Hvad leger en nyfødt med: Velkommen til vores store guide med legetøj til baby og nyfødt. 🙂

Indholdsfortegnelse

Top 3 babylegetøj!

Lamaze legetøj har flotte farver, er nemt at gribe fat i og kan knitre og rasle.

Få 10% rabat på Sophie Giraph ved at bruge koden sophiestartpakke.

Bedst i test babylegetøj – Oball er nem at gribe fat i og udvikler sanserne!

Meget mere babylegetøj længere nede i teksten

Babyer under 1 år elsker farver, og former og at gribe fat i forskellige ting. Det er alderen hvor alt skal undersøges og puttes i munden. Godt legetøj til babyer under 1 år, er derfor legetøj som godt kan tåle at blive bidt i. Derfor kan du med fordel kigge efter legetøj der er godkendt og fri for kedelige kemikalier som phalater eller andet skadeligt kemi. Legetøj hjælper din baby med at udvikle sin motorik og stimulerer sanserne.

Godt legetøj til baby og nyfødt

  • Nem at gribe fat i
  • Egnet til at tygge i (dvs. uden kemi)
  • Flotte, klare farver som grøn, gul, rød og blå
  • Kontrastfarver
  • Gerne med øjne
  • Legetøj, der kan sige lyde

Læs med her, hvis du er i tvivl om hvilket legetøj der hitter hos en baby under 1 år.

Få unik rabat på flot gåvogn fra Viga – med mange sjove aktiviteter

Brug koden STARTPAKKE, når du køber Viga gåvogn og få rabat! 🙂

Her får du en god gåvogn i træ fra det populære mærke Viga. I gåvognen er der til mange timers sjov og aktiviteter, da den er fyldt med sjove knapper som baby kan udforske. Gåvognens støtter babys motoriske udvikling, især balance og styrke.

Aktivitetstæppe

Et aktivitetstæppe, eller legetæppe som det også kaldes, er et tæppe med en masse farver og sjove ting på, som baby kan lege med. Tæppet er en god måde for baby at kunne underholde sig selv et øjeblik. Alt lege tøjet stimulerer babys sanser, og er med til at udvikle baby.

Fisher Price legetæppe

Farverigt legetæppe med klare farver, spejle og ansigter: Alt det som babyer elsker at kigge på! På tæppet er der bøjler, som baby kan ligge og kigge på.

Klik her - og se flere aktivitetstæpper ↓

Tiny Love

Tiny Love legetæppe til baby

Masser af farver, der stimulerer babys sanser. Løven kan spille en melodi, hvalen kan vibrere og aben siger lyde og lyser. Masser af timers sjov og læring for baby. Bøjlerne kan tages af, så tæppet er nemt at vaske og vedligeholde.


Done by Deer legetæppe

Her er et mindre farverigt legetæppe fra Done by Deer. Det er dejlig blødt at ligge på, og der der er sjove bøjler med flot legetøj, som baby kan række ud efter. Done by Deer laver produkter i lækker kvalitet.


Cam Cam legetæppe

Det meget populære, smukke Cam Cam tæppe. Er fantastisk blødt at ligge på for baby, og kan også bruges som puttetæppe. Vælg mellem flere flotte farver.


Luksustæppe fra Moulin Roty – med vilde dyr

Super blødt og lækkert legetæppe til baby fra det ekslusive Moulin Roty. På legetæppet er der billeder af farverige vilde dyr, som baby kan kigge på. Tæppet er et ægte luksuslegetæppe i smukke, sarte farver.


Skøn Play mat fra Roommate

Et skønt underlag til legehjørnet, på sansegyngen eller som bund i legeteltet. Betrækket kan tages af og vaskes. Et rigtig dejligt underlag med sødt ansigt.


Legetæppe med bilbane

En fin bilbane, der både er fin som dekoration på børneværelset og kan selvfølgelig også bruges til at lege med biler på.


Legetæppe med abe, der spiller musik

Flot legetæppe med masser af farver, og en sjov abe der kan spille forskelligt musik. Aftagelige bøjler, og vaskbart tæppe.

