En løbecykel er en fantastisk måde at starte karrieren som cykellist. Her i artiklen har vi kigget lidt på de bedste løbecykler til børn. Læs også om hvilken løbecykel, der passer til dit barns alder.

Se vores bud på bedste løbecykler til børn i alle aldre

Inden du køber løbecykel online

Inden du beslutter dig for hvilken løbecykel, der er den bedste, er der flere ting du bør overveje. Desværre ender mange forældre med at købe en løbecykel som barnet kun kan bruge i få måneder, eller køber en der er alt for stor og derfor bliver en stor skuffelse for barnet, hvis han eller hun ikke kan bruge den før om fx. et år.

To hjul eller fire hjul på løbecykel?

I de fleste tilfælde kan børn først mestre en to hjulet løbecykel når de er et sted mellem 2,5 og 3 år. Dette skyldes at en to hjuletløbecykel sætter høje krav til balanceevnen og koordinationen. Hvis du gerne vil give dit barn sin første løbecykel inden 2 års alderen, kan det anbefales at starte med en 4-hjulet, som så senere hen kan skiftes ud med en tohjulet, eller måske en rigtig cykel når barnet når 3 – 4 års alderen. Skal du købe en løbecykel til din 3-årige, er den to hjulet et godt valg. Du kan købe løbecykler til gode priser her.

Godt at vide inden den første cykeltur

Når du hælper din tumling op på løbecyklen første gang, må du ikke blive skuffet hvis han ikke bliver vildt begejstret med det samme. Det er en helt ny måde at komme frem på, og det kan være overvældende for dit barn. Måske føler han sig også lidt usikker på cyklen, og skal lige vænne sig til den nye fornemmelse. Prøv at gå langsomt frem, eller giv dit barn lidt tid inden i prøver løbecyklen igen.

Indhold

Du finder bud på bedste løbecykel i træ og andre her på siden. Hvis du ikke ved hvad du skal kigge efter, er det en god ide at læse disse gode råd, inden køb. Her har vi listet en række af de bedste løbecykel til børn. Er du i tvivl om hvilken løbecykel der er bedst, kan du garanteret finde en god en på listen.

Bedste løbecykler i træ

Her har vi fremhævet en række af de bedste løbecykler i træ.

Sort løbecykel i træ fra Krea

 • Forhandler: Sundleg
 • Pris 679 kr.
 • Alder: fra 2 år

Rigtig fin løbecykle til en god pris.

Løbecyklen er i sort træ, og et perfekt valg til dit barns første løbecykel. Det er en løbecykel i den billige ende af skalaen, men man får altså stadig et rigtig godt stykke udstyr, hvor dit barn kan lære at holde balancen, og komme fint og hurtigt afsted.

Løbecyklen har punkterfrie dæk, og en refleks foran, så dit barn bliver set i trafikken.

4-i-en løbecykel i træ – Populær løbecykel i træ!

 • Forhandler: Sundleg
 • Alder: Fra 1-6 år!
 • Kan omdannes til rigtig cykel
 • Pris 2.599 kr.

Denne løbecykel er unik, fordi den vokser i takt med barnet. Den kan derfor bruges fra 11 mdr. og helt op til 6 års alderen hvor det er tid til en rigtig cykel med pedaler.

Cykel kan ændres, så den kan indstilles til i alt fire sværhedsniveauer. Der skal ikke bruges værktøj, når det er tid til at gå et niveau op. Her får du en kvalitetscykel til mange timers leg og sjov i flere år frem.

Politi løbecykel i træ

 • Forhandler: Cykelpartner
 • Alder: fra 3 år
 • Pris 499 kr.

Super sej løbecykel til den lille politimand. Løbecyklen er lavet i træ, og passer til børn fra ca. 3 år. Her får du en rigtig fin cykel i god kvalitet.

Mini scooter i træ

 • Forhandler: Lirumlarumleg
 • Alder: fra 3 år
 • Pris 1.099, 95 kr.

Rigtig fin løbecykel i træ, der ser ud som en scooter. Sadlen kan indstilles i højden, så den kan indstilles efterhånden som barnet vokser. De oppustelige lufthjul giver maks komfort og god affjedring.

De populære puky løbecykler

Puky laver både løbecykler og løbehjul til børn i alle aldre. Til de mindste er der modellen med fire hjul, som står meget stabilt og er nem at køre på. Omkring 3 år ser man ofte at børnene godt kan mestre en løbecykel med to hjul. Den sætter højere krav til balancen. Til de store børn på 5-6 år og opefter, kan et Puky løbehjul være et sjovt supplement til den almindelige cykel.

Puky løbecykel med fire hjul

 • Forhandler: Only4kids
 • Alder: fra 1 år
 • Pris 525 kr.

Dette er en rigtig god startcykel, som passer fint til dit barn allerede fra omkring 1,5 år gammel. Puky Witsch fås i flere friske farver, og er ideel børn som selv at gå, og som nu er klar til næste trin for at styrke deres balance.

Siddehøjde: 24 cm.

Puky løbecykel med to hjul

 • Forhandler: Cykelpartner
 • Pris 749 kr.
 • Alder: fra 3 år

Denne Puky løbecykel er god til børn fra 3 års alderen, eller med en højde på ca. 90 cm. Cyklen har lav indstigning, som gør det nemt for barnet at komme af og på.

