Legetøj 3 år | Det bedste legetøj, der udvikler og udfordrer

Hvad leger en 3 årig med: For det 3 årige barn, åbner der sig en helt ny verden af legetøj. Ifølge anbefalingerne, er barnet nu stort nok til at lege med legetøj, der består af mindre dele, da de ikke længere udgør kvælningsfare. En 3 årig har efterhånden et godt udviklet sprog, og en meget større bevidsthed om sig selv og omgivelserne.

Her på siden finder du gode ideer til fødselsdagsgaven eller julegaven. Vi har udvalgt legetøj til børn på 3 år, som er både lærerigt og udviklende.

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Godt legetøj til barn på 3 år. Her har vi udvalgt det bedste legetøj til barn på 3 år. Du kan klikke på punkterne for at læse mere, og se hvor du kan købe det.

 

Super sej brandbil

  • Kan lyse, sige lyde og sprøjte med rigtig vand.

    Stor brandbil med seje funktioner. 599,95 kr. Køb her.

  • 599,95 kr.
  • Se produkt

Som en af de sejeste gave til et barn på 3 år, vil vi fremhæve denne brandbil fra Drivers. Den kan både sige lyde og blinke.

Man kan endda fylde rigtigt vand på tanken, og slukke ildebranden med vandslangen.

Mærket Drivers har lavet en række realistiske køretøjer til børn, der elsker udrykning og byggepladser.

 

Sådan leger en 3 årig

Børn på 3 år kan mange ting selv. De begynder selv at tage tøj på, taler i længere sætninger og er i fuld gang med at lære verden at kende. I 3 års alderen begynder legen at dreje sig mere og mere om andre børn. I 3 års alderen starter børnene i børnehave, hvor de i højere grad leger med hinanden, og får deres første rigtige venner. Omkring 2,5 års alderen begynder børn at kunne have venne- følelser for andre børn, og så småt danne ægte venskaber. Man ved ikke helt hvordan børn vælger deres venner, men sikkert er det, at det er rigtig sjovt at lege sammen, frem for alene. Det er en god ide så småt at lave legeaftaler i 3 års alderen, og på den måde hjælpe og støtte dit barn i processen med at få venner. Selvom det er sjovt at lege sammen med andre, så leget børn i høj grad stadig alene i 3 års alderen. Det er vigtigt at lege alene også, da det er sådan børnene observerer og lærer hvordan verden hænger sammen. 3 årige spørger meget hvorfor det ene og det andet. Derfor er det en god ide at finde legetøj, der svarer på disse spørgsmål.

Kilde: Vores børn, Netsundhedsplejsken Helen Lyng Hansen

Fødselsdagsønsker 3 år

Godt legetøj til barn på 3 år kunne være legetøj, hvor barnet skal røre sig, og på den måde udvikle sig motorisk. Gode fødselsdagsønsker kunne derfor være en løbecykel eller et gyngestativ, hvor barnet bliver udfordret motorisk. Når et barn bliver 3 år, er der sket rigtig meget i udviklingen. Interessen for at lege med andre børn bliver større. I 3 års alderen er det nemmere at lege flere sammen, og deltage i sjove rolle-lege som for eksempel mor, far og børn.

  • Gyngestativ
  • Gåbil / gåcykel
  • Dukkehus
  • Bøger
  • Puslespil med 6 brikker

Gode lege 3 år

Børn på 3 bliver får som sagt en stadig større interesse for at lege sammen med andre børn. Gode lege 3 år kunne derfor være at lege bus, hvor alle børnene sidder på stole i række. Det kunne også være at spille bold med andre børn, eller sjove rollelæge som læge eller mor, far og børn. Køkkenlegen er også stadig sjov. For at legene er så sjove og udfordrende som muligt er det en god ide at have det bedste legetøj til legen. For eksempel et lægesæt eller legekøkken med legemad og gryder.

 

Liste med det bedste legetøj 3 år

Her har vi samlet en masse bud på det bedste legetøj 3 år. På listen er der masser af legetøj til både drenge og piger, så du kan garanteret finde det bedste legetøj til et barn på 3 år.

Lægesæt

At lege læge er en sjov rolleleg, og samtidig en god måde for børnene at lære mere om kroppen. Børn på 3 år forstår meget mere af verden og dens omgivelser, og at lege læge kan være en den af forståelsen af hvis de selv skal til læge.

Køb lægesæt eller tandlægesæt her.

 

Hama Perler: Ridderborg.

Perleplader

At ligge perler er en af de ting, som børn over 3 gerne må lege med. På grund af de små dele er det legetøj til 3 år eller derover. Perleplader udfordrer i den grad finmotorikken, og det er sjovt at lave figurer og andre billeder af pladerne. Perler er i øvrigt også begyndt at blive en populær hobby for større børn og voksne. Inden for perler, er Hama perler de absolut bedste.

