Hvornår leger baby med legetøj

Baby leger igennem hele sin barndom, men der er selvfølgelig stor forskel på hvordan legen er, og spørgsmålet om hvornår baby leger med legetøj, kommer derfor i høj grad an på hvilket legetøj man har i tankerne. De allerførste uger, så er det vigtigste egentlig nærhed fra forældrene. Men allerede efter et par uger, så kan baby godt så småt begynde at lege med rangler, ophængt legetøj, musik og lignende sjove ting.

Se vores guide til legetøj til nyfødte – klik her

Egentlig kan man sige at den helt lille baby ikke leger, men bruger sin tid på, at finde ud af hvad livet egentlig går ud på. De lærer enkelte små ting ad gangen, og tager de erfaringer med sig. Der er tre fundamentale ting, som legetøj gerne må være med til at lære din helt lille baby. Den første ting baby skal lære er tyngdekraften. Ting falder ned og ikke op. Derefter er det horisontale og vertikale. Det sidste i denne leg og læringsfase er det såkaldte pendulering, hvilket vil sige, at når baby skubber til noget, så kommer det tilbage igen.

Legetøj, der hjælper dit barn de første måneder til at lære mere: Uroer, bidelegetøj, rangler og farverigt legetøj til kravlegården

Den helt lille baby er ikke særlig mobil, og derfor vil det første legetøj være det som han kan nå. Baby undersøger nøje en genstand af gangen, og skal bruge masser af koncentration for at gribe fast, flytte noget fra den ene hånd til den anden, ryste en genstand og flytte en genstand.

Læs også:   Julegaveideer 1 - 2 år | En masse gode julegaver til de 1- 2 årige 2017

Du kan som forældre støtte dit barns læring og leg, ved at give legetøj og genstande i forskellige farver, forskellige materialer og forskellige former. På denne måde får han styrket de forskellige sanser.

I de første uger af dit barns liv, så skal leg og legetøj ikke være for overstimulerende. Vælger du at ligge ham på et aktivitetstæppe, så er det en god ide ikke at have alt for meget legetøj på det, og helst ikke noget der er blinkende eller larmende. Du kan smide 3-4 stykker legetøj på aktivitetstæppet, men sørg som sagt for at det ikke bliver for overvældende for baby.