Lasten tabletti

En børnetablet kan give timevis af sjov til de kære små. Uanset om du skal bruge en børnetablet til ferien, flyrejsen eller bare til små hyggelige stunder i hverdagen, så bør du læse med her. Der er nemlig flere ting du bør være opmærksom på, når dit barn skal bruge tablet.

Det er en god ide at anskaffe en tablet, der kun er til børnene. For det første kan du gøre den super børnevenlig med et stærkt cover og masser af sjove apps, men du kan også holde dem væk fra ting de ikke skal pille ved såsom din kalender eller andre private sager.

En børnetablet er på mange måder som en helt almindelig tablet. Den kan bruges til både leg og læring. Det er en god ide at investere i nogen få gode apps, fremfor bare at hente en masse gratis apps der er fyldt med reklamer og låst indhold.

Vi kan ikke komme udenom at betalte apps som regel har mere at byde på, simpelthen fordi der er lagt et større stykke arbejde i at udvikle dem.

Er du allerede klar til at kigge på billige børnetablets, så klik dig videre herfra og se om du ikke finder en til en god pris.

Klik her og se hvilke børnetablets du kan vælge imellem.  

Hvor meget skærmtid er for meget?

Du kender dit barn bedst og derfor er du den bedste til at vurdere hvor meget skærmtid din guldklump kan håndtere. Hvis du er helt på bar bund i forhold til hvor længe den lille skal sidde med sin børnetablet, så kan du gå ud fra WHOs anbefaler.

  • Under 2 år:  Helst ingen skærmtid
  • 2 – 4 år: Maks 1 times skærmtid om dagen
Lue myös:   Parhaat nukenrattaat lapsille | Söpöimmät nukenrattaat

Grunden til begrænsningerne er at skærmtiden også tager tid væk fra fysisk aktivitet. Børn sidder normalt aldrig så stille, som de gør med en tablet. Så det er værd at overveje at være lidt ekstra obs på den fysiske aktivitet.

Hvordan vælger jeg den bedste børnetablet?

Først og fremmest er det en god ide at vælge en tablet der har adgang til enten google play eller App Store.

Som udgangspunkt er iPads lidt dyrere, men det kommer selvfølgelig an på hvilken udgave du køber. Du kan også købe en brugt iPad eller børnetablet. Så kan du hurtigt få meget for pengene, og så er det ikke verdens undergang hvis den ikke holder evigt.

Det er også en god ide at overveje hvor og hvornår jeres nye børntablet skal bruges. Hvis den er til brug i bilen er det måske rart med en lidt større skærm. Er den blot til brug derhjemme er en iPad mini ofte fin.

Leg og læring

En børnetablet er heldigvis ikke bare ren underholdning, der er også god mulighed for læring. Især for skolebarnet eller det store børnehavebarn. Der findes gode apps hvor barnet lærer om bogstaver og simpel matematik. Så er den lille lige pludselig mere skoleklar. Der er også god mulighed for at lære engelsk og endda andre sprog. Det er bare med at komme i gang og lære en masse nyt.