Sådan øger du chancen for graviditet

Indholdsfortegnelse

Når først beslutningen om familieforøgelsen er truffet, kan det være svært at vente på at se de to streger på graviditetstesten. Ikke desto mindre, så er det ganske normalt at det tager 6 – 12 mdr. at opnå graviditet.

Hvis I gerne vil forsøge at speede processen lidt op, er der her en række bud på hvad I kan gøre.

Drop rygning og alkohol

Både rygning og alkohol er usundt for kroppen og fertiliteten, så det er en god ide at lægge disse vaner på hylden med det samme.

 

Sund og stabil vægt

En sund livsstil er en vigtig faktor, når du gerne vil have en baby. Sørg for at spise en sund og varieret kost, dyrk moderat motion og undgå yo-yo vægt.

Hold styr på din cyklus

Skriv ned hvornår du har menstruation, så du kan finde frem til hvornår du har ægløsning. I appen Clue kan du følge din cyklus, og se hvornår der er størst chance for ægløsning, hvor du kan blive gravid. Du skal blot taste data ind omkring din cyklus, og så regner appen sig frem til hvornår din ægløsning formentlig falder.

 

Hav sex op til ægløsningen

Når først ægget er på vej gennem æggelederen, skal det befrugtes indenfor 24 timer for at sætte sig fast. Sædceller kan derimod leve i en hel uge i livmoderen. Man skal derfor have ubeskyttet sex op til ægløsningen for at have størst chance. Er du i tvivl om hvornår du har ægløsning, kan du tage en ægløsningstest.

 

 

Når du har opnået graviditet, kan du følge babys udvikling uge for uge lige her.