Startpakke er blevet sponsor for Den Blå Planet

Hos Startpakke.com er vi store dyreelskere. Vi kan derfor med glæde og stolthed fortælle, at vi nu er sponsor for Den Blå Planet.

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium. Her er det muligt at se havets smukke væsener fra hele verden. Et skønt og sjovt sted for både voksne og børn.

 

Den langsnudet søhest kan ses på Den Blå Planet i Kastrup.

 

 

Indholdsfortegnelse

Den langsnudet søhest

Startpakke.com er sponsor for den langsnudet søhest.

På engelsk kaldes søhesten “Unicorn Seahorse”. Den har nemlig en lille forhøjning på hovedet, der kan minde om en enhjørnings horn. Fisken er en af de såkaldte nålefisk.

 

Se mere om den langsnudet søhest her

 

Hannen bliver gravid

Den langsnudet søhest har en helt særlig ynglebiologi. Det er nemlig hannen, der bliver gravid. Hannen bærer og klækker æggene.

 

Hunnen skal blot lægge æg i hannens rugepose, hvorefter de vokser sig store. Når det er tid til at klække æggene, får hannen noget der minder om veer, hvorefter alle æggene klækkes på samme tid. Et kuld kan indeholde flere hundrede unger!

Hos langsudet søheste, er det altså hannen, der laver det hårde arbejde. Han klækker alle ungerne på ca. 60 sekunder. I videoen kan man se hvordan det ser ud når hannen udklækker unger i naturen.

 


Psst… Leder du efter julegaver til børnene?

Se vores store legetøjsguide, og få masser af inspiration.  Gå til legetøjsguide – klik her


 

 

 

Det vidste du ikke om søheste

Søheste er smukke og særlige skabninger, der ser næsten eventyragtige ud, når de majestætisk svømmer langsom gennem vandet. Der er mange sagn og myter om søhesten. Faktisk er det muligvis den fisk der, igennem århundreder, har givet anledning til flest myter og sagn. Søheste er igennem tiden blevet sammenlignet med både drager, levende skakbrikker, havguder og eventyrvæsener.

Læs også:   Sådan forkæler du din sympatigravide mand

 

Vidste du, at…

  • En søhest har ingen tænder. Den spiser ved at suge sit bytte ind i den lange snude
  • Øjnene kan bevæge sig separat, ligesom en kamæleon
  • Ved de langsnudet søheste, er det hannen der er gravid og klækker ungerne
  • Et kuld kan have op til flere 100 unger

 

 

 

 

 

Kilder: Den Blå Planet, Dyk.dk