Skal man have sit barn med på cyklen, er det vigtigste at han eller hun sidder godt og behageligt og ikke mindst sikkert. Her har vi samlet en liste over de bedste cykelstole til baby på markedet.

Hvornår må baby sidde i cykelstol? Så snart din baby kan sidde selvstændigt, kan han sidde i en cykelstol, eller barnestol som det også kaldes. Der findes cykelstole i forskellige størrelser, og du skal naturligvis vælge den mindste barnestol hvis dit barn er omkring 8-9 mdr.

Hvilken cykelstol til baby? Der findes en del forskellige cykelstole til baby. Du kan få med eller uden ryglæn, og cykelstole der monteres enten foran på cyklen, eller på bagagebæren. De mest populære cykelstole til baby, er dem med ryglæn, der monteres bag på cyklen. Det er også dem, der oftest vinder i cykelstol test, hvor der skal findes den bedste cykelstol til baby.

Se de bedste cykelstole til baby nedenfor

Bedste cykelstol til baby: Det vil naturligvis være en smagssag, hvilken cykelstol til baby der er den bedste. Her har vi valgt at nævne de mest populære stole, der også har scoret højt på sikkerhed og komfort.

Indholdsfortegnelse

Yepp Maxi cykelstol – testvinder cykelstol til baby

Yepp Maxi har vundet i test, da den er både sikker og komfortabel. Baby spændes godt fast i cykelstolen, og der er puder på selerne, som øger komforten. Selvom selve sædet er i plastik, og ikke har nogen pude, er materialet overraskende blødt og fleksibelt. Cykelstolens testvindende design gør den meget holdbar og sikker.Yepp cykelstol er et meget populært valg, måske blandt andet fordi den ser smart og let ud. Hullerne i ryglænet betyder, at der er minimal vindmodstand, når du cykler uden barbet. Som den eneste af de cykelstole vi har kigget på, fås denne stol i flere friske farver, blandt andet turkis eller gul. Stolen er stabil, og kan tilmed låses fast til din cykel, hvilket er med til at forhindre tyveri. Prisen på denne cykelstol til baby er helt i bund hos online forhandlere, hvor den er set til kun 899 kr.

Bobike Cykelstol

Bobkike cykestol har vundet test for bedste og sikreste autostol. Den er lille og let, hvilket er med til at sikre en bedre balance på cyklen. Fordi den ikke vejer meget, vil den heller ikke sænke farten markant, når du cykler uden barn. Bobike cykelstol til baby er en barnestol i topklasse. Den er ikke kun sikker for din baby, den er også ekstra behagelig med armlæn og vandafvisende pude. Stolen er nem at montere. Cykelstolen er godkendt til børn helt op til 22 kg. Prisen er kun 679 kr.

Læs også:   Bedste autostol til nyfødt

Polysport Bilby billig barnestol – kun 399 kr.

En god cykelstol, som du kan købe hos Cykelpartner til kun 399 kr. I denne cykelstol til baby er der blot tilføjet lidt flere lækre detaljer, bl.a. pude og ekstra god komfort. I denne cykelstol til baby spændes barnet fast med en 5-punktssele,  der kan indstilles alt efter alder og størrelse på barnet. Det er en sikker og god cykelstol til montering bag på cyklen. Den er godkendt til børn på op til 22 kg. Polysport Bilby cykelstol er et godt bud på en billig cykelstol til baby.

Billigt barnesæde til cyklen fra Thule

Denne cykelstol til baby kan fås til den faste lave pris på 999 kr. hos Coop. I designet af denne cykelstol er der i høj grad lagt vægt på en komfortabel cykeltur for barnet. Udover at sædet er polstret, og stolen har behagelige armlæn, så er der i barnestolen indbygget affjedring, så baby ikke får hårde stød i ryggen, hvis I kører på ujævnt terræn. Derudover kan sædet indstilles på hele 5 forskellige måder. Det kan fx. tippes hvis dit barn er søvnigt og ender med at tage en lille lur på turen. En skøn cykelstol til prisen. Sikkerheden er også i top med den gode sele, og sikre påmontering på din cykel. Thule cykelstol til baby er et godt valg, hvis dit barn skal sidde godt og sikkert.

Cykelstol fra Britax Römer

Denne cykelstol til baby kommer fra mærket Britax Römer, der også er kendt for deres meget sikre og populære autostole. Cykelstolen har armlæn og en polstret pude, der også går ud på armlænene. I armlænene er der håndtag, så barnet kan holde fast under kørsel. Dette sikrer at din baby sidder godt og trygt bag på cyklen under transport. Cykelstolen har en vendbar pude, så man selv kan bestemme om den sorte eller grå side skal være opaf. Barnet fastspænden med den sikre 3-punktsele, der kan justeres alt efter størrelse på baby. Ligeledes spændes fødderne fast med stropper, så barnet ikke risikere at sparke føreren på cyklen eller andet uhensigtsmæssigt.

