Lelut 4 vuotta | Hyviä leluja 4-vuotiaille lapsille

Hvad leger en 4 årig med: Når barnet bliver 4 år, sker der virkelig noget med udviklingen, og lysten til at lære, udforske og spørge. Legetøjet må derfor gerne være lærerigt, som for eksempel puslespil med tal og bogstaver. 4 årige børn forlanger børnene realistiske og enkle forklaringer på alt omkring dem, og har derfor stor glæde af at få læst historier højt og på den måde blive klogere på verden. Børn på 4 år elsker at løbe, klatre og bruge kroppen.

Scroll ned for at se meget mere af det bedste legetøj 4 år

Udendørs legetøj som trampolin, gyngestativ og klatrestativ er derfor godt legetøj 4 år. Derudover begynder børn på 4 år at lege mere og mere med andre børn. De opstiller regler i deres lege, men følger dem ikke altid. Legetøjet må også gerne opfordre børnene til at skabe deres egne historier, som lader fantasien få frit løb. For eksempel et dukkehus, eller dukker i det hele taget.

Når børnene bliver 4 år, er de i før-skole alderen. Derfor har vi i denne kategori foreslået legetøj, der hjælper barnet med at lære bogstaver, tal og klokken. Selvom børnene ikke behøver at kunne skrive en 2 siders dansk stil, er det en rigtig god ide at forberede dem på alt det spændende, der venter når de skal i skole.

Det bedste legetøj 4 år

Motorikken udfordres og udvikles i høj grad for det 4 årige barn. Balancen er efterhånden rigtig god, og barnet begynder at prøve at hoppe ned fra gyngerne for at se hvor langt hun kan komme. Her har vi listet det bedste legetøj til børn på 4 år, der både udvikler og udfordrer.

Gyngestativ med klatrevæg

At klatre på klatrestativer og rutsche fra høje rutschebaner, er også et stort hit i denne alder. Godt legetøj til en 4 årig kunne derfor være et gyngestativ med mulighed for at klatre også. Det vil give barnet mulighed for at at udvikle sin motorik yderligere. Dette gyngestativ har to gynger og en klatrevæg, som er perfekt udfordring til det 4 årige barn. Gyngestativet er 2 meter højt, og er lavet i stærk trykimprægneret træ, der kan holde i mange år. Gyngestativet er produceret i Sverige af familievirksomheden “Hörby Bruk”. Virksomheden producerer kun kvalitetsprodukter, der lever op til gældende krav til sikkerhed og kvalitet. Se mere om gyngestativet her. 

 

Købmandsbutik

At lege købmand er en af de rollelege, der virkelig hitter for 4 årige. Det er en leg som efterligner de voksnes verden, hvor børnene får lov til at være dem der bestemmer, og kan udleve rollen som kassemedarbejder, eller som den voksne der handler. Flere børn kan også nemt lege købmand sammen med hinanden. Det er vigtigt at børn får lov at lege sammen, da det styrker deres sociale evner og relationer. Denne fine købmandsbutik er de perfekte rammer til dette. Denne købmandsbutik koster 499 kr., og kan købes her. 

 

Den store købmandsforretning

Er du vild med ideen om en købmandsforretning i gave til den 4-årige, så bør du overveje denne, ultimative udgave. Det er en stor købmandsforretning med virkelig meget tilbehør. Her kan købmandslegen i den grad udleves, for her er der mulighed for at handle stort ind.Købmandsdisken er fremstillet i ubehandlet træ, og indeholder masser af madvarer samt en købmandsdisk samt masser af hylder til både frugt og grønt og kolonial. Der medfølger også en fin indkøbskurv. Det er ikke en billig gave, men til gængæld heller ikke en man ser hverdag. Du kan købe købmandsbutikken her

 

Hoppebolde

Hoppebolde er en rigtig god gave til en 4 årig. Den kan enten være en julegave eller fødselsdagsgave. Hoppebolden udfordrer motorikken, og barnet kan hoppe rundt både ude og inde. Når børn leger på en hoppebold, får de bevæget sig en hel masse, og styrker både balance og koordination. Der er mulighed for mange timers leg på hoppebolde, for eksempel hvem kommer først over målstregen eller hvem lan hoppe højest. Hos Børn i Balance kan du vælge mellem klassiske hoppebolde i forskellige størrelser. De har alle et godt og stabilt greb, som børnene kan holde fast i. Køb hoppebolde hos Børn i balance her. 

 

Dollhouse

Her er dukkehuset til barnet, der elsker at lege rollelege. Det store dukkehus er i flere etager og er i træ, så det er holdbart og i god kvalitet. Udover at være godt legetøj til 4 årige, er det også et meget holdbart stykke legetøj, der uden tvivl vil blive leget med i mange timer. Børnene kan efterligne hverdagens situationer i legen, hvilket er med til at udvikle deres evner til at begå sig i verden. Dukkehuset fungerer også som en smuk dekoration på børneværelset, der kan bruges hele livet. Det er ikke billigt legetøj, men til gengæld får man noget som ikke alle andre har. Dukkehuset er måske især godt til piger. Katso kaunis nukkekoti täältä. 

