Byggeklodser til baby og børn – Kreativt legetøj fra 6 mdr.

Når babyer er omkring 6-12 måneder, begynder de at skabe interesse for former, farver og ting der passer sammen. Det er især finmotorikken der skal udfordres, således at barnet kan skabe sammenhæng mellem forskelligt legetøj og har lyst til at være kreativ. Byggeklodser eller stableklodser der er alderssvarende giver blandt andet mulighed for sjove og fantasifulde stunder hvor barnet både lærer at samle og ødelægge på en og samme tid. Eller bygge højt for efterfølgende at vælte klodserne igen. Det er ligeledes noget legetøj som hele familien kan samles omkring, så der er mulighed for god kvalitetstid sammen. Samtidig kan byggeklodserne tages med hvor end man befinder sig, da det er nemt lige at pakke sammen i en taske.

 

Se hvilke bygge- og stableklodser der er populære til både baby og større børn længere nede i artiklen

 

Bygge- og stableklodser til baby (fra 6 mdr.)

Byggeklodser til baby må specielt gerne være farverige, men det er ligeså vigtigt at de er stimulerende at røre ved for netop at styrke babyens sanser. Jo større bygge- eller stableklodserne er, jo bedre. Det skal nemlig være overskueligt så det bliver en interessant og sjov leg.

 

                                                               Stableklodser fra B TOYS

B TOYS bløde klodser fås i 10 styks og er håndmodellerede med i alt 60 små relief billeder, som der er rig mulighed for at gå på opdagelse i. B TOYS legetøjs kollektioner er kreeret i spændende farver og mønstre der skiller sig ud på en helt unik måde. Det er kreativt legetøj som baby rigtig kan gå på opdagelse i. Klodserne kan stables og fordi de er så bløde er det muligt for baby at bide i dem og klemme om dem. En fordel ved B TOYS klodserne er, at de kan tages med i bad således at klodserne kan bruges i mange sammenhænge og til mange timers sjov. B TOYS bløde klodser anbefales fra 5 måneder og koster 169,95 kr. Du kan købe B TOYS stableklodser eller andet kreativt legetøj fra B TOYS lige her.

 

 

 

Byggeklodser fra Micki i træ

Micki klodssæt i træ fås i en pakke med 26 sjove klodser, hvor kun fantasien sætter grænser. Her er der rig mulighed for at din baby kan få nogle gode og sjove timer med at bygge, stable og vælte klodserne. Samtidig er træklodserne fra Micki i forskellige former og farver, der gør den kreative leg en tand sjovere. Byggeklodserne fra Micki anbefales fra 10 måneder og koster 239 kr. Du kan købe klodssættet lige her.

Læs også:   Playmobil - Det bedste legetøj fra Playmobil

 

 

 

 

 

                                                           Stableklodser fra DJECO

DJECO stableklodser fås i en pakke med 10 klodser i farverige designs. Stableklodserne har både tal og søde motiver af diverse dyr, således at der er mulighed for at øve ord med dit barn. Klodserne fra DJECO kan både stables, puttes ind i hinanden og ligeledes bruges som puslespil når de skal stables. Stableklodserne er lavet af kraftigt pap og måler 1 meter, når de alle er stablet. Her er der rig mulighed for mange timers kreativ leg. Stableklodserne anbefales fra 1 år og koster 179 kr. Du kan købe klodserne eller andet kreativt legetøj fra DJECO lige her.

 

 

 

 

 

Mega Blocks fra Fisher-Price

Fisher-Price Mega Blocks er lidt større byggeklodser der er som skabt til de små hænder. Der er 60 klodser i en pakke som fås i en lille praktisk opbevaringspose, men de kan sagtens anvendes med andre klodser fra Mega Blocks serien. First Builder Mega Blocks er prisvindende byggeklodser til børn fra 1 år. Klodserne har mange farver og kan kombineres som man har lyst, hvorfor det kun er fantasien der sætter grænser. Byggeklodserne er nemme at håndtere for de helt små, da de er lidt større end normale byggeklodser. De koster 188 kr. Du kan købe de populære Mega Blocks fra Fisher-Price lige her.

 

 

 

 

                                                     Byggeklodser fra BRIO i træ

BRIO byggeklodserne er lavet i træ og meget naturlige farver. Her er der ligeledes mulighed for at være kreativ, idet byggeklodserne både kan bruges alene, men også kombineres med andet af barnets legetøj. Alle BRIO byggeklodserne har en glat overflade med afrundede hjørner og kanter, således at barnet ikke kan rive eller slå sig. Byggeklodserne er meget simple, men med uendelige muligheder for kreativ leg til mange timer. De anbefales fra 1 år. BRIO byggesættet indeholder 25 klodser og koster 157 kr. Det er ligeledes muligt at tilkøbe flere byggeklodser fra BRIO i naturligt træ eller i farve, så der er mulighed for at bygge alverdens ting. Du kan købe BRIO byggeklodser i de farver du ønsker lige her.

