Ladcykler er blevet særdeles populære blandt børnefamilier. I en ladcykel er der god plads til både børn og indkøbsposer, og så er det en super nem og økonomisk måde at komme omkring på. Selvom ladcyklerne fylder en del mere end en almindelig cykel, ser man mange af dem i storbyerne, og stadig flere ønsker sig en ladcykel.

Overvejer du at anskaffe en ladcykel, bør du læse med her hvor du kan se hvad du skal være opmærksom på, og hvilke ladcykler der er at vælge i mellem. Så bliver det nemmere at finde den bedste ladcykel til børn. Her har vi nævnt ladcykler, som alle er gode bud på at være den bedste ladcykel til børn

Indholdsfortegnelse

Ladcykler

Her har vi nævnt to ladcykler, som alle er gode bud på at være den bedste ladcykel til børn.

Hvis du synes det bliver for bøvlet med en stor ladcykel kan du i stedet overveje en cykeltrailer til to børn, eller et cykelsæde. Det kan du se nedenfor.

Christania Bikes ladcykel med plads til børn

Hos Coop kan du købe denne flotte og klassiske ladcykel med plads til to børn i ladet, plus en rygsæk eller nogen varer. Cyklen er uden el, hvilket også holder prisen på et rigtig fornuftigt niveau. Cyklen koster 14.199 kr.

Inkl. 7 gear, børnebænk, maveseler og kaleche, i tilfælde af at det bliver regnvejr eller er meget blæsende og koldt. En rigtig god ladcykel til børn, hvor du får meget for pengene!

El ladcykel med plads til børn

Hvis du er til den eldrevne ladcykel, så er denne Mustang et godt bud. Prisen hos Coop er 17.499 kr.

Med to børn, dig selv og måske også bagage med om bord på cyklen, kan det hurtigt blive rigtig hårdt at komme op af bakken. Dette problem er du ude over med en el ladcyklen, da den lille elmotor bagpå hjælper dig afsted i fuld fart. Denne model er et godt bud på den bedste ladcykel til børn, da den netop har elmotor, og et godt og rummeligt lad.

Du kan køre 25-30 km. på en opladning. Der er seler i ladcyklen, så børnene sidder godt og sikkert. Motoren slår selv fra, når du kører mere end 25 km/t. En ladcykel i fornuftig kvalitet! Læs meget mere om den her.

Winther Ladcykel

Denne ladcykel fra Winther er helt klart en af de mest populære ladcykler. Den kan købes blandt andet hos Fri Bikeshop, og findes både online og i butik. Winther laver generelt cykler og cykleudstyr af super god kvalitet, så den er bestemt et kig værd. Se mere om den via knappen nedenfor.

Thule cykeltrailer til to børn

En god cykeltrailer til to børn er et godt alternativ til ladcyklen. Her får man den fordel, at man kan tage traileren af cyklen. Derved har du både din ganske almindelige cykel, og muligheden for at transportere to børn på cykel alligevel

 • Forhandler: Cykelpartner
 • Pris 2.699 kr.
 • Se produkt
Læs også:   Pusleplads: Indret hyggelig og sikker pusleplads

I denne cykeltrailer fra Thule er der også et bagagerum med plads til tasker eller poser. Cykeltraileren kan også bruges som klapvogn, hvilket er smart hvis du skal handle på vej hjem.

Winther Dolphin cykelanhænger

Winther cykelanhænger er klart en af de bedste muligheder, når det kommer til at transportere dit barn rundt på cykel. Anhængeren er i super kvalitet og har god plads. Den kan også bruges som klapvogn.

 • Forhandler: Cykelpartner
 • Pris 5.399 kr.
 • Se produkt

Denne anhænger har n højde på 70 cm. Det er højere end mange andre trailere på markedet. Til trods for dette, er traileren en af de smalleste, og fylder kun 80 cm i bredden, hvilket gør den nem at komme rundt med i trafikken. Den kan derfor virke mindre klodset end en ladcykel. Skal du have indkøb med hjem, er der masser af plads i det 60 L store bagagerum.

Babysæde til cykeltrailer

Skal du have baby med i Dolphinanhængeren, kan du tilkøbe et babysæde for optimal komfort. Babysædet kan du købe her. 

Bobike cykelstol – endnu et alternativ til ladcyklen

En cykelstol er måske den nemmeste måde at køre rundt med dit barn på, på cyklen. Det har naturligvis den begrænsning, at der kun er plads til ét barn, men til gengæld kan du bruge din cykel som normalt ellers. De to førende cykelstole er denne fra Bobike og så den fra Yepp. Begge kan du købe til en god pris online, for eksempel her.

Bobbike cykelstol til montering bag på cyklen. 679 kr. Gå til butik

På cykel har man en helt anden frihed end i bil.

Det skal du vide inden køb af ladcykel til børn

En ladcykel er, som navnet indikerer, en cykel med et lad foran, hvor der er plads til børnene. Typsik er der plads til to børn i en lad cykel, men det er faktisk muligt at få ladcykler med plads til ikke mindre end 6 børn (!). En ladcykel til børn er en nem måde at komme rundt på.

Ladcyklerne er indenfor de seneste år blevet utrolig populære blandt især børnefamilier i storbyen. Ja, selv kronprinsen fragter sine 4 børn rundt i en ladcykel.

Den mest velkendte ladcykel er vel nok Christania cyklen. Dens koncept og design er så populært, at det er blevet eksporteret, og er nu en kendt og populær cykel i flere lande.

Læs også:   Hvilken kørepose er bedst? Her er de 3 bedste køreposer til baby!

