At vælge den bedste seng til dig, bliver endnu mere vigtigt hvis du har dårlig ryg og døjer med ømhed og smerter i ryg, lænd og nakke. At researche markedet grundigt inden du invisterer i en ny seng er derfor en rigtig god ide. Vil du være bedre rustet til at vælge den bedste seng til dårlig ryg, er du derfor landet på den rette side.

En god seng betyder meget mere end de fleste tror. At vågne op udhvilet og uden smerter i ryg, lænd eller nakke er nu engang den bedste måde at starte dagen. Her guider vi dig til nemmere at finde frem til den bedste seng til netop dig og dine behov.

Scroll ned, og læs mere om hvad du bør kigge efter, når du søger den bedste seng til dårlig ryg.

Har du ondt i ryg og lænd på grund af graviditet anbefaler vi at du læser mere om fordelene ved en elevationsseng. Gå til vores artikel om de bedste elevationssenge lige her.

Indholdsfortegnelse

Det skal du kigge efter når du søger den bedste seng til dårlig ryg

Desværre døjer mange danskere med dårlig ryg af mange forskellige årsager. Her er det vigtigt at vælge en seng som giver optimal støtte til din krop, så din dårlige ryg ikke bliver værre. Når du skal finde den bedste seng til dårlig ryg bør du især være opmærksom på:

 • Polstrede fjedre i madrassen

  Er fjedrene i madrassen polstrede, kan de ikke vride sig “skævt” eller vikle sig ind i hinanden, og give ujævnheder i madrassen.

 • Gå efter en seng med minimum 5 komfortzoner

  … og gerne flere. Jo flere komfortzoner der er i maderassen, jo bedre kan den tilpasse sig netop til krop og vægt, samt sikre at du ligger godt både på siden og på ryggen.

 • Styr uden om de billigste senge

  Har du dårlig ryg, er sengen et dumt sted at spare. Vidste du at vi bruger ca. 1/3 del af vores liv i sengen?!

 • Tag hensyn til netop din krop, vægt og individuelle præferencer

  Vi er alle forskellige, så vil den bedste seng for dig ikke nødvendigvis være det for andre.

Det første du bør være opmærksom på, når du har dårlig ryg er fjedrene i den seng du overvejer. I den bedste seng til dårlig ryg bør fjedrene være polstrede. På den måde giver hver enkel fjeder den bedst mulige støtte.

Dernæst bør du være ekstra opmærksom på hvor mange komfortzoner der er i madrassen. Jo flere komfortzoner, jo bedre vil sengen kunne tilpasse sig netop din krop (Læs mere om hvad komfortzonerne betyder for din søvn her).

Endelig er det også vigtigt at nævne, at vi bruger mange timer i vores seng hver nat – faktisk løber det op til at vi bruger omkring 1/3 del af vores liv i sengen. Derfor er netop sengen et dårligt sted at vælge den billigste. Heldigvis er der masser af muligheder for at finde den bedste seng til prisen blandt det store udvalg online.

Læs også:   Sengerand - Find den bedste sengerand til barnesengen

Det betyder komfortzoner for din ryg

Grunden til vi anbefaler ”jo flere, jo bedre” når det kommer til komfortzoner er, at de netop gør en stor forskel når du skal finde den bedste seng til dårlig ryg. Har du dårlig ryg bør din seng have 5 – 7 komfortzoner. Zonerne gør at din krop tynger lidt længere ned i madrassen de steder, hvor du er tungest. Hvis du ligger på siden, vil dine hofter og skuldre synke længere ned, så din rygsøjle på den måde holdes lige.

Hvis du lige nu sover i en gammel seng, så er det en god sandsynlighed for at komfortzonerne ikke længere virker. Fordi du sover i sengen hver nat ligger du måske ikke mærke til det, men så snart du kommer over i en ny seng vil du kunne mærke forskellen.

Den bedste seng til prisen

Inden for de seneste år er salget af senge online steget markant. Fordi der ikke er omkostninger til fysiske lokaler, kan forhandlerne sælge senge til en meget billig pris. Er du ude efter den bedste seng til prisen er det derfor en god ide at starte med at kigge online, for eksempel hos de erfarne sengeeksperter Bedre Nætter, eller den nyopstartede online shop Sengetid.dk.

Hvis du er villig til at købe en seng fra et outlet, har du muligheden for at spare mange penge. Du kan dog ikke nødvendigvis forvente samme niveau af service eller garanti. Kig evt. forbi Sengefabriksudsalget her.

Hvis du har dårlig ryg, så kan det ikke anbefales at spare penge på køb af seng. Men hvis du alligevel står i en situation, hvor du har behov for ny seng, og ikke har så mange penge, så kan du med fordel kigge forbi Biva. Her har de en række meget billige senge, hvor priserne starter fra 1.099 kr.

 • 7 komfortzoner og polstrede fjedre
 • Mulighed for individuel tilpasning af fasthed på madras

Venus kontinentalseng med god støtte til ryg

Denne flotte kontinentalseng fra forhandlere Bedre Nætter har de gode ting, som du bør kigge efter i den bedste seng til dårlig ryg. Den har polstede fjedre i madrassen, og hele 7 komfortzoner, som sikrer at din krop får bedst mulig støtte. Du kan vælge mellem to forskellige fastheder på madrassen, hvis du ender med denne seng. Vejer du over 75 kg., bør du vælge en fast madras, og ellers en medium. Tilmed kan du vælge mellem to forskellige topmadrasser, så du på den måde får den bedste seng til netop dine behov. Kontinentalsenge som denne, ser flotte ud i soveværelset på grund af møbelpolstringen, som fås i flere farver. Hvis vi skal nævne nogen minusser ved denne seng, kunne det være at den ikke kan indstilles som en elevationsseng kan. Hvis du snorker, eller ligger meget på ryggen, så bør du læse videre om de bedste elevationssenge til dårlige rygge. Alt i alt får du her en god seng for pengene.

