Hvis man bor i et hjem med trapper er et babygitter til trappen næsten uundværligt, da man på den måde er sikker på at baby ikke lige pludselig falder ned af trappen og kommer til skade.

Her på siden har vi taget et kig på de babygitre der er på markedet, samt hvad du ellers kan overveje i form af babysikring af hjemmet.

Et babygitter til trappe forhindrer også baby i at begynde at gå eller kravle op af trappen uden opsyn, hvilket de fleste forældre ikke ønsker. Et babygitter er en meget praktisk måde at babysikre hjemmet på. Du kan købe billige babygitre her.

Indholdsfortegnelse

Valg af babygitter

Når I skal vælge hvilket babygitter i skal bruge, så skal i først og fremmest tjekke at gitteret er godkendt. Heldigvis er langt de fleste på det danske marked godkendt, men det er alligevel en god ide at være opmærksom på dette, især hvis I skal købe brugt. Godkendelsen består i at der skal være en vis afstand mellem tremmerne, så barnet ikke kan komme til skade ved at få fx en arm eller i værste faldt hovedet i klemme. Dernæst skal låsen på babygitteret gerne være så sikker, at barnet på ingen måde selv kan åbne det. Det vil typisk være sådan at man skal bruge to hænder til at åbne lågen, noget som børn under tre år ikke kan lære, især hvis låsen er god så man skal bruge lidt kræfter.

Dernæst skal I naturligvis overveje udseendet på babygitteret, så det passer godt ind i jeres hjem og sidst men ikke mindst skal prisen være til at betale. Når I køber babygitter er det en god ide samtidig at gennemgå resten af boligen og vurdere om der er behov for yderligere babysikring, for eksempel i form af en babysikring til skabe eller skuffer, som barnet ikke skal åbne og rode i, eller få fingrene i klemme.

Et trappegitter bør ifølge Sundhedsstyrelsen være mindst 65 cm højt og 4,5 – 6 cm mellem tremmerne. Desuden bør tremmerne være lodrette, så barnet ikke kan klatre på dem.

Klassisk Babydan babygitter

Gitteret fra Babydan er meget populært, da det både er praktisk og fås til en meget billig pris, kun 600 kr. hos Pixizoo. Babygitteret har en sikker lås, som børnene ikke kan åbne. Den monteres ved fire kraftige skruer i hvert hjørne. Med gitteret er det nemt at holde styr på baby, men samtidig også nemt at komme igennem lågen når den er åben, da den ikke tager meget plads.

Babydan babygitter: åbnes med én hånd

Dette gitter fra Babydan er en smule anderledes end det førnævnte, da det kan åbnes med én hånd. Det er ideelt til trapper, hvor man går meget og derfor har brug for jævnligt at åbne og lukke lågen. Den kan åbnes fra begge sider. Vær dig opmærksom på at store børn på  2-3 år kan lære at åbne lågen, men til babyer der kravler, er den sikker nok. Lågen koster 500 kr. hos Pixizoo.

Læs også:   Gaveideer til babyshower | Gode gaver til baby

Gitter til døråbning: Babysikring

Hvis man ikke er til de traditionelle låger med tremmer, så er dette gitter en rigtig god løsning. Her kan man ikke kigge i gennem, hvilket skabet et mere strømlinet look. Desuden er man udover risikoen for at babys små fingre kommer ind gennem tremmerne på en låge. Gitteret kan nemt åbnes med én hånd, så man kan trække det til siden hvis der skal være åbent. Gitteret forhandles hos Pixizoo til 600 kr. Det overholde de nyeste sikkerhedskrav.

Stort sikkerhedsgitter til fx. sikring af pejs


Hvis der i hjemmet er et større område, der skal spærres af, så er dette gitter vejen frem. Det er et XL gitter, som kan afspærre foran en pejs, hvor man ikke ønsker baby færdes. Gitteret her er ret stort, og det forhindrer derved baby i at færdes i hele området omkring pejsen. En pejs er hyggelig, men det er nødvendigt at sikre den så barnet ikke risikere at brænde sig. Gitteret her forhandles hos Pixizoo og er fra mærket Babydan, der laver rigtig mange gode produkter til børnesikring.

Gitteret fås i flere størrelser, så det kan tilpasses det behov i har i hjemmet.  Her er str. XL, mens str. XXL kan bruges til at afspærre større områder. Se alle størrelser her.

Fjernsynsforankring – Så tv’et ikke falder ned

Den flotte skærm tiltrækker mange babyer. Desværre er det en meget hyppig ulykke i hjemmet, at baby kommer til skade ved at få noget ned over sig, der enten rammer hovedet eller tæerne. Med disse fjernsynsforankrere, spændes tv’et fast på væggen, så det ikke kan tippe eller vælte. De kan købes hos Babygear til 78 kr.

Sikring til stikkontakt

Små fingre hører ikke til i stikkontakter, og derfor er mange forældre glade for at bruge en sådan sikring her, som man kan sætte ind i stikkontakten. En baby eller et barn kan ikke selv få sikringen ud, og den er derfor en rigtig god måde at babysikre hjemmets stikkontakter. Det er en god ide at købe nogen stykker, så alle husets stikkontakter kan blive babysikret. De kan købes billigt hos Babygear.

