Miksi sinun pitäisi tarkistaa vakuutus, kun sinulla on lapsi: 5 hyvää syytä

Det er altid en god ide at gennemgå forsikringerne, når der sker store ændringer i livet såsom ankomsten af en lille ny. Du skal dog holde tungen lige i munden, når du læser forsikringsvilkå for i de fleste tilfælde er dit barn dækket af moderens forsikring de første 1 – 2 år. Derefter er det dog afgørende, at dit barn er forsikret. Læs med her og få svar på dine spørgsmål.

Lue lisää

Børns økonomi

Nutidens forældre og bedsteforældre er blevet gode til at give børn alt det de ønsker sig. Men er det egentlig en god ting for børnenes økonomiske sans?

Om vi nærmer os jul, fødselsdag eller bare en helt almindelig hverdag, så vil vi ofte gøre alt, for at indfri vores børns ønsker. De kan få nyt legetøj uden nogen anledning, men bare fordi de jo ønsker sig det. Og hvad du ønsker skal du få … Men hvad lære dit barn af dette?

De fleste af os sidder sikkert med ønsket om, at vores børn skal vokse op og blive fornuftige unge mennesker, der har en god økonomisk sans. De skal ikke stifte gæld, medmindre de køber bolig og så skal de selvfølgelig lave en opsparing.

Leg med tal og penge

Du kender det måske fra dig selv, men rigtig mange lære bedst ved at se tingene visuelt. Så den nemmeste måde at lære at regne, er at lege med tal. Her kan det fx være mønter. Tag 10 styks 1 kroner og lad først barnet tælle dem. Hvad giver 10 styks 1 kroner? Det giver 10 kroner. Hvad så hvis man fjerner 2 styks 1 kroner? Så har vi 8 kroner i stedet. Giv eventuelt pengene til en bamse eller lad bamsen købe en figenstang.

I kan også lege slikbutik om fredagen og lade barnet købe sig til hvad der kommer i slikskålen. Så koster figenstængerne måske 2 kroner, vingummibamserne koster 1 krone stykket osv. Giv så barnet et beløb at købe for. Det vil blive en sjov måde, at få det slik man bedst kan lide i skålen.

Det handler om at starte i de små og derefter arbejde sig op efter.

Tal økonomi med dit barn

Dette betyder ikke at du skal sætte dig ned sammen med din 4-årige datter og fortælle hende omkring jeres banklån. Det betyder blot at det er i orden at fortælle børn de simple regler omkring penge. Så når børnene plager efter at få noget nyt legetøj, så kan du stille spørgsmålet “hvor kommer penge fra?”. Det kan blive en hyggelig og lærerig snak for dit barn.

For hvor kommer pengene egentlig fra – de er jo bare på et plastikkort! Det er meget mere abstrakt end da vi så vores forældre betale med kontanter. Med kontanterne så vi pengene forsvinde eller blive lavet om til andre penge fx en pengeseddel blev lavet om til mønter. I dag sætter vi et plastikkort eller en smartphone op til en dims i butikken og så må vi tage tingene og gå. Vi ser ikke visuelt at pengene bliver taget.

Hjælp dit barn med at forstå penge, at man skal arbejde for at få penge og man ikke får en uendelig mængde penge. Her er det også oplagt at tale om, at man eventuelt kan sælge noget for at få penge og så kan man købe noget nyt. Ellers kan det være at man kan finde den legeting brugt og dermed bruge færre penge på det.

Husk at gøre læring til leg

Alt i børns verden bliver nemmere forstået og bedre lagret i hjernen, hvis det kommer ind som en leg.

Hvis du vil læse mere omkring børn og penge, så læs denne artikel. Her kan du også finde smarte måder for børnene at lære at spare penge op på, samt hvilke opgaver børn kan udføre, hvis de ønsker at tjene lommepenge selv.

Lad dine børn lege med økonomien

Det kan være frustrerende som forældre, ikke at have kontanter på sig, når man gerne vil give lommepenge eller lignende. Men der er en løsning til den kontantløse familie.

