En løbecykel er en fantastisk måde at starte karrieren som cykellist. Her i artiklen har vi kigget lidt på de bedste løbecykler til børn. Læs også om hvilken løbecykel, der passer til dit barns alder.

Inden du køber løbecykel, er der dog flere ting der bør overvejes. Læs mere om dette nedenfor.

Indholdsfortegnelse

Puky løbecykel – det rigtige valg for dit barn?

Børn i Balance forhandler løbecyklerne til en god pris, men ellers kan de også købes hos Legebutikken eller Lirumlarumleg.Blandt de bedste løbecykler må nævnes løbecyklerne fra Puky. Her finder du meget muligt den bedste løbecykel til netop DIT barn, da de fås i næsten alle farver og størrelser.

Cyklerne er meget lette og enkle i sin form, og derfor nemme at mestre for de fleste børn.

Dette er en meget populær løbecykel, og man ser derfor en del af dem køre rundt på gader og stræder, samt i børnehaver. Er du til en løbecykel med et mere unikt udtryk, bør du kigge videre på de andre vi nævner længere nede.

Inden du køber løbecykel online

Inden du beslutter dig for hvilken løbecykel, der er den bedste, er der flere ting du bør overveje.

 • Vælg en løbecykel, der kan indstilles i højden
 • Løbecykel med fire hjul til børn under 2 år
 • Løbecykel med to hjul fra ca. 2,5 – 3 år og op til 6 år

Læs meget mere nederst på siden!

Kokua løbecykel – måske den bedste løbecykel?

Top of the class løbecykel! Når kun det bedste er godt nok, bør du straks kigge nærmere på løbecykel fra Kokua.

Denne løbecykel er ikke en billig løbecykel med sin pris på knap 1.700 kr., men ikke desto mindre er dette nok topmodellen når vi snakker løbecykler. Med sit lette stel i aluminium vejer cyklen blot 3400 gram.

Den kan indstilles meget, så den kan bruges helt op til 6 års alderen!

Hvorefter et skift til en rigtig cykel vil gå nemt, da barnet  allerede har en god balance. Løbecyklen har flere funktioner, der hjælper barnet med at lære at cykle. En god og let cykel, som er en oplagt investering, hvis løbecyklen skal bruges til transport i hverdagen. Set hos Lirumarumleg.

Kiddimoto Kurve Fleur løbecykler med flot mønster (nyhed)

Skal dit barn fræse rundt på en fed cykel, der ikke ligner alle de andres?

Hvis man er til en løbecykel med et anderledes udtryk, der samtidig er en billig løbecykel, så er denne et kig værd. Det er en nyhed hos forhandleren Only4Kids, og der er er rigtig mange farver at vælge i mellem. Man kan endda også få cykelhjelme der passer til, så barnet bliver ekstra sej, når han eller hun suser afsted på sin løbecykel.  Se udvalg af cykelhjelme her.

Sort løbecykel i træ fra Krea – perfekt som den første cykel

 • Forhandler: Sundleg
 • Pris 679 kr.
 • Alder: fra 2 år

Er du ude efter en cykel, der giver god kvalitet til prisen, og samtidig har fede detaljer, så er denne lige sagen.

Løbecyklen har punkterfrie dæk, og en refleks foran, så dit barn bliver set i trafikken. Sadlen kan indstilles, så den kan justeres efterhånden som barnet vokser.

Rigtig fin løbecykel til en god pris. Løbecyklen er i sort træ, og et perfekt valg til dit barns første løbecykel. Det er en løbecykel i den billige ende af skalaen, men man får altså stadig et rigtig godt stykke udstyr, hvor dit barn kan lære at holde balancen, og komme fint og hurtigt afsted.

Helt speciel løbecykel: 4-i-en løbecykel i træ

 • Forhandler: Sundleg
 • Pris 2.599 kr.

Leder du efter en cykel, der er lidt ud over det sædvanlige? Så er denne særlige udgave måske den rette for dit barn.

Selvom denne løbecykel bestemt er i den dyre ende, så er den bestemt et kig værd. Den kan nemlig omdannes til en almindelig cykel med pedaler, når barnet bliver gammel nok til dette.

Det er altså en cykel der vokser med barnet. Cyklen kan indstilles på flere måder, så barnet kan prøve kræfter med allerede fra 2 års alderen og herefter op til 6 år!

Cykel kan ændres, så den kan indstilles til i alt fire sværhedsgrader. Der skal ikke bruges værktøj, når det er tid til at gå et niveau op. Her får du en kvalitetscykel til mange timers leg og sjov i flere år frem. Det er ikke er en billig løbecykel, men den har et gennemtænkt design i helt særlig kvalitet. Se mere her (eneste forhandler pt. er Sundleg.)

