Sådan sikrer du bedst din iPad mod børnefingre

Indholdsfortegnelse

Mange børn i dag, sidder fra en tidlig alder med enten en iPad eller lignende. Men de færreste børn har fuldkommen styr på bevægelser og derfor kan en iPad godt pludselig lande på gulvet oppe fra sofaen, samtidig med at de er nogle små pilfingre, så de kan ofte få trykket sig ind i en app, som de ikke skal bruge som fx mail.

Vi giver dig her tips og tricks til hvordan du sikrer din iPad bedst mulig mod børnefingre.

Børnevenligt silikone cover

Dette fine cover gør det nemmere for de små at holde fast på iPad’en, så den ikke pludselig smutter fra dem. Samtidig er coveret lavet sådan, at det kan stå selv. Så på den måde kan man sætte iPad’en på et bord eller lignende og så kan børnene se på skærmen uden at røre den.

På denne måde behøver du ikke at investere i en iPad kun til børnene og du mindsker risikoen for skader på Jeres iPad meget.

Der findes mange forskellige typer silikone covers – både alt efter hvilken model af iPad du har, men også alt efter hvor du ønsker at købe dit cover henne.

Beskyttelsesfilm eller glas

Ud over et cover, så kan det være en rigtig god ide at beskytte din iPad med enten beskyttelsesfilm eller glas.

Beskyttelsesfilmen tager alle små ridser der kommer ved brug, hvorimod beskyttelsesglasset også absorberer hårde slag. Fx hvis et yngre barn har fået fat i iPad’en og sidder og hamrer en træklods ned i skærmen.

Så alt efter hvor store eller små dine børn er, så kan man vurdere, hvad der er mest hensigtsmæssigt.

Læs også:   Barnets bog - De bedste mindebøger for dit barn

Det indre og det ydre

Ud over at du kan sikre din iPad mod slag, tab osv., så kan du også sikre dig, at dit barn ikke får rodet ved ting, som det ikke skal, når barnet bruger iPad’en.

Din eller dine børns iPad?

Alt efter om det er din eller dine børns enhed, kan du sikre at børnene ikke piller ved indstillingerne på iPad’en. Dette gør du ved at:

  1. Gå ind under indstillinger og tryk på skærmtid.
  2. Tryk fortsæt og vælg enten “det er min iPad” eller “dette er mit barns iPad”
  3. Med din egen iPad, og hvis du er forældre eller værge, som ønsker at forhindre et andet familiemedlem i at ændre dine indstillinger, skal du trykke på “Brug koden til skærmtid” for at oprette en adgangskode. Derefter skal du bekræfte den ved at taste adgangskoden igen. >>> Hvis du indstiller skærmtid på dine børns iPad, skal du blot følge anvisningen indtil du kommer til Forældrekode, hvor du skal oprette en adgangskode. Bekræft derefter adgangskoden ved at taste den igen.
  4. Tryk på indhold og anonymitet. Her bliver du så bedt om at taste din adgangskode og derefter skal du slå indhold og anonymitet til.

OBS! Vælg en anden kode end den der bruges til at låne din iPad op med!

Undgå slettede apps

Det kan ske, at dit barn pludselig får holdt inde på en app og så kan der ellers nå at blive slettet en masse apps. Men dette kan du undgå.

Så undgå både at dit barn køber eller henter apps og eventuelt får slettet apps der allerede er på iPad’en med disse simple trin:

  1. Gå til indstillinger og tryk på skærmtid
  2. Tryk på Indhold og anonymitet. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på køb i iTunes & App Store
  4. Vælg en indstilling, og indstil denne til Tillad ikke.

Du kan også ændre adgangskodeindstillingerne for yderligere køb i iTunes & App Store eller Book Store. Følg trin 1-3 og vælg derefter kræv altid eller kræv ikke.

Indbyggede apps

De apps der følger med din iPad når du køber den, kan du ikke slette, men du kan sikre at dine børn ikke roder i dem, ved at “låse dem”.

Læs også:   Spørg og få svar | Spørgsmål om babys søvn

Hvis du slår en app fra, bliver den bare midlertidig skjult fra hjemmeskærmen. På denne måde går dine børn ikke i mailprogrammet og får sendt mails. App’en bliver først synlig igen, når du så går aktivt ind og slår den til igen.

  1. Gå til Indstillinger og derefter Skærmtid
  2. Tryk på Indhold og anonymitet
  3. Indtast din adgangskode til Skærmtid
  4. Tryk på Tilladte apps
  5. Vælg de apps, du vil tillade

Bloker anstødeligt indhold

Både musik, film og apps har aldersgrænser. Du kan på din iPad gøre det muligt, at slå aldersbegrænsningen til, så du på den måde undgår at dine børn ser på noget, som de ikke bør se.

Sådan gør du:

  1. Gå til Indstillinger og tryk på Skærmtid
  2. Tryk på Indhold og anonymitet, og tryk derefter på Indholdsbegrænsniger
  3. Vælg de indstillinger, du ønsker for hver funktion eller indstilling under Tilladt butiksindhold

Du kan begrænse følgende typer indhold:

  • Aldersgrænser i lande eller områder.
  • Musik, podcasts og nyheder.
  • Musikprofiler og opslag.
  • Film
  • Tv-udsendelser
  • Bøger
  • Apps

Websøgninger med begrænsninger

Du kan også begrænse websøgninger med hjælp fra Siri

  1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid
  2. Tryk på Indhold og anonymitet, og tryk derefter på Indholdsbegrænsninger
  3. Rul ned til Siri og vælg derefter dine indstillinger.

Med Siris begrænsninger på websøgninger, undgår du at Siri søger på nettet, når hun får et spørgsmål. Derudover forhindrer det hende i, at vise anstødeligt sprog.

Forhindrer webindhold

Med en iPad kan du nemt filtrere det indhold som vises på hjemmesider. Du kan også tilføje bestemte hjemmesider, der enten er blokerede eller godkendt.

  1. Gå til Indstillinger, tryk derefter Skærmtid
  2. Tryk på Indhold og anonymitet, og indtast din adgangskode til skærmtid
  3. Tryk på Indholdsbegrænsninger, og tryk derefter på Webindhold
  4. Vælg Ubegrænset adgang, Begræns websteder for voksne eller Kun tilladte websteder

Alt efter havd du vælger, kan det være nødvendigt at tilføje yderligere oplysninger fx det websted du vil begrænse adgangen til.

Læs også:   Fravænning af sut – Afvænne sut, hvornår?

Vi håber at dette indlæg kan hjælpe med til at passe bedre på Jeres iPad og ikke mindst på Jeres børn, så de ikke får klikket ind på noget de ikke bør. Husk at det altid er en god ide at overvåge børn, når de sidder med udstyr, som en iPad. Steder som Youtube har stadig smuthuller, der gør, at børnene pludselig kan sidde og se på noget, som de på ingen måde bør se.

Rigtig god fornøjelse.