Læs også:   Barbiedukker til børn

 

 

Bygge- og stableklodser til børn (fra 1,5 år)

Når barnet nærmer sig 1,5 år alderen begynder fantasien at have større betydning indenfor al slags leg.  Her begynder barnet at kunne opdele legetøjet i former og farver. At kunne samle byggeklodserne så det ligner noget bestemt. Selvom tålmodigheden sættes på prøve, så er forståelsen for legetøjet bare en anelse bedre.

 

 

LEGO DUBLO – ”Mine første klodser”

LEGO klodserne fra DUBLO ”Mine første klodser” indeholder i alt 80 elementer som både er i forskellige former og farver. Her kan man bygge stort som småt, alt efter hvad humør man er i. Det er blandt andet muligt at bygge en helikopter, en fisk, en fugl og meget andet. Det er kun fantasien der sætter grænser indenfor LEGO DUBLO universet og som kan hjælpe dit barn med at være kreativ og ligeledes styrke den finmotoriske udvikling. LEGO DUBLO “Mine første klodser” er et særdeles godt startssæt fordi der ingen små dele er og som derved gør legen mere overskuelig. Sættet anbefales til børn fra 1, 5 år. LEGO DUBLO ”Mine første klodser” koster 149,95 og kan sammen med andet indenfor LEGO DUBLO serien købes lige her.

 

 

 

                                                      GOKI byggeklodser i træ

Byggeklodserne fra GOKI er lavet i træ og fås i mange flotte farver. Denne pakke indeholder 100 styks træklodser hvortil de alle er opbevaret i en pose. GOKI er et tysk mærke og er specielt kendt for den høje kvalitet af trælegetøj til børn. Træklodserne er med til at styrke barnets kreativitet ud fra finmotorikken og de sensoriske færdigheder. Byggeklodserne i træ har en glat overflade og er uden skarpe kanter, således at barnet ikke kan skære eller slå sig. Træklodserne er anbefalet fra 2 år. Der er mulighed for mange timers sjov leg for hele familien. GOKI byggeklodser i træ koster 158 kr. og kan sammen med andet GOKI trælegetøj købes lige her.

 

 

 

VILAC byggeklodser i træ

Byggeklodserne fra VILAC er designet af svenske Ingela P. Arrhenius. De er lavet i træ og malet så de forestiller forskellige figurer, både udefra former og farver. Sættet af byggeklodser indeholder 50 klodser og kan sammensættes på alle tænkelige måder. VILAC byggeklodser er for de lidt større børn fra 3 år. I den alder begynder man at ligge mærke til flere detaljer og bruge fantasien endnu mere. Med disse byggeklodser kan barnet nemlig bygge sine helt egne figurer der har forskellige ansigter og tøj. Alle klodserne er samlet i en fin æske som er lige til at tage med på tur. VILAC byggeklodserne koster 399,95 og kan sammen med andet kreativt legetøj fra VILAC købes her.

Læs også:   bObles - Tumlemøbler til børn der styrker motorik og balance

 

 

 

UNCLE GOOSE byggeklodser i træ

Byggeklodserne i træ fra UNCLE GOOSE er blevet meget populære indenfor trælegetøj til børn. Træklodserne fås i en fin æske med 32 styks og er fremstillet fra et bæredygtigt skovbrug i USA. Alle klodserne har fine og rolige designs med både tal, dyr og danske bogstaver. Her kan det lidt større barn blandt andet øve ord og ikke mindst styrke og få fornemmelse for farver og motiver. Byggeklodserne fra UNCLE GOOSE anbefales fra 2 år. De er specielt med til at styrke barnets fantasi og er perfekt til flere timers sjov leg hvor der både kan stables, bygges og væltes. Træklodserne fra UNCLE GOOSE koster 359,95 kr. og kan købes lige her.

 

 

 

 

LEGO byggeklodser

Så kom vi til det altid populære og kreative LEGO legetøj for børn. LEGO universet er fra 1 år. I de første år hedder det LEGO DUBLO, herefter LEGO Juniors, LEGO Creator, LEGO Friends, LEGO Disney, LEGO City og mange flere. LEGO er blevet fast inventar hos mange børnefamilier fordi det er legetøj som følger barnets udvikling. Det betyder at barnet kan lege med klodserne alt efter passende udviklingstrin. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan barnet har mulighed for at lege med LEGO DUBLO såvel som almindelig LEGO til de lidt større børn. På hver LEGO pakke står der den anbefalede alder og ligeledes et billede af hvad man kan samle. Det giver blandt andet et overblik over mulighederne ved de forskellige LEGO byggeklodser. LEGO er altid en oplagt gaveide, da man altid kan sammensætte de forskellige byggeklodser indenfor hver serie af LEGO. Det er legetøj som hele familien kan samles omkring og skabe hyggelige stunder sammen. Samtidig er det både for store og for små, altså alle barnlige sjæle. Du kan få inspiration til de forskellige serier indenfor LEGO byggeklodser lige her.