Motorik legetøj til baby udvikler og stimulerer babys sanser. Farverigt motorik legetøj stimulerer synssansen. Forskellige materialer stimulerer følesansen og lærer din baby sin egen krop at kende.

Når sanserne stimuleres, udvikles din babys balancesans. Det er balancen der gør at han eller hun lærer at krybe, kravle og gå uden at falde på halen alt for mange gange. Se stort udvalg af motorik legetøj hos Børn i Balance, der har specialiseret sig i lærerigt og  udviklende legetøj.

I det første år af din babys liv, ligges grundstenen til en god og sund motorik og forhold til sin krop. Her på siden finder du et udvalg af det bedste motorik legetøj til baby.

 

Indholdsfortegnelse

Klik på punkterne for at læse mere om motorik legetøj til børn i forskellige aldre. I hver kategori er der udvalgt legetøj til både grovmotorik og finmotorik.

Lidt om motorikken det første år

I babys første år er det bedste motorik legetøj fyldt med farver og former. Baby lærer først at gribe fat i legetøjet, og begyndet at ryste det frem og tilbage. I slutningen af det første år begyndet barnet så småt at lege med det på en anden måde. For eksempel at stable klodserne, eller give dukken tæppe på. Der sker en enorm udvikling i løbet af det første år, og det er for alle babyer dejligt at få lov at bevæge sig og udforske en masse spændende motorisk legetøj. Klik her for at se det bedste motoriske legetøj til babys første år.

Lidt om motorikken det andet år

Når barnet er fyldt et år, begynder han eller hun at gå og løbe rundt. Der kommer en helt ny mobilitet, hvilket også øger behovet og muligheden for at udfolde sig grovmotorisk. Leg og bevægelse er skønt at have som en del af hverdagen. Det kan være en tur på løbecyklen, eller at køre ned af rutsjebanen et par gange inden sengetid. Barnet har dog også stor gavn af finmotoriske udfordringer, som for eksempel at bygge med Lego Duplo, Playmobil eller lignende byggeklodser. Klik her for at vores bud på det bedste motorik legetøj til denne alder.

Det bedste motorik legetøj til baby 0-1 år

Oball – nemt at gribe fat i og lege med

Ideelt legetøj for de aller mindste!

En oball er et godt stykke motorik legetøj til baby, som hun vil elske. Bolden vejer ikke meget, og er nem at gribe fat i. Den fås i flere farver og udgaver. Baby kan bruge bolden til at lære at gribe fat. Bolden med huller er blød og kan blive helt flad, hvilket gør den sjov at lege med og baby udvikler sin følesans. Det styrker finmotorikken at gribe fat i, og kaste med bolden.

Skwish nøgle – klassisk og genial rangle til de mindste

Skwish ranglen har vundet priser som det bedste legetøj til de mindste, da den formår at stimulere rigtig mange af babys sanser. Den kan foldes sammen, tygges i, gribes fat i, lave lyde og så har den flotte og skarpe farver som baby tydeligt kan se. Ranglen koster 249 kr., og vil med garanti blive en af babys favorit rangler.

Aktivitetsstativ

Et aktivitetsstativ er en rigtig god ide til de mindste. Her kan de kigge på legetøjet, og gribe ud efter det. Stærke og klare farver udvikler synssansen. På et aktivitetsstativ kan man skifte legetøjet ud løbende, så det på den måde bliver ved med at være spændende for baby at kigge på.

Rasleæg – billigt motorik legetøj til baby

Motorisk udfordrende. Sjove rasleæg ligger op til mange forskellige lege. I kan rasle med dem til en rytme i en sang. Det udvikler babys evne til at høre rytmerne i sproget, hvilket støtter den sproglige udvikling. Disse rasleæg har en perfekt størrelse til en babyhånd, og den sjove raslelyd opfordrer naturligvis til at rasle løs med ægget. Rasleæg er billigt motorik legetøj, der alligevel er super lærerigt og sjovt at lege med.

Tumletop – sjovt motorik legetøj

Styrk dit barns balancesans med tumletoppen! Rundt og rundt – en tumletop lærer barnet om rum og retning, og så er det bare sjovt at dreje rundt.

En tumletop bliver helt sikkert en succes. Den er blandt det bedste motorik legetøj til baby, og findes også i mange vuggestuer og dagplejer. Børnene elsker en snurretur, og det udvikler effektivt labyrintsansensom er forståelsen af hovedets placering i forhold til kroppen.

