Her kan du få hjælp til at finde ud af hvilken a-kasse der er bedst. Det er en rigtig god ide at være medlem af en billig a-kasse og fagforening. De kan hjælpe dig i tilfælde i ledighed eller hvis du har spørgsmål omkring løn, pension og meget andet. Du kan også vælge kun at melde dig ind i en billig a kasse. Find ud af hvilken a-kasse er bedst, ved hjælp af denne oversigt.

Indholdsfortegnelse

Find billig a-kasse og forsikring her

Se priser og forskelle på billige a-kasser og fagforeninger her. Vi har samlet de bedste tilbud, hvor du kan vælge enten kun at melde dig ind i en a-kasse, eller få en god pris på både en billig a-kasse og forsikring.

 Min A-kasse blev kåret til Danmarks bedste a-kasse 3 år i træk.

En af de billigste a-kasser, hvor kontingentet er nede, og servicen i top.

Som a-kassemedlem hos Min A-Kasse er du sikret en indtægt, hvis du mister dit arbejde.

Hvem: ALLE
Pris for A-kasse: 457 kr
Pris for A-kasse + fagforening: Ingen fagforening kr

FTF-A er en af de største danske a-kasser, med et lavt medlemskontingent. Som studerende får du gratis medlemsskab.
A-kassen er tværfaglig, så derfor kan du blive medlem uanset, hvor du arbejder. A kassen samarbejder med bl.a. Jobindex for at hjælpe deres medlemmer videre.

Hvem: ALLE
Pris for A-kasse: 442 kr
Pris for A-kasse + fagforening: Ingen fagforening kr

Krifa er en a-kasse og tværfaglig fagforening. Alle, der er lønmodtagere, selvstændige eller under uddannelse, kan blive medlem hos Krifa.

Hvem: ALLE
Pris for A-kasse: 476 kr
Pris for A-kasse + fagforening: 515 kr

Få en a-kasse, der kan hjælpe dig med din personlige og faglige udvikling. Det kan spare dig for tusindvis af kroner. Du kan få gratis kurser, coaching og faglige netværk.

Hvem: Højtuddannede og akademikere
Pris for A-kasse: 481 kr
Pris for A-kasse + fagforening: Ingen fagforening kr

Det faglige hus tilbyder alle nye medlemmer gratis fagforening resten af 2017 når du samtidig bliver medlem i a-kassen. Det faglige hus støtter ingen politiske partier eller aktiviteter, og blander sig ikke i medlemmers politiske eller religiøse ståsted.

Hvem: ALLE
Pris for A-kasse: 472 kr
Pris for A-kasse + fagforening: 541 kr

En a-kasse for dig der har ansvar, kompetence eller dispositionsret i virksomheden.

Du kan blive medlem af Lederne a-kasse, hvis du er leder, kommende leder eller betroet medarbejder (ansat med særlig dispositionsret/ansvar)

 

Hvem: Leder/chef, kommende leder eller betroet medarbejder.
Pris for A-kasse: 452,33 kr
Pris for A-kasse + fagforening: 521,33 kr

A-Kassen LH er en af Danmarks billigste a-kasser og er målrettet dig, som er leder, selvstændig eller særligt betroet medarbejder. Bliver du ledig kan du få op til 18.395 kr. i dagpenge om måneden. Derudover tilbydes der individuel rådgivning og sparring.  (Er du ledig, anbefales det, at du bliver i din nuværende a-kasse for ikke at miste dine rettigheder)

 

Hvem: Leder, selvstændig eller særligt betroet medarbejder
Pris for A-kasse: 455 kr
Pris for A-kasse + fagforening: Ingen fagforening kr

Markedsledende og billig a-kasse. Frie Funktionærer er flere gange kåret til Danmarks bedste a-kasse. Udover at udbetale dagpenge hvis du er ledig, kan du også få billige privatforsikringer når du er medlem af Frie Funktionærer.

Hvem: Ansatte i butik, salg og kontor
Pris for A-kasse: 468 kr
Pris for A-kasse + fagforening: 537 kr

Meld dig ind hos ASE a-kasse og kom i godt selskab med mere end 155.000 medlemmer

Hvem: ALLE
Pris for A-kasse: 487 kr
Pris for A-kasse + fagforening: Ingen fagforening kr

Meld dig ind i Magistrenes A-kasse. Studerende får gratis medlemskab. Hos denne a-kasse bliver du guidet gennem dagpengejunglen og bliver støttet på vejen til dit nye job.

 

Hvem: Humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik.
Pris for A-kasse: 481 kr
Pris for A-kasse + fagforening: Ingen fagforening kr

Her går vi i dybden med hvorfor du skal melde dig ind i a kasse og fagforening, og hvilke fordele og ulemper der er ved at være medlem af en billig a kasse og fagforening.

 

Billig a-kasse og fagforening

Du kan vælge kun at være medlem af en billig a kasse, eller både en billig a-kasse og forsikring. Mange steder får du rabat, hvis du vælger at melde dig ind i begge dele. På den måde kan du være medlem af den billigste a-kasse og fagforening. Vil du gerne finde ud af hvilken a-kasse er billigst, så kan du kigge på listen ovenfor. Her kan du hurtigt og nemt få et overblik over hvilken a-kasse, der er billigst for dig. En billig a-kasse og fagforening er en kæmpe fordel, hvis du skulle blive ledig. Så kan du nemlig få både dagpenge og hjælp til at komme tilbage i arbejde. Vælger du en a-kasse, der er specialiseret i netop dit område, får du også muligheden for at deltage på relevante kurser, som kan styrke dit CV.

