Det er nemt at skære et græskar ud til en flot lygte. Det er en hyggelig aktivitet at lave sammen med børnene i efterårsferien.

Derfor har vi her lavet en nem guide til hvordan man skærer et flot Halloween græskar.

Græskarret kan lyse flot op i vintermørket, og skabe hygge – eller måske rettere – uhygge …

Inspiration til hvordan jeres græskar skal se ud, kan se fx finde på Google eller på Pinterest – ellers lad dit barns fantasi blive sluppet løs.

Indholdsfortegnelse

Du skal bruge

  • Et græskar
  • En skarp kniv
  • Papir
  • Sprittusch
  • Aviser / voksdug

Sådan gør du

Start med at skære et “låg” i græskaret. Det skal være stort nok til at kunne få en hånd og en ske ind, og skrabe indmaden ud. Det ser flot ud, hvis låget skæres med takker.

Fjern indmaden

Herefter skal alt indmaden og kernerne fjernes. Dette kan børnene være med til. Her bliver det nødvendigt at dække bordet af med aviser eller en voksdug. Optimalt kan det gøres udenfor. Indmaden er nemlig super klistret og fyldt med frugtsukker. I behøver ikke smide indmaden ud – den kan bruges til at lave en dejlig græskarsuppe.

Tegn ansigt på papir eller på selve græskaret

Nu er det tid til at være kreativ. Tegn græskarets ansigt enten på papir, eller på selve græskaret. Stregerne skal endelig ikke være for tæt på hinanden – så kollapser det fine græskar hoved.

Skær ud med en kniv

Nu er det tid til at skære ansigtet ud. Her skal der være en voksen til at styre kniven, da den nemt kan smutte på det glatte græskar.

Læs også:   Foldemadras - Smarte foldemadrasser til leg og hygge

Pensl med atamon og vand

Græskarret går desværre hurtigt i forrådnelse, især hvis man ikke har mulighed for at opbevare det udenfor. Man kan forsinke denne proces ved at pensle det med en blanding af atamon og vand.

Sæt lys i

Nu er det tid til at sætte lys i græskarret, så det flotte ansigt lyser varmt op i oktobers mørke aftener. Ønsker du en mere børnevenlig version, kan man sætte en lyskæde i græskaret.

Nu kan du nyde dit hyggelige (eller uhyggelige) græskar, der lyser op på Halloween d. 31 oktober!