Læs også:   Drengelegetøj 1 år - Klassisk drengelegetøj til 1 årige 2017

Super sjov gåvogn med knapper og hjul

Gåvognen er fyldt med knapper der kan dreje, kuglebaner og meget mere i flotte farver. Gåvognen fra Viga udvikler både grovmotorikken og finmotorikken på grund af de mange detaljer. Gåvognen styrker grovmotorikken. Nogen børn kan allerede ved 8 mdrs. alderen begynde at gå med gåvognen.

Du kan få 10% rabat på gåvognen. Du skal blot tilmelde dig Startpakkes nyhedsbrev i højremenuen, og så får du rabatkoden tilsendt på din mail.

Derfor er det vigtigt med motorik legetøj til baby

Der findes masser af motorik legetøj til baby, som udvikler babys motoriske udvikling. Det vigtige ved motorik legetøj til baby er, at det udfordrer baby, og opfordrer ham til at bruge og udvikle sine egne sanser og vilje til at komme fremad.

Fremmer den motoriske udvikling

Gør legen sjovere

Lærerigt legetøj

Gør det sjovere for de helt små at ligge på maven

 

Det bedste motorik legetøj til børn 1 -2 år

Rullebræt med bil – fuld fart frem

Det sjove rullebræt kan bruges så snart din baby har længere vågenperioder. Lig baby på maven på rullebrættet og rul forsigtigt frem og tilbage. Hold øjenkontakt med din baby imens. Hun får stimuleret balancesansen, samtdig med muskler i ryg og nakke styrkes, imens hun ligger på maven.

Når dit barn bliver større kan han eller hun selv komme fremad på rullebrættet, ved at ligge på maven og skubbe sig fremad med armene. Bilen kan bruges som gåbil, når barnet er stærk nok til at komme op i siddende position. Der er til mange timers sjov og leg.

Rart at vide!

Alle bObles produkter er fremstillet i det slidstærke EVA skum, og indeholder ikke skadelige stoffer.

Aktvitetsringe – kan bruges til mange lege

Somme tider kan de mest simple ting, være det sjoveste for børn. Disse ringe kan bruges til alverdens lege. Man kan ligge dem ud på gulvet, og prøve at træde i den, man kan tage dem på arme eller ben, eller de mindste kan øve sig i at gribe fat og kaste. Mulighederne er mange, og disse ringe er et virkelig godt bud på billigt motorik legetøj. De koster nemlig kun 109,95 kr.

Læs også:   Fødselsdagstog - De flotteste fødselsdagstog til børnenes fødselsdag

Hop hop hop – super motorik legetøj til indendørs brug

I 2 års alderen er det virkelig vigtigt for barnet at få lov at bevæge sig og lege vildt. For at få afløb for dette behov indendøre, er en hoppeko en virkelig god ide. På den kan barnet hoppe rundt og få brændt noget krudt af. Hopppekoen giver motorisk mening når barnet er 1,5 år – 4 år. Denne søde ko er fra Krea, og fås i mange forskellige farver.

Puky løbecykel

En løbecykel er en virkelig populær gaveide til børn mellem 1 og 2 år. I denne alder er der fart over feltet, og barnet vil gerne fremad. Løbecyklen udvikler grovmotorikken og koordinering af benene. Samtidig bliver balancen øvet. I starten er det bedst at bruge en løbecykel med fire hjul, som den viste model. Når barnet nærmer sig 2 år, kan man så småt overveje om junior er klar til en med to hjul. Puky løbecykler fås i flere modeller og farver. Husk også at bruge cykelhjelm, hvis I færdes i trafikken.

bObles elefant – fantastisk motorik legetøj til baby

Elefanten kan bruges til mange forskellige lege. Man kan gynge på den, eller hoppe ned fra den. Kun fantasien sætter grænser. En virkelig populær dåbsgave eller julegave.

Rart at vide!

Alle bObles produkter er fremstillet i det slidstærke EVA skum, og indeholder ikke skadelige stoffer.

Lego Duplo Bondegård

Bygge, stable, vælte….

Lego Duplo, og andre byggeklodser har alle dage været et hit. Børnene får mulighed for at øve deres finmotorik, fantasi og kreativitet når de bygger. I dag er der virkelig mange forskellige byggeklodser at vælge i mellem. Klik på knappen nedenunder, og se om der er lige det du leder efter.

Hama perler og perleplader

Disse fine perler er hurtigt blevet et stort hit blandt børn. Her kommer finmotorikken på prøve, men heldigvis kan man få perlerne i en stor størrelse, kaldet Hama Maxi perler. Se også de mange flotte perleplader og mønstre til Hama Perler.