Når du har besluttet, at det er tid til en ny seng, melder det næste spørgsmål sig hurtigt: hvilken skal jeg vælge?

Vi tilbringer omkring en tredjedel af vores liv i senge, og derfor kan det i den grad betale sig at tænke sig grundigt om, inden man investerer i en ny seng.

Ny seng? Bliv klogere på, hvilken seng du skal vælge

Vi har forsøgt at gøre valget nemmere for dig ved her at gennemgå de forskellige typer senge der er på markedet, samt hvor du kan købe dem til en god pris. Læs derfor videre, hvis du ønsker ny seng men er i tvivl om hvilken seng du skal vælge.

Indholdsfortegnelse

Ny seng – hvad skal jeg vælge?

Hvilken seng du skal vælge kommer helt an på hvad du ønsker af din seng, og om du har specielle problemer eller vilkår som gør, at dine behov er lidt anderledes end så mange andre. De typiske ting som danskere døjer med er ondt i ryggen, hovedpiner, ubehag i forbindelse med graviditet eller generelt dårlig søvnkvalitet. Andre igen, ønsker ”blot” en god og robust seng til en god pris.

Skal du have ny seng? Overvej disse tre typer senge

Er du på udkig efter ny seng, så står du og skal vælge mellem disse tre typer, der alle har deres fordele og ulemper. Klik for at læse mere.

 • Boxmadras

  En standard seng til den prisbevidste

 • Kontinentalseng

  En større seng med hele tre lag. Giver meget aflastning og støtte.

 • Elevationsseng

  Perfekt seng til dig, der ynder at læse eller se tv i sengen

Her kan du købe senge online

Når du skal investere i en ny seng, kan det anbefales at starte med at kigge online. Her kan du nemt skabe dig et overblik over udbuddet og samtidig danne dig et indtryk af prisniveauet, og hvad du ønsker at give for din nye seng. Vi har fundet frem til disse fire forhandlere. Sengetid og Bedre Nætter er begge forholdsvis nye på markedet, og tilbyder nogen ganske favorable priser på normalt dyre senge. Så disse to forhandlere er bestemt et kig værd.

Køb billige senge hos disse online forhandlere
SengetidBedre NætterSengefabriksudsalgWupti Coop Shopping
Stort udvalg af alle slags senge og madrasser. Dansk-produceret senge i god kvalitet.Mange flotte senge, i dansk kvalitet og designMeget billige senge – Gør et kup!Stort udvalg af senge til meget fornuftige priser. Mange billige senge.Traditionelle og prisvenlige senge

Boxmadras – en robust og billig seng

 • Prisen på en boxmadras er 30 – 40 % billigere end elevationssenge og kontinentalsenge
 • Den fylder ikke meget
 • Boxmadrassen er ret let, og derved nem at flytte ved rengøring eller flytning

Ulemper ved en boxmadras

 • Man risikerer at vælge en alt for billig boxmadras, der ikke giver nok støtte og derved en dårlig søvnoplevelse
 • En boksmadras er ikke så høj som fx en kontinentalseng, og kan derfor ikke give samme aflastning
 • Mange af de billigste boksmadrasser fås kun i medium hårdhed, hvilket ikke er optimalt, hvis du vejer over 85 kg.

Krone boxmadras

Billig boxmadras – denne boxmadras fås til kun 6.000 kr.

Denne seng er en billig seng hos forhandleren Sengetid.dk. Boxmadrassen er et godt valg, hvis du ønsker en god standartseng, der ikke koster en formue, men stadig er god dansk kvalitet. Sengen har to lag fjedre, som giver en rigtig god komfort end blot et enkelt lag. Det øverste lag er pocketfjedre med 5 komfortzoner. Nederste lag er Bonellfjedre, som giver sengen en god stabilitet, så den ikke synker sammen midt på. Du kan vælge en fast eller medium topmadras, alt efter din vægt. Dette er også et stort plus ved denne boksmadras.Der medfølger topmadrassen med vaskbart betræk. Til prisen for du en komplet seng med valgfri topmadras, ben og levering til kantstenen.

Sengen fås i disse størrelser(cm): 80 x 200 – 90 x 200 – 120 x 200 – 140 x 200 -180 x 200

Kontinentalsengen – en seng med tre lag madrasser og god støtte

Kontinentalsengens opbygning har sin oprindelse i USA, men er efterhånden blevet et populært valg af seng i Danmark også. Sengen er bygger op af tre lag: nederst en boxmadras, så en springmadras og øverst en topmadras. Med de tre lag får du en seng der er en anelse højere end den sengehøjde vi kender fra boxmadrassen. Dette giver dig en følelse af at stå “op af sengen” i stedet for “ud af sengen”. Kontinentalsengen ser flot ud i soveværelset på grund af sin opbygning. Især hvis man vælger en model med sengegavl. Når du er i tvivl om hvilken seng der kan give bedst mulig støtte til dig, bør du bestemt kigge nærmere på kontinentalsengen. Kontinentalsengen koster i gennemsnit omkring 20.000 kr., men ses ofte på tilbud til en markant lavere pris hos Bedre Nætter.

