En god solhat til børn er uundværlig i de varme måneder. Børn er ofte ude og lege både formiddag og eftermiddag i institutionerne, og en solhat beskytter børnenes hoved og nakke fra solens stærke stråler.

Her på siden kan du finde de bedste solhatte til børn, og finde ud af hvad du bør overveje inden køb

Du kan kigge efter lækre solhatte til børn hos Babygear eller Kids-World. Du kan også finde mere specielle solhatte og soltøj hos forhandleren Faktorfobi. 

Indholdsfortegnelse

Det skal du kigge efter, når du køber solhat til børn

Man kan få mange forskellige solhatte til børn, nogen er mere praktiske end andre. Man kan få små kasketter til børn, som ser rigtig søde og seje ud, men her skal man være opmærksom på, at den ikke beskytter børnene mod sol i nakken. Vælger man derfor en kasket som årets solhat, bør man være ekstra opmærksom på at smøre solcreme i nakken samt ørene, og eventuelt skifte til en legionærhat hvis barnet er ude i længere tid af gangen.

Solhatte med UV beskyttelse – er det nødvendigt?

I løbet af de senere år er udvalget af solhatte og soltøj til børn med UV beskyttelse blevet større og mere populært. Her er det dog vigtigt at huske, det ikke er nødvendigt til brug i Danmark, da solens stråler ikke har så høj en UV faktor. Skal I derimod til syden, er det en rigtig god ide med UV badetøj og UV solhat, da det beskytter ekstra effektivt mod den stærke sol. Du kan finde et stort udvalg af tøj og UV badetøj til børn hos forhandleren Faktorfobi – klik her .

Legionær solhat til børn

En legionærhat som denne er et meget populært valg, når det kommer til solhatte til både børn og baby. Hatten har både en skygge foran, der beskytter øjne og pande, og så går den ned i nakken også, så denne ligeledes er i skygge. Når børn sidder og leger i sandkassen er nakken ofte et udsat sted, da barnet sidder og kigger ned på jorden og legetøjet.

Her har vi fremhævet et par eksempler på legionærhatte til børn.

Joha solhat – populær solhat til børn kun 79 kr.

Meget populær og enkel solhat fra Joha. Som det ses går solhatten ned i nakken udover at den også har en smart skygge foran. Solhatten har også en snøre, som kan være behjælpelig hvis det blæser meget eller hvis man har en baby der tager solhatten af hele tiden. Solhatten er utrolig blød i lækkert bomud, som ikke føles for varmt på en solskinsdag. Køb solhatten nem og billigt med fri fragt hos Babygear lige her – der er mange farver at vælge i mellem.

Sød leginærhat med små ører – økologisk bomuld

Endnu en populær solhat til børn, denne er en legionærhat fra mærket Liewood. Den koster 178 kr., og her får du en rigtig fin solhat med små ører, så den skiller sig lidt ud fra mængden. Derudover er solhatten fremstillet i økologisk bomuld, hvilket er et plus for mange, da det er ekstra blødt og fremstillet uden uønsket kemi. Designet er sødt og enkelt med små prikker på ensfarvet stof. Vælg mellem i alt tre forskellige farver hos Babygear – klik her. 

Læs også:   Hold ferie billigt | 3 billige måder at holde ferie på

Småfolk solhat til børn 

Småfolk er et mærke som mange forældre er glade for. Produkterne er i god kvalitet, og har altid flotte farver og mønstre som børnene elsker at kigge på. Denne solhat fra Småfolk har de velkendte småfolk- æbler på hovedet, og små sommerfugle på skyggen. På hver side af hovedet har sommerhatten en lille elastik, der gør at den sidder godt til, også under leg og en smule blæst. Sommerhatten er formet som en bøllehat, men har en ekstra bred skygge, der giver god skygge i nakken og i ansigtet. Solhatten koster 178 kr. og kan købes med fri fragt lige her.

Molo solhat til baby og børn (vendbar)

Molo solhat har som mange andre Molo produkter et flot mønster, her er det med dyr. Dog er bøllehatten vendbar, hvis man trænger til et andet look. På den anden side er solhatten helt grå og neutral. Solhatten fås fra størrelse 6 mdr. og helt op til 4 år, så du kan finde den størrelse Molo solhat, der passer til dit barn. Solhatten koster 179,95 kr. hos Kids-World, hvor du også finder andre Molo solhatte til børn.

Molo bøllehat til piger

Endnu en sød sommerhat fra Molo med et mønster med dyr. Sommerhatten er i lyserøde nuancer og har en flæsekant som skygge, hvilket gør den feminin i sit udtryk. Sommerhatten er lavet i dejlig blød bomuld, og vil være skøn for baby at have på, på en varm sommerdag. Op til str. 1-2 år har denne molo sommerhat et bindebånd under hagen, så den ikke blæser af hele tiden. Prisen er 149,95 kr. hos Kids-World. 

