Næsten alle småbørnsforældre har brug for en sutteflaske eller flere. Selvom man ammer, kan man sagtens have meget gavn af en sutteflaske. Den kan bruges til vand eller til mælk som supplering af amningen. Men det kan være svært ved at finde ud af, hvilken sutteflaske er bedst. Hvis man giver flaske på fuld tid, bruger man ofte 6 – 7 flasker i døgnet i barnets første fire måneder.

Her kigger vi på de forskellige sutteflasker vi har fundet på markedet. Det er forskelligt hvilke sutter og sutteflasker, børn fortrækker, så forhåbentlig kan du finde den bedste sutteflaske nedenfor.

Indholdsfortegnelse

Sutteflasker, der minder om brystet

Der er sket rigtig meget inden for sutteflasker de seneste år. Producenterne er blevet rigtig dygtige til at lave sutteflasker, der mindre så meget om mors bryst, at flere og flere børn accepterer at få flaske. Samtidig er der kommet flasker på markedet som kan holde sig varme og lune. På den måde kan barnet få dejlig lun mælk i perfekt temperatur, selvom I er på farten. Det har virkelig gjort livet meget nemmere, for alle de mødre, der giver deres baby flaske.

Her på siden har vi samlet et udvalg af sutteflasker med forskellige praktiske funktioner.

Phillips Avent – er blandt de mest populære sutteflasker

For mange forældre falder valget på Phillips Avent, når de skal finde frem til hvilken sutte flaske er bedst. Avent flaskerne fås i flere størrelser, så du kan skifte dem ud efterhånden som baby skal have større og større portioner.

Avent sutteflasker fås i en almindelig udgave, kaldet classic, og i en anden serie kaldet anti-kolik. Antikolik flaskerne har ekstra fokus på at forhindre, at barnet får luft med ned, når det sutter.

Flaskerne er nemme at skille ad og samle igen. De tåler naturligvis mikroovn. Flaskerne kan købes blandt andet på Babygear eller på det lokale apotek.

MAM sutteflasker

MAM sutteflaskerne er, ligesom Phillips Avent, nogen af de meget populære flasker. De er nemme at skille ad og samle igen, og så kommer de i forskellige farver og mønstre. Så er er der noget hyggeligt for baby at kigge på.

Det smarte ved Mam flaskerne, er at de kan steriliseres i mikroovnen uden ekstra tilbehør. Man kan nemlig skille dem ad, så bunden bliver taget af. På den måde kan flasken steriliseres uden at du behøver indkøbe sterilisator osv. Endnu en ting der gør livet nemmere med en flaskebaby.

Læs også:   Bedste rygsæk til børn

Måske den smarteste sutteflaske på markedet?

Denne sutteflaske fra Liam Go er en ret ny flaske på markedet. Den kan nemlig varmes op på 4 minutter, uanset hvor du er henne. Den medfølgende varmepatron bruger hverken elektricitet eller batteri. Den varmes op via en kemisk reaktion. Meget smart løsning, når sulten melder sig hos den lille!
Liam Go flaskerne fås i forskellige størrelser og farver. Læs meget mere om konceptet hos Babygear

Sutteflasker i glas fra Hevea

Hevea har valgt at imødekomme den stigende efterspørgsel på sutteflasker i glas, frem for plastik. Flere og flere søger at undgå plastik i deres daglige forbrug. Hvis du gerne vil servere babys mad i en meget hygiejnisk glas slutteflaske med sut i naturgummi, så er disse sutteflasker helt sikkert det rigtige valg De kan købes i en 2 pak på Babygear.

Anti-kolik sutteflaske fra Tommy Tippee

Denne sutteflaske har lagt ekstra vægt på at minimere luftindtag, når baby spiser, samt at minde så meget som muligt om mors bryst.

Selve flasken er ligeså blød som hud, og føles meget bøjelig og behagelig i babys mund. Flasken er udformet ergonomisk, så barnet kan være tæt på sin mor eller far, når der spises. Fås også som et stort sutteflaske startsæt, så du har alt hvad du skal bruge, når baby skal spise. Tåler både mikroovn og opvaskemaskine.

Sterilisator

Indtil barnet bliver fire måneder, skal sutteflaskerne steriliseres efter hvert brug.


Denne er lavet til Avent flaskerne, men man kan også få sterilisatorer, der er lavet til MAM flasker eller andre varianter.

Det er besværligt at gøre det ved at hælde kogende vand ud over, og endnu mere besværlige at gøre det i en gryde. Desuden bliver flaskerne hurtigt kalkede og kedelige at se på.

