Legetøj 6 år | Lærerigt legetøj til 6 årige

Hvad leger en 6 årig med: Der findes virkelig meget godt legetøj 6 år. Det er en alder, hvor barnet udvikler sig i rivende fart, og på mange måder går fra at være et lille barn, til et stort barn. Det er tid til at begynde i skole, og der bliver mindre tid til leg. Derfor er det vigtigt for barnet, at hun har noget godt legetøj derhjemme, som hun kan lege med alene eller sammen med veninderne. Læs med her, og bliv inspireret til hvilket legetøj 6 år, der er det bedste legetøj.

Klik her og se legetøj 6 år

At lege udenfor på legepladsen er stadig skønt som 6 årig.

 

Legetøj 6 år

I 6 års alderen bliver rollelegene mere avanceret, og børnene går højere op i regler i deres lege. Derfor går mange børn en større interesse for brætspil og andet legetøj, der kræver at man skal følge bestemte regler. Det kunne også for eksempel være spil, hvor man skal sammensætte sætninger og lære nye ord.

6 årige børn bliver også gradvist bedre til at skelne mellem rigtigt og forkert, og det er derfor vigtigt at børnene leger meget sammen med andre børn, hvilet oftest kommer helt af sig selv. Med hensyn til legetøj giver det god mening at g vælge legetøj hvor flere børn kan være med til at lege. For eksempel dukker med tilbehør til.

Tænk også over at der skal være plads til legekammerater på værelset. Måske er det på tide at sortere i legetøjet, og fjerne det legetøj, som der ikke vises interesse for mere.

Drengelegetøj og pigelegetøj

Børn på 6 år begynder i højere grad at dele sig op alt efter køn. Derfor begynder det også at blive aktuelt at tale om drengelegetøj og pigelegetøj. Selvom det er vigtigt, og naturligt, at børn leger med alt slags legetøj, så findes der alligvel legetøj der er mest for drenge, eller mest for piger. Find eksempler på dette længere nede i teksten.

 

Legetøj 6 år: Koncentration og projekter

6 årige børn er efterhånden gode til at koncentrere sig i længere tid ad gangen, og har ofte gang i flere større eller mindre projekter. Igen er det oplagt at spille et spil sammen, hvor man skal finde ud af reglerne. Godt legetøj til barn på 6 år kunne være maling, tegnebøger osv, som øver den stillesiddende aktivitet.

Tid til skolestart

Det er en stor omvæltning at starte i skole, og børnene skal til at danne nye venskaber. Det 6 årige barn er oftest begyndt i skole. Her får barnet en masse nye indtryk og skal i langt højere grad kunne koncentrere sig om at sidde med én aktivitet ad gangen. Det er en stor omvæltning for børnene, men heldigvis er det noget, der godt må komme gradvist. I skolen skal børnene lære mere om rigtigt og forkert, og det er derfor en god ide at øve dette via legetøj i hjemmet.

Er dit barn lige startet i skole, kan du læse artiklen: Sådan giver du dit barn en god skolestart 

Hvad leger 6 årige med? Sang, musik og dans!

Sang, dans og musik opfordrer dit barn til at bevæge sig, hvilket selvfølgelig er sundt for kroppen. At spille musik og synes sange, er sjovt for børn på 6 år, og en rigtig god leg. Derfor har vi her samlet en række muligheder for legetøj, hvor børnene kan lege med musik og dans.

Vilac guitar – udfordrende for en 6 årig

En sjov gave, som vil bringe meget glæde til børnene. Det er en stor udfordring at lære at spille på guitar, og derfor er det en rigtig god julegave eller fødselsdagsgave til en 6 årig. Denne guitar er set til 249,95 hos Lirumlarumleg.

Køb guitar her

 

Xylofon – spil melodier

En xylofon er god til at lære at spille melodier på. De forskellige farver hjælper barnet til at lære tonerne. Xylofonen kan bruges alene, men fungerer også godt sammen med andre instrumenter, måske i et band. Musikinstrumenter er godt legetøj 6 år.

Gå til forhandleren 

 

Spil til Playstation eller Wii 

Der findes mange gode spil for børn på en playstation eller Wii. Ikke mindst masser af spil, der opfordrer til leg og bevægelse. Man kan også finde spil som fx. SingStar, hvor det handler om at synge med.

Find billige priser hos Wupti – klik her

Tromme til børn

Lær rytmen med disse flotte trommer til børn. Vælg mellem 3 forskellige farver. En tromme er godt legetøj 6 år, især hvis han eller hun er vild med musik!