Lue myös:   Poliisin lelut lapsille

 

Lelut 4 vuotta

Liste med gode gaveideer med lærerigt og sjovt legetøj. Klik på punkterne for at læse mere.

Det flotteste dukkehus

Leder du efter en helt særlig gave, som godt må koste lidt mere end de normale gaver man giver?

Så har du måske fundet den helt rette gave her 🙂

Dette smukke, detaljeret dukkehus er fremstillet i 100% bæreygtige materialer. Dukkehuset har et kæmpestort ovenlysvindue samt to trapper, som der kan flyttes rundt på. Med i prisen får du også 5 sæt moderne dukkemøbler, så der er rig mulighed for at indrette huset om og om igen.

Til dukkehuset kan der naturligvis tilkøbes mange flotte møbler og dukker.

Prisen er 2.499 kr.

Katso lisää nukkekodista täältä

 

Gaveideer til barn på 4 år

Mangler du ideer til fødselsdagsgave eller julegave til dit eget barn eller barnebarn på 4 år, så kan du kigge med her, hvor vi har listet det bedste legetøj 4 år. Vi kan vist alle blive enige om at gode gaver, sådan helt generelt, er noget barnet ikke har i forvejen, og som falder i barnets interesse og smag.

Man bør selvfølgelig altid tænke på hvilket barn man skal give gaven. Er det til den lille ingeniør, der elsker at bygge, så er noget legetøj til finmotorikken en god ide. Er gaven derimod til en vildbasse, så kan du vælge noget sjovt udendørs legetøj, hvor der rigtig er mulighed for at boltre sig. Gode gaver til en 4-årig kunne typisk være dukkehus, hoppebold, el bil, købmandsbutik eller bøger hvor man kan lære om tal og bogstaver.

Gode lege 4 år

En 4 årig er efterhånden kommet godt igang med at lege med andre børn. I denne alder begynder børnene at have venner, som de laver forskellige ting med. Børnene bliver inspireret af hinanden og deres legetøj. Gode lege til børn på 4 år er gemmeleg, far-mor-børn, købmandsbutik, klatre/ løbe udenfor, undersøge ting i naturen, at lege bus eller stoleleg.

Tipi til børneværelset. 1.099,95 kr. Læs mere her

En tipi

En tipi, eller et telt til børn er en skøn måde at skabe et lille rum, hvor børnene kan være sig selv. Inde i teltet kan der læses bøger, eller bare hygges med puder og dyner. Børn på 4 år bliver efterhånden gode til at lege selv, eller med deres venner, som denne tipi skaber de perfekte rammer til. For tiden er det populært med en tipi. Den er samlet i toppen, så den ser både flot ud, og er samtidig hyggelig og dekorativ på børneværelset. En god tipi kunne for eksempel være denne fra Bloomingville, der er en flot og dekorativ tipi, som børnene kan hygge sig i. På siderne er der billeder, så tipien udstråler rigtig eventyr stemning. Den måler H160 cm og 130 cm i diameter. Se mere om tipien her

 

Højtlæsning: Derfor er bøger et kæmpe hit for den 4 årige

Bøger er godt til børn på 4 år. I denne alder er bøgerne ikke kun egnet til højtlæsning, men børnene begynder så småt selv at ville læse i bøger, og kan måske endda genkende nogle af bogstaverne i bogen. Samtidig kan I lære nye ting sammen ved at læse spændende bøger om for eksempel universet eller havet.

At læse bøger forbereder ham til skoletiden, og så kan man jo lære en masse nye ting fra bøger. Vil du gerne have billige bøger til børn, kan du overveje at melde dig ind i Gyldendals Børnebogklub. Her har de et stort udvalg ad de bedste bøger til børn. Ved indmeldelse får du endda 2 bøger til kun 9 kr. Se mere om tilbuddet på vores forside täällä. 

Modellervoks

Modellervoks kan formes til sjove figurer. Børn på 4 år og opefter vil forsøge at forme noget de allerede kender fra deres hverdag, for eksempel en cykel eller en hund. På den måde får de masser af udfordring i legen. Vidste du at du kan lave din egen modellervoks, og at det endda er rigtig nemt. Se en opskrift på modellervoks her. 

Køber du modellervoks hos Sundleg, er du sikret at produktet er gennemtestet, sundt og godkendt. Legen kan suppleres med redskaber, der kan gøre legen med modellervoks sjovere. For eksempel kageforme, så man kan lave små figurer af modellervoksen. Er du mere til økologisk modellervoks, så kan du finde det täällä. 

