I gennemsnit sover en nyfødt 15 – 17 timer i døgnet. Derfor betyder det meget, at baby ligger godt og har den bedste babydyne at putte i. Er du i tvivl om hvilken babydyne er bedst, kan du kigge med her, hvor vi tager et kig på de mange forskellige babydyner man kan få.

Babydyne mål

En babydyne måler 70*100 cm. Det er den mindste dyne man kan få, og derfor den størrelse man skal gå efter til de helt små. Når baby er vokset ud af babydynen, kan man skifte til en juniordyne, der måler 140 * 100 cm.

Hvilken babydyne er bedst?

Du kan vælge mellem en billig babydyne, økologisk babydyne, allergivenlig babydyne, eller sågar en silke – eller ulddyne. Er du i tvivl om hvilken babydyne er bedst til lige din baby, så scroll ned og læs meget mere om hvilke babydyner, der er at vælge i mellem.

Se de bedste babydyner længere nede i teksten

Hvilken babydyne er bedst?

Kort om babydyner: Det skal du overveje inden køb

Alle vil gerne købe den bedste babydyne til deres barn. Når du skal købe babydyne og pude til din baby, er der flere ting du skal overveje inden køb.

Vælg en temperaturregulerende babydyne

Det er en god ide at kigge efter en temperaturregulerende dyne. I sådan en har baby nemlig mulighed for at komme af med varmen, selvom baby sveder. Omvendt varmer dynen, hvis baby er kold. Temperaturregulerende dyner er ofte med kvalitetsfyld, som er lækkert og behageligt for baby.

Kig efter en allergivenlig babydyne

En allergivenlig babydyne er en rigtig god ide. I en sådan kan støvmider ikke bo, da dynen ikke samler støv. Støvmider spiser støv. Ved at vælge en allergivenlig dyne, mindsker man risikoen for at barnet senere udvikler allergi, eller er generet af støv.

Overvej en økologisk babydyne

Vælger du en økologisk babydyne, er du sikret at der ikker er brugt kemikalier eller skadelige stoffer i produktionen af dynen. En dejlig garanti for både dig, og miljøet.

Læs også:   Guide til hvilken barnevogn

Husk sengetøjet

Husk at købe sengetøj til babydynen. Hos Dreams for Kids er der virkelig mange søde at vælge i mellem, blandt andet fra Småfolk, Sebra og Soft Gallery. Se dem alle her.

Hvornår må baby bruge hovedpude?

Som udgangspunkt må baby bruge sin hovedpude fra han er omkring 1 år. Det skyldes at puden udgør en kvælningsfare for de helt små, der endnu ikke selv kan vende sig. Læs meget mere om dette her.

Kapok babydyne – økologisk og bæredygtig

En meget lækker babydyne fra Cocoon. Dynen måler 70 * 100 cm., som er den mest almindelige størrelse for babydyner. Dette er en økologisk babydyne, der samtidig er produceret bæredygtigt. Den består af 100% naturlig og økologisk kapokfibre. Et godt bud på den bedste babydyne. Pris 449 kr.

OBS: Disse babydyner fås i flere størrelser.

Læs om kapokfibres unikke egenskaber længere nede ↓

Hvad er kapokfibre?

Fibrene tages fra et Kapok træ. Frøene ser ud som på billedet, hvorfra man kan udvinde de naturlige fibre. Der er ikke anvendt nogen former for kemikalier eller andre skadelige stoffer i fremstillingsprocessen. Materialet er derfor 100 % økologisk. Det er også en et bæredygtigt produkt, da det vokser på træer og bliver ved at komme uden at træet skal fældes eller beskadiges på anden vis.

Fordi det er et naturligt materiale, er kapok fibrene temperaturregulerende, allergienlige og antibakterielle. Dyner med disse fibre, fx. fra Cocoon, er en smule dyrere end andre dyner, men til gengæld har dynen unikke egenskaber.

Unikke fordele ved kapok firbre

– Isolerende og temperaturregulerende
– Anti-bakteriel
– Allergivenlig
– Åndbar & fugttransporterende
– 100% økologisk
– Bæredygtigt
– Rene naturfibre
– Ideelt til allergikere

Kapok rullemadras til babyseng

Økologisk og bæredygtig rullemadras til babyseng eller juniorseng. Rullemadrassen måler 60 * 120 cm. Den er lavet af de økologiske og bæredygtige kapokfibre, som er både allergivenlige og temperaturregulerende. Et rigtig godt valg til babysengen. Rullemadrassen sikrer, at madrassen ikke bliver våd ved uheld. Samtidig er det noget nemmere at vaske en rullemadras jævnligt, og på den måde holde en hygiejnisk seng. Rullemadrassen tåler at blive vasket på 61 grader.

Allergivenlig babydyne og babypude

Her får du et lækkert sæt til baby, med både babydyne og babypude til 549 kr. Sættet er Oeko-tex certifieret, hvilket vil sige at det er fri for sundhedsskadelig stoffer. Babydynen og puden består af af 70 %fossflakes essential, flager som er lavet af 100 % ren polyethylen, og 30 % silikoniserede polyesterkuglefibre. Fossflake er et materiale, der ikke bliver fladt eller mister sin blødhed hvis blot man ryster/ banker dynen forsigtigt i ny og næ.

Støvmider kan ikke formere sig i denne dyne, hvilket gør den allergivenlig. Sættet tåler maskinevask og tørretumbles på max 60 grader, som er tilstrækkelig med varmegrader til, at holde dyne og pude fri for allergener og bakterier. Er du i tvivl om hvilken babydyne er bedst, er dette sæt et godt bud på den bedste babydyne.

Læs også:   Bedste boxmadras | Se udvalg af gode boxmadrasser

Mål: Dyne 70x100cm – Pude 40×45 cm. Findes også i junior & voksen størrelse.

