Fire ting du skal vide om juniordyner

Hvad du bør overveje inden du beslutter, hvilken juniordyne der er bedst.

Hvis du allerede er klar til at finde den bedste juniordyne, kan du godt springe følgende over, og scrolle ned for at se udvalgte juniordyner

Hvor stor er en juniordyne?

Juniordyne mål er som regel 100 x 140 cm. Det vil sige, at den er cirka dobbelt så lang som en babydyne. Det er standardmålene, men der findes enkelte juniordyner der har andre mål. Husk derfor altid at tjekke dette inden du køber sengetøj til dynen.

Læs også:   Børnebestik - Baby spisesæt med ske og gaffel

Juniordyne – hvornår?

Det er meget forskelligt hvornår man skifter til juniordyne. Man er nød til at se på hvor stor ens barn er, og ikke mindst om han eller hun virker tilfreds med sine dyne. Umiddelbart bør børn ikke skifte tul juniordyne før de er 7-8 mdr, og selv kan vende sig rundt. En juniordyne er selvsagt større end en babydyne, og kan derfor hurtig blive for voldsom til et lille barn der ikke selv kan få den af, hvis det bliver for varmt.

Hvad er en allergivenlig dyne?

I en allergivenlig dyne trives støvmider ikke. Kig altid efter om juniordynen er allergivenlig inden du køber den.  Det vigtigste er dog at dynen kan tåle vask på 60 grader, da alle husstøvmider dør ved denne temperatur.

Købe juniordyne brugt – er det en god ide?

Det anbefales at dyner og madrasser købes fra ny. Det skyldes at de med tiden bliver mindre resistente overfor husstøvmider. Derfor er det en god ide at købe dynen fra ny.

Juniordyne fra Cocoon

En rigtig lækker dyne fra mærket Cocoon. Dynen er fyldt med de lækre fibre fra Kapok træet. Denne juniordyne er både allergivenlig, temperaturregulerende og økologisk. Derudover er produktionen bæredygtig og skader dermed miljøet mindst muligt. En rigtig lækker dyne til børn der nemt får det for varmt eller koldt om natten.

Fås i målene

 • 100 x 130 cm
 • 100 x 140 cm

Hvad er kapokfibre?

Fibrene tages fra et Kapok træ. Frøene ser ud som på billedet, hvorfra man kan udvinde de naturlige fibre. I processen anvendes der ikke nogen former for kemikalier, og derfor får man en bæredygtig og økologisk fremstillingsproces. Kapok fibrene vokser på træer, og bliver ved at komme uden at træet skal fældes eller beskadiges på anden vis.

Læs også:   Madras til tremmeseng

Fibrene har unikke egenskaber. De er temperaturregulerende, allergienlige og antibakterielle, og natuligvis et helt igennem naturligt materiale. Dyner med disse fibre, fx. fra Cocoon, er en smule dyrere end andre dyner, men til gengæld har dynen unikke egenskaber.

Unikke fordele ved kapok firbre

 • Isolerende og temperaturregulerende
 • Anti-bakteriel effekt
 • Allergivenlig
 • Åndbar & fugttransporterende
 • Økologisk
 • Bæredygtig produktion
 • Naturligt materiale
 • Særligt godt til allergikere

Juniorpude med kapok fibre

Mangler du også en lækker juniorpude, er denne et rigtig godt valg. Den kan vaskes på 60 grader, hvilket effektivt slår alle husstøvmider ihjel. Den er fyldt med de lækre og naturlige kapokfibre, som er både økologiske og bæredygtige. Puden er dejlig blød, og mister ikke formen efter vask.

Juniorpuden fås i to størrelser

 • 40 x 45 cm
 • 38 x 55 cm

Helårsdyne til børn 100 x 140 cm

Skøn dyne i god kvalitet. Denne juniordyne kan bruges hele året, da det er en helårsdyne. Den er temperaturregulerende, og føles derfor hverken for kold eller for varm. Juniordynen består af moskusdun og lidt moskusfjer. Den vejer en anelse mere end mange andre dyner, hvilket kan virke beroligende for mange børn.

Produktionen af denne dyne er miljøvenlig, og den er fremstillet i 100% bomulds twill i Oeko-Tex. Et godt valg, hvis du er i tvivl om hvilken juniordyne du skal købe.

Silkedyne til børn (juniordyne)

Skøn silkedyne, der er virkelig lækker og let i kvaliteten. Det er en af de bedste juniordyner, hvis du er på udkig efter en sval dyne, der ikke er for varm. Silke er eksklusivt materiale. Hverken husstøvmider eller skimmelsvamp trives i silke, hvorfor det er et godt materiale til en juniordyne. Leder du efter en dejlig dyne, som især er god som sommerdyne eller til et varmt barn, så er denne et godt bud på den bedste juniordyne.

 • Åndbar og antibakteriel
 • Temperaturregulerende
 • Allergivenlig
Læs også:   Puslepude - Find den bedste puslepude til baby

Vær dog opmærksom på, at silke ikke kan tåle at blive vasket på høje temperaturer, da de er et meget fint materiale.

Sengesæt fra Sebra

Juniorsengesæt fra Sebra, der har et flot mønster med skyer. Dette sæt er i blå, men fås også i lyserød. Det er lavet i bomuld, så det er dejlig blødt at sove med.

Mål: 100 x 140 cm

Materiale: 100% bomuld, GOTS-certificeret.

Sengesæt fra Done by Deer

Rigtig sødt sengesæt i lyserød fra Done by Deer. På sengetøjet er der en sød elefant med balloner, som er rigtig sjov at kigge på. Sengesættet fås også i en blå farve. Dynen har to forskellige sider, så der er mulighed for lidt forandring, når det er tiltrængt. Mål: 70 x 100 cm

Materiale: 100% bomuld.

Småfolk juniorsengesæt

Fint sengesæt til juniordyne – og pude fra Småfolk. Sættet er i neutrale farver, og passer derfor fint til begge køn. Printet er små søde pandaer.

Mål: 70 x 100 cm

Materiale: 100% bomuld.