Tablet til børn

Når du er på jagt efter en god tablet til børn er der flere ting du skal være opmærksom på. Det er nemlig ikke helt ligemeget hvilken tablet du vælger til de små pus. Læs med her og bliv klogere på valget af tablet til dine guldklumper.

Indholdsfortegnelse

Sjove apps

Det der gør en tablet sjov og lærerig er de apps, som du installerer på den. YouTube er nok den klassiske app, hvor børnene kan blive underholdt af at se videoer med sange, legetøj og andet sjovt.

Men der findes heldigvis også en række lærerige apps som du kan hente til din tablet. Det kræver blot at du har adgang til enten App Store eller Google Play. Det er nemlig i disse to ”butikker” om du vil at de sjove apps findes.

Køb en tablet med adgang til:

  • Google Play

Eller

  • App Store

Her har vi samlet en artikel med gode tablets til børn

Gå ind der hvor du henter apps, og prøv at søge efter ”puslepil til børn” eller lignende. Mange apps er på engelsk, så du kan også prøve at søge på engelsk. De fleste børn lærer hurtigt de engelske gloser, når de spiller.

Her er en række gode apps du kan starte med:

  • Ramasjang App
  • YouTube Kids (kan tidsbegrænses og er uden upassende indhold)
  • Fagtesange
  • LEGO Duplo

Betalte eller gratis apps til børn

Der findes et stort udvalg af gratis apps til børn. Det er apps som du blot henter, og så er de klar til brug. Ofte er der mulighed for at købe sig adgang til flere af appen funktioner, når barnet har fundet ud af om det er noget for ham eller hende. Det er en od måde at undgå at bruge mange penge på apps som måske ikke lige var et hit alligevel.

Læs også:   Gåbiler - Seje gåbiler til de bilglade børn

Når det er sagt er de betalte apps ofte langt bedre. Tænk på hvor dyrt legetøj er og sammenlign det med apps. For 50 kroner kan du altså få rigtig gode apps til børn og de slipper for reklamer og andet forstyrrende indhold såsom låste spil, der kan være til frustration for de små.

Lidt om skærmbrug

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi forældre også nyder roen som en tablet giver. Børnene formår at underholde sig selv, og de fleste børn elsker at trykke rundt på den farverige skærm. Det anbefales at små børn under 2 har ingen eller begrænset skærmtid, mens de 2-4 årige bør have maks 1 times skærmtid om dagen.

WHO anbefaler: maks 1 times skærmtid for 2-4 årige

Hvis dit barn viser stor interesse for skærmen så kan det være en ide at se skærm sammen med dit barn. Der findes sjove spil såsom Ludo som I kan spille sammen på jeres tablet. Det er sjovt for både børn og voksne.

Når en tablet til børn bruges med omtanke kan den være en god kilde til læring. Børnene kan hurtigt lære engelske sange, og så er det jo også nyttigt at kune benytte en tablet da det er en uundgåelig del af livet.