Når dit barn er blevet stor nok til at være med på cyklen, er det på tide at kigge efter den bedste cykelhjelm. Først og fremmest skal denne cykelhjelm naturligvis være sikker og godkendt, og derudover skal den også passe til barnets hoved, og have en flot farve eller et fint mønster. Når du har besluttet at købe en cykelhjelm til dit barn er du med til at gøre det til en god vane for dit barn at køre med cykelhjelm helt fra start.

Her har vi taget et kig på en række meget forskellige cykelhjelme til børn, så du kan finde den rette til netop dit barn

Indholdsfortegnelse

Scroll ned og læs om udvalgte cykelhjelme til børn

Købe dit barns cykelhjelm online – er det en god ide?

I en butik har du muligheden for at prøve cykelhjelmen på dit barn, og se hvordan den passer. Til gengæld er du begrænset til udvalget i den fysiske butik, og måske ender du med at betale en højere pris for en hjelm, som du kan få billigere ved at købe online.

Hvis du ender med at købe dit barns cykelhjelm online, anbefaler vi at du først måler dit barns hoved. Hos alle forhandlere kan du inden køb læse cykelhjelmens størrelse i cm. Dernæst bør du sikre at cykelhjelmen har de rigtige godkendelser. Tjek om hjelmen har disse godkendelser

  • CE (EN 1078)
  • Evt.TÜV GS

Udover de europæiske sikkerhedsstandarter som er CE – og EN 1078, har Abus cykelhjelme også TÜV GS standarden, som er et krav i Tyskland og Østrig.

En anden udfordring du måske tænker over, ved at købe cykelhjelmen online er at du selv skal sikre at den indstilles korrekt og sidder godt på dit barn. Ved at følge simple retningslinjer, kan du dog uden problemer selv indstille barnets hjelm.

Inden du giver barnet cykelhjelmen på, skal nakkespændes løsnes helt. Når hjelmen sættes på hovedet, skal nakkespændet strammes til, så hjelmen sidder godt fast, men dog uden at stramme. Sidespænderne skal sidde ca. 1 cm under øreflipperne. Spænderne skal være placeret samme sted som et par øreringe ville sidde. Vigtigst er det at der sidder en rem på hver side af ørerne. Hageremmen skal sidde sådan at der er plads til 1-2 fingre mellem hagen og remmen. Når I skal afsted på cyklen, er det vigtigt at skubbe cykelhjelmen godt ned i panden. Faktisk skal kanten på hjelmen sidde lige over øjenbrynene for at den beskytter optimalt i tilfælde af et styrt.

Ender du med at købe cykelhjelmen online kan du glæde dig over at have et markant større udvalg end i fysiske butikker. Herudover er priserne og lavere, selv på hjelme fra de populære mærker som Abus eller Nutcase.

Scroll ned for at se vores bud på de bedste cykelhjelme til børn, der alle kan købes online.

Læs også:   Udendørs legetøj 2 år | Sjovt udendørs legetøj til 2 årige!

Abus Cykelhjelm – det sikre valg

En Abus cykelhjelm til børn er kåret som bedste cykelhjelm til børn 2017

En Abus cykelhjelm til børn er et meget populært valg af cykelhjelm. Vi har her valgt at kalde den for det sikre valg, da barnets sikkerhed og komfort er i højsædet med en Abus hjelm. Cykelhjelmen er udviklet med in-mold, som betyder at cykelhjelmens inderside og yderside er smeltet sammen. Det giver øget sikkerhed og cykelhjelmen får også et flottere finish og design. Cykelhjelmen har en “flad nakke”. Den er flad bagtil, hvilket øger komforten for barnet, når han eller hun sidder i sin cykelstol. Abus cykelhjelm er kåret som den bedste cykelhjelm til børn grundet dens høje sikkerhed og komfort. Herudover har cykelhjelmen ekstra detaljer som fluenet i ventilationshullerne og puder, der forhindrer at barnets hud kan komme i klemme i spændet.

Hvis du ikke ved så meget om markedet om cykelhjelme til børn, og ikke har tid til at sætte dig ind i det, kan du trygt lade valget falde på en Abus Cykelhjem. Den er sikkerhedsgodkendt efter strenge europæiske standarter. Her er cykelhjelmen vist i en flot rød farve, men du kan vælge mellem mange andre farver og mønstre. Denne koster 289 kr. og passer godt til de mindste børn på 0 – 2 år.

Nutcase cykelhjelm til børn – den personlige hjelm

Nutcase cykelhjelme blev hurtigt populære, da de kom frem. De fås i mange sjove, farverige designs og er på den måde lidt sjovere end mange andre cykelhjelme. De fås både til voksne og børn, så her er muligheden for at have den samme cykelhjelm som dine børn. Det unikke ved en nutcase cykelhjelm er uden tvivl at du kan vælge mellem mange forskellige farver og mønstre. Disse cykelhjelme til børn er ikke billige cykelhjelme med en pris på 629 kr.Til gengæld får du en flot og personlig cykelhjelm, som ser lidt smart ud.

Scraper cykelhjelm – Sej skater cykelhjelm til de mindste

En sej cykelhjelm til de mindste, som er designet som er designet som en skaterhjelm. Cykelhjelmen kan fint bruges på cykel, men også på skateboard, løbecykel eller lignende. På grund af det særlige design oplever mange, at hjelmen sidder rigtig godt på deres børns hoved. Modsat kan denne type hjelm ikke være den bedste cykelhjelm til dit barn, for eksempel hvis dit barn har et lille hoved hvor denne type hjelm hurtig virker for voldsom. Derfor er det altid en god ide at måle barnets hoved inden køb, så du er sikker på at hjelmen passer til barns hoved. Denne hjelm har en indvendig størrelse på 51 – 55 cm. Den er fra mærket Abus, som laver mange forskellige gode og sikre cykelhjelme til børn.

