Mange forældre spørger sig selv; hvornår kravler baby? Og det kan da også være frustrerende at se sin lille pode ligge og møffe rundt på maven, mens de andre babyer i mødregruppen er oppe på alle fire. Men fortvivl ikke. Din baby skal nok komme til at kravle, det er blot spørgsmålet om hvornår.

Indholdsfortegnelse

Hvornår kravler baby?

Babyer begynder typisk at kravle når de er mellem 8 – 12 mdr. gamle. Nogen lidt før, andre senere. Babyer lærer at kravle ved at ligge på maven og møve sig frem. Herefter begynder baby at trække benene op under sig og så småt komme op på alle fire.

Babyer kravler typisk når de er mellem 8 – 12 mdr.

Når baby har stået på alle fire og “rokket” frem og tilbage i noget tid, begynder han at komme frem ad med krydsende bevægelser. Og så begynder det langsomt at gå hurtigere, og snart er den lille over det hele.

Sådan får du din baby til at kravle

Hvis din baby ikke viser tegn til at begynde at kravle, er der flere ting du selv kan gøre for at opmuntre eller fremskynde kravlefasen.

  • Læg baby på maven

    Sørg for at ligge din baby på maven, da det er herfra han lærer at komme fremad. Hvis din lille purk brokker sig over at ligge på maven, så vent lidt med at vende. Det er ofte temperamentet der i sidste ende motiverer baby til at bevæge sig frem.

  • Støt bag på fødderne

    Støt bag din babys fødder, når hun ligger på maven. Baby “sætter af” fra dine fødder, og opdager på den måde at det er sjovt at komme fremad. Lig noget rigtig spændende legetøj foran baby, så hun er motiveret til at komme fremad.

  • Leg en masse tumlelege

    At danse, snurre og tumle er vigtigt for babys motoriske udvikling. Du kan bruge tumlelegetøj til at gøre legen sjovere, men du kan også bare danske rundt med din baby, øve koldbøtter og lignende.

Bobles tumlelegetøj

Lær din baby at kravle ved at tumle rundt på det sjove bobles legetøj. Det giver masser af mulighed for at ligge på maven, og udfordrer balancen på alle mulige måder.

Sansegynge

Stimuler balancesansen med en sansegynge. Den kan både dreje og snurre hvilket er effektivt til at styrke barnets motoriske udvikling.

Kravletunnel

En kravletunnel er effektiv til at styrke babys lyst til at kravle. Det er spændende at bevæge sig ind i tunnelen, og ud igen på den anden side. Kravletunnelen er sjov for børn i mange aldre, så den kan bruges i mange år.