Bedste sansegynge

Den første sansegynge, eller rund gynge som det også kaldes, kom frem i 2001 og er siden blevet produceret af flere forskellige firmaer.

Her på siden har vi samlet mange gode bud på den bedste sansegynge til både indendørs og udendørs brug.

Indholdsfortegnelse

En sansegynge udvikler motorikken

Det fantastiske ved en sansegynge er, at den både kan gynge og snorre, og børnene kan både ligge eller sidde på den. De mange bevægelser stimulerer især barnets labyrintsans. Labyrintsansen er babys bevidsthed om hovedets bevægelser. Sansen stimuleres når barnet gynger eller bliver vugget på sansegyngen.

Brug sansegyngen fra nyfødt og opefter

Din baby kan få glæde af sin sansegynge fra dag 1. Brug gyngen som et ekstra sted at ligge baby, og se hvordan han eller hun falder til ro af de gyngende bevægelser. I starten kan sansegyngen for eksempel hænges op i stuen, og senere kan den hænges ud i haven og bruges til at lege med. De fleste sansegynger kan bruges både indendørs og udendørs. Se forslag til bedste sansegynge længere nede i teksten.

Sansegyngen kan bruges af mere end ét barn

Børn elsker at lege sammen, og modsat en normal gynge, så kan sansegyngen bruges af flere børn på én gang. Krea sansegynge kan bære op til 100 kg., så der er masser af mulighed for at gynge med vennerne.

Krea sansegynge. Pris 649 kr. Købes her.

 

Krea sansegynge

Gyngen måler 100 cm. diameter, og er naturligvis sikkerheds godkendt.

Maks belastning: 100 kg.

Sansegynge fra Krea er en af de mest populære sansegynger. Bunden er overtrukket med et stykke slidstærkt stof, der er nemt at vaske og samtidig sørger for at der ikke kan komme små fingre i klemme. Den kan bruges både som indendørs sansegynge og udendørs sansegynge.

 

Køb Krea sansegynge her. 

 

Indendørs sansegynge

En indendørs sansegynge har lidt længere snore, så den passer til loftshøjden på 2, 40 cm. i de fleste danske hjem.

Indendørs sansegynge. 799 kr. Køb den her.

Denne sansegynge er den første oprindelige sansegynge, og er derfor 100% sikkerhedsgodkendt til leg i hjemmet og instutioner. Gyngen kan tåle en belastning på helt op til 200 kg, hvilket er vigtigt når flere børn bruger gyngen på én gang.

Sansegyngen er monteret med kun en krog, hvilket betyder at den kan både dreje, snurre og gynge frem og tilbage. Den har karruselfunktion, hvilket effektivt stimulerer og udvikler barnets balancesans.

  • 100 % sikkerhedsgodkendt
  • Maks belastning: 200 kg
  • Karruselfunktion

Køb indendørs sansegynge her

Er du til farver kan du også købe indendørs sansegynge i rød eller gul. Se dem her. 

 

Gør puden ekstra behagelig med en pude, der passer til.

Pude til sansegynge. 555 kr. Se mere her.

Sansegynge udendørs

Har du mulighed for at hænge sansegyngen op i haven, vil den helt sikkert sprede meget glæde. En udendørs sansegynge giver mulighed for at få masser af frisk luft, samtidig med leg på sansegyngen.

Udendørs sansegynge 699 kr. Købes her.

Det kan også være en god måde at inkludere lilebror eller lillesøster i udendørslegen, da de kan bruge sansegyngen uanset alder.

Læs også:   Hvilken babydyne er bedst?

På en udendørs sansegynge er snorene 50 cm kortere end en indendørs sansegynge, så gyngen kan hænges op i et træ eller lignende uden at ramme jorden.

Sansegyngen falder naturligt ind i landskabet med dets runde facon. Selv voksne vil fristes til at nyde roen på sansegyngen under træet. Pris: 699 kr.

Køb udendørs sansegynge her

Den bedste sansegynge – maks. belastning
på hele 500 kg

Er I på udkig efter den bedste sansegynge, der kan holde i mange år, er denne et godt bud. Den kan holde til en belastning på 500 kg, og kan holde til at blive brugt af flere børn dagen lang.

