Det er blevet tid til at tænke over hvilke cykellygter der skal monteres på børnenes cykler, så de kan køre sikkert i trafikken i denne mørke efterårs- og vintertid. Det er vigtigt at vælge et godt sæt cykellygter til børnene, så de både har større chance for at blive set i trafikken og samtidig giver et ordentlig syn på vejen, så de selv kan se. Lygterne skal være nemme for barnet at tænde og slukke og så skal I vælge et lygtesæt som både er godkendt og overholder alle krav fra Trafikstyrelsen.

Se de bedste cykellygter til børn længere nede på siden

Vi skriver om nogle af de forskellige cykellygter der er at finde til børnenes cykel. Nogle cykellygter er batteridrevet, andre er magnetdrevet og så er der nogle som kan genoplades med et USB-kabel. Efter vores guide over cykellygter, har vi skrevet om nogle af de krav der er til cykellygter generelt. Læs med og få indblik i reglerne og god inspiration til valg af cykellygter.

 

Indholdsfortegnelse

Herunder kan du læse om de cykellygter til børn der er batteridrevet

Lygtesæt fra Smart Superflash

Dette lygtesæt fra Smart Superflash er både inklusiv batterier og lygteholder. Forlygten er testvinder af Politikkens cykellygte test og har opnået gode resultater indenfor lysstyrke og lysfordeling. Forlygten monteres på cykelstyret og baglygten på sadelpinden. Lygtesættet giver både mulighed for fast lys og flash og opfylder selvfølgelig trafikstyrelsens krav til cykellygter. Lygterne giver en synlighed på op til 1600 meter. Brændetiden ved fast lys er på 15 timer og 30 timer på flash. Der medfølger batterier.

Cykellygter fra iFlash

Dette lygtesæt fra iFlash One har et smart design og er samtidig meget brugervenlig. Lygterne klikkes på en magnetisk base på for eksempel cykelstyret eller saddelpinden. Lygterne vil selv tænde og slukke når de klikkes af og på den magnetiske base. Lygterne opfylder trafikstyrelsens krav til cykellygter. iFlash One forlygten kan lyse kontant i 28 timer og 320 timer med blinkende lys. Baglygten kan lyse konstant i 5 timer og 60 timer med blinkende lys. Lygtesættet findes i flere farver, de bruger knapcellebatterier og der medfølger 8 stk.

Læs også:   Madplan - gør det selv eller klik den hjem | Gratis gave til dig

Mini lygtesæt fra Giant Numen

Lygtesæt i god kvalitet fra Giant Numen. Lygtesættet er med LED og har 2 lysmodes der enten har konstant lys eller blink. Der er op til 100 timers batteritid og så er de super nemme at montere uden brug af værktøj, men ved hjælp af de indbygget gummistropper. Der medfølger batterier.

Lygtesæt fra Lezyne

Lygtesæt i enkelt design fra Lezyne der kun er 25 mm. langt og god til alt slags vejr. Man tænder og slukker for lygterne ved at trykke på linsen. Forlygten har en lysstyrke på 15 lumen og baglygten på 7 lumen. Der er 180 graders synlighed med 5 lysmodes såsom 4 blinkende hastigheder og et konstant lys. Lygterne har op til 60 timers batteritid ved blink og op til 30 timers batteritid ved konstant lys. Lygtesættet monteres med et clip-on system og et gummibånd der giver flere monteringsmuligheder. Der medfølger batterier.

Du kan læse mere om magnetdrevet cykellygter til børn herunder

Lygtesæt fra Reelight med magnet

Dette lygtesæt er batteri fri, da de fungerer ved magnetisk induktion. Det betyder at når to magneter bevæger sig forbi hinanden, vil der blive skabt den strøm som lygten lyser med. Lygtesættet er derfor meget miljøvenligt. Både forlygte og baglygte vil blinke imens barnet cykler og her vil antallet af blink afhænge af hvor hurtigt der bliver trådt i pedalerne. Der medfølger magnet og beslag til både forlygte og baglygte. Lygtesættet er godkendt og overholder færdselsloven. Lygterne har ligeledes indbygget refleks.

Læs også:   Styrk dit barns sprog

Cykellygter fra Mustang

Dette lygtesæt har magnet funktion, således at lygterne blinker i takt med cykelhjulenes rotation. Det betyder at de er batterifri og vedligeholdelsesfri. Lygterne har en simpel montering og så har de en back-up funktion der sørger for at lygterne lyser selvom barnet holder stille. Lygterne lyser derfor i op til 2 min. efter, at hjulene er stoppet med at køre rundt. Cykellygterne har 2 års garanti.

Reelight lygtesæt

Smart lygtesæt fra Reelight til fastmontering og uden brug af batterier. Lygterne får strøm via induktion af magnetisme, men lyser også når cyklen holder stille. Lygtesættet er godkendt efter trafikstyrelses krav. Der er super god lysstyrke i lygterne. Når du køber lygtesættet er det inklusiv montering.

Magnet lygtesæt fra Reelight

Dette lygtesæt har magnet funktion hvor baglygten er med back-up. Det betyder at baglygten blinker og dermed ikke lyser konstant. Lygterne har 1 watt LED der får vejene lyst helt op. Lygtesættet monteres ved cyklens forgaffel og bagagebæger. Her forbindes hver cykellygte ved hjælp af diskrete ledninger til generatoren der monteres ved baghjulet. De såkaldte magneter monteres på baghjulets egern.

Cykellygter til børn der kan oplades via USB-kabel kan du læse mere om herunder

LED lygtesæt fra Giant Numen+

Dette lygtesæt har kraftige mikrolygter med den nyeste LED teknologi. Lygterne er forholdvis små, men indeholder hver 10 ultrakraftige COB LED. Altså 40 lumens intens lys, 5 forskellige modes og helt op til 6 timers brændetid. Herefter kan man oplade lygtesættet med USB-kabel.

Lygtesæt fra Lezyne

Lygtesættet fra Lezyne har nogle gode kraftige lygter. Forlygten har op til 300 lumen lysstyrke, 7 lysmodes og en memory funktion. Linsen sørger for at der også er god synlighed fra siden. Baglygten har 5 ultrahigh-output LD med op til 25 lumens lysstyrke, 9 lysmodes og memory funktion. Ligeledes god synlighed fra siden og så er lygtesættet kabelfrit, da der er integreret USB stik.

Krav til børnenes cykellygter

  • Lygterne bør monteres lige frem og lige bagud. Forlygten kan monteres lidt skrå så den ikke blænder andre i trafikken.
  • Lygtens batteri skal kunne holde minimum 5 timer ved 5 graders varme. Dette gælder dog ikke magnetlygter. De rigtig kraftige lygter har ligeledes svært ved at overholde dette krav.
  • Cykellygterne skal være synlige fra siden af og kunne ses tydeligt fra minimum 300 meters afstand.
  • Børnene skal have cykellygterne tændt mellem solnedgang og solopgang. Ligeledes i tåge og snevejr.
  • Lygternes farve er vigtig. Baglygten skal lyse rødt og forlygten hvid, gult eller blåligt.
  • Cykellygterne SKAL være monteret på cyklen.
  • Her til bør I huske at udstyre børnenes cykler med reflekser foran, bagpå og på hvert hjul/dæk.