Et legehus til børnene i haven er enormt populært og hyggeligt for både børn og voksne. Det rette legehus pryder havelandskabet, og giver børnene et dejligt frirum, hvor de kan lege.

Inden du køber legehus, er det dog en god idé at gøre sig nogle grundige overvejelser først. Der er mange forskellige legehuse på markedet, både i plast og træ, og i mange forskellige prisklasser. Det dyreste er ikke altid det bedste, men omvendt kan det godt betale sig at finde et legehus i ordentlig kvalitet, så det holder sig pænt i flere år. Læs meget mere om legehuse i plastik eller træ her.

Her på siden har vi skrevet om overvejelser du bør gøre, inden køb af legehus, samt kommet med bud på de bedste legehusene til børnene.

Indholdsfortegnelse

Købe legehus online – Skab hurtigt et overblik

Er du på udkig efter det bedste legehus til dine børn, er det en god ide at starte med at kigge online. Her kan du nemt bladre mellem flere forhandlere, og se hvor du finder det bedste udvalg og priser. Du kan også være heldig at finde det bedste legehus på tilbud. Du kan for eksempel starte med at kigge legehuse hos byggemarkedet 10-4, hvor de ofte har rigtig gode priser – klik her.

Coop Shopping har også et udvalg af legehuse i udmærket kvalitet – se her.

Legehus i træ – bæredygtig produktion og lavet af kvalitets – cedertræ

Legehus i træ til 2.999 kr. hos Sundleg

Robust og bæredygtigt legehus i træ, der er smukt og æstetisk. Legehus er fra mærket Axi Legehuse, som fremstiller bæredygtige legehuse i fantastik kvalitet.  Legehuset er produceret af højkvalitets asiatisk cedertræ. Cedertræ er et fleksibelt og holdbart træ, der er naturligt sikret mod svamp, insekter og råd.

Huset kan holde sig flot i mange år med den rette vedligeholdelse.  Legehuset har vandtætte tagpaneler, og er fra start dækket med vandtæt fernis (vandtæt lak). Du kan købe dette legehus med god samvittighed – for hvert træ der fældes til at producere legehuset, pantes der et nyt.

Moderne legehus med bænk & postkasse

Fint legehus i et anderledes og moderne design. Koster 4.204 kr. hos Only4Kids.

Et moderne legehus i træ med masser af sjove detaljer, så børnene rigtig kan hygge sig. Legehuset er bygget med forstærkede træpaneler, så det holder til at stå udenfor i det danske vejr. Huset er ret hurtigt at sætte op, da det leveres med delvist samlet. Vinduerne er hvidmalet, og giver legehuset et flot udtryk, der vil pryde havelandskabet.

Det legehus er nok det bedste legehus i træ, hvis du ønsker et med søde detaljer. Dette legehus har nemlig en bænk man kan sidde på, en fin postkasse, ovenlysvinduer og en tavle som børnene kan skrive på. Vinduet fungerer som en lille købmandsdisk. Det hele ligger op til rigtig mange sjove lege for børnene.

Legehus i træ med overdækket teresse

Køb det fine legehus i træ med terrasse her til 3.395 kr. hos Coop

Med dette søde legehus i haven, får dit barn sit helt eget sted at opholde sig i haven. Huset er fremstillet i solidt FSC-certificeret træ. Legehuset har et design, der meget ligner et “rigtigt” lille hus, hvilket gør dette legehus meget flot og vil pynte i haven.

Læs også:   Hold ferie billigt | 3 billige måder at holde ferie på

Legehuset er fremstillet i gode materialer. Vinduerne er plexiglas, så det trækker minimalt ind af dem. Det anbefales at beklæde taget med tagpap (medfølger ikke, men kan tilkøbes på Coop shopping) for en bedre holdbarhed. Taget og gulvet leveres delvist samlet, resten usamlet. I samlevejledningen finder du en udførlig vedledning i hvordan huset samles.

OBS: Legehuset leveres i ubehandlet træ, så det skal grundes eller males umiddelbart efter modtagelsen. Så bliver det mere holdbart, og kan bedre holde til det danske vejr.

Legehus i træ med plastikdøre -med mulighed for udbygning!

