Børn elsker musik, og det er da endnu bedre hvis man selv kan fremstille den. Derfor er der mange der anskaffer sig musikinstrumenter børn, som  børnene kan spille musik på. Musikinstrumenter til børn er både sjovt for børnene, og samtidig er det også udviklende for dem at lære om musikkens rytmer, og lære mere om deres musikalske og kreative evner. Børnemusikinstrumenter er lidt mindre end traditionelle instrumenter, og naturligvis nemme at håndtere. Her på siden har vi samlet en masse musikinstrumenter til børn, samt særlige musikinstrumenter til små børn.

Tromme med trommestikker

At tromme er virkelig sjovt for børn, og så er det ikke særlig svært. Det gør trommen til et virkelig godt musikintrument til børn. Denne model har flotte farver udenpå, og der medfølger to trommestikker. Tønden har også en rem, så man kan have den over skulderen og tromme på den mens man går. Et skøn musikinstrument, der også kan bruges af børn helt ned fra 2 år.

Triangel til børn

Et billigt musikinstrument, der alligevel er rigtig sjovt og kan lave flot lyde. Man skal holde den store trekant i stroppen, og slå på den med staven man holder i den anden hånd. Dette musikinstrument skal børnene være omkring 3 år for at mestre fuldstændig, men man kan naturligvis godt gå i gang med at øve før. Prisen er blot 69 kr.

Rytmesæt fra Hape

Der kan komme meget sjov ud af dette fine rytmesæt i træ fra mærket Hape. Rytmestættet består af tre dele, som selv de mindste kan være med til. Rytmesættet er derfor et godt musikinstrument til små børn.

Flot trommesæt

Så kan der spilles på livet løs på dette fine trommesæt. Sættet kan bruges af børn helt ned til et år, da man kan tromme med hænderne og på den måde lave rytmisk musik. Trommesættet er derfor et godt musikinstrument til små børn.

Stort trommesæt på ben

Her er der et skønt trommesæt, som med garanti vil blive et hit hos de lidt større børn på 4 år og opefter. Sættet består af to forskellige størrelse trommer, trommestikker, bækken samt en guiro. Et skønt trommesæt til det lille band.

Musiktræ | 4 instrumenter i ét

Fire sjove musikinstrumenter til børn, der kan samles i et flot musiktræ. Et sjovt og anderledes børnemusikinstrument.

Harmonika – sjovt musiklegetøj

Hvis man mestrer en harmonika, kan man spille flot og festligt musik. Harmonikaen her er i god kvalitet, og perfekt hvis man har et barn der bare elsker musik.

Farverig blokfløjte

Flot blokfløjte til børn der er glade for musik. Fløjten er ikke et musikinstrument til små børn, men egner sig mere til børn fra 4 – 5 år og opefter. Blokfløjten er ideel til at øve sig til at blive bedre til at fløjte. Det udvikler barnet på mange måder, hvis han eller hun lærer at mestre fløjten. Både motorikken, kreativiteten og koordinationen bliver styrket.

Guitar til børn

Sej guitar, der giver barnet mulighed for at spille musik og blive dygtigere til at spille på strengene.

Farverige klodser, der kan sige lyde

Super flot musiklegetøj, som især egner sig godt til de mindste. Alle klodserne passer ned i rammen, og børnene kan putte klodserne ned i kassen og tage dem op igen hele tiden. Alle klodserne siger forskellige lyde. De er gennemsigtige, så barnet kan se hvad det er der siger lyde. Samtidig giver det farvede plastik en ny oplevelse af verden, når man kigger igennem det. Et godt bud på musikinstrument til små børn.

Ekstra fordel ved dette musiklegetøj

Legetøjet indgår i Wonderworlds projekts “Tree+plus” – som går ud på, at hver gang der fælles 1 træ til brug for Wonderworlds legetøjsfabrikation, plantes der 2 nye træer istedet.

Rasleæg | Musikinstrument for små børn

De små sjove rasleæg er perfekt musiklegetøj for de mindste, helt ned til 3 – 4 mdr. gammel. De små æg passer perfekt i en babyhånd og kan fungere lidt som en rangle.

5 grunde til at musikinstrumenter godt legetøj til børn

Børn elsker at høre musik, og at danske, synge og bevæge sig. Og det skal de naturligvis bare have lov til, for det er rigtig sundt for dem. Børn udvikler deres musikalske side, når de spiller og hører musik. Leger barnet med musikinstrumenter får han lov at opleve den store glæde ved at skabe noget selv. Her har vi listet i alt 5 gode grunde til at musik er godt og sundt for børn.

Læs også:   Aktivitetstæppe - Bedste aktivitetstæppe til baby

 • Rytmer udvikler sproget

  Når børn synger og hører hvordan sproget og rytmen passer sammen, er det med til at booste deres sprogudvikling. Mange børn kan i en meget tidlig alder synge sange fordi sproget får lov at “flyde” på en anden måde. Supplerer man med fagter, så er det ekstra sjovt og udviklende for barnet.

 • Musik forbedrer hukommelsen

  Når børnene i en tidlig alder stimuleres musikals, er det med til at forbedre indlæringsevnen og herunder også hukommelsen.

 • Musik og sang skaber ro

  Husker du din mors og fars godnatsange? Det er der måske en grund til. Musik er nemlig med til at skabe ro omkring et barn og skabe en hyggelig stemning. En sang kan få en baby til at slappe af og lytte til en stille sang.

 • Musik skaber fællesskab

  Mange tør lidt mere, når musikken spiller. Når vi danser sammen til en sang er det bare meget sjovere end at danse uden musik. På den måde er musik med til at skabe fællesskab, så vi sammen kan lytte og danse til den samme sang.

 • Musik og bevægelse kan ikke adskilles

  For børn er musik og bevægelse uadskilleligt. Man ser tit børn hopper i takt til deres råb. Helt små babyer kan “hoppe” når de hører musik hvilket er den skønne, spontane bevægelse til musik. Bevægelse er sundt og godt for børn, såvel som voksne, så det er da bare endnu en god grund til at tænde for musikken.