Bedste bæresele til baby | Bær dit barn i den bedste bæresele

En bæresele er for mange forældre en helt uundværelig del af deres babyudstyr. I en god ergonomisk bæresele kan barnet sidde, så længe han eller hun har lyst. Så har du hænderne fri til at ordne andre ting, som ellers kan være svært med en baby på armen. Du kan se et stort udvalg af gode bæreseler og slynger hos Koalabørn.

Her har vi kigget på de forskellige bæreseler der findes, så det forhåbentlig bliver nemmere at finde den bedste bæresele til baby.

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

 • Den bedste bæresele til baby: Ergonomisk, behagelig og nem at indstille
 • Disse bæreseler er de bedste til baby
 • Sådan bærer du din baby i bæresele: Hvor længe og hvornår?

 

Bæresele, strækvikle eller slynge?

De seneste år er strækvikler og slynger blevet virkelig populære, og af god grund. Det er en hyggelig måde at bære baby på, og viklen tilpasses fuldstændig til mor og babys krop. Du kan se et stort udvalg af bæreseler og vikler hos Koalabørn.

Denne økologiske strækvikle koster 495 kr. hos Koalabørn- køb her

 

Ergonomisk bæresele

Når du skal finde den bedste bæresele til baby, er det en god ide først og fremmest at kigge på ergonomi. Når baby sidder i bæreselen, kan hun ikke skifte stilling, og derfor er det vigtigt, at hun sidder korrekt.

En ergonomisk bæresele støtter barnet fra knæhase til knæhase. Knæene skal være placeret en anelse højere end numsen, så barnet sidder i det man kalder m-position. På den måde får barnet et sæde, som fordeler vægten.

Bæreseler der ikke er ergonomiske for barnet, har et smalt sæde så barnet sidder som på en cykelsaddel, og benene dingler. Den position belaster barnets hofter. Desuden er det ubehageligt at sidde sådan i længere tid.

 

Indstil bæreselen korrekt

Når du bærer, skal bæreselen indstilles, så vægtens fordeles på både dine hofter og skuldre. De bedste bæreseler er polstret på selerne, så de ikke skærer sig ind i huden.

Læs også:   5 unødvendige ting til baby

Bæreselen skal indstilles så baby sidder behageligt, og den der bærer ikke får ondt i ryg eller hofte. Især efter en graviditet skal du sørge for at bære korrekt, så du ikke belaster din krop på en forkert måde.

Rygstykket på bæreselen skal minimum gå op til armhulerne på barnet, få der ikke er risiko for at hun falder ud. Barnet skal som udgangspunkt sidde så højt op som muligt, da belastningen på din ryg så bliver mindre.

Kilde: Slyngevejlederen

 Bedste bæresele til baby

Her har vi udvalgt de bedste bæreseler til baby. I alle bæreselerne sidder baby ergonomisk korrekt, og de kan indstilles så de passer til den der bærer.

Ergobaby bæresele inkl. babyindsats. 1.049 kr. Gå til butik.

Ergobaby

 • Forhandler: Pixizoo
 • Pris 1.049 kr.
 • Fra 0 – 20 kg.
 • Se produkt

Den første bæreseler vi nævner, er ergobaby bæresele. Det er en meget populær bæresele, der kan bruges fra nyfødt og helt op til 4 års alderen.

Ergobaby bæresele har vundet en norsk test som bedste bæresele til baby. (Aftenposten.no) Bæreselen vandt pga. den design og gode ergonomi til baby.

En nyfødt skal sidde i en babyindsats for at sidde korrekt. Den følger med i prisen. Med denne bæresele kan du bære barnet på maven, på hoften og på ryggen.

Når barnet kan sidde stabilt, kan du bære på ryggen. Du kan klare mere vægt på ryggen end på maven, samt barnet ikke tager dit udsyn hvis hun sidder på maven.

Bæreselen er lavet i blødt bomuld, som er behageligt mod din og dit barns hud.

Bæresele “Birds of Paradise”. 1.799 kr. Gå til butik.