[sammenbrud]

Sanselegetøj

Sanselegetøj er en form for legetøj, hvor der er lagt vægt på at stimulere babys sanser. Sanselegetøj er i forskellige farver og materialer, som udvikler babys følesans og synsans. Derfor er sanselegetøj næsten altid en god gave til en baby. Det kan være i barselsgave, fødselsdagsgave eller måske julegave.

Bababall rangle fra Manhattan Toys

Prisvindende sansebold, der er lavet af af faste bånd med blød overflade, som er flettet sammen til en bold. Den flettede og bløde overflade, gør ranglen er nem at gribe fat i for små hænder. Inden i bolden er der en bjælde, så bolden rasler, når den rystes. Det opfordrer baby til bevægelse og udvikler høresansen. Bolden har lækre satinbånd, som er sjove at nulre.

  • Prisvindende motorik sansebold
  • Stimulerer følesans og synssans
  • 249 kr.
Meget mere sanselegetøj ↓ Klik her

Uro – bevægelsen stimulerer synsansen

En uro til baby er godt sanselegetøj, da det opfordrer baby til at kigge op på bevægelser. Hæng uroen over fx. kravlegården eller puslebordet. Nogen babyer kan også falde til ro ved at kigge på deres uro, og har den derfor hængende over sengen. En uro ser desuden dekorativ ud på børneværelset.

Vælg mellem mange uroer her


Marcas rangler – fobedrer kordinatonsevnenMarcas

Læs også:   Hvornår kravler baby? Få svar på hvornår baby kan kravle

Disse søde marcas rangler er en rigtig god måde at introducere barnet til musik og sang. Kan bruges så snart baby lærer at gribe fat (2 -3 mdr)

Læs også:   Disney Frost - Det bedste legetøj med Anna og Elsa

Aktiviteteskasse – mange funktioner

En sjov aktivitetskasse fra Hape, med mange lærerige funktioner. Baby kan bruge lang tid på at undersøge denne kasse.


Babyspejl med sjov ugle 

Baby kan bruge lang tid på at kigge i spejlet, og studere de mange ansigtsudtryk. Baby udvikler sig ved at studere bevægelserne i spejlet. Det er naturligvis helt uden phalater og andre kedelig stoffer eller kemi. Økologisk bomuld.


Søde stableænderStableænder

Farver og former udvikler følesansen og synssansen. Disse søde ænder er sjove at samle for babyer, og kan gøre glæde helt op til 3 års alderen.

[sammenbrud]

Bobles legetøj

Bobles legetøj er holdbare figurer i forskellige former, produceret i det holdbare EVA-skum. Legetøjet kan holde til mange års leg.

Bobles legetøj fungerer godt i kombination med hinanden. Så kan de stables, eller man kan lave en forhindringsbane. Kun fantasien sætter grænser. Legetøjet er godt at tumle på, og der udvikler derfor motorikken.

Det bedste ved Bobles er næsten at det kan bruges af børn i næsten alle aldre. Så selvom en lille baby vil få meget glæde af det, ved at ligge på maven på det osv., så kan barnet stadig lege meget med det når hun bliver ældre.

Bobles Krokodille

Denne sjove krokodlle kan bruges til et utal af lege. Bl.a. kan man øve sig i at gå på trapper. Krokodillen er blandt det mest populære legetøj fra Bobles. Fås i flere farver

Bobles elefant

Små babyer styrker deres krop, når de ligger på maven. Det er herfra de lærer at kravle og gå. Bobles er godt til at gøre det sjovere at ligge på maven. Elefanten her er god til at ligge på maven oven på. Eller den kan vendes om, så den bliver til en gynge. Der er masser af mulighed for leg og udvikling!

Bobles rullebræt med bil

Det sjove rullebræt kan bruges så snart din baby har længere vågenperioder. Lig baby på maven på rullebrættet og rul forsigtigt frem og tilbage. . Hold øjenkontakt med din baby imens. Hun får stimuleret balancesansen, samtidig med muskler i ryg og nakke styrkes, imens hun ligger på maven. Der er til mange timers sjov og leg.

