Børn elsker at lege udenfor, og vil derfor få stor glæde af udendørs legetøj. Her har vi samlet det bedste udendørs legetøj 2 år, da 2 årige har en perfekt alder til at boltre sig udenfor. I vuggestuer og børnehaver leger børn udenfor stort set hele året rundt. Med en masse af det bedste udendørs legetøj, er der virkelig mange muligheder for børnene.

Se det bedste udendørs legetøj 2 år nedenfor!

Indholdsfortegnelse

Det skal du vide om udendørs legetøj

Når du køber udendørs legetøj er det ikke ligegyldigt hvilket du vælger. Først og fremmest skal legetøjet være egnet til udendørs brug. Det vil sige at det er kraftigt i materialerne, og der ikke kan sætte sig skidt og snavs for mange steder, så legetøjet ikke virker. Derudover skal det gerne kunne tåle en god omgang vand og fugt, da begge dele (desværre) er uundgåeligt i den danske sommer. Ofte opbevares udendørs legetøj i kasser eller skure om vinteren, hvor forholdene ikke nødvendigvis er tørre. Så vælg noget legetøj med en god holdbarhed. Sidst men ikke mindst skal det naturligvis være sjovt at lege med udenfor, og ligge op til sjove udendørs lege.

Når vi snakker udendørs legetøj 2 år er det også vigtigt at tjekke om legetøjet indeholder små dele, der kan udgøre en kvælningsfare for barnet. Børn under 3 år kan stadig finde på at putte legetøj i munden. Når børnene leger udenfor, kan de voksne ikke have dem under konstant opsyn, hvorfor det er rart at købe udendørs legetøj 2 år, som ikke udgør nogen unødig fare.

Det bedste udendørs legetøj 2 år – tjekliste

Her har vi kort opsummeret hvad du skal tjekke, når du leder efter det bedste udendørs legetøj 2 år

  • Legetøjet skal kunne holde til vind og vejr
  • Det indeholder ikke små dele, som er farlige for de mindste
  • Udendørs legetøj 2 år skal ligge op til sjove lege i naturen

De 2 årige børn er i en skøn alder, hvor selv et nedfaldent blad kan skabe stor begejstring. Der skal derfor ikke så meget til før en 2 årig kan more sig udenfor, hvad enten det er på legepladsen eller hjemme i haven. Det legetøj vi har udvalgt ligger i høj grad op til fantasien, som den 2 årige er virkelig god til at benytte. Samtidig er det også en alder hvor det så småt begynder at være sjovt at lege med andre. Derfor har vi også indsat noget udendørs legetøj, som ligger op til at man er flere børn sammen. Det kan være en søskende eller legekammerat, som er med ude at lege.

Hvis du ikke har en have, kan barnet stadig få stor glæde af udendørs legetøj. Her skal du blot tænke i at det skal have en størrelse som er nem at medbringe til en legeplads, til stranden eller noget helt tredje.

Gravemaskine

En sjov og flot gravemaskine, der er perfekt til leg i sandkassen. Gravemaskinen har en god størrelse, så den virkelig kan bruges til at flytte sand rundt. Den er blandt det bedste udendørs legetøj, når det skal bruges til sjov leg i sandkassen.

Spand og skovl

En sæt som dette med en spand og skovl, er det perfekte udendørs legetøj 2 år. Det kan barnet få virkelig meget tid til at gå med. Sættet er oplagt til brug i sandkassen, men kan også bruges andre steder i haven. Den sjove leg med at putte ting op i spanden, er en skøn udeleg for et barn på 2 år. Spanden kan fyldes med blade, jord eller noget helt andet. Både sjovt og billigt udendørs legetøj 2 år!

Gadekridt

Gadekridt er næsten et must blandt udendørs legetøj til børn i næsten alle aldre. Simpel og billigt udendørs legetøj, men timevis af sjov. At lege med kridt kan lade sig gøre uanset om man har egen have eller ej. Det udfordrer kreativiteten at tegne med gadekridt, hvor der er noget mere plads til at udfolde sig end på et almindelige stykke papir. Dette udendørs legetøj kan man sagtens være flere om at lege med.

Elbil

Elbiler til børn er de seneste år blevet et særdeles populært stykke udendørs legetøj. Elbilerne er sjove fordi børnene selv kan komme fremad. Og så ser de jo super seje ud når de ræser afsted i deres lille BMW eller hvilket mærke man ender med. Der er nemlig virkelig mange elbiler at vælge i mellem. Vælger man en elbil som udendørs legetøj til en 2 årig skal man være i nærheden når den bruges. Bilerne er nemlig som regel kun godkendt til brug fra 3 af blandt andet grundet små dele. Elbilerne er perfekte til at ræse omkring i haven på en varm sommerdag!

Stor pedaltraktor

Denne pedaltraktor vil være et hit som udendørs legetøj til børn. På traktoren kan børn komme omkring ved at træde i pedalerne, lidt ligesom på en trehjulet cykel. Denne traktor er godkendt til børn fra 3 år, men kan godt bruges som udendørs legetøj 2 år med voksen opsyn. Mange 2 årige vil hurtigt lære teknikken med at træde i pedalerne for at komme fremad. Det er ikke billigt udendørs legetøj til børn med prisen på 1.449 kr., men til gengæld får man et stykke kvalitetslegetøj, som kan holde til mange års leg og sjov. Traktoren er fra mærket Falk, som kun laver produkter i høj kvalitet.