Cybex Yemaya Bæresele

 • Forhandler: Pixizoo
 • Pris 1.799 kr.
 • Fra 0-12 kg.
 • Se produkt

Bæresele i smukt design til den stilbevidste forældre. Barnet sidder med spredte ben i ergonomisk korrekte stilling.

Vær opmærksom på at bæreselen kan bruges til barnet vejer  12 kg. Bæreselen fås i flere flotte farver. Barnet kan bæres på maven eller hofte.

Læs også:   Sjove madkasser til børn

 

Top-ergonomisk Bæresele fra JPMB

Ergonomisk bæresele til baby. 1.098 kr. Gå til butik.

Gennemtænkt bæresele fra JPMB. Barnet sidder ergonomisk korrekt, og kan sidde både på maven og på rygge, fra barnet er 6 mdr.

Bæreselen er i et design, der sagtens kan bruges af både mor og far.

Bæreselen har en genial funktion med et rullegardin man kan rulle op, når det er varmt. (se mere her) Mange børn får det nemlig hurtigt varmt i bæreselen, da de jo sidder mod mor eller far.

Vikle og Slynge til baby

Slynger er en anden måde at bære din baby på. Her bærer du baby i et stykke stof frem for en sele, man klikker på. Stoffet vikles om både dig og baby, så baby sidder godt.

Fordelen ved en vikle er at den tilpasses 100 % til dig og din baby. Du skal ikke bøvle med spænder og lignende. Til gengæld kræver det lidt øvelse at få styr på viklen.

Strækvikle til nyfødt

Hvis du ikke har prøvet at vikle før, så er en strækvikle et godt sted at starte. Teknikken er meget enkel, og nem at lære.

En anden fordel er, at strækvikler ikke er så dyre som for eksempel fastvikler. Hvis du ikke ved om vikler er noget for dig, kan du her prøve det af uden at bruge en mindre formue.

Strækviklen er lavet af elastisk, blødt stof, der gør den super god at bruge til nyfødte. Når baby begynder at veje mere (omkring 8-10 kg.) støtter en strækvikle ikke længere optimalt. Herefter kan du skifte til en bæresele.

Lækker blød strækvikle. 348 kr. Gå til butik.

Strækvikle fra Je Porte Mon Bébe

Det franske mærke Je Porte Mon Bébe laver virkelig lækre produkter, og denne strækvikle er ingen undtagelse.

Læs også:   Dåbsgave - De 10 bedste gaveideer til barnedåben

Den er en smule dyrere end mange andre strækvikler på markedet. Men hvis du er til kvalitet, det den et godt køb.

Ringslynge

Ringslynge, 558 kr. Gå til butik.

I en ringslynge sidder barnet på din hofte, og kan på den måde følge med i hvad du laver.

Denne model fra Je Mon Pépe er behagelig og nem at anvende. Der er ingen knuder eller andet du skal bøvle med. En god slynge til nybegyndere.

 

Bær din baby i bæresele  – Sådan gør du

At bære sin baby er en skøn måde at skabe ekstra kontakt mellem forældre og barn. Helt små børn kan hurtigt føle sig utrygge, og synes måske ikke altid det er rart at ligge alene nede i barnevognen. I sådanne tilfælde er det både nemt og praktisk at have en bæresele, hvor du kan få barnet op til dig.

I de bedste bæreseler til baby, kan du bære længe uden at få ondt i ryg eller hofte.

Bæresele – hvor længe?

Hvis barnet sidder ergonomisk korrekt, med benene lidt højere end numsen og med støtte fra knæhase til knæhase, er det ingen umiddelbart begrænsning på. Så længe du og baby synes det er behageligt, kan du bære så længe du vil.

I en bæresele med smalt sæde, skal baby helst ikke sidde der mere end 20 minutter.

Bæresele – hvor gammel?

De fleste bæreseler kan du bruge til baby med det samme. Altså fra nyfødt. Til nogen bæreseler kræver det en speciel babyindsats til nyfødte, for at de sidder korrekt.

I nogen bæreseler kan du bære barnet til det vejer helt op til 20 kg. (bl.a. ergobaby). Tjek begrænsningen på den bæresele du har.

Mange børn og forældre har glæde af at blive båret helt op til 3 års alderen.