 

Lue myös:   Leikkihuopa vauvalle: parhaat leikkihuovat

Brætspil: vær sammen som familie

Brætspil er en god måde at være sammen som familie. I 4 års alderen er barnet også ved at være stor nok til at forstå reglerne i spillet, så det kan være en sjov udfordring. Et godt brætspil kunne for eksempel være dette balancespil, hvor man skal stable pindende oven på æslet. Balancespillet koster 59,95 kr, og kan købes hos Lirumlarumleg lige her

Barbiedukker

Barbiedukker er gode til de lidt større børn, fordi rollelegen kan blive lidt mere kompliceret. Det er nemlig muligt at få alverdens udstyr til barbiedukkerne. For eksempel en bil eller en hest.

Køb barbiedukker her

Noget andet, der også gør barbiedukkerne til en sjov leg, er alt det flotte tøj man kan få til dukkerne. Så kan de rigtig blive klædt på til hverdag og fest. Barbiedukken er den “oprindelige” dukke, som har været kendt gennem mange, mange år. Faktisk kom den første barbiedukke i 1959. Sidenhen har dukken gennemgået utallige forandringer, og ligner i dag, til forveksling, et menneske. Der findes også mange andre dukker på markedet, som minder om barbie, men ser lidt anderledes ud. Find den du synes bedst om hos Lirumlarumleg, hvor du finder et stort udvalg af barbiedukker.

Leg med sprog og tal

Den 4 årige har efterhånden et udviklet sprog, og kan danne forholdsvis komplicerede sætninger. Rim, remser og bandeord er ofte et hit, og bliver gentaget igen og igen. I denne alder er alting stadig en leg. Udnyt det, og inkluder bogstaver og tal i legen. I kan spille spil, hvor man skal tælle eller stave til noget.Hos Sundleg finder du en hel kategori med legetøj kun rettet til børn i før skole alderen. For eksempel dette vendespil med hr. Skæg, hvor børnene kan lære ord og bogstaver. Se mere om hr. Skæg spillet her. 

Leg og lær: Lær Klokken

Alle børn skal lære klokken før eller siden. Det er en nyttig og brugbar viden, som forældrene også for stor glæde af. 4 års alderen er et godt tidspunkt at introducere det, hvis barnet viser interesse for det. En god måde at lære klokken på er med et legetøjsur. Her kan i flytte på skiverne, og snakke om hvad klokken er, samt forskel på den store og den lille viser. Legetøjsuret kan købes hos Sundleg – klik her

 

Dukker og tilbehør

Godt legetøj til børn på 4 år lader dem lege de sjove rollelege. Det er især sjovt hvis man kan lege flere børn sammen. Det er især oplagt med dukker og tilbehør dertil. Man kan få mange dukker, som især egner sig til de lidt større børn. Her anbefaler vi bl.a. Our Generation dukkerne, som lige i øjeblikket er nogen af de bedst sælgende dukker. De er gode til børn på 4 år, da de har lidt flere detaljer end de bløde dukker, som mest egner sig som den første dukke.

Køb Our generation dukker her

Noget af det der gør Our Generation dukkerne til en rigtig god gave, er at der kan købes masser af tilbehør til dukkerne. Det kan børnene så ønske sig senere, og det er med til at gøre legen sjovere hele tiden. Til Our Generation dukkerne kan der købes meget forskellige tøj samt udstyr. 

Hest til Our Generation dukker

Lad din Our Generation dukke komme på en sjov ridetur. Med til hesten følger der en saddel, kost, spand, muleposer og andet udstyr, som er nyttigt når man skal ud og ride. Hesten passer naturligvis perfekt i størrelsen til dukkerne. Hesten kan købes her.

Når dukken skal ud og ride, er det naturligvis nødvendigt med ridetøj. Du kan få et komplet sæt ridetøj til Our Generation dukkerne med både ridestøvler, hat, bukser og pisk. Sættet koster 199,95 kr., og købes her

Derfor er Our Generation dukkerne så populære

Dukkerne er blandt de bedst sælgende dukker til de lidt større børn på 3 – 4 år og opefter. Det er især godt legetøj til de 4 årige, da dukkerne kan nogen andre ting, end bløde dukker, som børnene ofte leger med som den første dukke. For det første har Our Generation dukkerne hver deres personlighed, og er alle unikke i deres udseende. Derudover kan de alle noget specielt. Denne variant har hår der kan vokse! Endelig er der alt det lækre tilbehør man kan købe til dukkerne, som gør legen ekstra sjov, og giver rigtig mulighed for at komme i gang med rollelegen.

