Tips til gravide

Læs nogle af vores mange artikler med tips til gravide nedenfor.

Engelske pigenavne

Overvejer du et engelsk pigenavn til din baby, så bliv her på siden. Engelske navne til børn kan udtales på næsten alle sprog, og så får din datter et navn som der nok ikke er mange andre der har. Find inspiration til engelske pigenavne her på siden.

Din baby skal naturligvis have et navn, som passer præcis til hende. Derfor giver det god mening at researche navne allerede i graviditeten. Det er en god ide at lave en liste over navne som du godt kan lide. Så kan dig og din partner gennemgå navnene sammen, og måske komme tættere på et navn til jeres barn. Det kan såmænd også være en god måde at finde ud af hvad jeres guldklump ihvertfald ikke skal hedde.

Læs mere

Nordiske babynavne 2021 | Nordiske drengenavne og pigenavne

De seneste år har flere og flere børn fået de gamle, nordiske navne. Saga og Vilja er blandt andet blevet mere populært til piger, mens drengene oftere hedder Frej og Anker. Mangler du inspiration til hvad din baby skal hedde, og er vild med de flotte nordiske navne, så har vi her en liste med de mest populære nordiske babynavne i 2021.

Ligner han en Balder eller en Loke?” 

Læs mere

Bedste navne til tvillinger

Du skal have en lillebror eller søster!

Forbered dit barn bedst mulig på babys ankomst med bøger om graviditet, skrevet til børn. Find en masse inspiration her.

Find alle bøgerne hos Saxo.com

Mor har en baby inde i maven

af Lars Daneskov

Denne billedbog er sjovt illustreret og er let forståelig for børn fra 3 år og opefter.

Her får barnet en lettere forståelse overfor hvad det egentlig er der sker med mor og hvad en baby ellers laver inde i maven. Den giver rigelig plads til en masse snak og grin – blandt andet når de finder ud af, at babyen tisser i vandet og også drikker det!

Babyen i mors mave

af Anna Herzog

Denne billedbog omhandler Oskar og Mia, der skal være storebror og storesøster. Den henvender sig til børn fra 5 år og opefter.

I bogen stiller de to børn uskyldige spørgsmål omkring sex og graviditet. For hvordan er babyen kommet ind i mors mave? Og hvilke forskelle er der på drenge og piger?

Bogen er skrevet i samarbejde med læger.

Der er en baby i mors mave

– din egen tykke bog om at blive storebror eller storesøster

af Kim Fupz Aakeson, Eline Sigfusson og Hanne Kvist

Denne bog indeholder i alt 8 små fortællinger om at blive enten storebror eller storesøster. Den kan bruges fra barnet er 3 år.

Flere forfattere har sat sig sammen, for at give hver deres fortælling om, hvordan det er når der kommer en baby. Bogen rummer dermed eksempler på glæde, frustration, stolthed og jalousi.

Er det her, der bliver bollet?

af Nikoline Werdelin og Maise Njor

Denne bog er helt genial, når du som forælder pludselig skal besvare de svære spørgsmål om, hvordan børn bliver lavet.

Det er en underholdene og lærerig højtlæsningsbog for børn fra 5 år og opefter.

Den omhandler en mor, far, Frederik på 5 år og Marie på 8 år – de skal snart have en lillesøster. Det er børnene der undervejs stiller spørgsmål til hele situationen med mors tykke mave og lillesøster der er på vej.

Willi bliver storebror

af Inger Tobiasen

Denne billedbog er for børn fra 2 år og omhandler forestillingen om, hvordan det mon er at blive storebror.

Det er en sjov fortælling omkring Willi, der gerne vil have en lillebror, men vidst får en lillesøster. Den rummer sjove aktiviteter og giver børnene mulighed for at have det sjov og for at lære samtidig.

Da Knud kom ud

af Jesper Manniche

Denne bog er med til at guide børnene gennem den naturlige tilgang til graviditeten og fødslen.

Bogen kan læses for børn i alle aldre, de vil dog få noget ud af det på hver deres måde.

Bogen tager udgangspunkt i en hjemmefødsel, men den vil også sagtens kunne bruges af den der skal føde på hospitalet.

Ud over at den lære børn om fødsel, krop, sind og kærlighed, så giver den også moderen små oplysninger med på vejen, der kan større hende til en positiv fødsel.