Det bedste legehus, hvis du er ude efter et der ikke er så stort, men til gengæld kan blive større med tiden. Koster 3.449 kr. lige her

Dette hus er perfekt som det første legehus. Det kan med tiden udvides, så det bliver større, eller får tilføjet legeredskaber mm. Legehuset er et godt bud på det bedste legehus, hvis I gerne vil prøve det af, eller måske ikke har lyst til at investere alt for mange penge i et legehus lige nu. Tilbygninger og legetøj osv., forhandles hos Only4kids, hvor du også kan købe legehuset. Legehuset leveres komplet med alle dele, helt klar til at samle.

Charmerende legehus i fyrretræ med skæve vinkler

Sødt lille legehus med charmerende og skæve vinkler

Fint legehus fra byggemarkedet 10-4. Det er lavet i fyrretræ og har de rette certificeringer til leg og når det skal bruges af børn. Legehuset er ikke så stort, og er der for et godt valg til dig der ønsker et legehus af træ, men ikke har så meget plads. Størrelsen gør også at legehuset befinder sig i den billige ende med en pris på 2.719 kr. Legehuset har en dør og to vinduer, hvor det ene vindue har skodder for. En sjov detalje for børnene.

Legehus i træ eller plastik? Fordele & ulemper

Er du i tvivl om et legehus i hhv. træ eller plastik er det bedste valg for jer, så gennemgår vi her en række fordele og ulemper ved begge dele.

Legehus i træ

Legehuse i træ kræver vedligeholdelse, men ser til gengæld pænere ud i havelandskabet. Det kræver ofte lidt mere plads, men er et holdbart produkt, som børn eller børnebørn kan få glæde af i mange år. Legehuse i træ er mere miljøvenlige, og derfor er det muligt at lave bæredygtige legehuse i træ. Derudover er det muligt at bygge ud, male og reparere på legehuset i løbet af årene.

Fordele

 • Legehuse i træ ser flotte ud, og falder ind i havelandskabet
 • Træ er mere miljøvenligt
 • Legehuse i træ har en meget lang holdbarhed
 • Træ holder godt til det danske vejr
 • Man kan hænge ting op på væggen
 • Mulighed for at bygge til, male og gøre personligt.
Ulemper

 • Træ kræver vedligeholdelse minimun én gang årligt
 • Vedligeholdelse koster tid og penge (men kan dog også være en hyggelig aktivitet)
 • Der kan være splinter i træ
 • Legehuse i træ er oftest dyrere end legehuse i plast

 Legehuse i plast

Legehuse i plast har flotte farver, som børnene vil elske. Plastik kræver ikke vedligeholdelse på samme måde som træ. Det er nok at vaske legehuset med en god omgang vand og sæbe hvert forår for at holde det pænt og rent. Derudover er et legehus i plast nemt at samle. Og der er ingen splinter eller lignende, som børnene kan rive sig på. Et legehus i plastik er en del billigere, end legehuse i træ. Det skyldes først og fremmest at plastik er billigere at fremstille. Derfor bliver prisen for legehuset lavere.

Læs også:   Udendørs babygynge - 3 af de bedste babygynger

En anden meget stor fordel ved plastik legehuse, er, at de kan bruges indenfor om vinteren. På den måde får børnene glæde af deres legehus hele året. Det er nemlig blot at vaske huset, skille det ad og så sætte det op i stuen eller på børneværelset.

Fordele

 • Det er billigt
 • Har flotte farver
 • Kan bruges både inde og ude
 • Kræver minimum vedligeholdelse
 • Nemt at samle
 • Ingen splinter eller lignende.

Ulemper

 • Med årene bliver plastik bleget af solen, og bliver kedeligt at se på
 • Kan ikke rigtig repareres
 • Kortere holdbarhed end legehuse i træ
 • Plastik er ikke miljøvenligt

Den bedste pacering af legehuset

Hvis det er muligt, så placer legehuset et sted i haven, hvor børnene kan være lidt for sig selv, men hvor der samtidig er godt udsyn til dem. Tænk også over hvor legehuset vil falde naturligt ind i landskabet, så det integreret i livet i haven. Husk at hvis legehuset placeres under et træ, skal taget rengøres jænligt for nedfaldne blade og lign. Det er vigtigt at huset er placeret, så vandet kan løbe væk fra det. Ellers forringes levetiden markant. Sørg også for at legehuset er placeret på en plan overflade; enten med flisebelæging under eller blot et stykke fladt terræn.