Når dit barn bliver større kan han eller hun selv komme fremad på rullebrættet, ved at ligge på maven og skubbe sig fremad med armene. Bilen kan bruges som gåbil, når barnet er stærk nok til at komme op i siddende position. Bilen med rullebræt til koster 1.199 kr. hos Lirumlarumleg.

Legetunnel – lærer baby om rum og retning

En legetunnel er et sjovt og udviklende motorisk legetøj. Det er sundt at kravle, da de krydsende bevægelser styrker hele kroppen. Selvom barnet har lært at gå, er det stadig sundt at kravle. En legetunnel lærer også barnet om rum og retning. Tunnel er god til de mindste børn, men bliver ved med at være sjov op igennem barndommen. En legetunnel er derfor et godt stykke legetøj, som barnet kan få glæde af i mange år.

Den viste legetunnel er nem at slå op og pakke sammen igen, og er derfor også et oplagt stykke legetøj at have med rundt. Især hvis man skal besøge nogen, der ikke har legetøj i huset. Tunnelen er god til babyer, da det opfordrer dem til at kravle. Tunnelen leveres i en praktisk opbevaringspose.

Lamaze legetøj til baby

Lamaze legetøj nok det mest populære bablegetøj. Det er desginet og udviklet specielt til de allermindste. For de fleste babyer er legetøj fra Lamaze deres første legetøj. Alle produkter fra Lamaze er i klare, stærke konstrast farver, som er dem baby først kan se.

Lamaze legetøjet altid nemt at gribe fat i, da det er fyldt med små ringe, der passer perfekt til en babyhånd. På en del af legetøjet fungerer ringen også som krog, så den kan hænges op i fx. barnevognen, liften eller over puslebordet.

Lamaze spillefant

Rigtig sød elefant fra lamaze, der kan spille musik når man trykker på den ene fod. Man kan optage og afspille medodier, som baby selv laver ved hjælp af tangenterne på snablen. Elefanten er fyldt med rangler og sjove effekter, der gør den til et skønt stykke legetøj for baby, som der med garanti vil blive brugt meget tid på. Ørene er udformet, så de også er perfekt håndtag for en lille hånd.

Godnatugle med store øjne

Babyer elsker at kigge på øjne. Det er deres måde at lære verden at kende, og derfor vil denne søde godnatugle helt sikkert fange babys interesse. Uglen er perfekt til at bruge ved sengetid, da den kan spille stille musik og monteres på tremmesengen. Uglen kan også lyse i flotte farver, som baby kan hygge sig med at studere. Køb den søde godnatugle her.

Sommerfuglrangle fra Lamaze

Rigtig nuttet sommerfugl fra Lamaze i flotte farver.  Er udstyret med krog, så den nemt kan hænge på kalechen på barnevognen eller hænges op i kravlegården eller tremmesengen. Sommerfuglen rasler når man ryster den, og er fyldt emed sjove snore og dimser, som baby kan nulre og pille ved.  Køb sommerfuglranglen her til kun 199,95 kr. 

Flot drage, der kan baske med vingerne

Når man hiver i håndtager begynder dragen at baske med vingerne. Dragen er i klare farver, og består af forskellige materialer, som er spændende for baby at røre ved og udforske. Dragen har også en krog, så den nemt kan hænges op et sted. Køb den fine drage nemt og hurtigt lige her. 

Læs også:   Bedste sansegynge

Hånd – og fodrangle

Super sjove rangler, som kan monteres på babys fødder og hænder. Så rasler det, når baby bevæger sig. Det vil stimulere babys sanser, og få ham til at sprælle og bevæge sig endnu mere. Masser af sjov til baby! De søde rangler kan købes her til kun 149,95 kr. 

Sød pindsvin med bidering

Sjovt pindsvin med en bidering monteret på forpoten, som er god til at lindre babys ømme gummer. Pindsvinet har sjove “pigge” af stof, som baby kan lege med. Det udvikler babys følesans. Køb det nuttede pindsvin lige her til 169,95 kr. 

[sammenbrud]

Gåvogn

Børn har meget glæde af en gåvogn. Når barnet kan rejse sig op, er det en stor sejr for dem at kunne komme fremad med hjælp af gåvognen. Det udvikler både selvtillid og motorik at komme frem ved egen kraft. Efterhånden som baby bliver mere stabil på benene kan gåvognene bruges til at fragte legetøj rundt i.