Læs også:   Bedste babyseng - Hvilken babyseng bør du vælge?

Fordele ved en kontinentalseng

 • De tre lag madrasser giver en virkelig god støtte
 • Sengen ser flot ud på grund af sit design
 • Den har en lang holdbarhed

Ulemper ved en kontinentalseng

 • Sengen er stor og tung ved flytning / regøring
 • Der er ikke plads til at opbevare ting under den

 Venus Nova 2.0 kontinentalseng

180 x 200 cm | Fremstår flot med møbelbetræk og sengegavl

Venus Nova 2.0 kan købes hos Bedre Nætter og koster 26.999 kr. Rente – er dog ofte på tilbud

Venus Nova 2.0 er en meget populær seng hos forhandleren Bedre Nætter. Prisen er en del højere end ved køb af en boxmadras, men til gengæld får man en seng, hvor man virkelig kan ligge som en konge eller dronning. For at sengen giver maksimal støtte til dit individuelle behov, kan hver side tilpasses, hvis vægten på dig og din partner er forskellig. I madrassen er der hele 504 individuelle støttepunkter, hvilket støtter og aflaster din krop meget effektivt. Derudover har sengen en temperaturregulerende effekt, så du ikke får det for varmt eller koldt, når du sover. Denne kontinentalssengs force er dens multipocket-fjedre, der giver øget komfort og en ekstra lang levetid. I denne kontinentalseng, er der virkelig kælet for detaljerne, og det et godt valg af seng, hvis du er ude efter noget af det bedste. Du kan vælge i mellem flere farver og typer af sengegavl, hvilket er med til at gøre sengen personlig. Dette er ikke en seng du behøver gemme væk under et sengetæppe!

Elevationssengen – hvis du ønsker forskellige hvilestillinger

Hvis holder af at læse eller se fjernsyn i sengen vil du højst sandsynligt få stor glæde af en elevationsseng. Døjer du med rygsmerter eller ømme ben, kan en elevationsseng mindske dine smerter. Gravide kvinder er endnu en stor gruppe, der kan få meget glæde af en elevationsseng, da hævet hovedgærde og ben kan lindre både halsbrænd og vand i kroppen.

Læs også:   Hvornår skifter man til juniorseng? | Bedste juniorseng til børn

Elevationssengen kan købes i mange prisklasser og kvaliteter. Overvejer du en elevationsseng, er det dog vigtigt at holde sig for øje, at bare fordi en seng har elevation, er det ikke nødvendigvis den bedste seng til dig. Der findes desværre mange dårlige elevationssenge derude, hvor madrassen ikke nødvendigvis er egnet til forskellige stillinger. Det, der afgør prisen på en elevationsseng er topmadrassen. Den skal være lavet til at være i forskellige niveauer. Dernæst har motor og sengens størrelse og andre detaljer også stor betydning for prisen.

Fordele ved en elevationsseng

 • Hævet hovedgærde kan lindre hovedpine, snorken & forkølelse
 • Ideel til at læse eller se tv i sengen
 • Kan lindre ubehag for gravide, der døjer med vand i benene og halsbrand

Ulemper ved en elevationsseng

 • Mortoren fylder, så man ikke kan opbevare ting under sengen
 • Sengen er tung & giver øget strømforbrug
 • En god elevationsseng er ofte en dyr investering

Jupiter No. 1 elevationsseng

180 x 200 cm

Her har vi valgt at fremhæve en elevationsseng fra mærket Jupiter, der kan købes hos Bedre Nætter. Sengen har en lydsvag motor, der kun bruger strøm når du indstiller sengen. Den er derfor strømbesparende. Sengen er produceret i Danmark, og lever op til høje kvalitetskrav. Jupiter har længe været blandt de bedst sælgende senge hos Bedre Nætter, da man her får en rigtig god seng for pengene. Madrassen har 5 komfortzoner, så du får den bedste støtte og komfort når du sover. Derudover er både madras og topmadras lavet til at kunne indstilles i mange stillinger. Det anbefales, at du vælger en medium madras, hvis du vejer under 75 kg., og en fast hvis du vejer over. I denne elevationsseng, har du mulighed for selv at vælge fasthed, så den tilpasses til dig.

Jupiter elevationsseng koster 17.999 kr. hos Bedre Nætter. Du har mulighed for at afprøve sengen i 30 dage.