Hvor meget skal baby sove? Hvornår må baby sove på maven? Kan baby sove for meget?

Spørgsmålene er mange, og det er helt normalt. Her kan du finde svar på de mest gængse spørgsmål som nybagte forældre stiller sig selv når de står med en baby i armene.

Hvor meget skal baby sove?

Det helt store spørgsmål, som mange småbørnsforældre helt sikkert stiller sig selv, når de får en baby. For hvor meget søvn er nok søvn for en baby? Selvom alle babyer naturligvis er forskellige, er der alligevel nogen rettesnore som man kan kigge efter. Her har vi skrevet hvor meget baby skal sove i døgnet.

Spædbarn: 16 timer

3 måneder: 13 – 15 timer

6 – 12 måneder: 12- 14 timer

1 – 3 år: 12 timer

Kilder: Netdoktor

Hvornår sover baby igennem?

De fleste babyer begynder at sove igennem et sted mellem 6 mdr. – 1 år.

Man siger, at baby sover igennem, når han eller hun har sovet 5 timer uafbrudt.

Fra baby er omkring 6 måneder, kan de godt undvære at få mælk i et stræk på omkring 5 timer om natten. Det kan være for eksempel fra kl. 20 – 01 eller fra kl. 01 – 06. Og her siger man, at baby har sovet igennem.

Kan baby sove for meget?

Det er ret sjældent at babyer sover for meget. Det vil dog altid være en individuel vurdering. Hvis din baby sover og ikke efterspørger mad i mange timer, så kan man godt tale om, at baby sover for meget. Kontakt din sundhedplejerske, hvis du er i tvivl om din baby sover for meget.

Hvornår må baby sove ude?

En nyfødt må sove ude, når han eller hun har nået sin fødselsvægt, og vejer over 3.000 gram. Lad ikke dit barn sove ude, hvis det er koldere end minus 10 grader. Har dit barn astmatisk bronkitis, hjertefejl eller kronisk mellemørebetændelse, må det ikke sove ude hvis det er meget koldt eller tåget.

Må baby sove på siden?

Et lille spædbarn, må ikke sove på siden men kun på ryggen. Dette er for at undgå vuggedød.

Babyer må sove på siden, når de selv kan vende sig derom og tilbage igen. Det ses ofte i 6 mdrs. alderen.

Hvordan får man baby til at sove?

Det ville være skønt med en magisk trylleformular, der kunne få babyer til at sove når de var trætte. Det er der desværre ikke…

Mange babyer falder til ro når de bliver svøbt og vugget. Andre sover rigtig godt i en bæresele eller vikle. Andre igen, elsker deres barnevogn. Prøv dig frem, og se hvad der virker for dig og din baby.