Køjeseng til Our Generation dukker

Lad dukkerne sove godt og sikkert i denne fine køjeseng, der passer perfekt til dem. Dukkesengen er lavet i god kvalitet, ligesom alt andet tilbehør til de flotte dukker. Sengen måler 55 cm i højden, og koster 699,95 kr. Se sengen, og alt det andet flotte tilbehør til dukkerne lige her. 

Lue myös:   Ipad lapsille

Udendørs sport: Det kan man lege udenfor

At lege og samtidig røre sig er et hit i denne alder. Et barn på 4 år er ved at være stor nok til så småt at forstp reglerne i et spil, som for eksempel fodbold. En god gaveide er derfor bolde og andet, som man kan lege med udenfor. I kan enten bruge tingene i jeres egen have, eller tage det med en tur på legepladsen.

Fodboldmål

Det kunne for eksempel være to fodboldmål, hvor der er til mange timers leg for både store og små. De viste fodboldmål skal ikke samles, men blot foldes ud. Så bliver det ikke nemmere. Køb fodboldmålene hos Only4Kids til 313 kr. Mene jälleenmyyjälle

Keinutuoli, jossa on liukumäki ja leikkitorni

Stort gyngestativ i træ med både rutchebane og legetårn. Under tårnet er der et skønt skyggeområde, hvor man kan vælge at lave sandkasse. Et meget populært legestativ, der giver anledning til mange sjove stunder. Gyngestativet er i den prisvenlige ende, og koster 2.149 kr.  Lue lisää ja osta se täältä.

 

Det sjoveste legetøj 4 år: at kunne udforske naturen

Børn på 4 år elsker at udforske, og spørger meget ind til alting. Det er derfor en oplagt alder at gå op opdagelse i naturen. Naturen er et oplagt sted til læring om dyr og planter. Denne sjove boks er lavet til at udforske naturen. Børnene vil helt sikkert elske at kigge på dyrene og derefter sætte dem tilbage hvor de hører til. Ensektboks med håndtag til 99,95 kr. hos Børnenes Kartel. Osta se täältä. 

 

Musikinstrumenter: Bedste legetøj 4 år!

Musik er noget, som stort set alle børn elsker! Og det er endnu bedre, hvis man selv kan fremstille musikken. Udover at være en super sjov leg, så lærer det også børnene en masse ting. Børn på 4 år kan efterhånden sætte mange ord sammen og taler i ret lange sætninger. Derfor er det en alder, hvor børnene også kan blive rigtig gode til at synge sange. Børn på 4 år synger som regel sange i børnehaven, og vil derfor elske at lege med musikinstrumenter. Der findes virkelig mange at vælge i mellem, som vil være sjove for en 4 årig, uanset om barnet viser et særligt talent for musik eller ej.

Køb musikinstrumenter til børn her

 

Tromme

Følg rytmen, og lav høje lyde, der larmer. En tromme er et klassisk stykke legetøj, der især er sjovt til børn på 4 år. Man kan lave sine egne melodier, sange og meget mere. At slå på tromme styrker koordinationen, og så er det bare en sjov leg! Trommen koster 245 kr., og kan købes her 

 

Guitar – styrker koordinationen

Guitaren sætter virkelig krav til koordinationen. Man skal nemlig styrer begge hænderne, og det er en rigtig god motorisk udfordring. Denne flotte guitar til børn fås i 2 farver, begge med flotte stjerner. Set til 299 kr. hos Børn i Balance – Køb her

Mundharmonika

Et af de mindre stykker legetøj til børn på 4 år, og det er endda også billigt legetøj, men ikke desto mindre vil den bringe meget glæde. Man skal blot puste i den, så kommer der en fin lyd ud, som man med tiden kan lære at lave melodier ud af. En rigtig god fødselsdagsgave eller julegave. Mundharmonikaen koster blot 39,95 kr., og kan købes her. 

Legetøj 4 år: At tegne og male

At tegne og male er en god leg for det 4 årige barn. Her er der mulighed for virkelig at bruge fantasien, og fortælle masser af historier. Kreativiteten får også frit løb, når man tegner og generelt styrker det barnets koncentration og finmotorik. En god leg, der udvikler og styrker barnet i hans udvikling.

Du kan finde masser af legetøj til at tegne og male her. 

 

Kridttavle fra Viga 

På den ene side er der en tavle til kridt, og på den anden side er der magnetisk whiteboard tavle til tusser.
Til tavlen medfølger whiteboard tus, kridt, magnestiske bogstaver samt en svamp. Tavlen koster 499 kr. hos Sundleg – købes her 

Stor maletavle fra Hape – Perfekt til den lille kunster

Staffeliet kan justeres i højden og har et bord under tavlen med plads til 3 bøtter til maling. Der kan også placeres en papirrulle foroven på tavlen. Udfordrende og kreativ leg til den lille kunstner, der kan få timevis til at gå med at male flotte billeder. Maletavlen er set hos Sundleg til 649 kr. – køb her