En trehjulet cykel til børn er en gammel klassiker, der nok aldrig går af mode. Det er en sød lille cykel, som er en rigtig god måde at introducere barnet til en cykel med pedaler. De fleste børn er meget glade for deres trehjulede cykel, og kan på en tryg og nem måde lære at cykle med pedaler, inden de skal bruge en rigtig tohjulet cykel. For eksempel denne røde trehjulet cykel fra Cykelpartner.

En trehjulet cykel kan bruges allerede fra 1 – 1,5 års alderen og op til barnet ikke synes den er sjov mere, eller er blevet for stor til den.

Indholdsfortegnelse

Inden I køber en trehjulet cykel

Når I skal ud og finde den bedste trehjulede cykel til jeres barn, skal i først og fremmest tænke over hvordan den skal se ud, og om den passer til jeres barn. Husk at læse i beskrivelsen hvilken højde cyklen passer til inden i køber.

De fleste trehjulede cykler har et lille lad bagpå, men til nogen modeller kan man også købe en lille vogn man kan hægte på, så der er endnu mere plads til legetøj eller hvad barnet nu ønsker at transportere rundt. De modeller uden lad har den fordel at de vejer mindre og er derved lettere for barnet at flytte rundt på, for eksempel modellen fra Puky.

En trehjulet cykel er bedst beregnet til udendørs brug, så tjek også at hjulene er robuste og kan holde til at køre rundt på asfalt eller græs. En trehjulet cykel er ret nem at vedligeholde, men det er alligevel en god ide at have lidt olie til pedalerne, som man kan behandle med efter man har fjernt sand og snavs.

Læs også:   Voksipose - De bedste køreposer fra Voksi

Hvis I køber trehjulet cykel online

Vælger i at købe en trehjulet cykel til børn online, så er der en række fordele at hente. For eksempel kan man nemt surfe rundt på nettet og finde den bedste pris, og måske er man så heldig at man endda finder en trehjulet cykel på tilbud. Der er mange varianter at vælge i mellem og på nettet kan man nemt lede de forskellige igennem for at finde den helt rette. Du kan finde trehjulede cykler hos fx Børn i Balance eller hos Cykelpartner. 

Trehjulet cykel fra Puky

Børnecykler fra Puky er kendt for at være i utrolig god kvalitet, uanset om det er en trehjulet cykel som denne eller løbehjul eller løbecykel. Denne trehjulet cykel vejer ikke særlig meget, og er derfor nem for barnet at manøvre rundt på. Den passer til børn fra ca. 80 cm. Barnet sidder behageligt og stabilt på sædet, og kan nemt dreje rundt på pedalerne. Cyklen koster 449,95 kr. hos Børn i Balance – køb her.

Den klassiske røde trehjulet cykel

Denne model er nok den mest kendte form for trehjulet cykel, og man kan faktisk godt kalde den for den klassiske trehjulede cykel. Den har et fint lille lad med plads til legesager, og sadlen kan indstilles i højden. Den er rød og hvid og er bare en rigtig flot cykel som børnene kan bruge fra de er omkring 1,5 år gamle. Cyklen fås i flere farver, hvis man ikke bryder sig om den røde. Set hos Cykelparter til 579 kr. – købes her.

Trehjulet cykel med lad og skubbestang

En rigtig fin trehjulet cykel fra Puky som lige har lidt ekstra i forhold til andre trehjulede cykler på markedet. Med i prisen på 899 kr. får man bare lad og skubbestang. Stangen er ideel til børn der lige er begyndt at cykle og måske endnu ikke er helt sikre i deres balance endnu. Her kan man med skubbestangen støtte barnet, så der ikke sker nogen ulykker. Cykel kan købes lige her hos Cykelpartner.

Læs også:   Hold ferie billigt | 3 billige måder at holde ferie på

Den ultimative trehjulet cykel – er også en klapvogn

Denne trehjulet cykel er ideel til barnet der selv elsker at være aktiv, men hvor man alligevel har behov for somme tider at få lidt fart på. Cyklen koster 1.899 kr., og fungerer også som en klapvogn med styr og plads til opbevaring. Man kan på den måde trille afsted med barnet og transportere sig på en måde der er sjovt for barnet og nemt for forældrene. Den kan købes her.

Meget flot trehjulet cykel i retrodesign

Denne trehjulede cykel er meget anderledes end andre, da den fremstår flot og speciel i sit udseende. Hvis man ønsker en æstetisk flot trehjulet cykel, som skiller sig lidt ud, så er denne et godt bud. Den kan bruges fra 2,5-5 år. Stellet er robust og tidløst og barnet kan cykle afsted med stil. Cyklen koster 1.199, 95 kr. hos Lirumlarumleg – klik her.

Trehjulet cykel (kan ændres til tohjulet)

Endnu en trehjulet cykel med et lidt anderledes design end mange andre trehjulede cykler. Cyklen her skiller sig ud fordi den faktisk kan laves om til en tohjulet cykel, som stiller højere krav til balancen. Vær dog opmærksom på at denne cykel ikke har pedaler, så det er egentlig mere en løbecykel med tre hjul. Den kan købes hos Lirumlarumleg lige her.

Trehjulet cykel eller løbecykel?

Trehjulede cykler er en sjov måde at komme frem på, og de fleste børn elsker deres trehjulede cykel. Det giver muligheden for at de kan cykle rundt på en cykel der har en rigtig god balance, og som barnet kan øve sig på uden fare for ulykker. Aldersmæssigt passer en trehjulet cykel til børn på 2 – 4 år, alt afhængig af højde. Nogen børn vil kunne bruge den endnu længere, men det vil variere fra barn til barn. Mange trehjulede cykler er ikke så høje, og er derfor ikke nemme at køre på for et meget højt barn. Her vil en løbecykel formentlig være et bedre valg, hvilket du kan læse mere om længere nede.

Læs også:   Bedste trækvogn i træ

Fordele ved en løbecykel

Hvis du overvejer at investere i både en trehjulet cykel og løbecykel, eller en af delene, vil du opdage at der er ret stor forskel. En løbecykel på to hjul er mere udfordrende, mens en på 4 hjul kan være en smule nemmere for barnet at komme rundt på.

En løbecykel er en rigtig god måde for barnet at forberede sig til en rigtig cykel. På en løbecyklen bliver balancen i den grad trænet og udfordret, mens koordinationen måske kommer lidt mere i spil på en trehjulet. Fordele ved en løbecykel er:

  • Dit barn forberedes til en rigtig cykel
  • Barnet kan selv komme fremad
  • Balanceevnen udvikles og styrkes
  • Kan bruges længe

Du kan se meget mere om løbecykler her.