Se stort udvalg af Hama perler og perleplader her.

 

Forhindringsbane

Som tidligere beskrevet bar børn på 3 år brug for at blive motorisk udfordret, og synes det er sjovt at bevæge sig. En forhindringsbane er en rigtig god leg for børn på 3 år. I kan lege “jorden er giftig” eller blot hoppe og kravle rundt på ting.

Balancesten

Balancesten er oplagt til at lege forhindringsbane. De kan bruges både af børn på 3 år, men også børn i stort set alle andre aldre.

Det er derfor rigtig godt legetøj, der appellerer til børnenes fantasi. Der er mange muligheder for leg med de sjove balancesten. Pris 479 kr. Køb her. 

Udendørs legetøj til at udforske naturen

Børn på 3 år synes at naturen, og de dyr der findes i den, er sjove og spændende. At udforske naturen er en god måde, at lære barnet om dyr og natur.

Der findes masser af legetøj, som gør det sjovere at udforske naturen. For eksempel en insektboks, hvor børnene kan kigge på dyrene, derefter sætte dem tilbage hvor de hører til.

Insektboksen koster 99,95 kr. hos Børnenes Kartel, hvor du også kan finde meget andet sjovt legetøj til at lege med i naturen. Køb den her. 

Se meget mere udendørs legetøj her.

En ægte BMW i ministørrelse. Lavet på licens fra BMW. Pris 1.799 kr. Gå til butik.

Elbil

En 3 årig er stor nok til at få en el bil i fødselsdagsgave. Bilen kræver at man kan styre den, og den anbefales til børn på 3 år eller derover. Elbiler er blevet en af de helt store gaveideer. Man kan få mange størrelser, farver og modeller, så der er noget for enhver smag. Det er sjovtat ræse rundt i sinhelt egen elbil. Elbilen kan bruges i haven til en sjov køretur. Når først han eller hun har lært hvordan man kører, vil stoltheden ingen ende tage. Se vores liste over seje elbiler til børn.

Billedlotteri og andre brætspil

Brætspil er en god måde at være sammen som familie, og det styrker og træner hukommelsen. Billedlotteri er et passende niveau for en 3 årig. Der kan de være med, men lærer samtidig noget.

Køb sjove brætspil til børn her.

Udklædningstøj

For børn er det sjovt at klæde sig ud og lege andre roller. På den måde kan børnene bruge deres fantasi, og være nogen andre end de plejer at være. Det er også en sjov leg at lege med andre børn. Det kan gå meget tid med at klæde sig ud og lege sørøver, prinsesse eller noget helt andet. Legen lader fantasien få frit løb, og det er sundt for fantasien. Se flot udklædningstøj her.

 

Løbecykel

En løbecykel giver barnet en stor frihed, hvilket altid er et hit. Børnene kan på deres løbecykel “køre fra mor og far”. At køre på løbecykel styrker balancen, og barnet skal koordinere arm – og benbevægelser. Når du skal vælge løbecykel, skal det narurligvis være en der passer til barnets højde. Du kan finde løbecykler i træ, eller metal og der er mange forskellige udgaver at vælge i mellem. Gå til oversigt over de bedste løbecykler. 

Sort løbecykel fra Krea. 679 kr. Køb her.

Sort løbecykel i træ fra Krea

Denne fine løbecykel fra Sundleg er perfekt legetøj til børn på 3 år. Rigtig fin løbecykel til en god pris. Løbecyklen er i sort træ, og et godt valg til dit barns første løbecykel. Det er en løbecykel i hvor dit barn lærer at holde balancen, og kan komme hurtigt afsted. Løbecyklen har punkterfrie dæk, og en refleks foran, så dit barn er tydelig i trafikken.

Se mere om løbecyklen her. 

En gynge

Et gyngestativ er godt legetøj for børn i mange aldre. 3 årige børn er store nok til selv at balancere på gyngen. Børn kan lege timevis på deres gyngestativ. Og det er ikke kun sjovt, det udvikler også deres motorik og evne til at bevæge sig. Et gyngestativ er også et oplagt sted at lege flere børn samtidig.

Se liste med de bedste gyngestativer til børn

 

Tallerkengynge

Tallerkengynge. 129 kr. Billig og hurtig løsning til en gynge. Køb her.

En tallerkengynge kan hænges op i et solidt træ. Gyngen er en stor udfordring for et barn på 3 år, da man både skal holde fast, og holde balancen.  Tallerkengyngen sætter større krav til børnenes balance end en traditionel gynge.

Den kan hænges op i et træ, så børnene får mulighed for at gynge, uden du behøver at købe et gyngestativ.