Politi løbecykel i træ

 • Pris 499 kr.

Wiiuu Wiiuu! Nu kommer politiet!

Er dit barn vild med at lege politibetjent, så er denne løbecykel da perfekt. Den er lavet i træ, og dekoreret som en rigtig politimotorcykel. Den kan derfor indgå både i leg og til transport i hverdagen.

Løbecyklen passer til børn fra ca. 3 år. Her får du en rigtig fin cykel i god kvalitet, der ikke koster en formue. Set hos Cykelpartner.

Lille scooter i træ – en anderledes løbecykel

 • Pris 1.099, 95 kr.

En virkelig cute løbecykel. Din lille purk bliver ikke til at stå for, når han eller hun kommer drønende på denne sag.

Den har et fedt retro-look, og vil helt sikkert trække misundelige blikke på gaden eller på legepladsen. Sadlen kan indstilles i højden, så den kan indstilles efterhånden som barnet vokser.

De oppustelige lufthjul giver maks komfort og god affjedring. Hjulene kan nemt pumpes med en almindelig cykelpumpe. Pas dog på med pumpe dem for meget, da de kan springe. Set hos Lirumlarumleg.

Godt at vide inden den første cykeltur

Når du hælper din tumling op på løbecyklen første gang, må du ikke blive skuffet hvis han ikke bliver vildt begejstret med det samme. Det er en helt ny måde at komme frem på, og det kan være overvældende for dit barn. Måske føler han sig også lidt usikker på cyklen, og skal lige vænne sig til den nye fornemmelse. Prøv at gå langsomt frem, eller giv dit barn lidt tid inden i prøver løbecyklen igen.

Gode råd: Det skal du vide inden køb af løbecykel til børn

En løbecykel er med til både at styrke dit barns fysiske og mentale udvikling.  Det er dog vigtigt at du vælger at købe en løbecykel der passer til dit barns højde. Der findes mange forskellige løbecykler i træ og andre materialer. Det betyder at der er løbecykler for næsten en hver smag.

Derfor skal dit barn have en løbecykel

Der er mange gode grunde til at lære dit barn at sætte sig op på en cykel, og alle børn skal på et eller andet tidspunkt lære at køre på en cykel. En løbecykel er en rigtig god måde at komme i gang. Her lærer dit barn at holde balancen, og får hurtigt styrket sin balanceevne, så han bedre kan følge med sine forældre, når I er ude og gå en tur eller lignende.

 • Dit barn forberedes til en rigtig cykel
 • Han kan selv komme fremad
 • Balanceevnen udvikles og styrkes

Løbecykel – hvornår?

Mange børn kan snildt starte med en løbecykel allerede når de er 1,5-2 år gamle. I denne alder er de fleste børn så trygge ved at gå og løbe, at leder efter nye udfordringer. På en løbecykel skal barnet koordinere både hænder, arme og ben for at holde balancen og samtidig komme frem ad. Samtidig er det nemt at bremse cyklen ved blot at sætte fødderne i jorden.

Den første løbecykel

Løbecykler med fire hjul kan bruges allerede fra barnet er omkring 1 år. Det vil afhænge af hvor langt han eller hun er i sin motoriske udvikling. En løbecykel med firehjul kræver ikke lige så meget af barnets balanceevne, og den er rigtig nem at køre på. Løbecykel med fire hjul kan sagtens bruge helt op til 2 -2,5 års alderen.

Derefter begynder løbecyklen med fire hjul at blive for lille, eller også er den ikke så spændende for hende mere, fordi den ikke er udfordrende nok. Så er det på tide at skifte til en med kun 2 hjul.

Hvilken løbecykel er bedst?

Der er mange forskellige løbecykler at vælge imellem. De findes i forskellige prisklasser, størrelser, designs og kvaliteter. I kan derfor finde den der passer bedst til jeres barn og jer som forældre.

Det skal du tænke over, når du køber løbecykel

 1. Den skal passe til dit barns højde
 2. Den skal udfordre motorisk, men dit barn skal også føle sig sikker
 3. Barnet skal selv kunne stige af og på
 4. Fødderne skal kunne stå flad på jorden
 5. Design og kvalitet skal passe med jeres behov.

Tænk over hvor meget i skal bruge løbecyklen. Skal hun køre på den hver dag frem og tilbage fra vuggestue? Eller er den blot til at fræse lidt rundt på i forhaven?

Hvis I vil have en løbecykel, der virkelig holder, så skal I nok regne med at kvalitet og pris hænger sammen. En løbecykel i plastic har naturligvis ikke samme lange holdbarhed som en i aluminium. En løbecykel på to hjul bruges meget længere end en med tre eller fire, så her kan det ofte betale sig at købe en lidt dyrere.