At læse om den kommende lillebror eller lillesøster er ofte meget interessant for børn – for hvad er det egentlig der sker inde i mors mave? Mon hun ikke bare har spist for meget eller har slugt en bold?

Graviditetsbøger skrevet til børn, rummer en masse sjove ting, der får børnene til at reflektere og stille spørgsmålstegn. På den måde kan I få en masse gode snakke sammen.

Hjælp – jeg skal være far apps!

Find de bedste far-apps her.

Skal du være far, så skal du da have en far app! Det er virkelig nødvendigt – eller det er i hvert fald hyggeligt.

Der findes ikke mange apps til de kommende eller nybagte fædre, som er på dansk. Faktisk har vi kun kunne finde én dansk app. Men heldigvis findes der en masse forskellige apps til far som er engelske, så hvis du kan engelsk kan disse være muligheder.

Læs mere

Hjælp – jeg skal være far bøger!

Find de bedste far-bøger her.

Det kan være planlagt og det kan komme som en total overraskelse – uanset hvad, så kan tiden op til at skulle være far for første gang, godt være meget difus. Vi hjælper dig på vej, med bøger der kan give dig et bedre indblik i den kommende tid.

Graviditetskalender for mænd

af Sanne Lykke

Denne kalender hjælper den kommende far igennem graviditeten uge for uge – set fra mandens side.

En graviditet har meget fokus på fosteret og på moderen, men her er der fokus på dig som far.

Bogen kan bruges som kalender, læses ud i én lang køre eller bruges som opslagsbog.

Du skal være far – og du har 40 uger til at fatte det

af Thomas Oldrup

Denne bog er humoristisk og let læselig, fyldt med personlige historier og beretninger fra Thomas Oldrup selv og andre mænd.

Denne bog har er delt op i 40 uger, så du kan følge med uge for uge og blive godt forberedt på, hvad der venter dig som kommende far.

Bogen har også de faktuelle oplysninger om hvad der sker uge for uge med både kvindekroppen og fosteret.

Far på færde

af Lars Daneskov

Far på færde er en brugsvejledning for kommende eller en helt nybagt far. Det er en påmindelse om, hvor vigtigt det er at være der og hvor vigtig deres stemme er, selvom den nybagte mor har noget andet at sige.

Det er en gribende og underholdende fortælling om hvordan det er at blive far og om hvordan man takler tingene.

Fars ABC

af Jens Blauenfeldt

Dette er bogen til manden der overvejer at skulle være far, den kommende far eller småbørnsfaren, der tror han er den eneste der står i lort til skuldrene.

En ærlig, personlig, sjov, vrissen, provokerende og elskværdig bog om en hvordan det er at være far.

Bogen er underholdende og utrolig ærlig – et must have på boghylden i børnefamilien som ens fars redningsguide.

Helens bog til far

af Helen Lyng Hansen

Hun er kendt som netsundhedsplejersken og i denne bog fortæller hun om vigtigheden i at blive en far og alt hvad en far kan bidrage med.

Fokus ligger oftest på mor og barn, men det har stor betydning at blive en far.

Bogen hjælper med tilknytning mellem far og barn, helt fra start og også senere hen.

Far alene hjemme

af Dennis Christiansen

Denne bog er mere til den far, der skal være alene hjemme med den lille guldklump på barsel.

Det er en personlig beretning om at være på barsel, se livet fra et nyt perspektiv og i sidste ende opsige sit job, for at kunne være mere sammen med sit barn. 

Bogen indeholder rent praktisk spørgsmål som: Hvad fanden laver du med sådan en lille grønært? Kan din maskulinitet overleve babyrytmik med 11 ammende østrogenbomber? Og hvordan siger du på en pæn måde til din kone, at du har tabt din søn fra puslebordet? 

Alle bøgerne kan købes hos Saxo.com.

Det kan være beroligende at læse om andre ærlige fædres oplevelser. Det kan give en mere afslappende tilgang til ideen om at blive far eller at være far. At kunne slå op i en bog, der ikke er skrevet til den kommende eller nybagte mor, men i stedet til dig som mand.

Gravid og motion

Der sker en masse forandringer med kroppen i graviditeten – men må du du motionere? Mange gravide er påpasselige når det kommer til gravid og motion, men faktisk er det en rigtig god ide at holde kroppen i gang, så du er klar til fødslen og livet som mor. Dog skal du ikke bare motionere løs, som normalt. Læs med her og få styr på, hvordan du bedst holder dig i form, når du er gravid.

