Engelske drengenavne

Der findes mange engelske drengenavne, som også er super populære herhjemme. Faktisk ser vi i øjeblikket flere og flere børn der hedder for eksempel ”Mason”, som oprindeligt er et engelsk navn men som sagtens kan udtales på dansk.

Hvis du overvejer et engelsk drengenavn til dit barn, så kan du glæde dig over at dit barn får et navn som kan udtages på alle sprog. Det skyldes at engelsk er et af de mest talte sprog i hele verden, og næsten alle kulturer og lande kan derfor udtale navnet.

Engelske navne adskiller sig fra traditionelle nordiske og danske navne på flere måder. For det første er der ikke æ, ø eller å i, som er bogstaver i det danske alfabet. Derudover udtales de jo på engelsk.

Vær opmærksom på at nogle engelske navne kan udtales på både dansk og engelsk, og lyder ret forskelligt alt efter hvordan man siger det. Det gælder for eksempel navnet Tristan som lyder helt anderledes når det udtales på dansk frem for engelsk. Hvilken udtale du fotrækker er lidt en smagssag, men det kan anbefales at bestemme sig for én måde at sige det på, så det ikke bliver forvirrende for den lille.

Hvis du endnu ikke kender kønnet på baby i maven, så kig også på engelske pigenavne, amerikanske navne eller gamle danske navne.

Indholdsfortegnelse

Se liste med navne herunder:

Adam

Adrian

Alan

Albert

Alex

Alexander

Allen

Callum

Charles

Charlie

Connor

Damian

Daniel

David

Ethan

George

Harry

Jack

Jacob

Jacob

Jake

James

Jeffrey

Jeremy

Jerry

Jesse

Joe

Joey

Læs også:   Sjældne baby navne 2019

John

Joseph

Kyle

Liam

Mason

Michael

Oscar

Richard

Robert

Thomas

Tristan

Troy

Tyler

Verne

Victor

Vincent

Wade

Walter

Wayne

William

Zachary

Spørgsmål og svar om navne!

Bliv klogere inden du vælger navn til den bette.

Hvorfor vælge et engelsk drengenavn?

Måske har I en engelsk side af familien, der også skal kunne udtale babys navn. Det kan også være I rejser meget, og ønsker det er så nemt som muligt for alle omkring barnet at udtale hans navn. Eller også har i simpelthen bare forelsket jer i et engelsk navn, og så skal det være det. Der kan være mange grunde til at vælge et engelsk navn, frem for et dansk.

Skal et engelsk navn godkendes?

Kun hvis navnet ikke i forvejen er godkendt. Heldigvis er rigtig mange navne godkendt. Det kan nemlig godt være en smule bøvlet at søge om godkendelse til et navn, og I kan risikere at skulle vente ugevis på svaret som måske er en afvisning, hvis det vurderes at navnet vil være til gene for barnet.

Kan engelske navne udtales på dansk?

Som udgangspunkt ja, men nogle navne er naturligvis sværere end andre. Hvis vi tager navnet Mason, så er det super nemt at udtale på både dansk og engelsk. Det indeholder ikke rigtig nogen lyde, som vi ikke normalt bruger i det danske sprog. Hvorimod navnet Richard eller George kan være svært for nogen danskere at få udtalt korrekt. Husk derfor at overveje om du vil have dit barns navn skal være nemt at udtale, eller udtalen skal være meget engelsk. Det sidste vil nok betyde at barnet skal sige sit navn et par gange, når han møder nye mennesker. Omvendt kommer navnet til at være virkelig nemt at sige ude i verden, og især i engelsktalende lande.