Sansegyngen er fremstillet i kraftig kvalitet og kan bruges i både insitutioner og hjemme.

Sikkerheden på denne sansegynge er helt i top og den er godkendt af Teknologisk Institut. Sansegyngen er 97 cm. i diameter og har en snorelængde på 175 cm. Ønskes der en anden snorelængde, kan i kontakte Sansegynge.dk og finde en løsning.

Prisen på 2.799 kr. er højere end mange andre sansegynger, men her får man også en gynge der virkelig kan holde i mange år.

Køb sansengyngen her

Tilbehør til runde gynger

Den første sansegynge kom frem i 2001, og siden da er de blevet stadig mere populære. Derfor kan man i dag vælge mellem mange forksellige typer af sansegynger, samt tilbehør til dem. Især hvis I vælger at købe en indendørs sansegynge, vil I blive glad for tilbehøret.

 

Hynde til sansegynge

En skøn, rund hynde til sansegynge (se her). Hynden øger komforten er gør det behageligt for selv de mindste at ligge og hygge sig på gyngen. Puden fås i flere farver, og koster 555 kr.

Hynden har flere anvendelsesmuligheder, og behøver ikke kun at blive brugt på sansegyngen. Læg Hynden på gulvet, og sæt jer til rette med puder og dyner – jeres helt egen læsekrog. Puden kan skabe en lille oase i jeres hjem.

Hynden er fremstillet i kvalitetsbomuld, med god holdbarhed. Hynden til sansegynge har skumfyld, der er både fast og blødt og holder formen selv efter mange års leg og sjov.  Betrækket kan nemt tages af og vaskes.

Køb puden her.

 

Kant til sansegybge – så baby ikke kan trille ned

Alle babyer når en alder, hvor de begynder at trille. Og så triller de ellers hele tiden. I den alder, kan det blive svært at ligge på den runde gynge fordi baby kan falde ned og slå sig. En god løsning på dette er at få en kant på sansegyngen. Det er nu muligt at købe både sikkerhed og kant til sansegyngen, som gør komforten og sikkerheden bedre.

Kanten gør gyngen mere behagelig og sikker for din baby.

Du skal dog stadig holde opsyn med din baby på gyngen, da kanten kan bøjes ned. Kanten til gyngen koster 495 kr. Du kan også købe kant og pude samlet til en pris på ialt 1.050 kr.

Læs mere og køb her

 

Læs også:   Billige Hama Perler | Her finder du Hama Perler mønstre

Telt til sansegynge – skab jeres egen gyngende hule!

Telt til sansegynge i hvid.

En sjov ting man nu kan købe til sansegynger er et telt til sansegyngen. Den fås i hvid, sort og rød, så du kan vælge den, der passer bedst ind i din bolig. Børnene vil elske at gemme sig i tipien, og de får deres helt egen hule hvor de kan slappe af og gynge blidt.

Teltet vil helt sikkert gøre gyngen mere populær og opfordre børnene til flere sjove, lærerige og udfordrende lege.

Pris: 495 kr. hos sansegyngen.dk.

Køb teltet her

 

Sansegynge forlængestykke

Hvis sansegyngen skal hænge lidt længere nede, kan man invistere i et forlænger stykke. Så er det nemt at justere højden på gyngen alt efter hvem der skal bruge den. Sansegynge forlængerstykke fås i 50, 70 eller 140 cm.

Se mere og køb her.

Tumlegynge fra Bobles

Se flere flotte farver her

Bobles har lavet deres eget bud på en gynge, der minder meget om sansegyngen. Selve gyngen er fremstillet i Bobles holdbare EVAskum, og er et super blødt materiale.

Det smarte ved bobles gynge er at stropperne kan indstilles, så gyngens højde nemt kan justeres alt efter barnets alder og udvikling.

 

Køb bobles gynge 1.199,95 kr. 

 

Sansegynge stativ

Et sansegyngestativ er nødvendigt, hvis du skal have en udendørs sansegynge, og der ikke er nogle velegnede træer at hænge sansegyngen i.