Babysikring til skabe

Hvis I har noget i skabet som baby ikke må få fat i, eller i vil sikre at baby ikke får fingrene i klemme, så er en babysikring til skabe vejen frem. Denne er nem at montere, og sikre at barnet ikke kan åbne skabet og få fat i indholdet. Mange børn får fingrene i klemme i skabe og døre, hvilket kan gøre ondt. En babysikring er derfor en god ide. Den kan købes nemt og hurtigt hos Babygear med gratis fragt.

Sådan babysikrer man hjemmet

Babysikring af hjemmet bliver i den grad nødvendigt, når baby begynder at møve sig rundt I hjemmet. Herefter lære han eller hun hurtigt at kravle og at rejse sig op af ting, og her opdager man hurtigt at babyer ofte går efter lige præcis de ting, som de ikke skal pille i.

Når du skal babysikre hjemmet så gælder det om at have fokus på at hvad der er i babyhøjde. Kopper med kaffe og te skal stille på høje borde, hvor baby ikke kan komme til. Ledninger er heller ikke optimalt legetøj for en baby, så disse skal også ud for rækkevidde. Babyer elsker at åbne skabe og skuffer, og det kan de faktisk få meget tid til at gå med. Her kan du enten sørge for at alt indhold i skabe og skuffer er babyvenligt (fx plastikskåle og viskestykket), eller du kan købe en babysikring og sørge for at barnet ikke kan åben skabene. De fleste vælger en kombination af dette, da det ikke altid er muligt at gemme alt farligt væk fra babyhøjde. Hvis du leder efter gode babysikringer, så kan de findes billigt hos Pixixoo eller Babygear.

Undgå de hyppigste ulykker

Ifølge Sundhedsstyrelsen er nedenstående ulykker de mest hyppige i hjemmet. Vi har her knyttet er par ord til hvordan du kan undgå ulykkerne, ved blot at ændre vanerne. Ofte kommer dette helt naturligt når man har en baby i hjemmet, men det er alligevel ikke muligt at forberede sig for meget.

 • Barnet får noget i hovedet eller over tæerne

  Vær opmærksom på om børnene kan få fat i en ledning og hive tunge ting ned fra borde, for eksempel højtalere eller køkkenmaskiner. Tjek også at spejle og billeder sidder godt fast, eller ikke er i børnehøjde.

 • Faldulykke

  Indret en sikker pusleplads – læs mere her. Selvom alle ved det, kan det ikke siges nok: Gå ikke fra din baby på puslebordet. Tjek om barnet kan få fat i stole eller skamler, som de kan kravle op i vindueskarme på. Have altid børnesikring på vinduerne, hvis børnene har adgang til disse. Et faldt på 90 cm eller derover kan være fatalt, da barnet så kan brække nakken.

 • Barnet klemmer fingrene i døre eller skabe

  Have børnesikring på skabe og skuffer og vær meget opmærksom på døre. I bagsiden af døren kan barnet i værste fald få fingrene knækket af. Tjek også altid hvor dit barn står henne, inden du smækker bildøren.

 • Barnet brænder sig på kaffe eller te

  Varme drikke må aldrig stå inden for baby rækkevidde. Det er en dum chance at tage, da et øjebliks uopmærksomhed kan føre til en meget forbrændt babykrop. For de fleste forældre bliver det hurtigt en vane at placere varme drikke inde på midten af bordet eller andet sted udenfor babys rækkevidde. Vær ekstra opmærksom på dette når i er ude, da folk uden børn ikke nødvendigvis har samme vaner.

 • Baby spiser for mange vitaminpiller eller tager voksenmedicin

  Alt medicin skal være ude for rækkevidde. Hav medicin og vitaminpiller i et skab højt oppe, eller overvej et skab med lås. Børns vitaminpiller smager ofte godt, ligesom slik, og barnet vil garanteret spise hele dåsen hvis den var til rådighed. Hav den derfor udenfor rækkevidde.

Babysikre hjemmet – hvornår og hvordan?

Det bliver egentlig først nødvendigt at babysikre hjemmet, når barnet begynder at kravle rundt og rejse sig op af ting. Det er en helt nye verden for baby og alt skal undersøges. Som forældre kan der overvældende lige pludselig at have et lille barn alle vegne, og netop derfor er det en god ide at gå i gang med at babysikre hjemmet inden barnet bliver gammel nok til at kravle rundt.

Læs også:   Billig sengerand | Billigste sengerande her

Som det første er det en god ide at komme ned i gulvhøjde og herfra se på hvad babyen kan komme i nærheden af. Når hjemme skal babysikres er det en god ide at fjerne alle ledninger, da barnet kan finde på at tygge i den eller sno dem om halsen. Tjek især området omkring tremmesengen, da baby ikke må kunne få fat i ledninger fra sin seng.

Borde i babyhøjde skal gerne være ryddet, så det ikke er muligt for barnet at hive ting ned. Af samme grund er det fornuftigt at fjerne løse duge, som er fristende for baby at hive i og risikere at få ting ned over sig. Nogen børn kan finde på at kravle meget højt op, så snore i persienner eller lameller skal ikke være tilgængelige for barnet, da han eller hun kan ende med at hænge i dem, som kan være livsfarligt.

Selv når hjemmet er babysikret, så lærer de fleste forældre hurtigt at holde opsyn med deres børn når de leger. Som regel er det et dårligt tegn når der pludselig er stille. Et babysikret hjem er dog med til at skabe meget mere tryghed i hjemmet for både barn og forældre.