Spørgsmål for den gravide og dig med små børn

Læs nogle af vores mange artikler, hvor vi besvare spørgsmål relevante for dig der er gravid eller har små børn. Her er en masse nyttig viden til at blive meget klogere af!

Motorik legetøj til børn

Her har vi samlet en række af det bedste motorik legetøj til børn. Motorik legetøj er lavet særligt til at opfordre til bevægelse og leg, hvor balancen styrkes. Heldigvis elsker børn at bevæge sig, og derfor er motorik legetøj til børn næsten altid en god gave at give. Her på siden har vi valgt at […]

Spørg og få svar | Spørgsmål om babys søvn

Hvor meget skal baby sove? Hvornår må baby sove på maven? Kan baby sove for meget? Spørgsmålene er mange, og det er helt normalt. Her kan du finde svar på de mest gængse spørgsmål som nybagte forældre stiller sig selv når de står med en baby i armene.

Spørg og få svar | Spørgsmål om babys motorik

Hvornår får baby tænder? Hvornår kravler baby? Hvornår skifter baby øjenfarve? Her har vi samlet en række spørgsmål og svar om babys motorik og fysik! Som nybagte forældre mærker i helt sikkert, at spørgsmålene trænger sig på. Burde han ikke kravle nu? Eller er det hurtigt min datter kan sidde selv? Det er helt normalt […]

Skiferie med børn – Tag på skiferie med hele familien

Det er blevet tid til at planlægge årets skiferie med familien. Da skiferie er blevet det helt store hit blandt børnefamilier, kan det være nødvendigt at planlægge ferien i god tid. Ved netop at planlægge ferien i god tid, kan I sikre jer en skiferie indenfor den ønskede destination og indenfor børnenes vinterferie, hvis det er der I ønsker at tage afsted. Skiferie er en ferie hvor man er sammen som familie og skiferie med børn er derfor for alle uanset ski-niveau og alder. Skiferien kan planlægges lige efter familiens præferencer og handler mest af alt om samvær, hygge og at have det sjovt på og uden for løjperne.

Find et godt tilbud og tag hele familien med på skiferie. Læs mere længere nede på siden.

Vi skriver om hvordan du kan komme på en helt fantastisk skiferie med børn ved blandt andet at booke ferien igennem Team Benns ski eller SnowTrex. Vi giver Jer en komplet pakkeliste til skiferien, så I ved præcis hvad der er vigtigt at medbringe. Samtidig kan du læse om vores gode råd til underholdning til børnene, når skiferien starter med henholdsvis bil, bus eller flyvetur.

Læs mere

Rejse under graviditet – Gode råd til flyveturen som gravid

Man hører tit at kommende forældrepar tager et smut sydpå, inden den lille ny melder sin ankomst. Her kan man få slappet af og specielt tænke over alle de glæder som man har, at se frem til som familie. De fleste gravide kvinder kan rejse på ferie uden nogle problemer. Det er dog meget individuelt hvad man kan holde til som gravid. Det kan være en god ide at finde en rejsedestination der passer til din situation, således at du har mulighed for at slappe af og gribe ferien an i et stille tempo. Der kan være mange gode råd at hente om selve flyveturen når man er gravid, men der er samtidig også nogle forholdsregler som man bør sætte sig ind i, inden selve ferien skydes i gang.

Hvis du er gravid og I har bestilt ferie hvor en flyvetur er inkluderet, så læs med her. Vi giver dig svar på nogle udbredte spørgsmål omkring det at flyve som gravid. Ligeledes vil vi komme med gode råd om selve flyveturen og så vil vi kort nævne nogle forholdsregler.

Læs mere

Babys syn – Udvikling af synssansen

Dit barn går igennem en fantastisk udvikling i løbet af de første leveår. Alle børn er forskellige i deres udvikling, selv inden for samme søskendeflok. Nogle børn er hurtigere til at være motorisk stabile og andre børn er hurtigere til at lære sproget. En nyfødt bruger alle sine sanser fra starten. De kan både se, høre, føle og er udstyret med en fin lugtesans. Selvom barnet fra starten bruger alle sine sanser, så udvikles synssansen løbende med barnets vækst.

Vi giver dig et indblik i hvordan børn ser i sine første leveår indtil synssansen er ordentlig udviklet. Her tages der udgangspunkt i hvordan en nyfødt, en baby og en tumling ser. Læs med herunder hvis du gerne vil vide mere om udvikling af barnets synssans.

Læs mere

Hovedpude til baby – Hvornår må baby bruge hovedpude?

Som nybagte forældre er der mange ting om barnets ve og vel som man endnu ikke har stiftet bekendskab med. Man er usikker i sin nye rolle og man vil kun det bedste for ens barn. Der er mange ting der naturligt følger forældrerollen, men der er også nogle ting man bør være opmærksom på. Mange forældre er dog klar over, at et spædbarns kranieknogler er meget bløde og at man derfor skal tage hensyn til hvor, hvordan og med hvad babyen skal ligge. Når snakken falder på hvornår en baby skal bruge hovedpude, kan der dog være delte meninger.