Læs også:   Sjove badedyr til børn

Testvinder cykelhjelm

Hvis du er ude efter en cykelhjelm med ekstra lækre detaljer, så bør du kigge nærmere på Urban cykelhjelm fra Abus. Den fås både i voksen – og juniorudgave. Denne testvinder cykelhjelm til børn har vundet iForms test af cykelhjelme, da den kombinere komfort med høj sikkerhed. Spændes lukkes med en magnet, så det kan gøres med én hånd. Derudover er der ikke risiko for at klemme et stykke hud i spændet, hvilket er en smart detalje når børn skal lukke og åbne cykelhjelmen. Bag på hjelmen er der en LED lygte, som øger synligheden i trafikken. Hjelmen har en flot matsort farve og fremstår flot og stilet i sit udtryk. Det er et godt bud på den bedste cykelhjelm til børn, der ikke vil skille sig for meget ud, men derimod have en flot og klassisk cykelhjelm, der ikke ser klodset ud.

Melon cykelhjelm til børn – til cykling, BMX, skate og rulleskøjter

Melon cykelhjelm er en meget let cykelhjelm, der er perfekt både til cykelturen, men også til sport og fritid som BMX og rulleskøjter. Denne cykelhjelm er derfor det bedste valg til barnet, der også har brug for den til fritidsaktiviteter. Udover dette, ser hjelmen smart ud med sit runde design. I hjelmen er der flere lufthuller, som sørger for at der kommer luft til hovedet. Her ses den i en grå farve, men der er mange farver at vælge i mellem. På Cykelpartner koster den lige nu 399 kr., hvilket er den billigste pris vi har fundet. Melon hjelmene forhandles dog også her hos Only4Kids.

Sport1 Crazy Croc – den sjove cykelhjelm til børn

Meget sej krokodille cykelhjelm til børn fra det italienske mærke Sport1. Det er den perfekte cykelhjelm til barnet, der ikke er bange for at vække en smule opmærksomhed når han eller hun suser afsted på cyklen. Denne hjelm ligner nemlig en vaskeægte krokodille, der gaber over barnets hoved. Krokodillens næsebor fungerer som lufthuller. En sej cykelhjelm, der fungerer fint på cykelturen såvel som når det går afsted på løbehjul eller løbecykel. Den er godkendt og opfylder strenge sikkerhedsstandarter. Krokodillen er dog ikke det eneste dyr du kan vælge i mellem, hvis du er vild med ideen om en sjov og anderledes cykelhjelm til børn. Se mange flere varianter her.

Læs også:   Sandkasse | Bedste sandkasse til børn

Cykeltur med børnene: Bedste cykelhjelm til turen

Vi har her på siden samlet en lang række godkendte, sikre cykelhjelme til børn som garanteret vil gøre det sjovt at få cykelhjelmen på. På listen finder du bedste cykelhjelm til børn 2018.

Cykelhjelme til børn

Ifølge Rådet for Sikker Trafik bruger 80 % af børn under 11 år cykelhjelm. Det er godt, at tallet er så højt, men det skal naturligvis gerne helt op på 100 %. Det kan man gøre ved at cykelhjelmen er en naturlig del af at skulle ud og cykle, og den per automatik kommer på hver gang.Når børnene bliver teenagere, bliver statistikken desværre værre endnu, da endnu færre børn og unge i alderen 16 til 25 kører med cykelhjelm. Ved at gøre det til en god vane at køre med cykelhjelm, kan mange ulykker med hovedskader undgås. Faktisk ender omkring 1.600 danskere på sygehuset hvert år. Det vurderes at op mod halvdelen af disse ulykker kunne have været ubetydelige, hvis alle bruge cykelhjelm når de cyklede rundt på de danske veje.

Find den bedste cykelhjelm til børn

Cykelhjelme til børn behøver bestemt ikke være kedelige. I dag kan man få cykelhjelme til børn i næsten alle farver og mønstre, så der er helt sikkert en der passer dit barn. Du kan vælge en cykelhjelm med sjove figurer, som dit barn kender fra f.eks. film og tv. Du kan naturligvis også vælge en cykelhjelm i neutrale farver, hvis du fortrækker det.

Sådan indstiller du cykelhjelmen korrekt

Inden du giver barnet cykelhjelmen på, skal nakkespændes løsnes, så det er helt åbent. Når hjelmen sættes på hovedet, skal nakkespændet strammes til, så hjelmen sidder godt fast, men dog uden at stramme så det bliver ubehageligt for barnet. Sidespænderne skal sidde ca. 1 cm under øreflipperne. Spænderne skal være placeret samme sted som et par øreringe ville sidde. Vigtigst er det at der sidder en rem på hver side af ørerne. Hageremmen skal sidde sådan at der er plads til 1-2 fingre mellem hagen og remmen.

 

Sådan kan du cykle med børnene

Hvis du gerne vil have børnene med ud og cykle på forsvarlig og sikker vis, kan du her se hvordan du kan have dem med på cykeltur. Læs om måder du kan cykle med dit barn. Klik på punkterne for at læse mere.