Cykelstol til foran

Det er muligt at få cykelstole der monteres foran på cyklen. Disse stole monteres på stangen mellem saddel og styr, så din baby eller barn sidder mellem dine arme, når i cykler. Det giver barnet bedre udsyn, og I kan også nemmere snakke sammen undervejs.

Læs også:   Dåbsgave - De 10 bedste gaveideer til barnedåben

Cykelstol til foran er bedst til de børn, der sidder rigtig stabilt. Det skyldes at stolene, der monteres foran er nød til at være lidt mindre, eller endda helt undvære ryglænet for at der er plads nok.

Yepp cykelstotil foran. Fås i flere farver.

Yepp cykelstol til foran

Yepp laver barnestole i fantastisk kvalitet, og denne er ingen undtagelse. Sædet er blødt og behageligt, og sikkerheden er i top med fodstøtter og god sele. Prisen er 799 kr.

Læs mere og køb her.

Vær opmærksom på at denne stol kun er godkendt til børn op til 15 kg. Skal den bruges til et barn, der vejer mere end dette bør du overveje Yepp Maxi, der er godkendt til børn op til 22 kg. Se Yepp Maxi her.


Enkelt cykelsæde- kun til herrecykel

Klassisk cykelsæde til foran. Denne barnestol fylder næsten ingenting. Sædet fungerer godt som ekstra sæde på din cykel. Da cykelsædet ikke er sikkerhedsgodkendt, vil jeg anbefale at købe en af de andre nævnte cykelstole, hvis det er til brug hver dag. Sædet er dog et godt supplement, og en billig løsning, hvis du kun skal cykle med dit barn en gang i mellem Cykelsædet er set lige her til kun 149 kr


Husk cykelhjelmen

Når du køber cykelstol til baby, så husk også at købe cykelhjelmen med det samme – og til dig selv hvis du ikke allerede har. 🙂

Rød Abus cykelhjelm.

Cykelhjelme beskytter effektivt i tilfælde af styrt, og er naturligvis en god invistering.

Abus cykelhjelme er lavet på en særlig måde, så de er flade i nakken. Dvs. at dit barn/baby ikke behøver bukke hovedet fremad, når hun sidder i sin cykelstol.

Køb Abus cykelhjelme her.

Inden du køber cykelhjelm til baby, så husk at måle hendes hoved.  I beskrivelserne af cykelhjelmene står der hvilken hovedomkreds de passer til.

Kør sikkert og godt med din baby i cykelstol

Langt de fleste cykelstole på markedet har klaret sig rigtig godt i tests. Cykelstolene til montering bag på cyklen og højt ryglæn giver god sikkerhed til baby og endda også rigtig god komfort. Du kan derfor nyde cykelturen med dit barn, få masser af frisk luft og motion samtidig med at du kan transportere dig selv og baby nemt, hurtigt og sikkert fra A til B.

Læs også:   UV strandtelt til baby

En cykelstol til baby giver en stor frihed og fleksibilitet i hverdagen. De fleste børnefamilier skal have logistikken til at gå op i en højere endhed med to fuldtidsjob, og børnene i vuggestue og børnehave. Hvis den ene forældre afleverer i bil, er det smart at den anden kan hente på cykel. Så behøver man ikke have klapvogne med også.

Cykelstole som Yepp Maxi og Bobike er godkendt til børn helt op til 22 kg. Så selvom dit barn går i børnehave, er det ingen hindring for at sætte dem bag på cyklen.

Cykelstol til baby test

Den cykelstol, der i øjeblikket har vundet flest (og nyeste) tests er Yepp Maxi. Se den her. Cykelstolen har vundet først og fremmest fordi den er sikker, men også fordi den ikke vejer meget, og baby sidder godt i den. Yepp Maxi kan endda flyttes nemt fra en cykel til en anden, uden problemer. Det kræver blot at man køber to beslag. I ryggen af stolen har den et håndtag som gør den ekstra nem at flytte. Derudover giver cykelstolen minimal vindmodstand, når din baby eller barn ikke sidder i den.

Montering af cykelstol

Inden du køber cykelstol, så læs altid kravene til montering af cykelstol. Især når du handler online, skal du være obs. på at cykelstolen kan monteres på din cykel, inden du køber. Hertil skal det dog siges at cykelstolene kan monteres på langt de fleste cykler.

Når du skal montere cykelstolen, er det som med alt andet: læs brugsanvisningen. Følg anvisningerne nøje. Når du fx. skal montere Bobike Cykelstol til baby, så skal du være sikker på at tyngdepunktet er korrekt. Du kan læse i brugsanvisningen hvordan du tjekker dette.

Når cykelstolen er monteret, så skal du naturligvis tjekke at den sidder fast, inden du placerer din baby i den. Det gør du ved at tage fat i stolen og hive til, og se om den rykker nogen vejne. Stolen skal helst ikke bevæge sig.

Selv efter montering af cykelstolen, skal du løbende tjekke om cykelstolen stadig er godt nok monteret. Du skal også tjekke om fodstøtterne skal sættes ned efterhånden som din baby eller barn bliver større.