Når den varme årstid nærmer sig, er det tid til at finde sandaler til børn. Her på siden har vi fremhævet en række af de bedste sandaler til børn i alle aldre med forskellige designs og funktioner.

Når du køber sandaler til dit barn, skal der naturligvis tages højde for barnets individuelle behov og fod. Mange børn har brug for en sandal med ekstra støtte i form af en god hælkappe, og heldigvis har langt de fleste sandaler til børn en hælkappe. Udover det skal du vælge sandal alt efter om dit barn har brede eller smalle fødder, og naturligvis efter alder. Mindre børn, under 5-6 år har som udgangspunkt mest glæde af sandaler med lukket tå.

Se meget mere om dette, og se forslag på gode sandaler til børn nedenfor

Indholdsfortegnelse

Når du  køber sandaler til børn online…

Efterhånden vælger mange at købe deres sandaler til børn online, hvor det er muligt at få et hurtigt overblik over udvalget, og nemt finde frem til den bedste pris på sandalerne. Når du køber sko til dit barn online er det rart at vide, at de kan returneres hvis de ikke passer. Du har altid 14 dages fortrydelsesret, når du handler online, så hvis bare sandalerne blot har været prøvet indenfor, så kan du sagtens returnere dem og købe en anden model eller en anden størrelse.

Find den rigtige størrelse på sandaler til børn

Inden du køber sandaler til børnene, skal du naturligvis overveje hvilken størrelse. Vær opmærksom på, at størrelserne kan variere indenfor mærkerne, og barnet skal derfor ikke nødvendigvis bruge den samme størrelse i alle mærker. Når du skal finde den rette størrelse sandaler, så kig derfor altid på de enkelte mærkers størrelsesguide. Da der jo heller ikke skal være plads til tykke uldsokker, så kan man godt ende med at vælge et par i samme størrelse som vinterstøvlerne, selvom barnets fødder er vokset.

Som tommelfingerregel skal der være cirka 1 cm. fra tåen ud og til kanten af sandalen.

Bedste sandaler til baby og små børn | Sandaler med lukket tå

Sandaler til babyer og små børn skal helst være med det der hedder lukket tå. Det beskytter de små tæer mod stød og smerter, hvis noget rammer foden, eller barnet vælter. Desuden kommer de til at sidde lidt bedre fast på foden, da fødderne ikke kan ”smutte ud” af selve sandalen. Et par sandaler med lukket tå vil typisk være det bedste valg frem til børnene er 6-7 år, men der vil selvfølgelig være nogen der trives bedre med en åben tå. Her må man gå ind og vurdere sit barns individuelle behov.

Læs også:   Gyngestativ med rutchebane | Sjove gyngestativer til børn

Pom Pom sandaler med lukket tå

Lækre sandaler i læder fra Pom Pom. Sandalerne har en smart velcro lukning henover vristen, så de er nemme for barnet selv at tage af og på. Disse sandaler koster 549,95 kr. hos Kids – World.  Pom Pom er et poulært mærke, og mange børn går rigtig godt i sandaler som disse. Der er flere farver og desgins at vælge imellem.

Forslag til sandaler til brede fødder

Hvis dit barn har lidt brede fødder vil sko fra mærket Bundgaard eller enkelte modeller fra Angulus være et godt bud. De har en god bredde, og vil derfor sidde godt på de fleste brede fødder. Faktisk har mange børn brug for sandaler til brede fødder, da de har lidt mere ”fedt” på de små fødder, og derfor har behov for disse sandaler til brede fødder.

Vi har fremhævet et par eksempler på sandaler til brede fødder under teksten her.

Bundgaard sandaler til brede fødder

Mange børn med lidt brede fødder, går godt i sko fra mærket Bundgaard. Sko og sandaler fra Bundgaard er generelt en smule bredere end mange andre modeller på markedet. Denne model koster 599,95 kr. hos Kids World. Sandalerne har to velkrobånd henover foden, så de kan tilpasses, og sidde godt til. Sålen er meget blød og behagelig at gå på. De har lukket tå, hvilket er det mest populære valg når det kommer til børnesandaler.

Angulus sandaler til børn med brede fødder

Når du skal finde et par sandaler med brede fødder skal du som udgangspunkt undgå de sandaler, der spidser lidt til ud mod tæerne. Det kan hurtigt komme til at trykke tæerne, hvilket hæmmer barnets bevægelighed og er generelt usundt for fødderne. Denne model fra Angulus har lukket tå, og er god bred i snuden, og vil derfor sidder godt på mange børn der har brede fødder. De kan købes til 749,95 kr. hos Kids- World.