Det er nemt at sterilisere flaskerne i en sterilisator der kan bruges i mikroovnen. Denne er lavet til Phillips Avent flasker. Flaskerne bliver steriliseret med damp, der trænger ind i alle kroge og hjørner. Det er også nemt at sterilisere sutter og brystpumpe i sterilisatoren.

Køb sterilisator til flasker her. 

Hvilken sutteflaske er bedst?

Hvis du ikke ammer dit barn, giver du det formodentligt mælkeerstatning gennem en flaske. Her kan det være svært at vide, hvilken sutteflaske der er bedst at benytte. Mange spørger sig til råds om hvilken sutteflaske er bedst, men svaret kan kun findes hos dit barn.  

 

Gode råd til at vælge den rigtige sutteflaske 

Når du skal vælge hvilken sutteflaske der er bedst for dit barn, vil du i starten famle i blinde. Du vil formentligt læse en masse anmeldelser, og producenternes anbefalinger om deres eget produkt. Men når det kommer til hvilken sutteflaske der er bedst, er det kun dit barn der kan give det rigtige svar. En sutteflaske kan se ud på et væld af forskellige måder, og hvordan sutten ser ud, har i høj grad noget at sige når det kommer til hvilken sutteflaske der er bedst for dit barn. Sutten kan have forskellige længder, bredder og vinkler, her handler det om at finde den sut som dit barn vil tage imod og dermed kan finde ud af at få væsken ud af. Hertil kommer hullet i sutten også i spil, når i skal finde ud af hvilken sutteflaske er bedst. Hvis hullet er for stort, vil barnet drikke væsken hurtigt og kan få problemer med at holde det i sig. Er hullet for lille, vil barnet have svært ved at få væsken ud, hvilket kan føre til frustration i spisetiderne.  

 

Lyt til dit barns signaler, og vælg sutteflasken herefter. 

Det kan være fristende at købe en masse af den samme sutteflaske. Specielt hvis alle anmeldelserne siger at denne sutteflaske er den bedste, og sundeste for dit barn at benytte. Men når alt kommer til alt, er det kun dit barn der kan fortælle dig, hvilken sutteflaske der er bedst. Derfor bør du starte med at købe én sutteflaske, og dermed prøve dig frem, sammen med dit barn, i forsøget på at finde den rette sutteflaske.

Bedste sutteflaske til nyfødt

Har du problemer med amningen, kan du med fordel give dit barn den rigtige mængde næring, ved at give ham eller hende modermælkserstatning i en sutteflaske. Dit barn kan anvende en sutteflaske fra de er ganske små, og dertil vil man som forældre gerne sørge for, at sit nyfødte barn får den bedste sutteflaske. Den bedste sutteflaske til en nyfødt, afhænger af hvad dit barn har nemmest ved at modtage, og det kan derfor være svært at finde den bedste sutteflaske til nyfødt.  

Læs også:   Hvornår bruger man klapvogn?

 

Find den bedste sutteflaske til din nyfødte 

Når du skal finde den bedste sutteflaske til nyfødt, gælder det om at lytte til barn, og læse hans eller hendes signaler. Nyfødte har en naturlig trang til at få sin næring gennem munden og ved et bryst. Derfor kan du med fordel forsøge med en sutteflaske som har en lille sut der passer til dit barns mund. Den bedste sutteflaske til en nyfødt er lige præcis den sutteflaske som komplimenterer dit barn bedst. Får barnet sin væske gennem en sutteflaske der er for stor, kan barnet få problemer med mængden af væske og dermed have større sandsynlighed for at kaste det op igen. En nyfødt har en lille mund og skal først rigtigt til at lære, hvorledes det hele fungerer med at suge næring til sig. Derfor er det vigtigt at du lytter til dit barn og hvordan det måtte reagere ved sutteflasken. Dette gælder også hvordan barnet tager imod sutten, da også den kan have forskellige størrelser og former, som vil have betydning for hvordan dit barn kan benytte sutteflasken. Den bedste sutteflaske til nyfødte er dermed en sutteflaske som komplimenterer barnets lille mund, og som ikke er for svær for barnet at få væske ud af.  

 

Skip anmeldelserne, og prøv jer frem 

Anmeldelser kan vejlede og guide dig i den retning som du tror er den bedste for dit barn, men i virkeligheden finder du kun den bedste sutteflaske til din nyfødte, ved at prøve jer frem