Læs også:   Legetøj uden kemi og ftalater

Køb trommen til 249 kr. her. 

 

 

 

 

Pigelegetøj 6 år

I 6 års alderen begynder pigerne for alvor at samle sig i grupper. Ofte er der en eller to piger, som dominerer og styrer meget i legen, mens de andre piger indtager forskellige roller. Det er vigtigt for pigerne fortsat at kunne lege rollelege, både alene, men især også i grupper. Særlige populært legetøj 6 år er dukkehuse og dukker, at tegne, male og dekorere, byggeklodser og måske at strikke eller sy. I denne alder begynder børnene for alvor at finde sin egen plads i forhold til veninderne og de to køn, så det er en god ide at opfordre pigerne til mange forskellige lege, så de er frie til at finde sit eget ståsted.

Dukkehus – Lavendelhuset

Stort dukkehus fra Le Toy Van. Lavendelhuset er navnet på dette smukke hus. Huset er malet i en smuk lavendelfarve, og har fine detaljer på forsiden. Blandet andet er der malet en hæk, der går op over hoveddøren. Dukkehuset er i tre etager, har lyserøde tegl. Vinduer og skodder kan åbnes og lukkes, alt efter om der skal luftes ud. Hoveddøren kan naturligvis også åbnes og lukkes. For at åbne huset, kan forsiden tages af. Et flot hus, der vil pynte på pigeværelset. Et dukkehus er rigtig godt legetøj 6 år. Tilbehør købes separat. Dukkehuset er set til 1.599 kr. hos Sundleg. Køb dukkehuset her.

Møbler til dukkehus

Disse fine møbler i træ passer til Lavendelhuset. Det er et stort møbelsæt med køjeseng, køkken, borde og stole, en tremmeseng til baby og meget mere. Alle de møbler man skal bruge for at komme godt i gang med dukkelegen. Møblerne er i topkvalitet, og har mange detaljer, der gør dem sjove at lege med. Møbelsættet kan købes lige her

Dukkefamilie til lavendelhuset

Leder du efter dukker, der passer til Lavendelhuset, skal du et smut forbi Barnets Verden. Det er en online legetøjbutik, hvor de har masser af dukker og tilbehør fra mærket Le Toy Van. De søde dukker kan fås som familie i to forskellige udgaver. Se familierne her

↓Klik og se flere dukkehuse! ↓

 

Dukkehus – bæredygtig produktion

Et super moderne dukkehus, der er produceret bæredygtigt i hele produktionsprocessen. Det er lavet i træ, og har flere etager med mulighed for alle mulige aktiviteter. Udenfor huset er der en trappe, så man nemt og hurtigt kan komme op 2.sal. Huset er perfekt den den moderne familie, der lever bæredygtigt. Hvis du er til et anderledes dukkehus med gode detaljer, så bør du kigge nærmere på dette her.

Luksus dukkehus

Endnu et smukt dukekhus i træ. Huset er i sarte farver, og har smukke detaljer som tagsten og døre og vinduer, der kan åbnes. Huset vil både egne sig godt til timevis af leg, og er samtidig en smuk dekoration på pigeværelset. Vil du læse mere om dukkehuset, kan du se det lige her.

Prinsessen på ærten

Er du til det mere enkle dukkehus, som heller ikke fylder så meget, så er dette søde dukkehus et godt bud. Det er lavet efter det klassiske eventyr, Prinsessen på Ærten. Eventyret handler om en ægte prinsesse, der er så sart, at hun kan mærke selv den mindste ært gennem mange madrasser. Dukkehuset koster 499,95 kr., og kan købes her.

 

[sammenbrud]

Legetelt

At gå ind i et telt, hvor man kan være sig selv er en rigtig god leg i denne alder. I legeteltet kan pigerne være sig selv, og fordybe sig i bøger eller noget andet. Teltet er også en god mulighed for leg, når man er flere børn. Så kan man lege hule, hvor der kan deles hemmeligheder 🙂

Lyserødt Prinsessetelt med isoleret tag (holder varmen ude)

Rigtig flot telt, der måske især henvender sig til den lille prinsesse. Dette telt er en kvalitetsudgave med isoleret tag. Teltet er derfor godt egnet til udendørs brug, selv på en varm eller kølig dag. Teltet er set til 399 kr.

Køb prinsesseteltet her

Ridderborg telt til børn

 

Elsker dine børn at lege rollelege, så er dette ridderborgtelt genialt til det. Teltet har bund i, så det egner sig godt til brug både inde og ude. I teltet er der vinduer og en dør, man kan åbne og lukke. Set til 299 kr. hos Børn i Balance.