Cementblander – Udendørs legetøj til sandkassen

Sandkasselegetøj er vel nok blandt det bedste udendørs legetøj. At lege i sandkassen er og bliver et for børn på 2 år såvel som alle andre aldre. I sandkassen kan kreativiteten virkelig udfolde sig, og det er skønt for børnene at lave sandkager til både hinanden og de voksne. Denne cementblander er blandt det lidt mere avanceret sandkasselegetøj. En 2 årig skal nok lige have demonstreret hvordan cementblanderen fungere, men vil helt sikkert være et hit.

Rendegraver – legetøj til sandkasse

En stor rendegraver, som er perfekt til brug i sandkassen. Rendegraveren kan rigtig skovle sandet rundt, og måske hjælpe til at bygge flotte sandslotte. Et stykke udendørs legetøj, som der helt sikkert vil blive rift om hvis man har flere børn. Rendegraveren forhandles hos Only4kids, hvor du finder mange andre spændende maskiner til sandkassen.

Haveredskaber til børn

Børn elsker at være med til det som deres forældre laver. Disse haveredskaber i børnestørrelse vil derfor helt sikkert blive et hit som udendørs legetøj til 2 årige. Sættet indeholder to skovle og en rive. Så der er rig mulighed for at gå i gang med at grave bede og luge ukrudt. Fordelen ved at købe haveredskaber til børn er at de ikke er skarpe i kanterne, og skafterne er afrundede. Samtidig har de naturligvis en børnevenlig størrelse så børnene nemt kan håndtere dem. Haveredskaberne er blandt det bedste udendørs legetøj 2 år.

Skildpadde trillebør

Denne søde trillebør er blandt det mest populære udendørs legetøj hos forhandleren Only4Kids. Det er næsten altid et hit for børn at læsse legetøj op i en beholder som de så kan transportere rundt. Denne trillebør er i plastik, så den er ikke så tung, og derfor mulig at trille rundt med for en 2 årig. Med til trillebøren hører der forskelligt tilbehør som også passer sammen med det andet udendørs legetøj.

Løbecykel til 2 årig

Denne fine løbecykel fra Puky er bestemt blandt det bedste udendørs legetøj 2 år. Fordi den har 4 hjul har løbecyklen en rigtig god balance, der gør at den ikke sådan lige kan vælte. Et 2 årigt barn kan derfor uden videre sætte sig op på cyklen og ræse derudaf. Den er et godt stykke udendørs legetøj der styrker både motorik, koordination og balance. Samtidig kan løbecyklen bruges til at komme omkring på, og kan medbringes på gåture eller på turen hjem fra vuggestue.

Sej lyserød løbescooter                 

Fuld fart frem med denne seje løbescooter, der egner sig perfekt som udendørs legetøj 2 år. Scooteren er lavet af træ og har mange fine detaljer. Blandt andet små saddeltasker, og det er malet en lygte på. Alt sammen er med til at gøre det endnu sjovere at lege udenfor.

Overvejer du et legehus?

Et legehus er et skønt sted, hvor børnene kan få lov at være sig selv. Et legehus kan være i enten træ eller plastik og begge dele har sine fordele og ulemper. Et legehus i træ ser flot ud, og falder som regel bedre ind i naturen end et i plastik. Det er også mere holdbart, og kan bruges i mange år. Er du på udkig efter et lille og billigt legehus, bør du kigge nærmere på legehuse i plast. Her er der et væld af forskellige legehuse at vælge imellem, i alverdens farver og former. Et lille legehus er nok blandt det bedste udendørs legetøj, da det kan bruges på så mange forskellige måder. Ligeledes er det til glæde og gavn for store som små. Inden du køber bør du overveje, om legehuset skal være i plast eller træ.

Legehus i plast eller træ?

Ender du med at købe et legehus i træ bør du være opmærksom på at huset kræver vedligeholdelse cirka en gang om året. Det behøver ikke være så meget, da mange legehuse er lavet i trykimprægneret træ, der ikke har brug for så meget vedligeholdelse. Alligevel er det en god ide at rense huset hvert forår, så det ikke rådner eller bliver grimt.

Et legehus i plast er nemt at samle, og kan endda i nogen tilfælde rykkes indenfor i vintertiden. Igen er der den store fordel, at et legehus i plast er nemt at samle, og stort set ikke kræver vedligeholdelse. Derudover fremstår det i skarpe farver som helt sikkert vil være til glæde for børnene.

Overvejer du at investere i et legehus som udendørs legetøj, kan du læse meget mere om det her.

Derfor er det sundt for børn at lege ude

Når børn leger udenfor har de virkelig mulighed for at udfolde sig. Udenfor kan de løbe rundt og undersøge naturen og verden omkring dem. Naturen byder på masser af skønne sanseoplevelser, som er med til at udvikle børnene. Med det bedste udendørs legetøj 2 år får børnene endnu mere mulighed for at udfolde sig og lege på større områder.

At lege udenfor er også en skøn aktivitet for børnene, og det kræver ikke det store af forældrene. En tur på legepladsen kan være rigeligt aktivitet for børn i 2 års alderen. Her kan børnene udvikle sig motorisk. Når de gynger eller rutsjer på rutsjebane, så udvikles balancesansen hvilket giver barnet mere selvtillid når det kommer til udeleg. Samtidig giver det mulighed for at lege med noget andet udendørs legetøj end det man har derhjemme. På legepladsen møder man tit andre børn, som gør udelegen lidt sjovere.

Det bedste udendørs legetøj 2 år giver børnene mulighed for at bruge deres krop samtidig med at de kan få lov at bruge fantasien til legetøjet. I denne alder er børnene nemlig meget gode til at finde på forskellige måder at bruge deres udendørs legetøj. Det er ikke altid at legetøjet benyttes på den måde som vi voksne synes det bør, men det er kun sundt for børnene at få lov at afprøve forskellige ting.

Læs også:   Bedste dukkeklapvogn til børn | De sødeste dukkeklapvogne