Der findes mange fltote gåvogne, og du kan garanteret finde den du gerne vil have på vores liste over de bedste gåvogne.

Gåvogn fra Viga – med mange sjove aktiviteter

FÅ EKSTRA RABAT PÅ VIGA GÅVOGN HOS SUNDLEG.DK MED RABATKODEN: STARTPAKKE

Her får du en god gåvogn i træ fra det populære mærke Viga. I gåvognen er der til mange timers sjov og aktiviteter, da den er fyldt med sjove knapper som baby kan udforske.

Se flere sjove gåvogne her

Brio gåvogn

Den klassiske Brio gåvogn med flere indstillinger. En sjov og stabil vogn, som børnene kan lære at gå ved og rejse sig op af. Brio Gåvogn fås i rød og sort.


Wonder Walker fra Hape – testvinder

Gåvognen fra Hape blev kåret bedst i test hos Vores Børn. Den er både en vogn, men samtidig er den fyldt med sjove detaljer, så der er masser af mulighed for leg og sjov. Vognen er ret stabil, og samtidig nem at køre med.t. Det er den billigarw gåvogn, men den er helt sikkert de ekstra penge værd.

Du kan se og købe Wonder Walker fra Hape her

[sammenbrud]

Oball

Oball er endnu et prisvindende stykke legetøj. Boldene vejer ikke særlig meget, og er super nemme for baby at gribe fat i pga. hullerne. Bolden kan krummes sammen og blive helt flad, så den er rigtig sjov for baby at lege med. Oball lærer barnet at gribe fat.

Klassisk Oball

Den klassiske Oball. Her vist i lyserød og lille farver. Bolden er super nem at gribe fat i for små fingre, og så kan den endda krølles helt sammen! Sjovt sanse legetøj for babyer.

Sjov Oball, der ryster, spiller og bevæger sig

Fang bolden! Bolden opfordrer baby til at kravle efter den, eller række ud efter den. De flotte farver vil fange babys opmærksomhed. Bolden koster 249 kr. Køb den her.

Skwish nøgle og andre rangler

Især til de små babyer er rangler et hit. Rangler er et virkelig gammelt koncept, og det har holdt ved igennem årene, da babyer virkelig elsker legetøj de kan få til at sige lyde. Rangler er noget af det bedste legetøj til babyer 0-1 år.

Skwish nøgle

Den sjove Skwish nøgle har vundet priser fordi den er et super godt stykke legetøj for små babyer. De tynde elastikker er nemme at gribe fat i i, og det farverige design gør den spændende at kigge på. Det er ikke det mest billige stykke babylegetøj, men til gengæld bliver der næsten altid leget rigtig meget med den, især babyer i deres første halve år. De små kugler for enden er gode til at tage i munden. Babyer undersøger alting ved at putte det i munden, og det er deres måde at lære verden at kende. Du kan se meget mere om den populære skwishnøgle her

Læs også:   10 gode julegaver 2017

Skwish nøglen fås også i en naturfarvet variant, hvis du er til de mere farveneutrale look, men den vil selvfølgelig ikke være ligeså spændende for baby at kigge på.

KLIK HER - og se flere sjove rangler ↓

Haba rangle

Rangle i træ – med sød elefant

Sød rangle i træ med elefant. Ranglen er nem at gribe fat i, og siger raslelyde, når man bevæger den. Ranglen koster kun 99,95 kr., så det er en ret billig rangle. Køb den søde elefantrangle her

Hæklet rangle med kanin

Et hyggeligt stykke hæklet legetøj fra Naturezoo. Kaninen her er i lysegrå, men kan også fås i en fin blå farve. Den hæklede rangle er nem at gribe fat i, og kaninørene er gode at sutte på. Køb den søde hæklede kaninrangle her. 

Læs også:   4 adventsgaver til børn 2017 | Fire gode adventsgaver til børn 0 – 3 år

Done by Deer rangle

Sød rangle med et spejl, så baby kan se sig selv. Skaftet er udformet, så den er nem at holde på og rasle med. Det sort / hvide mønster er tydeligt for selv helt små børn, ogranglen vil derfor hurtigt fange interessen. Køb den søde rangle her til 129 kr. 

