Hvornår får baby tænder?

Mange forældre spørger sig selv om hvornår får baby tænder? Det er et stort øjeblik, når den første tand titter frem hos baby, og vil gerne vide hvornår tænderne kommer.

Indholdsfortegnelse

Hvornår får baby tænder?

Typisk bryder den første tand igennem ved 6 måneders alderen. Der er dog nogen babyer, der er tidligt på den og får den første tand allerede når de er 4 mdr. gamle. Igen er der andre babyer, der næsten er et år før de får tænder. Det hele er helt normalt. Mælketænderne dannes allerede i forster stadiet, men bryder altså typisk først frem omkring de 6 mdr.

Hvornår får baby tænder i overmunden?

Som regel er det de to fortænder i undermunden, der bryder frem først. Derfor spørger mange forældre: hvornår får baby tænder i overmunden? Igen er det forskelligt, men vil typisk dukke op 1-3 mdr. efter de første tænder i undermunden.

Hvornår får baby de sidste tænder?

Ved 3 års alderen har baby fået alle sine tænder: 10 i overmunden og 10 i undermunden. Barnet har sine mælketænder indtil skolealderen, hvor voksentænderne kommer ned.

Tegn på tandfrembrud

  • Baby savler mere end normalt.
  • Tandkødet bliver hvidere og mere spændt
  • Baby bruger sin bidering meget, da gummerne klør

Hvordan kan man lindre ved tandfrembrud?

Det er naturligvis ikke særlig behageligt for baby, når tænderne bryder frem. Tandkødet spænder, og er ømt, og hos nogen babyer kan tandkødet endda bløde når de bryder frem. Nogen mener at baby kan blive ramt af feber i forbindelse med tandfrembrud.

En god måde at hjælpe baby på er ved at give baby en bidering. Gerne en der har ligget i køleskabet, da kulden virker smerterstillende på de ømme gummer.

Kilde: Tandlægeforeningen

 

Læs også:   5 gode tips, hvis din baby har kolik

 

Bidering med vand, der kan komme i køleskabet, så den kan lindre

Her er en fin og sød bidering fra Playgro. Den er testet og godkendt af miljøkontrollen, så den ikke indeholder nogen skadelige stoffer. Bideringen er udformet med to huller, så den er nem for små babyfingre at gribe fat i.

Du kan købe denne bidering for 49 kr her

 

Sophie Giraf bidering og rangle

Sophie Giraf er en populær bidering, som du garanteret har hørt om. Utrolig mange forældre har købt denne populære giraf. Den er fremstillet i det blødeste gummi, og er fantastisk til at lindre ømme gummer.

Kølebidering med giraf

Bidering i silikone med en mulighed for en dejlig kølende effekt. Den er nem at holde fast i for baby. Find bidering her.

Rangle & bidering fra Sophie Giraf

En sød bidering til baby. Her er tale om både bidering og rangle i en og samme. Den er nem for baby at holde fast i, og spændende at kigge på på grund af de fine farver. Se mere om ranglen her.

 

 

Hvis du gerne vil læse lidt mere om Sophie Giraf, så kan du også læse vores tidligere indlæg om deres produkter.