Som forældre vil man gerne give sit barn de bedste redskaber, for at kunne klare sig bedst muligt i fremtiden. Men det kan være svært at lære sine børn om økonomi og lade dem tjene lommepenge, når alt foregår på netbank eller bliver betalt med et dankort.

Lue lisää

Hvor meget får man i barselsdagpenge?

Spørgsmålet “hvor meget får man i barselsdagpenge” er der mange kommende mødre og fædre, der stiller sig selv, når der er en lille ny på vej. Ikke nok med at der sker store forandringer i familielivet, for mange ændrer familiens økonomiske situation sig også, når den ene forældre skal på barsel.

  • Læs med her og find svar på de mest gængse spørgsmål, så du får helt styr på økonomien i forbindelse med barsel og barselsdagpenge.

Din økonomi under barsel kommer helt an på din personlige situation. Inden du informere din arbejdsplads om din graviditet og kommende barsel er det en god ide at sætte sig ind i både dine og arbejdspladsens rettigheder. Selvom der selvfølgelig ikke er nogen grund til at male fanden på væggen, så er det fornuftigt at være forberedt såfremt din arbejdsplads prøver at presse dig, eller der opstår uenigheder i forhold til din afholdelse af barsel.

Lue lisää

Maksa velat pois nopeasti - 4 fiksua tapaa lisätä taloudellista vapautta

Haluatko maksaa velkasi nopeasti pois? Onko sinulla useita lainoja, joista maksat suuren summan joka kuukausi? 

Pääset taatusti veloista nopeammin kuin uskotkaan. Tässä on neljä tehokasta tapaa maksaa velat nopeasti pois. Seuraa vain tätä opasta, ja olet hyvällä tiellä saadaksesi enemmän rahaa pankkitilillesi ja enemmän vapautta tehdä hauskoja asioita perheen tai ystävien kanssa.

Lue lisää

Musta viikko 2018

Musta viikko on lähes lämmittelyä mustalle perjantaille. Monet kaupat päättävät järjestää Black Weekin, koska yksi päivä tarjouksia ei yksinkertaisesti riitä. On monia Black Week tarjouksia valita, joten on runsaasti mahdollisuuksia löytää joitakin hyviä tarjouksia viikon aikana, jos [...]

Cyber Monday 2018 - Säästä rahaa Cyber Monday -tarjouksista

Vuonna 2018 Cyper-maanantai osuu 26. marraskuuta. Tämä on villi päivä, jossa on todella paljon online-tarjouksia! Itse päivänä on monia Cyber Monday -tarjouksia, joten se on ilmeinen päivä hankkia viimeiset joululahjat. Täällä Startpakke.com olemme viettäneet paljon aikaa keräten kaikki parhaat alennukset [...]

Tutkimus: tässä on Tanskan halvin lastenhoitojärjestelmä

Onko lapsesi menossa pian päiväkotiin tai etsitkö uutta kotia? Silloin sinun kannattaa tutustua lastenhoitopaikkojen hintoihin ennen päätöksen tekemistä. Päiväkotipaikan hinnoissa on melkoisia eroja maan kunnissa. - niin paljon hintaero voi olla lounaspaikassa maan päiväkodeissa. [...]

Lainat lastenvaunuihin, turvaistuimiin ja muihin vauvojen tarvikkeisiin.

Nedenfor finder du en liste over populære udbydere af forbrugslån. Leder du efter en guide til køb af barnevogn, så kan du finde den her.

Det er dyrt at få en baby, og der er mange udgifter i starten, til barnevogn, autostol, tremmeseng, højstol og meget andet babyudstyr. Nedenfor finder du en samling af forbrugslån til barnevogn m.v. Lue lisää

Ulykkesforsikring til børn – Få et godt tilbud på en børneulykkesforsikring

Når man får børn, får omsorg og kærlighed en helt anden betydning. Man ønsker ikke at der skal ske ens børn noget som helst. Derfor bør man som forældre sørge for, at ens børn er dækket af de nødvendige forsikringer. Når man snakker om ulykkesforsikringer er der mange forældre som ikke er klar over, at deres børn ikke nødvendigvis er dækket af forældrenes ulykkesforsikring. Lue lisää