Hvad er dit behov?

Inden du invisterer i den bedste ladcykel til børn, skal du naturligvis overveje hvad dit behov er. Skal du have to børn med, eller skal der være plads nok til et tredje barn plus indkøbsposer?

Om du skal bruge cyklen til specielle lejligheder, som en hyggelig søndagstur, eller skal den bruges som transportmiddel i hverdagen, har også stor betydning for hvilken model, der er den bedste ladcykel til børn.

Endelig skal du naturligvis overveje hvor mange penge du ønsker at bruge på ladcyklen.

 • Hvor mange børn skal der kunne være i cyklen?
 • Skal cyklen bruges som transportmiddel i hverdagen?
 • Hvor mange penge ønsker du at bruge på en ladcykel?

Sådan fragter du små børn i ladcyklen

Børn, der kan sidde selv, kan naturligvis sidde op i ladcyklen, hvor de skal spændes forsvarligt fast. En sele kan følge med i prisen, og ellers kan den som regel købes som ekstraudstyr. Husk at tjekke dette inden køb, så du kender den reele pris.

Børnene skal naturligvis også have cykelhjelm på i ladcyklen. Du kan købe godkendte, sikre cykelhjelme hos cykelpartner. Gå til cykelpartner.

Babysæde til ladcykel

Hvis børnene ikke kan sidde selv, kan du vælge at transportere dem ved at ligge en lift ned i ladcyklen. På nogle ladcykler er det muligt at montere et babysæde til ladcykel, eller babyindsats som nogen kalder det, nede i ladet. Så sidder dit barn sikkert og godt, selvom han ikke er så stor.

Læs også:   Tilbehør til amning og flaske: Alt du skal bruge!

Andre vælger at købe en brugt autostol og bruger den som en slags babysæde til ladcyklen.

Forhør dig hos forhandleren om hvilke muligheder der er for at installere babysæde i ladcyklen.

Hvilken ladcykel er bedst til børn?

Når du køber ladcykel til børn, skal du naturligvis først og fremmest teste sikkerheden. Cyklen skal have godkendte bremser, og i ladet skal der være seler til børnene, eller mulighed for at tilkøbe dette.

Y-seler er mest brugte, da de er nemme at spænde, og sidder godt og sikkert. I den bedste ladcykel til børn, skal børnene sidde godt og sikkert.

Dernæst skal cyklen i sig selv ikke være for tung. Når du selv, dit barn eller børn, og et par indkøbsposer eller pusletasken også kommer på, så bliver ladcyklen endnu tungere. Der skal gode benkræfter når du skal køre en ladcykel, så gør dig selv en tjeneste og vælg en ladcykel der ikke vejer for meget. En fornuftig vægt for en ladcykel er omkring 30 kg.

 • Sikkerheden skal være i top
 • Cyklen skal ikke være for tung (omkring 30 kg.)
 • Der skal være plads nok

Endelig skal du gøre op med dig selv, om der er plads nok på ladcyklen. Skal du kun fragte dine børn engang i mellem på hyggeture, er det måske ikke nødvendigt med den største ladcykel til børn du kan finde.

Læs også:   Bedste autostol med isofix

Skal du fragte dine børn til og fra børnehave eller vuggestue, og klare indkøbene på vej hjem – ja så vil du nok blive glad for en ladcykel med god plads.

Billig ladcykel til børn

Hvis prisen vejer tungt i dine overvejelser, er det heldigvis muligt at få en billig ladcykel. Hvis du scroller længere ned, finder du to eksempler på en billig ladcykel; nemlig husky ladcykel, der er et godt bud på bedste ladcykel til børn.

En billig ladcykel, behøver ikke være en dårlig ladcykel. Den cykel som de fleste kender som den oprindelige ladcykel, er vel nok christania cyklen, der i sin tid blev udviklet i tæt samarbejde med beboerne i Københavns fristad, Christania. Sidenhen er brandet blevet eksporteret, og er i dag et velkendt koncept.

Sidenhen er der kommet en del efterfølgere, der er billigere, men stadig gode ladcykler.

Derfor skal du cykle med dine børn

Cyklen er et godt alternativ til bilen, og der er mange gode grunde til at vælge jernhesten når du skal transportere dig selv og dit barn, eller børn, fra A til B. På cyklen får du nemlig selv gratis motion samtidig med at børnene får masser af frisk luft og oplevelser.

Når i cykler frem for bilen, udleder i ikke noget Co2, hvilket er godt for miløjøet. Det er endnu en grund til at træde i pedalerne med god samvitighed.

Læs også:   Skal du rejse med baby? Det skal du huske, når du skal rejse med baby

Især i storbyer, er cyklen ofte det hurtigste transportmiddel, fordi man slipper for at holde i kø. Derudover kan man nemt tage smutvejene, frem for at være tvunget til at holde sig på de store veje.

 • Gratis motion
 • Masser af frisk luft
 • Ingen udledning af Co2
 • Ingen kø

Gør hverdagen nemmere

I de fleste familier er hverdagen en mindre logistisk udfordring. Der skal hentes og bringes fra vuggestue, børnehave og skole, og måske har i kun én eller slet ingen bil. Her kommer cyklen ind som den gyldne løsning.

Den ene kan aflevere børnene på cykel, hvorefter den anden kan hente i bil. Så slipper i for at pakke en klapvogn sammen i bilen, plus det går hurtigere på cyklen.

Hvis i vælger en ladcykel er der rig mulighed for at snakke sammen om de ting i ser, mens i cykler. I ladcyklen sidder børnene nemlig foran føreren, og i kan nemt snakke sammen.