En babyslyngevugge er helt anderledes end andre vugger og babysenge, da det faktisk er et stykke stof. Baby hænger derfor i en slags hængekøje. Stoffet omslutter baby, og gør, at mange babyer falder til ro og sover rigtig godt i deres slyngevugge.

En babyslyngevugge kaldes og en fjedervugge, da den hænger i en fjeder. Dette gør, at vuggen bevæger sig hver gang baby gør. Det forhindrer mange opvågninger for urolige børn.

Her har vi kigget på på de forskellige babyslyngevugger der er at vælge i mellem. 

Indholdsfortegnelse

Hvad er en slyngevugge?

Først gennemgår vi lige kort, hvad en babyslyngevugge egentlig er, og hvorfor så mange småbørnsforældre er meget glade forden. En slyngevugge kaldes også en babyhængekøje eller fjedervugge. Kært barn har mange navne. Kort fortalt bliver baby puttet i en hængekøje. Stoffet omslutter babyen, og får ofte den lille til at falde til ro og sove.

I en babyslyngevugge er barnet tæt omslynget af blødt stof. Vuggen kan hoppe stille op og ned, fordi den hænger i en fjeder.  Den kan hænge i loftet eller i et stativ.   Babyslyngevuggen kan svinge både og op og ned, og fra side til side. Udover det kan en slyngevugge hænge i en dørkarm, hvilket er en praktisk og pladsbesparende løsning for mange.

Hvad består en babyslyngevugge af?

En babyslyngevugge består af et stykke stof der er syet som en hængekøje, så der kan ligge en lille madras nede i. Stoffet er 100% bomuld og kan vaskes på 60 grader, så man kan holde vuggen ren og hygiejnisk.

Efterligner mors mave

Det princip en slyngevugge bygger på, efterligner så meget som muligt den trygge følelse af at være i moderens mave, eller blive holdt tæt i favnen. Den pakker sig tæt om barnet, og føles rigtig hyggeligt for barnet.

Når babyen bevæger sig, begynder slyngevuggen at hoppe stille og og ned, eller svinge blidt fra side til side. Det luller babyen tilbage i søvnen.

En slyngevugge er effektiv til at få urolige børn til at falde til ro. Kolikbabyer kan have meget glæde af en slyngevuggge, hvor de bliver lullet i søvn.

Nonomo slyngevugge – økologisk babyslyngevugge

Slyngevuggen fra Nonomo er en rigtig dejlig babyvugge, og så er den endda økologisk. Babyvuggen forhandles hos Babygear. Nonomo Slyngevuggen er et kvalitetsprodukt, hvor der er tænkt over deltajerne.

Vuggen er lavet i 100% økologisk bomuld, og madrassen er i 100% ren, ny uld med betræk af økologisk bomuld. Babyslyngevuggen er helt fri for kemiske stoffer, hvilket gør den meget egnet til brug fra fødslen.

Med til slyngevuggen følger der en taske, så den er nem at have med på farten. Vuggen fås også i en tvillingeudgave. Kan bruges helt op til 15 kg!

Natures Sway slyngevugge – den originale slyngevugge

Den originale slyngevugge fra Nature Sway sælges hos Sneglehuset.com.

Når du køber Natures Sway slyngevugge har du mulighed for at afprøve den i 14 dage. Så selvom den koster en del, så har du altså muligheden for at returnere, hvis ikke baby vil sove i den.

Der er en returrate på 0,5 % på Natures Sway slyngevugge, hvilket fortæller, at mange babyer sover rigtig godt i den.

Natures Sway slyngevugge er lavet i 100 % bomuld og kan vaskes på 60 grader. Slyngevuggen kan bruges både inde og ude, da den er nemt at hænge op. Sørg dog altid for at en slyngevugge hænger forsvarligt.

Fordi barnet bliver omsluttet af stoffet, bliver der varmt i en slyngevugge. Sneglehuset anbefaler derfor ikke at man putter barnet med stor dyne i en slyngevugge.

