Det er nemt at skære et græskar ud til en flot lygte. Det er en hyggelig aktivitet at lave sammen med børnene i efterårsferien.

Derfor har vi her lavet en nem guide til hvordan man skærer et flot Halloween græskar.

Græskarret kan lyse flot op i vintermørket, og skabe hygge – eller måske rettere – uhygge …

Inspiration til hvordan jeres græskar skal se ud, kan se fx finde på Google eller på Pinterest – ellers lad dit barns fantasi blive sluppet løs.

Sisällysluettelo

Tarvitset

  • Kurpitsa
  • Terävä veitsi
  • Paperi
  • Sprittusch
  • Aviser / voksdug

Miten se tehdään

Start med at skære et “låg” i græskaret. Det skal være stort nok til at kunne få en hånd og en ske ind, og skrabe indmaden ud. Det ser flot ud, hvis låget skæres med takker.

Fjern indmaden

Herefter skal alt indmaden og kernerne fjernes. Dette kan børnene være med til. Her bliver det nødvendigt at dække bordet af med aviser eller en voksdug. Optimalt kan det gøres udenfor. Indmaden er nemlig super klistret og fyldt med frugtsukker. I behøver ikke smide indmaden ud – den kan bruges til at lave en dejlig græskarsuppe.

Piirrä kasvot paperille tai itse kurpitsaan.

Nu er det tid til at være kreativ. Tegn græskarets ansigt enten på papir, eller på selve græskaret. Stregerne skal endelig ikke være for tæt på hinanden – så kollapser det fine græskar hoved.

Leikkaa veitsellä

Nyt on aika leikata kasvot. Tässä vaiheessa tarvitset aikuisen ohjaamaan veistä, sillä se voi helposti liukastua liukkaalla kurpitsalla.

Lue myös:   Keittiökonetesti 2018 | Mikä keittiökone on paras testissä?

Sivellään atamonilla ja vedellä

Valitettavasti kurpitsa pilaantuu nopeasti, varsinkin jos sinulla ei ole mahdollisuutta säilyttää sitä ulkona. Voit viivyttää tätä prosessia sivelemällä sitä atamonin ja veden seoksella.

Sæt lys i

Nu er det tid til at sætte lys i græskarret, så det flotte ansigt lyser varmt op i oktobers mørke aftener. Ønsker du en mere børnevenlig version, kan man sætte en lyskæde i græskaret.

Nu kan du nyde dit hyggelige (eller uhyggelige) græskar, der lyser op på Halloween d. 31 oktober!