Sådan får du børnene ud og lege – 10 sjove udendørs lege børnene vil elske!

Indholdsfortegnelse

Solen skinner, og I skal ud og lege i haven. Men ligger jeres have eller udendørs areal op til leg og bevægelse? Få 10 ideer til lege, der gør det ekstra sjovt at lege udenfor!

Her lister vi 10 undendørs lege med den billigste først. Det behøver nemlig ikke være hverken dyrt eller besværligt at finde sjove udendørs lege.

1. Blæse sæbebobler

Det er et hit at blæse med sæbebobler for både store og små børn. De mindste prøver at fange dem, og de lidt større børn kan selv puste dem. En skøn leg, som er nem at tage med på legepladsen eller i haven.

Lirumlarumleg sælger dette specielle sæbeboblevand, hvor man kan holde sæbeboblerne med flad hånd. Det gør legen ekstra sjov! Køb sæbebobler her til 23,95 kr. 

2. Tegne med kridt

Husker du barndommens hinkebaner? At tegne med kridt udfordrer kreativiteten, og at hoppe på ét ben er en motorisk bedrift. Og børnene synes det er sjovt. Kridt koster ikke meget, og det er en god leg på en forårsdag.

En hel spand med kridt koster 39,95 kr. hos Lirumlarumleg. Køb kidt HER.

3. Udforsk naturen

Naturen er et oplagt sted til læring om dyr og planter. Sæt dyr ned i denne boks, og lad børnene observere dem. De er en oplagt mulighed for børnene at lære om dyr og hvordan de lever.

De vil helt sikkert elske at kigge på dyrene og derefter sætte dem tilbage hvor de hører til.

Køb for eksempel en insektboks med håndtag til 99,95 kr. hos Børnenes Kartel. Køb den her. 

Læs også:   Jellycat - De sødeste Jellycat bamser

4. Badebassin

Når det er rigtig varmt, er det skønt at køle af i et badebassin. Det fylder ikke meget, og er nemt at puste op og fylde vand i. Børn elsker at plaske rundt i vandet.

Vælg det bedste badebassin til børn og babyer

 

 

5. Kongespil

Her er en leg, som hele familien kan være sammen om. Spillet er også populært til sommeren grillaftener.

Set hos Sundleg til 199 kr.

Køb det her

6. Løbecykler

Løbecykler kan bruges af børn helt ned til 2 års alderen. Børnene elsker at komme rundt selv, og de udvikler deres balanceevne på en løbecykel.

 

Se de bedste løbecykler her! 

 

7. Tag køkkenet med udenfor

Sand, græs, jord og mudder er pludselig blevet til legemad i gryderne. Køkkenlegen bliver endnu sjovere udenfor! Giv børnene gryder og skeer, og de vil straks fremtrylle lækre retter af de sjove ting de finder undenfor.

Købe køkkenlegetøj her.

8. Legehus

Et legehus indbyder til mange timers leg. Her kan man gemme sig lidt væl fra de voksne, og hygge sig.

Dette legehus er lavet af bæredygtige materialer. Legehuset er lavet i cedertræ, der er modstandsdygtigt overfor svamp og råd. Børnene vil uden tvivl tilbringe mange timer i deres legehus!

Legethuset er set hos Sundleg til 2.999 kr.

Køb det her.

 

 

 

9. Gyngestativ

At gynge og rutche på rutchebane er en skøn leg, som børnene kan lege hele barndommen.

Dette gyngestativ er i fantastisk kvalitet, og kan holde i mange år.

Pris: 4.249 kr.

Køb gyngestativ med rutchebane her. 

Se flere sjove gyngestativer til børn her

Læs også:   Hvordan laver man modellervoks? | Nem opskrift på modellervoks!

Her er de 3 af de bedste babygynger!

10. Trampolin

Trampoliner er bliver stadig mere populære, og med god grund. Det er sundt at hoppe, og børnene udvikler deres balance og motorik. Børnene kan lege i timevis på en trampolin.

 Se de bedste trampoliner her.

Denne trampolin fra mærket Berg er ekstra sikker, og med gode fjedre, der giver en god hoppeoplvelse. Pris 6.499 kr.

Køb den her

Sådan graver du en trampolin ned

 

Udendørs lege – derfor er det sundt

Når børn leget udendørs, får de lov at bruge alle deres sanser. De kan løbe frit rundt og har mere plads at bevæge sig på, hvilket udvikler deres balance.

Barnets balanceevne afgør ikke kun deres evne til at gå og løbe, men forbedrer også deres indlæring, sprogudvikling og giver dem bedre mulighed for at deltage i sociale lege. Udendørs lege kan derfor nemt integreres som en vigtig del af minis udvikling.

Balanceevnen udvikles, når de tre vigtigste sanser stimuleres:

Labyrintsansen

Labyrintsansen er placeringen af barnets hoved i forhold til kroppen. En god måde at stimulere denne sans er for eksempel ved at gynge, slå kolbøtter eller rutche hurtigt ned af rutchebanen.

Følesansen

Barnet vil helt natuligt “se med hænderne”. Mens det måske er mindre spændende for mor og far, når havregrøden skal studeres, er det imidlertidig godt for minis udvikling. I udendørs lege er der god mulighed for at føle på sand, græs, plukke blomster og meget andet. Det er også godt for denne sans at bade i badebassin på en varm sommerdag.

Kinæstesisansen

Alt bevægelse er godt for denne sans. Sansen handler om at være bevidst om sin krop, og mærke de forskellige musker og dele af kroppen.

Læs også:   Pigelegetøj 2 år - Spændende pigelegetøj til 2 årige

Udendørs lege: her kommer det hele naturligt

Orker du ikke lige at overveje hele dit barns udvikling, når i skal i haven, så frygt ej: Det kommer helt naturligt. Alle børn er fra naturens side nysgerrige, og elsker at bevæge sig og løbe rundt. Måske kan du bruge nogle af de 10 ideer til udendørs lege på denne side til at opfordre ungerne til at komme ud og lege, få røde kinder, og blive sunde og glade børn!