Hjælp – jeg skal være far apps!

Find de bedste far-apps her.

Skal du være far, så skal du da have en far app! Det er virkelig nødvendigt – eller det er i hvert fald hyggeligt.

Der findes ikke mange apps til de kommende eller nybagte fædre, som er på dansk. Faktisk har vi kun kunne finde én dansk app. Men heldigvis findes der en masse forskellige apps til far som er engelske, så hvis du kan engelsk kan disse være muligheder.

FAR (dansk)

Kan hentes både til iOS og Android

App’en indeholder helt praktisk et leksikon du kan slå op i, der omhandler graviditeten, fødslen og barnets udvikling de første 3 år. Hvordan du træner med en baby på armen og dermed holder dig i form – eller kan komme i form. Plus at den måler hvor langt du går med barnevognen, hvor du kan optjene badges hen af vejen.

Derudover er der råd og viden omkring konflikter, bleskift og barnets sproglige udvikling. Huskelister til fødslen, barnevognsture og rejser.

Du kan til sidst også finde babyvenlige caféer, puslesteder og legepladser.

FAR appen er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Danske Fysioterapeuter og skrevet af far-bloggerne Kasper Susaa og Laus Risby.

Who’s Your Daddy? First Time Dad’s Pregnancy Guide

Kan hentes både til iOS og Android

Denne app er skrevet til mænd, af mænd – med hjælp fra jordemødre. Sproget er humoristisk og let, så du ikke behøver at have en medicinsk grad for at kunne forstå hvad der sker igennem de 9 måneder din kæreste er gravid.

Du vil få daglige behjælpelige tips og ugentlig opdateringer, så du kan føle dig tryg hen i mod din nye rolle som far.

Hello Daddy-O

Kan hentes både til iOS og Android

Er du træt af at sammenligne din kommende baby med frugt og andet mad? Så er denne app lige noget for dig, for nu kan du i stedet få sammenlignet dit barns størrelse med en Lego figur, en pizza og andre sjove ting.

App’en hjælper dig også, når du bliver spurgt hvor gammel din baby er, for her kan du se præcis hvor mange måneder, uger og dage.

Din guide som far

Der er en tendens til at man hurtig glemmer manden i hele projekt baby. Fokus ligger på moderen, der bærer rundt på den gravide mave og på den lille baby der gemmer sig inde i bulen. Men hvad med far? Han har gjort sin del og må nu bare vente på at dagen kommer, hvor han så endelig kan kalde sig for far.

Markedet bugner af bøger, apps og blogs til den kommende mor, hvor hun kan finde inspiration og stille spørgsmål omkring det liv der vokser inde i hende. Nu må det være mandens tur til at finde hans plads i graviditeten. Mændene tager længere barsel, er mere på som fædre og vil gerne være en del af babys liv. Så der skal være plads til at lukke ham ind i graviditeten. Denne guide til apps håber vi kan hjælpe dig, som kommende far, til at få et bedre indblik i hvad der sker med din voksende baby og din kærestes hormoner.

Læs også:   Ny seng - Hvad skal jeg vælge?

Rigtig god fornøjelse.