  • Allergivenlig babydyne og pude
  • Samlet sæt
  • Tåler maskinvask
  • Fossflake fyld (holder formen, selv efter vask)

Vendbart sengetøj fra Done by Deer

Rigtig fint sengetøj med en sød elefant på. Sengetøjet er hvidt på den ene side, og lyserødt på den anden. Så er der mulighed for lidt afveksling, når man trænger til det. Sengetøjet koster 299 kr.

Vinterdyne | økologisk babydyne

Denne dyne har en bæredyne på 11 (det højeste er 12). Jo højere tallet er, dets varmere er dynen. Derfor skal du vælge denne dyne, hvis du er på udkig efter en varm dyne, der især skal bruges i de kolde måneder. Babydynen består af 150 gram moskusdun, som er varme, men samtidig åndbare. Hvis du ikke ved hvilken babydyne er bedst om vinteren, bør du overveje denne.

Den er mærket med Svanen og den blå krans fra Astma- og Allergiforeningen. Udenpå består babydyne af 100% økologisk bomuld, der også er mærket med Oeko-Tex Standard 100. Bomuld er meget blødt og behageligt mod kroppen. Produktionen af dynen lever op til miljø- og sundhedsmæssige krav.

Billig babydyne og pude – 399 kr.

Her får du både babydyne og pude for samlet 399 kr. Det er en billig babydyne, der er meget nem at vedligeholde. Den falder ikke sammen efter vask, men skal blot rystes engang i mellem for at holde formen. Fyldet i babydynen er det lækre Fossflake fyld, som er nemt at vaske. Sættet kan vaskes på 60 grader. En skøn pude og dyne til din baby. Dynen er god til babyen der hurtigt får det for varmt, da den er meget let og luftig.

Luksus babydyne fra Quilts of Denmark | Moskusdyn

Denne lækre dyne er udviklet med en ny teknologi, der giver den helt unikke egenskaber. Fyldet er moskusdun, der er dejlig varme, men samtidig åndbare og temperaturregulerende. Det er ikke en billig babydyne med sin pris på 999 kr., men til gengæld får man en rigtig luksusdyne til sin baby.

  • Aktiv temperaturregulering
  • Antibakteriel behandling
  • 150 gr. hvide dun og fjer
  • Bæreevne målt til over 10 (det højeste er 11)
  • 100% bomuldsvår

Dynen er udviklet, så den køler når baby har det for varmt, og varmer når baby fryser. Dynen tåler vask på 60 grader. Læs altid vaskevejledningen inden vask.

Luksus babypude fra Quilts of Denmark

Babypude der passer til babydynen, der er beskrevet ovenfor. Puden er flad og blød, hvilket den skal være til en baby, af hensyn til babys nakke. Puden er temperaturregulerende, så baby kan komme af med varmen. Den er fyldt med dunfjer, som holder formen godt, selv efter vask. Det er dog en god ide at vaske puden på skånevask og give den en tur i tørretumbleren bagefter.

Læs også:   Black fredagstilbud: Babyudstyr - barnevogn, klapvogn og meget mere!

Dynen har også fået en antibakteriel behandling. Vær opmærksom på at denne pude skal vende på en bestemt måde, så baby får glæde af dens unikke detaljer.

Hvornår må baby bruge hovedpude? – Find svaret her

Babysengetøj fra Småfolk

Husk sengetøjet til babydynen. Dette sæt fra Småfolk passer til både drenge og piger. Det er pyntet med søde pandaer, som baby vil elske at kigge på. Sengetøjet er i 100 % bomuld, så det er dejlig blødt.

Tip!

Vask sengetøjet på vrangen for at bevare farverne.

Billig babydyne fra Jysk | 150 kr.

Denne babydyne fra Jysk er en billig babydyne, der dog stadig er ganske fin til formålet. Den er dejlig blød at putte med. Det er en god babydyne med 60% hvide andedun og 40% andefjer.

Forhandles hos Jysk, hvor du kan se flere billige babydyner og juniordyner.

En god babydyne giver god søvn

Nyfødte babyer sover meget. I gennemsnit sover de omkring 16 timer i døgnet den første tid. Derfor er det naturligvis at fortrække, at baby har en god dyne at putte i. Mange babyer finder hurtigt en tryghed ved deres dyne, da den lugter hjemlig og velkendt.

Nogen forældre vælger at sove med babydynen et par nætter inden baby kommer, så den lugter lidt af mor og far. Den bedste babydyne er med til at sikre barnet en god og komfortabel søvn, uden at få det for varmt eller for koldt.

Her på siden har vi samlet en række af de bedste babydyner, så du forhåbentlig kan finde ud af hvilken dyne, der er bedst.

Vinterdyne og sommerdyne til baby

Hvis din baby virker for kold eller for varm, kan det være en god ide at overveje en sommerdyne og en vinterdyne. På den måde kan baby putte i en dejlig varm dyne i de kolde måneder, og en mere sval i de varme måneder.

Hvor længe bruger baby sin babydyne?

Dette er meget forskelligt. Det kommer an på hvor stor barnet er, og hvad forældrene fortrækker. Nogen skifter til juniordyne allerede inden barnet er fyldt 1 år. Andre børn er så glade for deres babydyne, at de sover med den indtil de er 3 år. Det kan derfor godt betale sig at invistere lidt ekstra i babydynen, da den muligvis skal være i brug nogen år.

Må man arve en dyne, eller købe den brugt?

Det anbefales at både dyner og madrasser købes fra ny, og ikke går i arv fra barn til barn. Dette skyldes at dyner og madrasser med tiden bliver slidte og dermed mere modtagelige overfor fx. husmider, støv og gamle hudflager.