Vil du vide mere om hvorfor man ikke bør lade sin baby sove med hovedpude og hvornår det er optimalt at indføre hovedpude til sit barn, så bør du læse med herunder hvor vi skriver om gode råd.

Læs mere

Babys øjenfarve – Hvornår ses babys permanente øjenfarve?

Når man snakker om spædbørns øjenfarve, så er genetikken omkring det ret simpelt. Alle nyfødte babyer bliver født med enten blå eller grå øjne, da selve pigmenten i regnbuehinden endnu ikke er dannet. Den blå farvenuance kan dog variere så meget, at man i nogle tilfælde kan have svært ved at se farvenuancen tydeligt. Det betyder at øjenfarven hos nogle nyfødte kan være meget lyseblå og hos andre så mørkeblå, at den kan ligge tæt på en brunlig nuance.

Læs med herunder, hvis du vil vide mere om genetikken bag dit barns øjenfarve og hvornår dit barn får sin permanente øjenfarve.

Læs mere

Hvordan foregår en hjemmefødsel?

Hvis du overvejer en hjemmefødsel, har du garanteret tænkt tanken; hvordan foregår en hjemmefødsel, og hvad er fordele og ulemper ved at føde hjemme, frem for på hospitalet? For at gøre valget nemmere at overskue, har vi her samlet en lille guide til hjemmefødsel, samt beskrevet hvordan en sådan foregår.

 

Indholdsfortegnelse

Klik på punkterne for at læse mere om hvordan en hjemmefødsel foregår, og hvad du skal overveje inden du beslutter dig for om du ønsker at føde hjemme.

Læs mere

Hvornår må baby sidde i højstol?

De fleste forældre spørger sig selv, hvornår må baby sidde i højstol? Det er rart at vide om det er sundt for barnet at sidde i højstolen, mens han spiser grød, selvom han måske ikke sidder helt stabilt selv.

>> Den bedste højstol til børn | Gennemgang af de bedste højstole til børn

Hvornår må baby sidde i højstol?

Baby må sidde i højstol når han eller hun kan sidde stabilt selv. Det anbefales ikke at støtte barnet for meget med puder og så videre, hvis ryggen ikke er stærk nok til at holde barnet op.

  • Baby kan sidde i højstol, så snart hun kan sidde stabilt.

Højstol uden bøjle – hvornår?

Når baby sidder stabit, og kan bruge højstolen, sidder baby til at starte med bøjle eller babyindsats. Det giver ekstra støtte til baby, så han eller hun ikke falder ned, eller sidder dårligt. Det er forskelligt, hvornår børn er klar til at sidde uden bøjle, men som regel er det omkring 18-mdr. For nogen er det før, og igen for andre senere. Læs mere

Hvornår leger baby med legetøj?

I de første dage ligger baby mest og kigger eller sover, men på et tidspunkt spørger mange sig selv: hvornår leger baby med legetøj? I de første uger af babys liv, udvikler bevidstheden sig helt vildt meget. Baby udvikler sig til at kunne se flere farver, og flere detaljer mors og fars ansigter.

 

 

Hvornår leger baby med legetøj?

  • Babyer begynder at lege ved 4 – 6 ugers alderen
  • Tumlelegetøj er et hit fra 4-6 måneder
  • Rangler og sanselegetøj hitter
  • Det første år gennemgår baby en vild udvikling

Legeforsker Jørn Martin Steenhold har udtalt til Vores Børn, at børn begynder at lege allerede i 4 – 6 ugers alderen. Det er denne alder de begynder at lære at gribe fat i legetøj, og prøver at tage det op til munden. I starten går legen mest ud på at udforske verden, og lære den at kende. Godt babylegetøj er derfor noget der føles sjovt, måske rasler eller knitre det. En rangle er også altid populært hos de mindste babyer. Sanselegetøj er super legetøj til babyer det første år. Sanselegetøj stimulerer babys sanser med farver, former eller raslelyde.

Læs mere

Hvornår får baby tænder?

Mange forældre spørger sig selv om hvornår får baby tænder? Det er et stort øjeblik, når den første tand titter frem hos baby, og vil gerne vide hvornår tænderne kommer.

Hvornår får baby tænder?

Typisk bryder den første tand igennem ved 6 måneders alderen. Der er dog nogen babyer, der er tidligt på den og får den første tand allerede når de er 4 mdr. gamle. Igen er der andre babyer, der næsten er et år før de får tænder. Det hele er helt normalt. Mælketænderne dannes allerede i forster stadiet, men bryder altså typisk først frem omkring de 6 mdr. Læs mere