Kilder:

 • Bolius
 • Legehytte
 • Carsten Nielsen, gartner igennem 42 år, og erfaring med havelandskaber

Sådan vedligeholder du legehuset – så det holder sig pænt i mange år

For at legehuset kan holde i mange år, er det en god ide at vedligeholde træet. Tiden er godt givet ud, da træet beskyttes mod fugt og alger, som på sigt kan medføre svamp og råd, og gøre træet trist at se på. Træet skal vedligeholdes minimin én gang årligt. Træet kommer både til at smukkere og sundere ud. Legehuset må ikke blive vådt i løbet af behandlingen, så foretag derfor vedligeholdelsen på lune dage uden regn og fugt.

Hvis du er i tvivl, så kan du få gode råd i dit lokale byggemarked. Sørg for at få din vejledning, hvor fagpersonalet er uddannet, for eksempel i Silvan.

Rengøring og slibning

Først er det en god ide at rengøre træet og vaske det med noget trærens. Hvis du støder på splinter, så slib dem væk med noget sandpapir. Træet skal rengøres, selvom det tidligere er blevet behandlet. Træet bliver frisket op når du sliber det, og bliver mere modtageligt for oliebehandling.

Oliebehandling og evt. maling

Den bedste oliebehandling til træ indeholder en smule farve, så den beskytter mod solens UV stråler. Så bliver træet ikke så nemt trist og gråt at se på. Som udgangspunkt har træet godt af at blive malet 1 gang årligt, men somme tider er det nok at friske op, der hvor malingen er slidt af. Du kan for eksempel bruge Gori 100 træbeskyttelse, som er egnet til udendørs træbeskyttelse. Du kan læse mere om Gori 100 træbeskyttelse her.

Legehuset: et skønt sted at lege

Et legehus i haven ser både hyggeligt ud, og så er det et virkelig skønt sted for børnene at lege. I legehuset kan børnene være sig selv, og det er et dejligt fristed, hvor børnene kan være sig selv. Hvis du vælger det rette legehus i træ, så har det en lang holdbarhed med den rette vedligeholdelse. Faktisk kan et legehus i træ holde til at stå ude i det danske vejr i op til 20 år. Hvis du er mere til et legehus, der stort ikke ikke kræver vedligeholdelse, så kan du vælge et legehus i plastik. Et legehus i plast kræver næsten kun at blive tørret af en gang om året, men holdbarheden er til gengæld også en smule kortere end et legehus i træ. Køb flotte legehuse her!

Læs også:   Sandkasse i plast

Et legehus er en god investering, da det er af de ting, som kan leges med i mange år frem. De fleste børn elsker at opholde sig i deres legehus, og det giver anledning til mange sjove lege. Det er et fristed, hvor de voksne ikke bestemmer. 🙂

Når du vælger hvilket legehus dine børn skal have, skal du naturligvis overveje hvor mange penge du ønsker at bruge på det. Man kan få billige legehuse i plast, som kan fungere udmærket. De er naturligvis ikke lige så holdbare, og farven risikerer at blive bleget af solen. Et legehus i træ koster som regel lidt mere, mer som er sagt også mere holdbart. Et legehus i træ kræver det også lidt vedligeholdelse, så træet holder sig stærkt og ikke bliver udsat for råd og for meget fugt.

Køb nyt legehus i træ

Hvis du ved at legehuset skal bruges i mange år, så kan det godt betale sig at købe et nyt legehus i træ. Her på siden har vi listet flere forskellige legehuse i træ, som du kan overveje. Legehusene findes i flere størrelser, så det er nemt at finde et som passer godt ind i jeres have. Et legehus i træ passer godt ind i havelandskabet, og er beregnet til at bruge ude i haven. I et legehus i træ kan børnene lege i timevis.

Legehus i plast

Legehuse i plast er som regel lidt mindre end legehuse i træ. Det betyder at der er plads til dem, selvom legehuset måske skal stå i forhaven, eller en lille have. Et legehus i plast har også den fordel, at det kan bruges både inde og ude. Køb legehuse i plast hos Heaven4kids lige her.

Køb legehus brugt

Hvis du overvejer at købe et legehus brugt, så er der mulighed for at få rigtig meget for pengene. Måske er du heldig at finde et ret nyt legehuse brugt, som sælges grundet flytning eller andre årsager. Køber du et brugt legehus i træ, kan træet igen blive flot at se på med en smule arbejde. Start med at vaske træet ned, og fjern snavs og alger. Behandl derefter træet med noget maling eller grunder. Spørg i dit byggemarked hvis du er i tvivl. Er du villig til at invistere lidt tid, så kan du spare mange penge ved at købe et brugt legehus.