Leander vugge – et godt alternativ til slyngevugge

Leandervuggen er ikke en slyngevugge, men den er alligevel et populært valg til mange børn. Leandervuggen hænges op i en fjeder eller på stativ, så det er nemt at have den i bevægele, der beroliger barnet.

Vuggen kan bevæge sig frit i alle retninger, som stimulerer din babys motorik.

En Leander vugge måler H: 30 cm, B: 50 cm, L: 83 cm.

Vuggeposen kan vaskes på 60 grader. Husk at vaske madrassen separat.

Guide til babyslyngevugge

De fleste børn har en vugge som deres første seng. En vugge er mindre og nemmere at overskue for en lille ny. Mange baby finder ro i deres slyngevugge fordi dens rytmiske bevægelser minder om  tiden i mors mave.

En slyngevugge efterligner følelsen af at ligge i livmoderen. Det stimulerer balancesansen og den motoriske udvikling at vugge sin baby, og gør babyen mere bevidst om sin krop. Det er derfor dejligt for baby at putte i en slyngevugge.

Frygter du at det bliver en vane at vugge baby i søvn, eller synes du det er hårdt for din ryg og dine arme, vil du nok få stor glæde af en vugge. En baby slyngevugge omslutter barnet mere tæt.

Baby slyngevugge 

Har i fået en lille ny i huset, så er i sikkert også klar over at søvnen fremover kan variere en smule. Det kan være svært at få den lille til at sove, og specielt gennem natten, men her kan en slyngevugge være behjælpelig. En baby slyngevugge, er en hængende vugge der omslutter barnet, som dermed vil give tryghed til barnet som hvis han eller hun lå i armene på mor eller far. En baby slyngevugge kan hænge fra loftet, eller fra et stativ som kan købes til slyngevuggen. 

 

Sikker søvn med en baby slyngevugge 

En slyngevugge kan anvendes til børn, fra barnet er helt lille, og til han eller hun er ca. 2 år, eller vejer omkring 15 kg. Slyngevuggen har skabt utrolige resultater for barnets søvn, og er derfor højt anbefalet til børn med søvnproblemer. En baby slyngevugge anbefales dog ikke hvis dit barn døjer med skævheder i ryggen, dette vil din læge kunne hjælpe med at undersøge. Med en baby slyngevugge vil dit barn have lettere ved at falde i søvn, og du kan med fordel svinge vuggen frem og tilbage når du putter dit barn. Bevægelserne vil virke beroligende og gøre det lettere for barnet at falde i søvn. Dertil er der ikke risiko for at barnet kan falde ud, da vuggen omslutter barnet således, at han eller hun ikke kan trille rundt.  

 

Tag slyngevuggen med på farten

En slyngevugge er ikke blot en stationær seng til dit barn, men kan tages med overalt. En baby slyngevugge kan benyttes til både middagslure eller som seng til nattesøvnen. Hertil kan du med fordel tage din slyngevugge med på farten, da den er hurtig at pakke ned, og med et stativ til den, kan den sættes op overalt. En baby slyngevugge kan dertil sættes op både indendørs og udendørs, så dit barn kan sove lige der hvor du ønsker det.

Hvor længe kan baby sove i sin slyngevugge?

Som regel stopper babyer med at sove i deres slyngevugge omkring 6 måneders alderen. Så har de fleste babyer lært at vende sig rundt, og kan så småt selv sætte sig op.

Det kan også baby er blevet for stor til vuggen, og fortrækker mere plads omkring dem, når de skal sove. Det varierer fra baby til baby, hvor længe de sover godt i deres i vugge. Når en baby sover længe i vugge, er det ofte fordi de har vænnet sig til den trygge og hyggelige fornemmelse i vuggen.

Læs også:   Hvilken hovedpude skal jeg vælge?