Billig fagforening og a-kasse for studerende

Er du studerende, er det en rigtig god ide at melde dig ind i både en billig a kasse, og en billig fagforening. Oftest kan du faktisk være medlem helt gratis eller for en meget billig pris, så længe du er studerende. Mange står desværre uden et job på hånden, når de er færdige med deres uddannelse, og derfor er det vigtigt at have meldt sig ind i en billig a-kasse inden du er færdig med studiet. Som studerende er det ofte en god ide at melde sig ind i en a-kasse så snart det er muligt, da det alligevel er gratis at være medlem af en a-kasse, så længe du studerer.

Hvilken a-kasse er den bedste?

Hvilken a-kasse er bedst, er noget de fleste spørger sig selv om, når de skal melde sig ind i en a-kasse. Der er mange at vælge i mellem, og a-kasserne retter sig somme tider mod bestemte faggrupper. Hvis du kigger i oversigten ovenfor, kan du hurtigt overskue hvem a-kassen er bedst for. Der findes dog også a-kasser, som er åbne for alle, hvilket er en god løsning hvis du blot ønsker dig den billigste a-kasse, som samtidig giver dig tryghed, hvis du skulle blive ramt af ledighed. For nogen er den bedste a-kasse den billigste a-kasse, mens andre melder sig ind i en, som passer til deres erhverv og uddannelse.

Hvordan får jeg a-kasse?

Det er meget nemt at blive medlem af en a-kasse. Du skal blot vælge den a-kasse du helst vil have fra listen ovenfor, hvorefter du kan melde dig ind i a-kassen. Når du først er meldt ind i a-kassen, så kan du få hjælp i form af dagpenge og rådgivning, i tilfælde af at du bliver ledig. Din ret til dagpenge kommer dog altid an på dine personlige forhold, så forhør dig hos din a-kasse, hvis du er i tvivl.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Der er virkelig mange a-kasser at vælge i mellem, heriblandt også en del billige a-kasser og fagforening. For at gøre det nemmere, kan du med fordel bruge ovenstående liste, til hurtigt og nemt at finde ud af hvilken a-kasse, der er bedst for dig.

Hvad får man i barselsdagpenge?

Hvis du er medlem af en a-kasse, så kan de også hjælpe når du skal på barsel. Forhør dig altid hos din a-kasse om din ret til dagpenge. Barselsdagpenge vil som udgangspunkt være den samme sat som din almindelige dagpengesats. Som udgangspunkt har du ret til 46 ugers barsel på dagpenge, dog er der mulighed for at forlænge den med yderligere 8 uger (dog uden flere penge udbetalt). De 4 uger holdes før fødslens. 14 uger efter fødslen er øremærket til moren, hvorefter de sidste 32 uger kan deles frit mellem mor eller far. Er du på barsel på dagpenge, eller bliver ledig efter barsel, kan du læse mere om din situation her.

Hvornår kan jeg få dagpenge?

Forhør dig altid om retten til dagpenge hos din a-kasse, da kravene kan variere alt efter din situation. Helt generelt skal du dog opfylde disse krav for at være dagpengeberettiget:

  • Du skal være ledig
  • Have været medlem af en a-kasse i mindst 1 år. (andre regler for studerende)
  • Opfylde et indkomst – eller beskæftigelseskrav
  • Du skal melde dig ledig på jobnet  på din første ledighedsdag
  • Stå til rådighed (kan tiltræde et arbejde fra dag-til-dag)

Hvad kan jeg få i dagpenge?

Din dagpengesats afhænger af hvilken situation du står i. Som udgangspunkt kan du højst få omkring 18.500 kr. Satsen vil variere lidt afhængig af a-kassen. Du kan se de forskellige satser på de respektive a-kassers hjemmesider. Den dagpengesats du har ret til beregnes på baggrund af den indkomst du har haft inden du blev ledig.

Hvorfor betale til a-kasse og fagforening?

En a-kasse udbetaler dagpenge til dig, hvis du bliver ledig. De kan også godkende dig til sygedagpenge eller barselsdagpenge, hvis du skal på barsel eller bliver sygemeldt i forbindelse med din graviditet. En a kasse hjælper dig også videre fra ledighed og tilbage i job ved at tilbyde kurser og råd og vejledning. A kassen skal først og fremmest sikre dig økonomisk, hvis du står uden indkomst, og det er derfor vigtig at være medlem af en a kasse. Find billige a-kasser for studerende i listen nedenfor. En fagforening er til for at sikre de bedste vilkår for dig som medarbejder. Mange fagforeninger har specialiseret sig i vilkårene for et bestemt område, eller deres medlemmer har bestemte uddannelser. Du kan spørge din fagforening om hjælp til lønforhandling, pension, eller generelle vilkår. Din fagforening kan også hjælpe dig, hvis du pludselig får problemer og måske er blevet opsagt uberettiget. Fagforeningen kan yde juridisk rådgivning og bistand til sine medlemmer.