[sammenbrud]

Sansegynge – brug fra nyfødt og opefter

Brug sansegyngen fra nyfødt og opefter.
Din baby kan få glæde af sin sansegynge helt fra starten. Sansegyngen er godt til et ekstra sted at ligge baby, hvis hun trænger til ro. De gyngende bevægelser beroliger baby.

I starten kan sansegyngen hænge i stuen fra en krog i loftet, og senere kan den hænges ud i haven og bruges til at lege med

Krea sansegynge

En sansegynge kan gynge og snorre, og børnene kan både ligge eller sidde på den. Den er god til nyfødte, men er også sjov for de lidt større børn. De mange bevægelser udvikler babys balance og labyrintsans. Labyrintsansen er bevidstheden om hovedets bevægelser. Krea sansegyngen måler 100 cm. diameter, og er naturligvis sikkerheds godkendt. Maks belastning: 100 kg.

Sansegynge fra Krea er en af de mest populære sansegynger. Bunden er overtrukket med et stykke slidstærkt stof, der er nemt at vaske og samtidig sørger for at der ikke kan komme små fingre i klemme. Den kan bruges både som indendørs sansegynge og udendørs sansegynge.

Se flere gode sansegynger her - klik her ↓

Sansegynge – til indendørs brug

Indendørs sansegynge. 799 kr. Køb den her.

En indendørs sansegynge har snore, der passer til loftshøjden i de fleste danske hjem (på ca. 240 cm).

Sansegyngen er 100% sikkerhedsgodkendt til leg i hjemmet, og er helt sikker for baby at benytte. Gyngen kan tåle en belastning på helt op til 200 kg, og er flere børn kan derfor trygt sidde på gyngen samtidig. Sansegyngen er monteret med kun en krog, så den drejer, snurrer og gynger frem og tilbage. Den kan dreje rundt som karrusel, hvilket virkelig stimulerer og udvikler barnets balancesans. Og så er det også sjovt for børnene.

Køb indendørs sansegynge her

Udendørs sansegynge 699 kr. Købes her.

Sansegynge – til udendørs brug

En udendørs sansegynge kan hænge i haven. En sansegynge udenfor giver mulighed for dejlig frisk luft, og rum til en masse leg. Gyngen er en god måde at inkludere baby i de store børns leg, da sansegynge kan bruges fra nyfødt. .

Sansegyngen kan hænges op i et træ uden at ramme jorden, snorene er kortere end på en indendørs sansegynge. Sansegyngen falder godt ind i havelandskabet med dets runde facon. Selv voksne vil fristes til at nyde roen på sansegyngen under træet – gyngen kan holde til op til 200 kg! Pris: 699 kr. Køb udendørs sansegynge her

[sammenbrud]

HappyHello legekuffert –  Modtag legetøj hver måned – prøv for kun 19 kr. pr. måned

Nyt legetøj til baby, der altid er tilpakket babys udviklingstrin.Legetøjet i de populære Happy Hello kufferter passer til din babys alder, køn og udviklingsstadie. Legetøjet er valgt af erfarne pædagoer. Når du tilmelder dig, du en babypakke, der også indeholder en gave til mor. Du får stor værdi for et lille månedligt beløb.

Dukke – godt legetøj til små børn

Når babyer bliver omkring 8-12 mdr., begynder dukkerne at blive interessante. Derfor er dukker næsten altid godt legetøj til babyer. Noget andet med dukker, der gør dem til godt legeøj er, at du senere kan købe mere tilbehør til dem, såsom dukkevogn, dukkeseng, dukketøj osv.  Du kan købe søde dukker til baby her.  Hvis du er i tvivl om hvilken dukke, der er den rette, kan du se en liste med dukker her.

Stableklodser

Stableklodser er godt legetøj til baby, da det udvikler både koordination og motorik. Disse klodserne har også flotte billeder, som baby helt sikkert vil nyde at kigge på. Klodserne er både sjove for baby, og samtidig godt legetøj til de lidt større børn op til 2 år.