Læs også:   Tigerspring | Baby gennemgår disse tigerspring det første år
 • Allergivenlig seng med 100% naturlatex
 • 7 komfortzoner

Venus Mayan allergivenlig seng

Denne kontinentalseng fra Bedre Nætter er den bedste seng til dig, der ønsker en allergivenlig seng. Den er god hvis du ønsker at forebygge allergi, eller måske allerede døjer med allergi overfor for eksempel støv. Kontinentalsengen har en topmadras af 100% organisk naturlatex. Det er den eneste topmadras i verden, der er lavet på denne måde. Selve topmadrassen har Rainforest Alliance-certifikatet, fordi madrassen er produceret under bæredygtige vilkår.  I denne seng kommer du altså til at ligge på naturligt materiale. Sengen har hele 7 komfortzoner, som giver en god komfort. Den bedste kontinentalseng til dig, der både vægter komfort og miljø.

 • Elevationsseng i luksusklassen
 • Kan styres fra app

Elevationsseng fra det populære Norland (dansk produktion & design)

En elevationsseng kan i mange tilfælde være den bedste seng til dårlig ryg. Hvis du på grund af dine ryg -og lændesmerter kun kan ligge i få sovestillinger, så kan en elevationsseng være den rette investering. Ved at hæve og sænke hovedgærde og benene, varierer det hvordan trykket er på din krop. Elevationsseng kan også være en lettelse, hvis du døjer med nakkesmerter og hovedpiner. Hertil er den bedste hovedpude dog også vigtig. Læs om ergonomiske hovedpuder her.  Denne elevationsseng har lidt ekstra luksus, blandt andet på grund af dens lækre topmadras, mange indstillinger og lange garanti. Husk at du kan få rentefri finansiering, når du køber hos forhandleren Sengetid.

 • Tre lag madrasser giver optimal støtte til din ryg

Norland kontinentalseng

Kontinentalsengen er på kort tid blevet utrolig populær. Sengen er bygget op af tre lag madrasser: Nederst en boksmadras, herefter en springmadras og til sidst en dejlig topmadras. Norland sengene er dansk produceret. De tre madrasser gør sengen en smule højere end den traditionelle boksmadras, hvilket mange med dårlig ryg også vil nyde godt af. Så er sengen nemlig nemmere at stå op af og komme ned og ligge i. De tre lag madrasser vil give din ryg en virkelig god støtte, som du vil ligge mærke til allerede første gang du sover i sengen. Vælg den med sengegærde for ekstra komfort og skønhed. Sengen her er et godt bud, hvis din nye seng ikke skal koste en formue, men stadig have præg af luksus og give dig og din krop bedst mulig komfort.

Læs også:   Sådan forkæler du din sympatigravide mand

Hvordan ved du om det er tid til at skifte din gamle seng ud med en ny?

Helt generelt anbefales det, at din seng skiftes ud ca. hvert 10. år. Men mange senge kan være slidt op før. Især topmadrasser af memoryskum kan have en tendens til at falde sammen og miste sin fleksibilitet. I dette tilfælde kan det somme tider være nok at skifte topmadrassen ud med en ny. Læs om de bedste topmadrasser her.

En dårlig seng kan forværre dine rygproblemer

Ondt i lænden? – Bedste seng til dig med ondt i lænd og ryg: Det anslås at cirka hver tredje dansker døjer med dårlig ryg. Det kan skyldes stillesiddende arbejde, hårdt fysisk arbejde eller noget andet, der har ført til slidgigt og/eller en diskusprolaps.

Hvis du ikke sover i den bedste seng til dig og dine behov, kan din seng være med til at øge smerter og ubehag i din ryg og dermed dit generelle velbefindende. Hvis du vågner op med øm ryg, eller decideret smerter i din ryg og lænd, er det tegn på at din seng ikke giver dig den rigtige støtte. Især hvis du døjer med smerter, er det en god ide at investere både noget tid og penge på den bedste seng til dårlig ryg. Hvis din seng ikke er god for ryggen kan det i værste fald gøre dine rygproblemer værre.

Måske er hovedpuden en del af problemet?

Hvis du døjer med ondt i nakken, er det dog ikke sikkert at du behøver at udskifte hele sengen. I nogen tilfælde er det nok at skifte din hovedpude ud, da også hovedpuder med tiden falder sammen og giver mindre støtte. Ønsker du at vide mere om valg af hovedpude, og er på udkig efter den bedste hovedpude, kan du læse meget mere her, hvor vi blandt andet kommer ind på ergonomiske hovedpuder til dårlig nakke.

Tilvænning til ny seng tager ofte 14 dage

Når du har fået din nye seng, er det ikke sikkert at du sover optimalt de første par nætter. At vænne sig til en ny seng kan tage op til 14 dage. Mange mennesker er vanedyr, når det kommer til vores seng, så at du er overbevist efter første nat, er ikke tegn på at det ikke er den bedste seng til dig. Heldigvis har du oftest 30 dage til at afprøve din nye seng, hvis du vælger at købe den online, for eksempel hos Bedre Nætter.