Læs også:   Legetøj 3 år | Det bedste legetøj, der udvikler og udfordrer

Køb ridderborgteltet her

↓ Mange flere telte her ! ↓

Legetelt – set til 199 kr.

Et godt men billige legetelt, hvor du kan vælge imellem to farver; blå eller lyserød. Når teltet er klappet sammen er det nemt at opbevare i den medfølgende pose. Teltet er et af de billigste vi har kigget på, til kun 199 kr.

Teltet kan købes her 

Legetelt til børn med stjerner – 4 forskellige farver

Et flot telt med stjerner på, hvor du kan vælge imellem fire forskellige farver afhængig af din stil og smag. I teltet er der en dør og et vindue, og det egner sig til både inde – og udebrug.

Se mere om legeteltet lige her

Tipi fra Nununu

En tipi adskiller sig fra et telt ved at det samles som en spids. Det støttes af træpinde. En tipi fylder nærmes ingenting når det er slået sammen, og så ser det flot ud i stuen eller på værelset. Denne model er lyserød og hvid. Set hos lirumlarumleg til 999 kr.

Køb tipien her- mange farver

 

Nobodinoz tipi i sort/hvid 

Rigtig flot tipi i sort og hvidt mønster. Tipien er samlet med solide træstænger, og har en åbning i siden, der kan lukkes. Tipien har ingen bund, og er derfor ikke egnet til udendørs brug om vinteren. Til gengæld er det super nemt at samle og slå sammen. 1.049 kr. Se mere her

Nobodinoz tipi til børn – night blue

Tipi i blåt stof pyntet med stjerner, så den minder om himlen. Det giver en hyggelig stemning i tipien. Denne model har en god størrelse, og der er snildt plads til flere børn på én gang. Køb tipien her

Et legetelt, der er en legetøjsbutik – et anderledes telt til børn

Håndsyet telt! Her er et telt med mange flotte detaljer, og så er det håndsyet og i en virkelig holdbar kvalitet. Med til legeteltet følger der en lædertaske, som det nemt kan opbevares i når det ikke er i brug. Et telt, der kan bruges af flere generationer, da det bare holder. Se mere om teltet her.

Legetelt – perfekt til at indrette en hyggekrog på værelset eller i stuen

Flot og stilet telt som er formet som et rigtigt hus. Det vil med garanti skabe rammerne for mange hyggelige timer. Når det er sommer, kan man tage teltet med ud i haven, hvor det kan skabe skygge. Set til 1.279,95 kr. hos Lirumlarumleg. Se mere her.

Pingvin legetelt – lynhurtigt at slå op!

Dette sjove pingvintelt blive slået op på få sekunder. Man skal blot dreje på håndtaget, og så er teltet slået op, og man kan lege i det. Teltet er formet som en sød pingvin, som ungerne helt sikkert vil elske. Legeteltet er testet efter højeste sikkerhedsstandarter, og anbefales fra 2 år. Læs mere om teltet her.

Disney Frost legetelt – et ægte prinsesseslot

Er dine børn også vilde med Disney filmen Frost? Anna og Elsa er populære i hele verden, og nu har du muligheden for at have deres slot hjemme på værelset! Legeteltet har tårne og en dør, og så er fyldt med flotte billeder. Et perfekt legetelt til børn, der elsker at lege små prinsesser. Set til 366 kr. hos Only4Kids. Gå til forhandler her

 

Gurli Gris legetelt

Den søde gris Gurli og hendes venner, er elsket af mange børn. Dette legetelt med Gurli gris har flotte billeder på siden, og så ligner det det hus, som Gurli Gris bor i. Foran døren hænger der flag, som pynter godt. Køb det her 

Er du vil med Gurli Gris, så kan se se meget mere Gurli Gris legetøj her.

Legetelt med tunnel – motorisk udfordring

Et telt der også har en sjov tunnel man kan kravle igennem. Dette legetelt ligger mere op til vild tumleleg end at lege hule. Dette telt er derfor godt til de børn, der elsker at lege vildt, og blive udfordret motorisk. Legeteltet koster 568 kr. Køb legeteltet her.

 

 

[sammenbrud]

Dukker

Mange børn fortsætter med at lege med dukker indtil de er omkring 10 år. Dukkeleg er en super sjov rolleleg, som sagtens kan udvikle sig efterhånden som barnet bliver større.