Sandaler til smalle fødder

Har dit barn smalle fødder, er det i første omgang vigtigt at sandalen kan spændes godt ind med en bred velcrorem. Enkelte sandaler spændes til med en almindelig rem med huller i, ligesom et bælte, og dette vil sjældent være de bedste sandaler til smalle fødder, da de ikke kan spændes lige så tæt til foden. I et par sandaler til smalle fødder, er det særlig vigtigt at barnet kan løbe, hoppe, springe osv uden at fødderne rutsjer rundt inde i sandalen. Sørg derfor for at lade barnet gå med sandalerne derhjemme i nogle timer, inden de tages rigtigt i brug. Hvis barnet får gnavesår eller snubler, er det tegn på at de måske er for brede. Løsningen kan være at vælge nummeret mindre, eller simpelthen en hel anden model.

Læs også:   Fingervanter til børn

Her er et par eksempler på sandaler til smalle fødder:

Sandaler til børn med smalle fødder: Primigi sandaler

Disse sandaler forhandles hos Gode Sko, som har en masse sko og sandaler til børn der har behov for god støtte. Denne model har en fast hælkappe, som giver foden en god støtte. Den brede velcrorem henover anklen gør at sandalen sidder godt fast. Lig mærke til det bløde stykke øverst på hælkappen, som forhindrer at sandalen gnaver eller føles ubehagelig mod barnets fod. Sandalen koster 499,95 kr. her.

Move by Melton sandaler til børn

Disse sandaler fra Melton ville passe godt til de fleste børn med smalle fødder. De har to velcrobånd henover vristen, som gør at de kan spændes godt til. De har lukket snude, og en fast hælkappe som gør at skoen sidder rigtig godt fast på foden. Disse sko koster 449,95 kr. hos Kids-World

Sandaler til børn med høj vrist

Alle babyfødder er forskellige, dog er der en del små børn med høj vrist. Det vil sige, at foden er ret høj ”ovenpå”. Det kan gøre det svært at finde nogen ordentlige sko til barnet, da smalle sko somme tider kan være næsten umulige at få på. Sandaler til børn med høj vrist bør være fleksible og bløde, og ikke de smalle modeller. Fødder med høj vrist, er ofte også brede, og du kan derfor starte med at kigge på de brede modeller, når du søger en sandal til børn med høj vrist.

Memo Dino sandal med ekstra støtte

Flot sandal, som er god til børn der har en høj vrist. Sandalerne kan indstilles på alle tre velcrobånd, så de kan løsnes henover vristen hvis det er nødvendigt. Sandalerne har desuden en ekstra høj hælkappe, som giver en rigtig god støtte. Mange børn med høj vrist kan opleve, at deres sandaler faktisk sidder forløs, da de skal være lidt for store. Denne sandal vil sidde ekstra fast grundet den høje hælkappe. Sandalen koster 599,95 kr- hos Gode Sko.

Sandaler til børn – hvilke sandaler til børn skal du vælge?

Sandaler er uundværligt i børnenes sommergarderober. Typisk vil man få brug for sandalerne på et tidspunkt i løbet af maj eller april, men det afhænger helt af vejret. Ofte bliver det varmt fra den ene dag til den anden, og derfor er det faktisk en god ide at købe sandalerne så snart de kommer frem i butikkerne, hvilket typisk er i marts eller april måned.

Det kan bestemt være svært at finde ud af hvilke sandaler til børn er bedst, da alle børn jo har forskellige fødder og derved individuelle behov. Hvis dit barn har haft sko eller sandaler tidligere, så er det en god ide at gå efter disse sko og måske endda vælge det samme mærke igen, hvis du har tilfreds med skoene.

Når du skal vælge sandaler til børn er det selvfølgelig også relevant at overveje hvor mange penge de må koste. Sandaler til børn kan koste helt op til omkring 750 kr., men derfor behøver de ikke at være de bedste sandaler til børn. Du kan sagtens vælge nogen billige sandaler, der bare sidder godt på dit barns fødder. Somme tider er man heldig at finde et par billige sandaler til børn, som er på tilbud. Hvis man er villig til at gå på kompromis med fx farvevalg, så kan der være mange penge at spare på denne måde på budgettet indenfor sandaler til børn.

Sandaler til drenge og piger

Der findes et væld af forskellige farver når man kigger på sandaler til børn. Hvis du er ude efter nogen specifikke sandaler til drenge eller sandaler til piger, så er der rig mulighed for at vælge nogen lyserøde med blomster, eller måske nogen blå med for eksempel fodbolde. Især Superfit sandaler har mange flotte farver og designs at vælge i mellem. Du kan dog også uden problemer finde et par sandaler til børn, som kan bruges til både drenge og piger. Det kunne for eksempel være nogen brune i læder, som fint kan bruges som sandaler til både piger og drenge.