig at købe adgang til alle sangene da de er et kæmpe hit hos de små.
Læs også:   Sandkasse i plast

God tablet til børn

Hvis du leder efter en god tablet til børn kan du vælge mellem mange forskellige. De dyreste er nok tablets fra mærkerne Apple og Samsung, men her kan du til gengæld også få et virkelig godt produkt, der kan holde i mange år.

Heldigvis kan mindre også gøre det. Du kan vælge en billig tablet til børn fra for eksempel mærket Huwai.

Anbefalinger om skærmbrug til børn

Det kan være svært at navigere i hvor meget og hvor lidt dit lille barn skal se tablet. Som udgangspunkt kan du regne med at jo ældre dit barn bliver, jo længere kan han eller hun sidde ved skærmen. Det vigtigste er dog at du lytter til dit barn, og husker at du kender dit barn bedst og ved hvor længe din søn eller datter kan sidde med tablet.

American Academy of Pediatrics har disse anbefalinger til børns skærmtid.

Babyer under 18 måneder: Skal helst holdes helt væk fra skærmen pånær et videoopkald til familiemedlemmer hvor de sagtens kan være med.

Børn mellem 18-24 måneder: i denne alder bør de små ikke sidde alene med tabletten, men du kan godt sidde sammen med dit barn og vise ham eller hende billederne og de sjove apps.

Børn der er 2 – 5 år: Så vidt muligt bør børnene se skærm maks 1 time om dagen. Dette er også WHOs anbefaling. Det skyldes at børn i denne alder har stort behov for fysisk aktivitet som skærmtid helst ikke skal overtage.

Det er også en god ide at holde sig til apps i roligt tempo uden for mange forstyrrende indtryk blinkende reklamer. Inden sengetid skal barnet helst heller ikke se tablet, ligesom den også skal være pakket væk ved måltider.

Læs også:   Togbaner til børn | Legetøjstog og togbaner

Børn mellem 6 og 18 år: I denne alder er der stadig brug for faste rutiner. Efterhånden som børnene bliver større får de deres eget liv og egen færden på sociale medier og på nettet. Det er derfor en god ide at have en åben snak om hvad der er okay og hvad der ikke er. Så dit barn altid kan komme til dig og fortælle om hvad der sker i det online univers. Snak også gerne med barnets skole om hvilke tanker de har i forhold til skærmtid i skoletiden.