Cykelhjelm til børn

Det gælder om at få nogen gode vaner til dig selv og dit barn fra start af. Husk derfor cykelhjelm til børn allerede fra dit barn begynder at bruge løbecykel.

Inden du køber cykelhjelm skal du måle hvor stort dit barns hoved er. Det er vigtigt, at cykelhjelmen ikke er for stor så den kommer til at sidde løst på hovedet. Omvendt skal den heller ikke være for lille, så den bliver ubehagelig for dit barn at have på. Husk der også skal være et par cm. til overs til en hue, hvis det er vinter.

Sådan indstiller du cykelhjelm til børn og dig selv

Stopperne under hagen skal være tilpas stramme, så du kan få to fingre ind mellem remmene og huden. Spænderne skal indstilles så de hænger lige under øreflippen, som var de en ørering. Som regel er der en indstillelig knap i nakken, som du skal skrue på. Hjelmen skal sidde stramt, så cykelhjelmen bliver hvor den skal. Den skal dog ikke være ubehagelig for dit barn.

Køb cykelhjelme til børn her

Vigtigt!

Skub cykelhjelmen helt frem i panden, så den beskytter forhovedet også. Den skal sidde så den dækker cirka halvdelen af panden for at beskytte optimalt. Vær især opmærksom på, om huen skubbes tilbage hvis dit barn har hue under cykel.

Abus cykelhjelm til børn

Abus cykelhjelme til børn er populære, fordi sikkerheden altid er i top. Cykelhjelme til børn fra Abus har de bedste sikkerhedsgodkendelser. Mange af modellerne er “flade i nakken”. Det gør at barnet ikke behøver bøje nakken for at sidde godt i deres cykelstol med højt ryglæn.

Derudover producerer Abus cykelhjelme til børn i alle aldre. De mindste cykelhjelme har et indvendigt mål på 45 cm. Her kan helt små børn, eller børn der ikke har så store hovedet, altså få en cykelhjem der passer dem. I udvalget af cykelhjelm til børn findes også mange flotte farver og mønstre, så der er noget for enhver smag.

Køb Abus cykelhjelme her

Inden du beslutter dig for hvilken løbecykel, der er den bedste, er der flere ting du bør overveje. Desværre ender mange forældre med at købe en løbecykel som barnet kun kan bruge i få måneder, eller køber en der er alt for stor og derfor bliver en stor skuffelse for barnet, hvis han eller hun ikke kan bruge den før om fx. et år.

Vælg den rigtige størrelse på løbecyklen

Det er meget vigtigt at købe en løbecykel i den rigtige størrelse. Barnet skal kunne sidde på sadlen, og have fødderne fladt på jorden samtidig. Hos forhandlerne kan du læse skridthøjden på cyklerne. Den måler du på dit barn ved at måle fra indersiden af hælen og op til skridtet. Når sadlen er helt i bund skal den nye løbecykel gerne passe nogenlunde præcis med skridtlængden. Så kan man justere sadlen op efterhånden, så barnet får glæde af sin løbecykel så længe som muligt.

To hjul eller fire hjul på løbecyklen?

Firhjulet løbecykel egner sig bedste til børn under 2 år. Fra omkring 3 års alderen, er en tohjulet løbecykel bedst.

I de fleste tilfælde kan børn først mestre en to hjulet løbecykel når de er et sted mellem 2,5 og 3 år. Dette skyldes at en to hjulet løbecykel sætter høje krav til balanceevnen og koordinationen. Hvis du gerne vil give dit barn sin første løbecykel inden 2 års alderen, kan det anbefales at starte med en 4-hjulet, som så senere hen kan skiftes ud med en tohjulet, eller måske en rigtig cykel når barnet når 3 – 4 års alderen.

Tjek sikkerheden

Inden du køber bør du også tjekke sikkerheden på løbecyklen. Det er en rigtig god ide at vælge en cykel med små “dutter” ude på håndtagene, så de små hænder ikke kan glide af så nemt. Meget små hjul vil generelt skabe en cykel med en dårligere balance, end en løbecykel med små hjul. Især når der er tale om de tohjulede. Men her må man vurdere hvor meget og hvordan cyklen skal bruges.

Håndbremse på løbecyklen – er det en god ide?

Flere og flere løbecykler har fået håndbremser. Det lyder umiddelbart smart, men faktisk skal et barn være 5-6 år før de kan mestre en håndbremse. I denne alder er de fleste børn alligevel modne til en rigtig cykel. I værste fald kan håndbremsen give en falsk tryghed for både barn og forældre. Det kan derfor anbefales at starte med en løbecykel uden bremse, og evt. herefter skifte til en med bremse.

[yasr_overall_rating size=”small”]