En højstol er uundværlig, når baby skal sidde med til bords. I højstolen sidder barnet sikkert og godt, når hun skal indtage sine måltider. Er du i tvivl om valg af højstol, eller vil se hvilke der er at vælge imellem, kan du se med her.

Vi har udvalgt de bedste højstole på markedet og vurderer dem ud fra både pris, design og anvendelighed.

Scroll ned og se liste med de bedste højstole til børn

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Klik for at læse mere, og se Startpakke.com’s vurdering af højstolen.

Ergonomisk Flexa højstol i flot design

En højstol der fremstår enkel og klassisk, med et nordisk og klassisk design. Stolen er udformet som en 5i1-stol – dvs. den kan bruges fra 0- 12 år, og derefter omdannes til en almindelig stol! Her er altså en stol, du kan bruge i mange år. Stolen er ergonomisk med indstillelig fodstøtte og aftageligt bakkebord plus seler.

Flexa stolen er en praktisk og god højstol, som ikke er så “tung” i sit udtryk som mange andre højstole. Det kan dog være en ulempe, at der ikke er noget babysæde til, da det lille barn kommer til at sidde på et stort sæde fra start.

Højstol produceret af økologisk og bæredygtigt træ

Den bedste højstol til den kræsne og bevidste forbruger. Plantoys højstol er fremstillet i økologisk træ på bæredygtig vis. Resultatet er en stol i meget høj kvalitet, som kan holde i rigtig mange år. Højstolen har høje armlæn, som giver god støtte til barnet. Fodstøtten kan justeres efterhånden som barnet vokser. Ulempen ved denne stol er at fodstøtten er ret spinkel, hvilket gør det svært for barnet at kravle op og ned selv.

Hokus Pokus højstol – både praktisk og til leg

Rigtig sej og sjov stol, som kan bruges både til spisning og til leg. Stolen kan nemt omdannes til en gyngehest, eller til en lav stol med tilhørende bord. Nederst på højstolen sidder et rat, så man også kan lege bil med denne højstol.

Stolen er let at rengøre, da den er i plastik. Den vejer heller ikke meget, så den er nem at flytte rundt på. Den har ikke en lige så høj garanteret sikkerhed som de klassiske stole på markedet, heriblandt Stokke, Tripp Trapp og Nomi. Så det skal man have med i sine overvejelser inden køb.

Tripp Trapp højstol

Den klassiske Tripp Trapp stol

Denne klassisker går vist aldrig af mode. Den står i rigtig mange hjem, og mange af os har også selv haft den som højstol, da vi var barn. Den er nærmest umulig at slide op. Selv gamle modeller, kan friskes gevaldigt op med en gang maling og bruges igen. Tripp Trapp højstolen er blandt de bedste højstole til børn, da både sæde -og fodstøtte kan justeres i højden. Stolen er gennemtestet, og står meget fast uden at kunne vælte bagover.

Højstolen vil passe ind i næsten ethvert hjem, og du har mulighed for at gøre den personlig med både farvevalg og puder. Stolen er bestemt en klassisker, men måske en anelse traditonel at se på.

Læs også:   Økologisk babytøj og børnetøj

Højstolen fås i mange flotte farver. Mål: 78 x 49 x 46 cm, Vægt: 7 kg

Babyseat til Tripp Trapp stol

Dette er en nyere tilføjelse til den klassiske Tripp Trapp stol. Babysædet erstatter den tidligere bøjle, da denne udgave er mere sikker for baby. Når din baby stadig er lille og sidder lidt uroligt på stolen, kan han sidde i et babysæde, så kan ikke kan falde ned. Babysædet giver ekstra sikkerhed pga. det højere ryglæng og stykket mellem benene, der forhindrer barnet i at rutche ned.

OBS: Kan bruges på Tripp Trapp højstole der er produceret i maj 2003, og fremefter. Under Tripp Trapp stolen er der et serie nummer. Hvis serienummeret starter med 3,4 eller 5, kan du benytte babysæde og skråstol. Hvis serienummeret derimod starter med 0,1 eller 2, kan du ikke benytte de nye dele.

Newbornseat til Tripp Trapp stol

Newborn skråstol til Tripp Trapp højstol gør at stolen kan bruges fra dag 1. Baby kan sidde i skråstolen, og på den måde være med ved bordet, selvom hun endnu er for lille til at sidde selv. Med skråstolen, får i en stol som kan bruges fra nyfødt og opefter.