Tallerkengyngen er set hos Sundleg. Pris 129 kr.

Læs mere og køb her. 

Meget mere legetøj 3 år

Her har vi samlet meget mere godt legetøj til børn på 3 år. Alt legetøjet er udvalgt, og passer særligt godt til børn på omkring 3 år.  Legetøjet udvikler børnenes motorik, sanser, og så kan man lege med det i timevis. Legetøjet er perfekt som gave til 3 en årig.

Pippis Villa Villekulla

Astrid Lindgrens historie om Pippi og hendes flotte, farverige hus er kendt og elsket verden over. Selvom historien og filmatiseringen har nogen år på bagen, er det stadig populært hos børn. Hvis dit barn har set Pippi i fjernsynet, eller har læst bogen, vil dette fine hus uden tvivl bringe begejstring. Vær opmærksom på at figurene købes seperat. Se det fine hus her. 

 

Stor raket, der kan samles og skilles ad

Kender du de tradiotionelle stabletårne? Denne raket er samme princip, men dog noget sejere, da denne er formet som en raket med en lille astronaut indeni. Raketten er i flotte farver, og kan samles og skilles ad igen og igen. Bliv klar til at flyve ud i rummet, med denne populære raket! Køb raketten her

Det sødeste testel i træ

Inviter bamser og dukker på te med dette søde testel fra Djeco. Der medfølger både tekande, kopper, tebrev, bestik og det hele kan serveres på en fin bakke. Kort sagt er der her alt du skal bruge til at arangere det mest hyggelige testel for bamserne og dukkerne. Køb det søde testel i træ her

Byggesæt – styrk finmotorikken

Så skal der bygges og konstrueres med dette flotte sæt i træ. Der medfølger alverdens værkstøj, inkl. møtrikker, skruetrækker og meget mere. Byggesættet er effektivt til at styrke finmotorikken, og det giver desuden anledning til at efterligne det, de voksne gør, hvilket altid er en sjov leg. Det fine byggesæt kan du finde her.

 

Trampolin

Trampoliner er de seneste år blevet noget af det mest populære legetøj til børn. Faktisk er der så mange trampoliner i de danske haver, at de kan ses ude fra rummet. Men det er alt sammen med god grund – trampoliner er nemlig fantasisk sjove at lege på for børn i stort set alle aldre. Børn elsker at hoppe, og det må man sige at de får rig mulighed for på en trampolin. Køb de bedste trampoliner her.

 

Det fineste dukkehus

Et sødt lille dukkehus, er perfekt legetøj til børn på 3 år. Dukkerne kan lave alt det det som børnene kender fra deres egen hverdag; lave mad, gå på arbejde, gå i seng og så videre. Dette fine dukkehus i træ er meget holdbart, og kan bruges til mange timers leg. Der kan selvfølgelig købes mere fint udstyr til huset. Køb det fine dukkehus her

 

Luksus dukkehus

Her er dukkehuset til pigen, der elsker at lege med dukker. Det store dukkehus er i flere etager og er i træ, så det er holdbart. Udover at være godt legetøj til en pige på 3 år, er det også et meget holdbart stykke legetøj, der uden tvivl vil blive leget med i mange timer. Dukkehuset fungerer også som en smuk dekoration på børneværelset, der kan bruges hele livet. Det er ikke billigt legetøj, men til gengæld får man noget som ikke alle andre har. Se det flotte dukkehus her. 

 

 

Lego Duplo

Til børn der elsker at bygge og konstruere, er lego duplo det oplagte legetøj. Legetøjet er mest egner for børn på 2 år og opefter. Der er mange sjove Lego Duplo klodser at vælge imellem. LEGO står for “leg godt”, og klodserne er flere gange kåret som det bedste legetøj. Kreativiteten får virkelig mulighed for at udfolde sig med de populære klodser. Se alle lego Duplo pakker her. 

Super sej gå- traktor

Denne seje gå traktor er fra det franske firma Falk Toys, der har specialiseret sig i at lave virkelig godt udendørs legetøj til børn i alderen 1 – 7 år. Gå traktoren har mange flotte detaljer, og vil med garanti være et hit at gå rundt med hjemme i haven. Traktoren fås i flere forskellige udgaver. Se dem alle på Sundleg under kategorien: gåbiler – klik her

 

Musikinstrumenter til børn

Børn elsker musik, og det er en virkelig god måde at lære masser af nye ord på. Musikken og rytmen i det er underholdende for børn, og i endnu højere grad hvis de selv kan lave lydene. Hos Børn i Balance har de et stort udvalg af flotte musikinstrumenter til børn, som man kan spille på. Se alle musikinstrumenter her

Læs også:   Legetøj 2 år | Det bedste legetøj til børn 2 år | Køb legetøj online