Our Generation dukker – meget populære

De flotte dukker fra Our Generation er efterhånden blevet rigtig populære. Der finde et væld af forskelligt udstyr og tilbehør til dukkerne, som er med til at gøre legen sjovere. Dukkerne har langt flot hår og er ret pyntet. De er derfor perfekt legetøj 6 år.

Køb Our Generation dukker her 

Dukke Ayla måler 46 cm. 369,95 kr.

Dukke Anya. 499,95 kr.

 

Læs også:   10 gode julegaver 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere dukker til 6 årige

Stor dukke. 229 kr.

Stor dukke

En lidt større dukke, der er god til de store børn på 5- 7 år. Dukken kan fås både med og uden hår. Tøj og udstyr købes ved siden af. Vælg mellem 3 varianter.

Gå til forhandler.


Baby Born

Baby born dreng med tilbehør. 449,95 kr.

Baby Born har igennem mange år været populær. Måske havde du selv en baby born, da du var barn? Dukkerne er interaktive, og har mange funktioner, som gør dem sjove at lege med. Trøst babyer når han græder, giv ham mad når han er sulten, giv ham vand når han er tørstig, hjælp ham med at tisse på potten og giv ham et dejligt bad, når han har lyst. Fås også som pige!

>>Køb baby born her

Baby born dukkerne har hele 8 funktioner, der er sjove i rollelegen. Fås både som dreng og pige. Når du køber en Baby Born hos Coop får du følgende med:

BABY BORN kommer inklusiv:

– Potte
– Tallerken
– Ske
– Venindearmbånd
– Suttekæde
– Sutteflaske
– Ble
– Sut
– Grød
– Fødselscertifikat

Til baby born kan du vælge mellem meget udstyr, der passer til dukke. For eksempel lift, autostol, klapvogn, barnevogn, bæresele og en masse dukketøj.

[sammenbrud]

 

Drengelegetøj

Man ser ofte drenge i 6- års alderen lege meget vildt. De leger typisk sørøvere, pirater og andre vilde lege. Drenge leger meget sammen med hinanden, og begynder især i 6 års alderen at få flere venskaber. Ligesom pigerne søger drenge på 6 år legetøj, der kan udfordre dem motorisk og hvor de kan efterligne de voksnes gøren og laden.

Værktøj til børn

Legetøjsværktøj er godt legetøj 6 år, da det giver barnet muligheden for at efterligne de voksnes adfærd. Værktøj gives ofte i gave til drenge. Her gennemgår vi et lille udpluk af det værktøj der findes til børn.

Brio værktøjskasse

En rigtig fin værktøjskasse fra mærket Brio, der indeholder mange dele. Brio er kendt for at lave kvalitetslegetøj i træ. Værktøjskassen indeholder hammer, bræt og skruer, så der er masser at gå i gang med. Værkstøjkassen egner sig godt til børn på omkring 6 år. Køb her

 

Se meget mere legetøjsværktøj i træ her

 

Sov sødt lille pirat – super sej sørøverseng

Her er sengen til barnet, der elsker pirater og måske især sørøverskibe. Sengen er fremstillet i træ, og har både sejl og dæk. Desuden er der spændende detaljer på siden. Sengen kan bruges både i legen, og når det er sovetid. Vil du læse mere om sengen, kan du ser flere detaljer hos forhandleren lige her 

 

Godt legetøj 6 år – både piger og drenge: brætspil

Brætspil begynder at blive sjovere for barnet i denne alder. Det er udfordrende og spændende for barnet at følge reglerne, og det er en god måde at være sammen som familie, eller måske som en aktivitet med vennerne.

Pirat – strategi spil (fra 5 år)

Super sjovt og udfrodrende spil for børn. En rigtig god måde at samles om bordet som familie. Brætspil er en fantastisk julegave eller fødselsdagsgave til børn på 6 år.

Se mere om dette og MANGE flere bræt spil her 

Hama Maxi perler

Hama Maxi perler er de største Hama perler. De er populært legetøj til børn, da børnene har lidt nemmere ved at få fat i Hama Maxi perler, end de mindre udgaver af Hama Perler. Hama perler er sjove legetøj for 6 årige. Man kan vælge mellem mange farver. Her vises en mix pose med forskellige Hama Perler i pastel farver.

Mix posen indeholde 500 perler og koster 65 kr.

Køb Hama Maxi perler her

Husk at du skal tilkøbe de særlige Hama Maxi perleplader, der passer til de store perler. Du kan forevige perlepladen ved at stryge den forsigtigt med bagepapir. Tryk endelig ikke for hårdt, da du så risikerer at smelte perlepladens “spidser”, så den ikke kan bruges igen