OBS: Kan bruges på Tripp Trapp højstole der er produceret i maj 2003, og fremefter. Under Tripp Trapp stolen er der et serie nummer. Hvis serienummeret starter med 3,4 eller 5, kan du benytte babysæde og skråstol. Hvis serienummeret derimod starter med 0, 1 eller 2, kan du ikke benytte babysædet eller newbornseat.

Leander højstol i flot design

Leander højstolen er endnu en god højstol til børn. Den er fremstillet i FSC-certificeret bøgetræ.  Stolen er udformet i buede linjer, der både giver et smukt udtryk og samtidig skaber god komfort for dit barn.

Leander højstol fås i flere forskellige farver. Det unikke ved Leander stolen er, at den bevæger sig når barnet også bevæger sig. Det er en del af Leanders desgin, der skal gøre børnene mere opmærksomme på deres krop og nyde at sidde med til bords.

Babydan højstol

Babydan højstol er DVN godkendt og har vundet flere internationale priser. Det er en prisvenlig og billig højstol til kun 999,95 kr. Her er endnu en klassisker. Babydan højstol har været på markedet i over 15 år, og er stadig en af de mest populære højstole.

babydan højstol fås i mange farver, og du får bøjle med strop med i prisen. Højstolen kan derfor købes til en langt lavere pris end de førnævnte højstole. Den er dog ikke dårligere af den grund, da det er en sikker og ergonomisk korrekt stol. Til højstolen kan du tilkøbe hynde for ekstra komfort for baby. Stolen kan bruges af børn fra 6 mdr. (eller når de sidder stabilt) og helt op til skolebørn, der skal lave lektier ved bordet, og har brug for at sidde godt.

Den nye Stokke Steps højstol

Endnu en fantastisk højstol fra Stokke. Her med den nye model: Stokke Steps højstol i flot nordisk design. Stolen er anderledes end Tripp Trapp højstolen, på flere forskellige måder. Udover designet naturligvis har fået en opdatering, er stolen også lidt dybere i sædet. Sædehøjden kan ikke indstilles, men det kan benstøtten naturligvis.

Læs også:   Bedste cykeltrailer til 2 børn | Her er de bedste cykeltrailere til børn

Stolen fås kun i få farver, og fremstår flot i sit nordiske design og udtryk. Til stolen kan du få både babysæde og skråstol, så den kan bruges af børn fra nyfødt og opefter. I babysædet er der integreret sele, hvilket øger sikkerheden for små banditter. Stokke Steps er bestemt et godt bud på den bedste højstol til børn. Er du til en en højstol med flot design, holdbar og sikker udforming og som er nemt at rengøre, så bør du overveje Stokke Steps.

Stolen er virkelig flot, og fremstår en del mere moderne i sit udtryk end Tripp Trapp modellen. Ulempen er, at man ikke kan indstille sædehøjden, og at sædet er meget dybt, når man fjerner babysædet. Samtidig har man ikke mulighed for at vælge i mellem lige så mange farver som Tripp Trapp stolen.

Vægt: 4,6 kg. Højde (sæde): 52 cm. Højde: 71 cm. Bredde: 43 cm. Stokke Steps fås i hvid, valnød, sort.

Stolen forhandles hos bl.a. Kære Børn.

Evomove højstol fra Nomi

Bedst i test højstol: Evomove højstole er kåret som bedst i test af Forbrugermagasinet Tænk. Denne stilfulde højstol fra Nomi har de senere år vundet mere og mere frem. Dens lette design, og høje brugervenlighed er et plus for mange.

Derudover kan du selv designe din højstol, og vælge mellem mange forskellige farver og designs.Til nomi stolen kan der tilkøbes babysæde og newborn skråstol. Evomove højstols specielle design, tiltaler mange. Den ligner ikke alle andre højstole. Derudover der tænkt over detaljerne: stolen har trinløs regulering af sædehøjde, og fodstøtten er lavet med en lille forhøjning, som skulle stimulere små føddder.

Hvilken højstol skal man vælge?

En højstol kan enten være ret billig, eller koste omkring 2.000 kr. Det kan derfor være svært at vide, hvilken højstol der er bedst til børn, og hviken højstol man skal vælge.