Hummel solhat til børn 

Solhatten fra Hummel er endnu en af de populære solhatte. Den ser smart ud, og sidder godt på babys hoved. Den er udformet som en legionærhat, hvilket betyder at den skaber dejlig skygge både for panden og i nakken. Denne sommerhat har UV filter på 50+ så den beskytter barnet effektivt mod solen, også hvis I skal på ferie sydpå, hvor solens stråler er stærke.
Du kan købe denne Hummel solhat lige her.

UV badetøj – ekstra beskyttelse mod skarp sol

Badetøj med UV beskyttelse er blevet et populært valg af mange forældre, da det giver en ekstra beskyttelse mod solen. På stranden er Uv indekset ofte højere på grund af vandet reflekterer solen, så UV badetøj, badeshorts og soltøj er især en nyttigt på strandturen.

Skal man på ferie tættere ved jordens ækvator, er UV indekset op mod dobbelt så højt som i Danmark. Det er de fleste danskere ikke vant til, og især børn er udsatte, da deres hud er tyndere end voksnes. Du kan finde et stort udvalg af soltøj og uv tøj hos forhandleren Faktorforbi – klik her. 

Når du køber UV badetøj, er det en god ide at gå efter noget der dækker så meget af kroppen som muligt, såfremt det skal bruges på ferien. En uv dragt er ideel i dette tilfælde. Hvis det skal bruges i Danmark er en almindelig badedragt eller et par badeshorts tilstrækkeligt, så længe det er kombineret med masser af solcreme.

Hummel badedragt til piger – med UV beskyttelse

Mange børn og forældre er meget glade for Hummel badetøj, da det både ser smart ud og samtidig er funktionelt. Denne badedragt har har UV filter, og beskytter derved ekstra meget mod solen. Badedragten har et flot sort/hvid mønster, og et lyserødt Hummel logo på brystet. I taljen er der fine flæser, som giver dragten et feminint look. Den kan købes hos forhandleren Faktorfobi lige her. 

Småfolk uv-dragt til børn

Badedragter som denne er en god ide især til de mindre børn, fordi den dækker meget af kroppen og dermed beskytter mod solen. Dragten kan bruges til både drenge og piger. Du kan købe denne uv dragt hos Faktorfobi, hvor du også finder meget andet uv badetøj, solhatte, soltøj og meget mere. Klik her.

Hummel uv dragt

Flot og praktisk uv dragt fra Hummel. Dragten har korte ærmer og ben, og går lidt op i halsen. Den beskytter det mest af barnet mod solens stråler og er samtidig behagelig for barnet at bevæge sig i. Dragten er i en frisk lyserød farve, og har de klassiske Hummel striber ned langs siden og et lille Hummel logo på brystet. Køb og læs mere om dragten her. 

 • Søg skygge

  Søg skygge mellem 12 & 15, hvor uv indekset er højest

 • Brug solhat

  En solhat beskytter meget udsatte områder som næse, ører og kinder. En god legionærhat beskytter også nakken som er meget udsat når barnet leger udenfor.

 • Brug solcreme

  Brug solcreme til børn med faktor 15 som minimum, men gerne mere.

 • Undgå solarie

  Solarie er ikke en god ide, hvis du gerne vil passe på din hud.

Beskyt dit barn mod solens stråler. 

Dit barns hud er meget sart og det er vigtigt at du beskytter huden mod solens stærke stråler. Det kan du gøre det på mange måder, som eksempelvis med solcreme og tøj der dækker huden. En anden måde er ved hjælp af en solhat. Det er ikke nemt at smøre solcreme i hovedbunden, og babyer har ikke så meget hår til at beskytte imod strålerne, så derfor er en solhat et vigtigt redskab til dit barn, når solen kigger frem.  

Solens UV stråler er meget kraftfulde, og du skal altid sørge for at beskytte både dit barn og dig selv mod strålernes kraft. Derfor er det en god idé at købe en ordentlig solhat til din baby, som er beskyttet mod UVA og UVB, hvilket betyder at den er resistent overfor strålerne.  

 

Solhattens beskyttelsesevner.  

En solhat til babyer har som oftest en skygge foran, og nogle har også ned i nakken, så baby også er beskyttet mod solen der. Mange ligner også en bøllehat, men ikke alle bøllehatte er beskyttede mod UV strålerne, det står som regel i hattens varemærke, hvorvidt den er beskyttet. Flere af hattene har også en bindesnore, så den sidder bedre fast på de små, der jo selvfølgelig kan have tendens til at tage den af. En solhat fås i mange farver og faconer, nogle er sågar lavet i badestofs materiale, så de tåler at blive brugt i poolen, eller hvor man ellers kunne tage baby med hen og blive kølet ned i varmen.  

 

Vælg den rigtige solhat til din baby. 

Rigtig mange forhandlere sælger solhatte til babyer, og mærker som Pippi, Småfolk og Mikk-Line laver gode solhatte. Du får desuden solhatte til babyer og mindre børn i mange fine farver og faconer, så du kan med garanti finde en solhat der passer til dit barn. Husk at mørke farver ofte bliver varmere end lyse, så tænk over når du vælger en solhat, hvor den skal bruges og hvornår, og vælg en der ikke er for mørk.