Hos Coop kan du købe dette sæt med både sansegyngestativ og gynge til 2.549 kr. Det hele er i god kvalitet, og naturligvis sikkerhedsgodkendt til masser af leg og sjov.

Dette sansegynge stativ og runde gynge, er enkelt og elegant i sin udformnin, og vil passe ind i enhver have.

Køb sansegynge stativet her.

 

 

 

Billig sansegynge – 449 kr.

Sansegynge fra Nordic Play.

Er du på udkig efter en god sansegynge, der ikke sprænger budgettet, er denne gynge fra Nordic Play et godt bud. Det er en holdbar gynge med en maks. belastning på 100 kg. Den har en blød skumkant, og er sikkerhedsgodkendt.

Det er en skøn og billig sansegynge, der kan bruges til mange timers sjov og leg.

Køb billig sansegynge her

 

Sansegynge tilbud

Sansegynger er ofte på tilbud. Det kan derfor godt betale sig at kigge lidt rundt på de forskellige sider, inden du køber din sansegynge. Du kan helt sikkert finde det du synes er den bedste sansegynge.

Coop har et stort udvalg af gynger, og en billig sansegynge, sansegyngestativ samt tilbehør. Klik her for at gå til Coop Shopping

Hos Sansegynge sælger de den originale sansegynge i flere forskellige varianter, samt masser af unikt og lækkert tilbehør. Klik her for at gå til Sansegynges webshop.

 

Læs også:   4 adventsgaver til børn 2017 | Fire gode adventsgaver til børn 0 - 3 år

 

 

 

 

 

 

Sjove lege på en rund gynge

Sansegyngen styrker barnets balance på grund af de gyngende bevægelser. Groft sagt styrker alt bevægelse børn og babyers motortik, men særligt gode er det når børn svinger, hopper, gynger eller hænger på hovedet. Det får nemlig væsken i de tre buegange i vestibulærsansen til at løbe frem og tilbage. Det hjælper banet med at lære sin egen krop og balance i gennem, og skaber et vigtigt motorisk fundament, der skal bruges hele livet.

For de helt små nyfødte er det rigeligt at blive gynget blidt frem og tilbage på gyngen. For ekstra komfort, så lig baby på en pude, et blødt lammeskind eller lignende. Har du den originale sansegynge, kan du købe pude og kant der passer til. Se det her.

Når din baby bliver 2-3 mdr. er det tid til rigtigt at gå i gang med nakketræningen. Det vil sige at baby skal ligge på maven så meget som muligt i sin vågne tid. Prøv at lig baby på maven på sansegyngen og se hvordan din baby suger sanseindtrykkende til sig. Det stimulerer hele kroppen, og det er ikke umuligt at du kan vende baby om på ryggen til en lille lur på gygen bagefter.

En gynge – mange muligheder

Modsat mange andre gynger, kan din baby bruge sansegyngen fra dag 1. I starten kan den endda bruges som en slags ekstra seng, hvor baby kan hvile sig eller sove. Senere bliver den udfordrende at gynge og lege på.

Når dit barn er motorisk stærk nok, måske omkring de 18 mdr, kan han eller hun begynde selv at kravle op og ned af sansegyngen. Det er en stor motorisk udfordring , da gyngen ikke er fast men i bevægelse. Børn elsker når de kan noget selv. Husk i denne alder, at overveje om gyngen skal lidt tættere på gulvet eller jorden. En indendørs sansegynge har en lidt længere snor, og hænger dermed tættere på gulvet. Der bør dog altid være 35 cm. fra gyngen og ned til gulv eller jord.

Kan bruges hele barndommen

Når dit barn bliver ældre, bliver det sjovt at sidde på sansegyngen sammen med vennerne. Sansegynger kan typsik tåle en belastning på 100 – 200 kg. Den populære Krea sansegynge tåler en belastning på 100 kg., hvilket i de fleste tilfælde vil være rigeligt til 3-4 børn.

Ønsker du en sansegynge, hvor der kan sidde rigtig mange børn, som ikke nødvendigvis er babyer kan du overveje den institutionsgodkendte gynge fra sansegynge.dk. Købes  her til 2.799 kr.