Når du skal i gang med at motionere, er det vigtigt at du har en normalt graviditet, og har det godt generelt. Og bare rolig, du behøver ikke at være hverken atlet eller maraton løber for at have en sund graviditet med motion. Så længe du tager hensyn til din kop, og får pulsen lidt op, så er du kommet rigtig langt af vejen.

Hvis du ikke ved hvordan du skal komme i gang, så er det bare med at blive her på siden hvor du får masser af ideer og tips til hvordan du dyrker motion i din graviditet.

Læs mere

Apps til gravide

Søger du den bedste gravid app? Så bliv her på siden, hvor vi har taget et kig på de mange forskellige apps, der er udviklet til gravide. Med en gravid app kan du følge din graviditet uge for uge, og altid være på forkant med dine symptomer og din babys facinerende udvikling.

Få stillet din nysgerrighed med en gravid app. Der findes flere forskellige apps, der er udviklet specielt til gravide – både gratis og betalte versioner. Her finder du en oversigt over dem alle, så du nemmere kan finde frem til hvilke apps, der er værd at hente.

Nederst finder du apps du kan bruge, når din baby er kommet til verden.

Læs mere

Ideer til indretning af børneværelse

At indrette børneværelser kan være sjovt, men hvis du ikke ved hvor du skal starte eller om hvordan du skaber en rød tråd, så kan det blive en uoverkommelig opgave. Vi vil hjælpe dig til at indrette børneværelset – din guide til både det store og det lille børneværelse. 

Før du går i gang med indretningen af børneværelset, skal du finde ud af, hvilken slags børneværelse du gerne vil have. Har du ældre børn, kan de måske være med inde over beslutningen. Dette er svært hvis du er i gang med at lave et babyværelse til en kommende lille baby eller et lille barn, der endnu ikke har nogen mening om indretning. 

Du kan vælge at gå i retningen af den stilrene indretning, hvor det farvestrålende legetøj er pakket godt væk og det i stedet er sarte farver eller grå/hvid skalaen der er mest i brug. Du kan også vælge et mere farvestrålende værelse, hvor der er plads til at vise legetøj frem.

Læs mere

HJÆLP – hvad sker der med mit post-graviditetshår?

Du sidder muligvis i det lige nu – du er nybagt mor, har din guldklump og POST-GRAVIDITETSHÅR! Hvad er dog det og hvad kan du gøre ved det?

Der findes forskellige produkter produkter på markedet, både af shampooer, kosttilskud osv., som kan hjælpe dig med at mindske hårtab, tyndt og sart hår.

Læs videre her og få inspiration til, hvordan du hjælper dit post-graviditetshår og slipper af med mor-knolden oven på hovedet.

Læs mere

Bliv gravid hurtigt | Din vej mod ønskebarnet

Når først man er gået i gang med projekt baby, så vil de fleste gerne blive gravide så hurtigt som muligt. Det er dog ikke nemt for alle, at blive gravide hurtigt, men der er en del man faktisk kan gøre for at blive gravid hurtigt. Her på siden kan du læse en række gode […]

Flest babyer fødes mellem 01 og 07

Ifølge en undersøgelse offentliggjort på BBC.com bliver flest børn født om natten mellem kl. 01 og 07. Tidspunktet hvor allerflest babyer kommer til verden er kl. 04 om morgenen. Tallene siger noget om de spontane fødsler. Det vil sige fødsler, der ikke er sat i gang eller er planlagte kejsersnit. Et planlagt kejsersni vil altid […]

Billigt ventetøj

Ventetøj er et meget oplagt sted at spare penge, da det jo i sagens natur er tøj man kun bruger en begrænset peride. Netop derfor, er der mange der søger billigt ventetøj, der dog stadig er pænt og brugbart. Med billigt ventetøj slipper du for at bruge en formue på ventetøj, som du kun kan […]

Graviditetspude

En graviditetspude bruges til at støtte kroppen. Mange gravide døjer med smerter i kroppen, og har svært ved at finde hvile, og her kan en graviditetspude være en god støtte. Den giver mulighed for vekslende sovestillinger, og aflaster mave, lænd og ben. Her kan du læse mere om hvordan du bedst muligt lejrer dig selv, […]

