Nå det er ved at være tid til pottetræning, så er første skridt at finde en god potte til barnet. Potten er et godt sted at starte, da den ikke så stor som toilettet, der kan virke lidt voldsomt for de små. Men igen er der andre børn der aldrig rigtig bliver glade for deres potte, og fra starten fortrækker toilettet med et lille toiletbræt på, der passer til barnets størrelse.

Her på siden har vi fremhævet en række forskellige løsninger til når I skal i gang med potte træningen. Se et udvalg af potter og toilettrænere længere nede på siden.

Først har vi skrevet kort om hvornår og hvordan du bedst griber pottetræningen an.

Indholdsfortegnelse

Hvor gammel skal barnet være, når man går i gang med pottetræningen?

Dette er meget forskelligt fra barn til barn. Nogen er renlige allerede som 2-årige, mens andre er over 3 før interessen er der for pottetræning.  Det mest almindelige er at børnene bliver renlige omkring 3 år, ofte er pigerne en smule hurtigere end drengene.

Børn bliver ofte renlige ved 3 års alderen.

Tre tegn du skal kigge efter: Er mit barn klar til pottetræning?

  • Dit barn går væk når han/hun laver i bleen
  • Dit barn siger selv, når bleen skal skiftes
  • Barnet viser interesse for pottetræning

Der er flere ting du kan kigge efter når du skal finde ud af om dit barn er klar til at pottetræne. Første skridt er når barnet går lidt væk når han eller hun skal lave i bleen. Det er et tegn på en bevidsthed omkring hvad der foregår. Næste skridt er når barnet selv kommer og siger, at det er tid til en tør ble. I denne fase er barnet klar over hvad der sker, men det er ikke sikkert hun er helt klar til at smide bleen. Det sidste, og måske vigtigste skridt i pottetræningen er, når barnet selv viser interesse for at komme af med bleen og lære at bruge potten eller toilettet.

Læs også:   Weekendseng - De bedste weekendsenge og rejsesenge med UV-beskyttelse til baby

Interessen for pottetræning er det vigtigste

Det er meget vigtigt, at barnet har lyst til at gå i gang med at pottetræne. Ellers kan barnet risikere at føle sig presset, og så bliver det ikke en god oplevelse, hvilket i sidste ende kan gøre processen længere hvilket hverken barn eller forældre er interesseret i.

Hvis dit barn ikke viser interesse for at smide bleen, kan det hjælpe at læse bøger om emnet og måske tage barnet med ud og vælge en potte og nogen fine underbukser der skal erstatte bleen.

Potte eller toilettræner – hvad er bedst?

Når du skal lære dit barn at bruge toilettet, kan du vælge imellem at bruge en potte først og derefter skifte til toilettet, eller du kan gå direkte til at bruge toilettet med en toilettræner. Hvilken løsning der passer bedst til jer, kommer helt an på barnet og hvornår i starter pottetræningen. Typisk vil de små børn under 2 år have glæde af at starte med en potte, da den ikke er så stor og voldsom, og barnet let selv kan sætte sig op på den. Børn på 2-3 år kan nemmere selv kravle op på toilettet og synes måske også det er sjovere at sidde der hvor mor og far også sidder.

En god og billig potte

Hvis du er ude efter e billig potte, så kan du overveje denne fra Babygear der kun koster 78 kroner. Potten er formet som en lille bamse, som er sjov for barnet at kigge på. Det er en billig løsning, hvis man gerne vil i gang med pottetræningen, men ikke har lyst til at investere mange penge i en potte. >>Læs mere og køb potten her.

Læs også:   Billig sengerand | Billigste sengerande her

Potte til børn, der ligner et toilet

Denne potte til børn er et populært valg, da den er udformet som et lille toilet. Det gør den måske sjovere og mere velkendt for barnet at bruge, da den ligner de voksnes toilet. Potten er hvid og har endda et lille toiletsæde, som barnet kan klappe op og ned. Desuden har den armlæn, som gør at barnet sidder mere behageligt. Når man lige går i gang med pottetræning er det en god ide at børnene sidder og læser i en bog eller kigger på noget legetøj imens, og her er det rart at sidde komfortabelt. Potten koster 249 kr. hos Babygear. >>Køb og læs mere her.

Toilettræner – et lille sæde til toilettet

Et smart lille sæde, som nemt monteres ovenpå det rigtige toilet. Toiletbrættet kan nemt sættes ovenpå toilettet, så barnet kan sidde der. Brættet gør toilettet lidt mindre, så det passer bedre til et barn. I et stort toilet kan barnet risikere at falde ned, eller måske bare synes det er ubehageligt at sidde der. Uanset om man bruget toilettræner eller ej, så er det vigtigt at være der imens barnet prøver det,  så man kan hjælpe hvis der er behov for det. Toiletræneren koster 149 kr. og kan købes her.

Skammel til toilettræner

En skammel, der gør det nemmere for barnet selv at komme op og ned fra toilettet. Som det ses har skamlen to trin, så barnet kan komme nemt op og ned fra toilettet. På trappen er der to håndtag som gør det nemt for barnet at holde fast og komme sikkert op og ned. Trappen fra Babydan kan købes her.

Læs også:   Milestone kort | Milestone baby kort på dansk