Løbecyklen har en håndbremse på styret, som bremser baghjulene. Håndtagene er sikret, så de små hænder ikke glider af styret. Alt i alt en løbecykel i god kvalitet, som kan bruge i flere år.

Gode råd: Det skal du vide inden køb af løbecykel til børn

En løbecykel er med til både at styrke dit barns fysiske og mentale udvikling.  Det er dog vigtigt at du vælger at købe en løbecykel der passer til dit barns højde. Der findes mange forskellige løbecykler i træ og andre materialer. Det betyder at der er løbecykler for næsten en hver smag.

Derfor skal dit barn have en løbecykel

Der er mange gode grunde til at lære dit barn at sætte sig op på en cykel, og alle børn skal på et eller andet tidspunkt lære at køre på en cykel. En løbecykel er en rigtig god måde at komme i gang. Her lærer dit barn at holde balancen, og får hurtigt styrket sin balanceevne, så han bedre kan følge med sine forældre, når I er ude og gå en tur eller lignende.

 • Dit barn forberedes til en rigtig cykel
 • Han kan selv komme fremad
 • Balanceevnen udvikles og styrkes

Løbecykel – hvornår?

Mange børn kan snildt starte med en løbecykel allerede når de er 1,5-2 år gamle. I denne alder er de fleste børn så trygge ved at gå og løbe, at leder efter nye udfordringer. På en løbecykel skal barnet koordinere både hænder, arme og ben for at holde balancen og samtidig komme frem ad. Samtidig er det nemt at bremse cyklen ved blot at sætte fødderne i jorden.

Den første løbecykel

Løbecykler med fire hjul kan bruges allerede fra barnet er omkring 1 år. Det vil afhænge af hvor langt han eller hun er i sin motoriske udvikling. En løbecykel med firehjul kræver ikke lige så meget af barnets balanceevne, og den er rigtig nem at køre på. Løbecykel med fire hjul kan sagtens bruge helt op til 2 -2,5 års alderen.

Derefter begynder løbecyklen med fire hjul at blive for lille, eller også er den ikke så spændende for hende mere, fordi den ikke er udfordrende nok. Så er det på tide at skifte til en med kun 2 hjul.

Hvilken løbecykel er bedst?

Der er mange forskellige løbecykler at vælge imellem. De findes i forskellige prisklasser, størrelser, designs og kvaliteter. I kan derfor finde den der passer bedst til jeres barn og jer som forældre.

Det skal du tænke over, når du køber løbecykel

 1. Den skal passe til dit barns højde
 2. Den skal udfordre motorisk, men dit barn skal også føle sig sikker
 3. Barnet skal selv kunne stige af og på
 4. Fødderne skal kunne stå flad på jorden
 5. Design og kvalitet skal passe med jeres behov.

Tænk over hvor meget i skal bruge løbecyklen. Skal hun køre på den hver dag frem og tilbage fra vuggestue? Eller er den blot til at fræse lidt rundt på i forhaven?

Hvis I vil have en løbecykel, der virkelig holder, så skal I nok regne med at kvalitet og pris hænger sammen. En løbecykel i plastic har naturligvis ikke samme lange holdbarhed som en i aluminium. En løbecykel på to hjul bruges meget længere end en med tre eller fire, så her kan det ofte betale sig at købe en lidt dyrere.

Cykelhjelm til børn

Det gælder om at få nogen gode vaner til dig selv og dit barn fra start af. Husk derfor cykelhjelm til børn allerede fra dit barn begynder at bruge løbecykel.

Inden du køber cykelhjelm skal du måle hvor stort dit barns hoved er. Det er vigtigt, at cykelhjelmen ikke er for stor så den kommer til at sidde løst på hovedet. Omvendt skal den heller ikke være for lille, så den bliver ubehagelig for dit barn at have på. Husk der også skal være et par cm. til overs til en hue, hvis det er vinter.

Sådan indstiller du cykelhjelm til børn og dig selv

Stopperne under hagen skal være tilpas stramme, så du kan få to fingre ind mellem remmene og huden. Spænderne skal indstilles så de hænger lige under øreflippen, som var de en ørering. Som regel er der en indstillelig knap i nakken, som du skal skrue på. Hjelmen skal sidde stramt, så cykelhjelmen bliver hvor den skal. Den skal dog ikke være ubehagelig for dit barn.

Køb cykelhjelme til børn her

Vigtigt!

Skub cykelhjelmen helt frem i panden, så den beskytter forhovedet også. Den skal sidde så den dækker cirka halvdelen af panden for at beskytte optimalt. Vær især opmærksom på, om huen skubbes tilbage hvis dit barn har hue under cykel.

Abus cykelhjelm til børn

Abus cykelhjelme til børn er populære, fordi sikkerheden altid er i top. Cykelhjelme til børn fra Abus har de bedste sikkerhedsgodkendelser. Mange af modellerne er “flade i nakken”. Det gør at barnet ikke behøver bøje nakken for at sidde godt i deres cykelstol med højt ryglæn.

Derudover producerer Abus cykelhjelme til børn i alle aldre. De mindste cykelhjelme har et indvendigt mål på 45 cm. Her kan helt små børn, eller børn der ikke har så store hovedet, altså få en cykelhjem der passer dem. I udvalget af cykelhjelm til børn findes også mange flotte farver og mønstre, så der er noget for enhver smag.

Køb Abus cykelhjelme her