4 måder at forkæle din gravide kone eller kæreste

Det er hårdt for kroppen at være gravid. Derfor er oplagt at modtage lidt ekstra forkælelse, så det bliver nemmere at klare den lange ventetid. Overrask din kone eller kæreste med en smule forkølelse, og et break fra hverdagen, inden en ny hverdag begynder. Her har vi samlet 5 bud på hvordan du kan forkæle […]

Føtex Babypakke – God startpakke til baby med fine produkter

Føtex er én af de butikker der tilbyder en gratis baby startpakke til kommende mødre. Hvis du ønsker at bestille en babypakke fra Føtex, så skal du registrere dig via det link som vises længere nede på siden. Du vil herefter få tilsendt en mail med en bekræftelse, som skal vises i Informationen i din […]

Club Matas Mamma-pakke – Gratis startpakke til de kommende mødre

Club Matas ønsker at forkæle de kommende mødre med gode produkter. Hos Matas kan du derfor hente en Mamma-pakke bestående af 3 lækre gravidvenlige produkter når du tilmelder dig Club Matas Mamma på deres hjemmeside. Du får herefter tilsendt en bekræftelsesmail, hvorefter du kan gå ned til din lokale Matas butik og hente din Mamma-pakke. […]

Rema1000 Babypakke – Gratis startpakke til baby

Gratis baby startpakker er blevet et hit, hvor flere butikker tilbyder produkter til den første tid med baby. For at kunne for fingrene i en startpakke fra Rema1000, skal du registrere dig via nedenstående link. Herefter vil du få tilsendt en bekræftelsesmail, som skal vises i din lokale Rema1000 butik tidligt 7 dage efter. Du […]

Lidl Babypakke – Find gratis startpakke til baby

Lidl er også med på vognen indenfor gratis baby startpakker til kommende mødre. Hvis du ønsker at få fingrene i en startpakke til din baby fra Lidl, så skal du registrere dig via nedenstående link. Herefter vil du få tilsendt en SMS med et link, som du først skal trykke på når du står ved […]

Rejse under graviditet – Gode råd til flyveturen som gravid

Man hører tit at kommende forældrepar tager et smut sydpå, inden den lille ny melder sin ankomst. Her kan man få slappet af og specielt tænke over alle de glæder som man har, at se frem til som familie. De fleste gravide kvinder kan rejse på ferie uden nogle problemer. Det er dog meget individuelt […]

Gravid uge for uge | Følg din graviditet uge for uge

Gravid uge for uge: Hvad sker der inde i maven igennem de 40 ugers graviditet? Her kan du følge din graviditet uge for uge. Helt fra baby er en lille spire, til han eller hun er fuldbåren og klar til at møde verden.

Ledig på barsel og ledig efter barsel

Mange er ledige når de skal på barsel, og dermed også ledig efter barsel. Hvis du er ledig efter barsel, så er du bestemt ikke alene. Rigtig mange er ledig efter barsel, og skal i gang med at søge jobs. Er du ledig efter barsel, så er dine muligheder en smule anderledes, end hvis du skulle direkte i job efter barsel.  Her har vi forsøgt at gøre det overskuelige ved at nævne de muligheder, og de regler, som du skal forholde dig til i denne situation. Leder du efter en billig a-kasse, kan du finde en oversigt her.

Trænger du til faglige input på din barsel, og vil du gerne være sammen med andre mødre i samme situation?

Læs om CA a-kassens barselsnetværk på CAs hjemmeside.

 

Her er reglerne: Ledig på barsel ↓

Scroll ned for at læse hvordan du skal forholde dig som ledig på barsel.

 

Find de billigste a-kasser her

Læs mere

Kom i form efter fødsel | Sådan smider du babykiloene!

Kom i form efter fødsel på den måde, der er bedst for dig, din krop og din baby.

Når du skal i gang igen efter fødslen, skal du ikke for alvor gå i gang før 6 – 8 uger efter fødslen. Hvis du har født ved kejsersnit skal du være særlig opmærksom på at starte stille og roligt op, da dine sener og muskler har brug for ro til at vokse sammen. Kroppen har brug for ro, og du får garanteret også rigeligt at se til med en nyfødt baby. Vær også altid opmærksom på din krop, og undlad at presse dig selv for meget. Læs her hvordan du bedst kommer i form efter fødslen.

Læs mere