Vælg højstol efter disse kriterier:

  • Sikkerhed
  • Ergonomi
  • Komfort
  • Stil og design

Valget af højstol kommer helt an på de behov og ønsker man har til barnets højstol. De dyre højstole kan bruges fra barnet kan sidde selv, og helt op til 12 års alderen, hvor der ikke længere er behov for en højstol. Andre, lidt billigere, modeller kan bruges de første par år af barnets liv.

Nogen har brug for en ekstra højstol, der måske skal stå hos bedsteforældrene. I det tilfælde kan det være en god ide at købe en billig højstol, da den ikke skal bruges så meget.

Hvilken højstol er bedst?

Her i guiden, gennemgår vi de mest populære og bedste højstole på markedet. Nederst i guiden finder du også en oversigt over højstole, som IKKE anbefales af Tænk, da de har dumpet diverse sikkerhedskriterier.

Den bedste højstol er en som barnet sidder godt i, og som passer til det bord, den skal bruges ved. Først og fremmest skal højstolen naturligvis være sikker og ergonomisk korrekt. Når disse kriterier er opfyldt, handler resten om at vælge den højstol man synes er pænest, og passer ind i hjemmet.

De højstole vi gennemgår her, er alle gode bud på den bedste højstol til børn.

Hvornår må baby sidde i højstol?

De fleste forældre spørger sig selv, hvornår må baby sidde i den fine højstol, som vi har købt? Svaret er når baby sidder stabilt, må han eller hun sidde i højstol. Det anbefales ikke at stable barnet op med puder og dyner, da ryggen så ikke er stærk nok. Svaret er:

Baby kan sidde i højstol, så snart hun kan sidde stabilt.

Højstolen kan altså tages i brug så snart baby sidder selv. Det passer oftest meget godt med 5-6 mdr. alderen, hvor de fleste babyer begynder at spise grød og mos.

Læs også:   Billig sengerand | Billigste sengerande her

Højstol uden bøjle – hvornår?

I starten sidder baby i højstolen med bøjle eller babyindsats. Bøjlen forhindrer baby i at ryge ned fra stolen, og giver ekstra støtte. Det er meget forskelligt, hvornår børn er klar til at sidde uden bøjle.

De fleste børn sidder uden bøjle når de er omkring 18-mdr.

For nogen er det før, og igen for andre senere. Når barnet er klar til at sidde i højstol uden bøjle, kan han eller hun selv kravle op og ned fra stolen. Det er ikke kun en god motorisk udfordring – det skåner også mors og fars ryg! Win-Win.

Vælg den rigtige højstol til din baby. 

Når den lille skal med til bords, er det vigtigt at de har en ordentlig stol at sidde i. En højstol til en baby er ikke “bare” lige at finde, vælger man den forkerte kan der ske ulykker ved enten at stolen tipper når barnet er uroligt, eller fordi barnet ikke er støttet korrekt og kan falde af stolen. Der er derfor mange faktorer der skal overvejes, når der skal købes en højstol til sin baby, men der findes også mange forskellige slags som er super gode til barnet. 

 

Hvorfor skal man vælge en højstol? 

En højstol er en stol som gør, at dit barn kommer op i øjenhøjde, og du har derfor også nemmere ved at give det mad og holde styr på det. Højstole fås til babyer og til de vokser sig større. Noget af det vigtigste for en højstol til en baby er, at barnet kan være spændt fast da barnet har svært ved at styre sine bevægelser og nemt kan trille af stolen. Man får mange højstole, hvor man kan tilkøbe et sæde, som passer til babyens størrelse, og som man kan tage af, til når barnet kan sidde bedre selv. En højstol gør det nemmere for barnet at kunne spise med ved bordet, og gør det nemmere for dig at kunne hjælpe det. En højstol er desuden rigtig god til barnet når der skal laves alle former for aktiviteter ved bordet, som for eksempelt at tegne, spise eller lege. Hele ideen med en højstol er, at sikre dit barns sikkerhed og sørge for at det sidder komfortabelt under sin udvikling.  

 

Hvor forhandles højstole til babyer? 

Højstole til babyer forhandles ved de fleste børnetings forhandlere, såsom Babysam og Ønskebørn. Der findes også mange kendte mærker, som laver kvalitets højstole og sågar nogle der er nemme at have med på farten. Intet er for godt til dit barn, og en højstol er derfor et vigtigt valg som skal tages med omhu. Du får højstole i alle farver, former og designs, men husk at spørge forhandleren om sikkerheden for stolen, før du forelsker dig i udseendet.